Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

Davayı kimin açtığı farketmez, önemli olan boşanma sebepleri konusunda hakimi ikna etmek. Anlaşmalı boşanın dicem ama 1 yıldan önce o da mümkün değil. Davayı siz de açsanız karşı tarafta açsa tazminat istemeniz mümkün. Eşinizin kötü alışkanlıkları varsa bunu davada tanıkla ya da başka bir delille ispatlamanız gerekir.

msjlarında yazıo.kendısı esrar içiyorum yazdı bu yeterli bır delıl mı sızce

bır de bn su anda annemın evındeyım benı burdan gelıp alabılır mı ben ıstemedığım surece

Sizi gelip annenizin evinden alamazlar siz istemediğiniz sürece. Mesajlarında esrar içiyorum yazıyosa boşanma davası sırasında sim kartını da mahkemeye verirsiniz, bu da işinizi kolaylaştırır.

eşimle ben evlenmeden önce bırlıkte olmuştuk savcılık falan gırdı araya evlenmeeseydı benle ceza alcaktı.bn o zaman 17 yasındaydım.şu anda 18 yasındayım.1 seneden once boşanma davası actığı ıçın yanı suçunu ortmek ıçın evlendı dıyebılırız.bu yuzden ceza alma ıhtımalı var mı?

bana cevap yazmamaışsınız hala.beni unutmayın noluuuuur :a015:

Eğer olay anlattığınız gibiyse ortada çok büyük bir usülsüzlük var. Komşunuzun evinde duran sizin eşyalarınızı alıp mal sahibine veremezler. Ortada anlaşılan kesinleşmiş bir icra takibi var, siz şehirdışında olduğunuz için muhtemelen muhtara tebligat yapıp icra takibini kesinleştirmişler. Yapmanız gereken şey, marmarise gidip, bir avukat tutup bu işin peşinden koşturmak olacak. Usulsüz bir tebligat varsa icra takibini iptal ettirmeniz mümkün.

eşimle ben evlenmeden önce bırlıkte olmuştuk savcılık falan gırdı araya evlenmeeseydı benle ceza alcaktı.bn o zaman 17 yasındaydım.şu anda 18 yasındayım.1 seneden once boşanma davası actığı ıçın yanı suçunu ortmek ıçın evlendı dıyebılırız.bu yuzden ceza alma ıhtımalı var mı?

Malesef yok, sizinle evlenince ceza ortadan kalkmış. Eski ceza kanunda bu tür evliliklerde belli bir süre boşanma yasağı oluyodu, boşanınca ceza alınıyodu ama yeni kanunda bu yok. Hayırlısı olsun, durumuna üzüldüm.

merhaba babam 12.01.2004 tarihinde vefat etti.vefatından 2-3 ay sonra maliyeye başvurduk.bize bankaları gezmaez için bir yazı verdi.yaptık herşey tamam olduktan sonra bize dedemden babamında mirascısı olduğu bir tarlanın olduğu ve bunun vergisinin ödenmediğinden dolayı bizim işlemimizin yapılamayacağı ortaya cıktı.önce onun vergisini ödemeliymişiz.galiba verasetide cıkmamaş dedemin.budurum bizide etkiledi.4 senedir araba ev ve bankadaki hisse senetleri babamın üstüne duruyo.
1)biz bu bildirimi yapmadığımız(yapamadığımız)için ne kadar ceza alırız?
2)bu dedemin tarlası denizlide bizim bildirim yaptığımız yer başka bir şehir acaba bu belgelerde orasının görünmemedi için ne yapabiliriz?acaba bunu red etme gibi bişeymi gerekir?
3)nasıl bir yol izleyebiliriz?
yardım ederseniz sevinirim
teşekkürler.
benim soruyu atladınız avukat arkadaşım

sizin sorunuza da ben cevap vereyim. Anlattığınız olay ile sonuçları arasında bir kopukluk var,anladığım kadarı ile size yardımcı olmaya çalışayım.
Öncelikle dedenizden kalan ve babanıza sonra da size intikal etmesi gereken taşınmazın emlak vergisi borcu ve ödenmesi gereken veraset intikal vergisinin babanızın bankadaki hiise senetleri,araba ve evi ile ilintilendirilmesi mümkün değil. Bu borç sadece o taşınmaz için borç ödenmeden intikale engel teşkil eder. Siz ve babanızın diğer mirasçıları veraset ilamınız ile birlikte gidip diğer malların intikal işlemlerini yaptırabilirsiniz. Eğer yapmıyorlarsa da bu bir dava konusu olur kanaatindeyim,zira miras hakkı bu şekilde engellenemez.Dedenizin veraset ilamının çıkmamış olması da babanız adına kayıtlı mallara engel bir durum teşkil etmez.

Diğer taraftan bu intikal işlemlerini geciktirmeniz halindeki cezayı sormuşsunuz. Verast ve İntikal Vergisi Kanunu'na göre tüm borcu ve vergileri süresi içinde ödememeniz halinde ödeyeceğiniz para taşınmazın değeri ile orantılı olacağından net bir şey söylemek mümkün değil, ancak bu işlemleri bir an önce tamamlamanızda fayda var.

Memlekette dedemden kalan arazilere bu günlerde kadastro işlemi yapıldığını duydum,babam hayatta değil, babamın kardeşleri ile de görüşmüyorum elimde hiç bir belge de yok benim aleyhime bir işlem yapılabilirmi benim yapabileceğim ne var bilgilendirirseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler.

sizin tarafınızdan babanızın kardeşlerine özel bir vekaletname verilmediği sürece sizin adınıza işlem yapamazlar endişelenmeyin.Ayrıca siz dedenizin veraset ilamını yani mirasçılık belgesini mahkemeye başvurarak çıkartabilirsiniz,çünkü mirasçı konumundasınız. Size tavsiyem bir an önce veraset ilamını çıkartarak kadastro işlemlerine iştirak etmeniz, çünkü mirasçı olarak yapılan kadastroya itiraz ve benzeri haklarınızı süresinde kullanmanız sizin açınızdan önemli. Veraset ilamını ikametgahınızın bulunduğu adliyeye gidip ahkamı şahsiye mahkemesine başvurarak çıkartabilirsiniz, dedenizin nüfus bilgilerine ihtiyacınız olacak, bu bilgilere de babanızın nüfus kaydından babanızın bilgilerine de kendi nüfus kaydınızdan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

01.04.2006 tarihinden bu yana çalıştığım şirket iflasın eşiğinde.Maaşlarımızı düzenli alamıyoruz.İki ikramiyem ve Nisan ayı maaşımı daha almadım.İş yerinden ayrılmak istiyorum.
Noterden ihtarname yollasam nasıl olur?

ben de bi soru sormak istiyorum cevaplarsanız gerçekten memnun olurum.Babamın emekli maaşına haciz koydular biz bunu kaldırttık ama kesilen parayı nereden alacağımızı bilemiyoruz normalde bankaya yatacağını söylediler kağıtta geldi ama paradan haber yok

Oranın kanunlarına göre ne olur bilemeyiz belki oranın kanunlar ihtilafları kuralllarıan göre dava Türk kanunlarına göre çözülür..Türkiyede ki taşınmazlar için davanın Türk mahkemsinde görülmesi gerekiyor onlar için burda dava açabilir..Deidiğm gibi ama Alman kanuna bağlı..Ne olacağı..

benimde bir sorum olacaktı avukat arkadaşlara şimdi ben 29 06 2006 da anestezi teknisyeni olarak bir kuruluşta işe başladım.tam 3 ay sonra beni işten çıkardıklarını söylediler o zamandan beri hiç çalışmadım.şimdi tekrar işe girmek için evraklarımı verdim vede ordan çıkışımın yapılmadığını öğrendim.üstelik sigortada yapmamışlar. ne yapabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…