bende bişey sorucam.bizim eşyalarımızın bi kısmı marmariste komşuya emanetti.apar topar taşındık istanbula.mal sahibinede 300ytl borç vardı.aramızda anlaştık.eşyaları alırken vericez diye.tamam dediler.ama eşye komşunun evindeydi.neyse geçen hafta komşudan haber geldi.4adamla birlikte evlerine girip hacz etmişler bizim eşyaları.ve mal sahibinin evine götürmüşler.yeddiemin yerine orda durucakmış.eşim aradı görüştü.avukat ve polisle gelmişlermiş.dosya nosu istedi vermediler.bu suç değilmi?bize herhhangi bir bildiri yapılmadı.başkasının evine girip haciz yapıldı bizim eşyalar ve yeddiemin olarak mal sahibinin evi gösteriliyo.bu olabilirmi?
bende bişey sorucam.bizim eşyalarımızın bi kısmı marmariste komşuya emanetti.apar topar taşındık istanbula.mal sahibinede 300ytl borç vardı.aramızda anlaştık.eşyaları alırken vericez diye.tamam dediler.ama eşye komşunun evindeydi.neyse geçen hafta komşudan haber geldi.4adamla birlikte evlerine girip hacz etmişler bizim eşyaları.ve mal sahibinin evine götürmüşler.yeddiemin yerine orda durucakmış.eşim aradı görüştü.avukat ve polisle gelmişlermiş.dosya nosu istedi vermediler.bu suç değilmi?bize herhhangi bir bildiri yapılmadı.başkasının evine girip haciz yapıldı bizim eşyalar ve yeddiemin olarak mal sahibinin evi gösteriliyo.bu olabilirmi?
eşimle ben evlenmeden önce bırlıkte olmuştuk savcılık falan gırdı araya evlenmeeseydı benle ceza alcaktı.bn o zaman 17 yasındaydım.şu anda 18 yasındayım.1 seneden once boşanma davası actığı ıçın yanı suçunu ortmek ıçın evlendı dıyebılırız.bu yuzden ceza alma ıhtımalı var mı?
merhaba babam 12.01.2004 tarihinde vefat etti.vefatından 2-3 ay sonra maliyeye başvurduk.bize bankaları gezmaez için bir yazı verdi.yaptık herşey tamam olduktan sonra bize dedemden babamında mirascısı olduğu bir tarlanın olduğu ve bunun vergisinin ödenmediğinden dolayı bizim işlemimizin yapılamayacağı ortaya cıktı.önce onun vergisini ödemeliymişiz.galiba verasetide cıkmamaş dedemin.budurum bizide etkiledi.4 senedir araba ev ve bankadaki hisse senetleri babamın üstüne duruyo.
1)biz bu bildirimi yapmadığımız(yapamadığımız)için ne kadar ceza alırız?
2)bu dedemin tarlası denizlide bizim bildirim yaptığımız yer başka bir şehir acaba bu belgelerde orasının görünmemedi için ne yapabiliriz?acaba bunu red etme gibi bişeymi gerekir?
3)nasıl bir yol izleyebiliriz?
yardım ederseniz sevinirim
teşekkürler.
benim soruyu atladınız avukat arkadaşım