Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

merhabalar.. benim sorum esimle ilgili. yurt disinda kaliyoruz esim askerlik parasini yatirdi 8000€ ve turkiyede muayene sirasinda goz probleminden dolayi askerlik yapmasina gerek kalmadi bu olayin uzerinden iki yil gecti ama hala yatirdigimiz para bize iade edilmedi ne yapmamiz gerek simdiden tskler

seren hanm rica ederim benim sorumada cvp verirmisiniz

merhabalar.. benim sorum esimle ilgili. yurt disinda kaliyoruz esim askerlik parasini yatirdi 8000€ ve turkiyede muayene sirasinda goz probleminden dolayi askerlik yapmasina gerek kalmadi bu olayin uzerinden iki yil gecti ama hala yatirdigimiz para bize iade edilmedi ne yapmamiz gerek simdiden tskler

Ödediğiniz paranın iadesi için talepte bulundunuz mu, dilekçe verdiniz mi? Eğer talepte bulunmanıza rağmen parayı iade etmedilerse dava açarak yasal faiziyle beraber geri almanız mümkün.

benim boşanmak için 3.mahkemem oldu bana nafaka bağlandı fakat karşı taraf ödemiyor ,maddi manevi tazminat davası da açtık.şimdi ben nafakayı hapis kararı ile alabilirimiyim.eğer tazminat almayı da kazanırsam bunu ne şekilde alabilirim lütfen bana yardımcı olun

benim boşanmak için 3.mahkemem oldu bana nafaka bağlandı fakat karşı taraf ödemiyor ,maddi manevi tazminat davası da açtık.şimdi ben nafakayı hapis kararı ile alabilirimiyim.eğer tazminat almayı da kazanırsam bunu ne şekilde alabilirim lütfen bana yardımcı olun

Nafakalar için hapis cezası çıkabilir, bu da zorlayıcı bir etki yapar. Tazminata hak kazanırsanız ve eşinizin malvarlığı (maaş,ev eşyaları,araba ve benzeri) yoksa tahsil etmek zorlaşır yasa tazminatlar için ceza öngörmüyor.Birikmiş nafaka alacağınızı icraya koyup eşinizin varsa malvarlığı değerlerine karşı haciz işlemi de yapabilirsiniz.

merhabalar
ben 01.02.2006 tarihinde işe başladım ve 06.06.2008 itibariyle kendi isteğimle işten ayrılıyorum yasal haklarım nelerdir hiç bilmiyorum işverenden hangi hakları talep edebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

merhabalar
ben 01.02.2006 tarihinde işe başladım ve 06.06.2008 itibariyle kendi isteğimle işten ayrılıyorum yasal haklarım nelerdir hiç bilmiyorum işverenden hangi hakları talep edebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Kendi isteğiniz ile işten ayrıldığınız için kıdem ve ihbar tazminatı alamazsınız. Ancak çalıştığınız süre içinde maaş ve benzeri işçilik alacaklarınız ödenmedi ise ve ayrıntılı ibra vermediyseniz bu hakları talep edebilirsiniz.

bende bir soru sormak istiyorum
ben 10 yıldır 657 li olarak çalışmaktayım. istifa edersem 6 ay sonra tekrar aynı yerde mi işe başlamak zorundayım. yeniden başlamak yani geri dönmek zor mu olur torpil gerekir mi

bana kimse cevap vermiycek mi?senağlamasenağlama

Bilgiler için çok teşekkür ederim.Çok yardımcı oldunuz.Evi 1 ocak 2002'den önce aldık.Bu durumda çıkarım ne olacak.Mahkemede tekrar bizden savunma istiyecekmi hakim,yoksa sadece boşanmak isteyip,istemediğimzmi soruluyor.Bir de bu aşamadayken ayrı eve çıkmam lehimemi yoksa alehimemi sonuçlanır.Sevgiler.

Banada cevap verin neolur?Lütfen

Kendi isteğiniz ile işten ayrıldığınız için kıdem ve ihbar tazminatı alamazsınız. Ancak çalıştığınız süre içinde maaş ve benzeri işçilik alacaklarınız ödenmedi ise ve ayrıntılı ibra vermediyseniz bu hakları talep edebilirsiniz.

ilginiz için çok teşekkür ederim

merhabalar

İş akdinizi kendiniz feshettiğinize göre ihbar ve kıdem tazminatı isteme hakkınız yok. Kullanmadıysanız en fazla yıllık izin ücreti talep edebilirsiniz. Bunun dışında bir hakkınız yok.

Açılmış İsim değişikliği davası

--------------------------------------------------------------------------------

bundan 2 hafta önce asli hukuk mahkemesine dilekçe verilerek isim değişikliği davasını açtık. kardeşim 17 yaşında olduğu için davayı annem açmıştır. bir tane de şahit dinlendi mahkemede, ama hakim bey babamında dinlenmesi için davayı 17.06.2008 tarihine erteledi. (AMA BABAM DAVAYA BEN GİTMİYECEĞİM DİYOR ) o zaman dava nasıl neticelenir ve babama davaya gelmedi diye herhangi ceza gelirmi ?

yanıtlarsanız çok sevinirim...

Bilgiler için çok teşekkür ederim.Çok yardımcı oldunuz.Evi 1 ocak 2002'den önce aldık.Bu durumda çıkarım ne olacak.Mahkemede tekrar bizden savunma istiyecekmi hakim,yoksa sadece boşanmak isteyip,istemediğimzmi soruluyor.Bir de bu aşamadayken ayrı eve çıkmam lehimemi yoksa alehimemi sonuçlanır.Sevgiler.[/QUOTE

1Ocak 2002 den önce yasal mal rejimi mal ayrılığı rejmi olduğundan maalesef evin tapusu kimin üzerine ise onun olur.Ama evin alımında para olarak katkıda bulunduğunu ispatlayacak belge ya da makbuz varsa hakkını alırsın canım.
Mahkemeye dilekçende olayları anlatmışsındır.Eşin yazılı cevap vermediyse ondan savunma ister hakim,tanık dinlencekse tanıkların beyanını alır.Senin ayrı eve çıkman ne alehine ne de lehine bir durum oluşturmaz.
a.s.

Bilgiler için çok teşekkür ederim.Çok yardımcı oldunuz.Evi 1 ocak 2002'den önce aldık.Bu durumda çıkarım ne olacak.Mahkemede tekrar bizden savunma istiyecekmi hakim,yoksa sadece boşanmak isteyip,istemediğimzmi soruluyor.Bir de bu aşamadayken ayrı eve çıkmam lehimemi yoksa alehimemi sonuçlanır.Sevgiler.[/QUOTE

1Ocak 2002 den önce yasal mal rejimi mal ayrılığı rejmi olduğundan maalesef evin tapusu kimin üzerine ise onun olur.Ama evin alımında para olarak katkıda bulunduğunu ispatlayacak belge ya da makbuz varsa hakkını alırsın canım.
Mahkemeye dilekçende olayları anlatmışsındır.Eşin yazılı cevap vermediyse ondan savunma ister hakim,tanık dinlencekse tanıkların beyanını alır.Senin ayrı eve çıkman ne alehine ne de lehine bir durum oluşturmaz.
a.s.

çok teşekkür ederim.a.s.

Açılmış İsim değişikliği davası

--------------------------------------------------------------------------------

bundan 2 hafta önce asli hukuk mahkemesine dilekçe verilerek isim değişikliği davasını açtık. kardeşim 17 yaşında olduğu için davayı annem açmıştır. bir tane de şahit dinlendi mahkemede, ama hakim bey babamında dinlenmesi için davayı 17.06.2008 tarihine erteledi. (AMA BABAM DAVAYA BEN GİTMİYECEĞİM DİYOR ) o zaman dava nasıl neticelenir ve babama davaya gelmedi diye herhangi ceza gelirmi ?

yanıtlarsanız çok sevinirim...

Velayeti anne ve baba birlikte kullanır, eğer babanız davaya gidip isim değişikliği davasına onay vermezse dava dava şarları yokluğundan reddedilir, yani kardeşinizin isim değişikliği yapılamaz. Babanıza ceza falan vermezler, endişelenmeyin

benimde bir sorum olcak avukat arkadaşlara yardımcı olurlarsa çok sevinirim.benim kayınpederimin kira da evi vardı.biz evlenirken kiracıyı çıkartıp bizi oturtacağını söylemişti.fakat kiracı çıkmadı biz şimdi başka bir semtte kira da oturuyoruz.kayınpederim kiracıya protesto çekti eve oğlumu oturtcam çık diye.kiracı da ona protesto çekmiş ben çıkarsam eve oğlundan başkasını oturtamaz falan gibilerinden tam detayları bilmiyorum.kiracı çıkmadı ve mahkemeleik oldular.bir hafta sonra 2. duruşma olcaktı.ama kiracı çıkmış gitmiş.daha mahkeme sonuçlanmadan.şimdi biz o eve taşınmak zorunda mıyız.yani başkasına kiraya veremezler mi?ben hiç taşınmak istemiyorum.aramız kötü olduğu için.eşimin ailesi tarafına çok yakın olmak istemiyorum.ama evi başka birine kiraya veremeyeceklerse galiba mecburen gitcemsenağlama

arkadaşlar selam benim 10 gün sonra bir ceza dawam war çıkıp ifade wermem gerekio konu eşimle yaşadığım şiddet karakola şikayet etmişdim eşimle ayrıyız zaten ayrıyetten boşanma dawası da dewam edio bu ceza dawası nasıl oluo tek duruşmada bitermi ne gibi ceza alabilir cewaplarsanız sewinirim saolun

soruma cewap wericek kimse yokmu

soruma cewap wericek kimse yokmu

bu ilk celseniz sanırım,
eşinize tebligat yapılması gerekir, onun da ifadesi alınacak, hemen ilk celse karara çıkmaz ama boşanma davası devam ettiğine göre delil olarak gösterebilirsiniz eşinizin kusurunu ispatlamak için,

Eşim 2005 yılında görevde yükselme sınav sonucu Mardin'e atandı. Daha sonra orda 7 ay çalıştıktan sonra Yozgat'a normal tayin oldu. Yaklaşık 2 yıla yakındırda burada çalışıyor. Geçen mart ayında tayin istedik. Genelgenin e-bendinde"memur sınav sonucu atandığı ilde 2 yıl çalışmak zorundadır" yazıyor.F-bendinde ise "memur atanacağı ilde 2 yıldan önce tayin isteyemez" diyor. 1haziranda tayinler belli oldu. Bizim tayinimizi çıkarmamışlar gerekçede bulunduğunuz ilde 2 yılı doldurmamış olmamız. Halbuki genelgeye göre bizim engelimiz yok çünkü biz yozgata sınav sonucu gelmedik f-bendi ise bundan sonrasını kapsıyor bildiğim kadarıyla genelge geçmişi kapsamaz. Sizcede bir haksızlık yok mu? Eşim dava açsa şansımız nedir ve ne şekilde açmalıyız? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Zaten bu haksızlık nedeniyle benimde tayin dönemim geçecek.Sanırım mahkeme 3-4 ay sürer. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

X