Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

verdim ama gelmiyo mahkemeye tebliğatı da almış şimdi de polis araştırması yapılmamış deli olcam

Tebligatı aldıysa iyi, maddi ve ekonomik durum araştırmasının yapılması gerekiyor, boşanma davaları maalesef böyle, uzun sürer biraz sabır...

Tebligatı aldıysa iyi, maddi ve ekonomik durum araştırmasının yapılması gerekiyor, boşanma davaları maalesef böyle, uzun sürer biraz sabır...

benim tek korkum onun adresi belli olmayan bir şahit göstererek mahkemeyi uzatması kendisi pek aile düzeninde yaşamayı sevmediği için benimde kendime yeni bir hayat kurmamı istemeyebilir.daha doğrusu annnesinin aklıyla hareket ettiği için annesi yaptırmayabilr.tek korkum bu.

sayın avukat arkadaşlar;
nüfus cüzdanında haklı sebeplerle anne adı değişikliği yapılabilirmi. öz annesinin yerine kişiyle bakan büyüten üvey annesinin adı yazılabilirmi/
lütfen cevap bekliyorum
medeni kanunu okudum ama birşey bulamadım

sayın avukat arkadaşlar;
nüfus cüzdanında haklı sebeplerle anne adı değişikliği yapılabilirmi. öz annesinin yerine kişiyle bakan büyüten üvey annesinin adı yazılabilirmi/
lütfen cevap bekliyorum
medeni kanunu okudum ama birşey bulamadım

Nüfus cüzdanı nüfus kayıtları esas alınarak oluşturulur. Nüfusta biyolojik anenin adı varsa cüzdanda da bu olur. Değiştirmeniz mümkün değil.

Nüfus cüzdanı nüfus kayıtları esas alınarak oluşturulur. Nüfusta biyolojik anenin adı varsa cüzdanda da bu olur. Değiştirmeniz mümkün değil.

dava açarakta değiştirilemez mi:sm_confused::sm_confused::çok üzgünüm:

dava açarakta değiştirilemez mi:sm_confused::sm_confused::çok üzgünüm:

Tam tersi olsa dava açarak yapılabilirdi. Mesela nüfusta gerçek anne değilde bakan büyüten anne gözüküyor olsaydı, dava açarak gerçek annenin adı nüfusa geçirilebilirdi. Ancak sizin durumunuzda nüfus cüzdanına başka birinin ismini yazdırma olanağı yok.

Tam tersi olsa dava açarak yapılabilirdi. Mesela nüfusta gerçek anne değilde bakan büyüten anne gözüküyor olsaydı, dava açarak gerçek annenin adı nüfusa geçirilebilirdi. Ancak sizin durumunuzda nüfus cüzdanına başka birinin ismini yazdırma olanağı yok.

yardımçı olduğunuz için teşekkürler:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
çok soru sordum ama başka yolu yokmu evlat edinme gibi:tomato:

yardımçı olduğunuz için teşekkürler:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
çok soru sordum ama başka yolu yokmu evlat edinme gibi:tomato:

Medeni Kanun Madde 313 - (Değişik cümle: 03/07/2005 - 5399 S.K./1. md.)(*) Evlat edinenin altsoyunun açık muvafakatiyle ergin veya kısıtlı aşağıdaki hallerde evlat edinilebilir.(**)

1. Bedensel veya zihinsel özrü sebebiyle sürekli olarak yardıma muhtaç ve evlat edinen tarafından en az beş yıldan beri bakılıp gözetilmekte ise,

2. Evlat edinen tarafından, küçükken en az beş yıl süreyle bakılıp gözetilmiş ve eğitilmiş ise,

3. Diğer haklı sebepler mevcut ve evlat edinilen, en az beş yıldan beri evlat edinen ile aile halinde birlikte yaşamakta ise.

Evli bir kimse ancak eşinin rızasıyla evlat edinilebilir.

Bunlar dışında küçüklerin evlat edinilmesine ilişkin hükümler kıyas yoluyla uygulanır.

Evlat edinme durumunda nüfus kayıtları da değişeceğinden, anne hanesinde sizi evlat edinen kişinin ismi yazacaktır.

peki seren hanım evlat edinme işlemi nasıl yapılıyor bilginiz var ise öğrenebilirmiyim. reşit olan bir kişiyi evlat edine biliyorlarmı. birde biyolajik annesine tebligat filan yapılıyomu

Sayın avukat arkadaşlar
Benimde sizlere sorum şu,yardımcı olursanız ve bana yol gösterirseniz inanın çok sevinirim.
2003 yılında çalışmış olduğum işyerinde şirket ortaklarından birinin işyerinden ayrılmasından dolayı işverenimin ricasını kıramayarak ayrılan kişinin %1 hissesini noterde devraldım.2004 yılında ortaklığım devam ederken şirket A.Ş olarak unvan değiştirdi.2005 yılında ben işten ayrıldım.ayrıldıktan 2 ay sonra kendilerine hissemi devretmek istediğimi söyledim onlarda gerek kalmadığını şirketin tüm hisseleri ile başkalarına devredildiğini söylediler.araştırdım gerçekten 2005 yılında ortak görünmüyorum.
Sorunuma gelince 2 ay kadar önce vergi dairesinden arıyarak tebligatım olduğu söylendi bende tanıdıklar vasıtası ile araştırdım ve 250-300 milyar arası versi borcu olduğunu öğrendim ve tebligatı almadım.eski patronumu arayıp durumu anlattım kendisi ve mali müşaviri bana şirketin borçlarından muaf olduğumu söylüyorlar ancak vergi dairesi ise tam tersi %1 hissen kadar sorumlusun diyor gördüğünüz gibi kafam çok karışık.
1. gerçekten hissem kadar borçlardan sorumlumuyum
2. eğer sorumluysam payıma düşeni %1 lik borç kısmını ödeyip diğer borçlardan muaf olurmuyum
Biraz uzun oldu farkındayım ancak beni aydınlatırsanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.a.s.a.s.

peki seren hanım evlat edinme işlemi nasıl yapılıyor bilginiz var ise öğrenebilirmiyim. reşit olan bir kişiyi evlat edine biliyorlarmı. birde biyolajik annesine tebligat filan yapılıyomu

Yukarıda kanun maddesinde ergin kişiyi evlat edinme şartları var zaten, bunun dışında bilgim yok, iyigünler.

Sayın avukat arkadaşlar
Benimde sizlere sorum şu,yardımcı olursanız ve bana yol gösterirseniz inanın çok sevinirim.
2003 yılında çalışmış olduğum işyerinde şirket ortaklarından birinin işyerinden ayrılmasından dolayı işverenimin ricasını kıramayarak ayrılan kişinin %1 hissesini noterde devraldım.2004 yılında ortaklığım devam ederken şirket A.Ş olarak unvan değiştirdi.2005 yılında ben işten ayrıldım.ayrıldıktan 2 ay sonra kendilerine hissemi devretmek istediğimi söyledim onlarda gerek kalmadığını şirketin tüm hisseleri ile başkalarına devredildiğini söylediler.araştırdım gerçekten 2005 yılında ortak görünmüyorum.
Sorunuma gelince 2 ay kadar önce vergi dairesinden arıyarak tebligatım olduğu söylendi bende tanıdıklar vasıtası ile araştırdım ve 250-300 milyar arası versi borcu olduğunu öğrendim ve tebligatı almadım.eski patronumu arayıp durumu anlattım kendisi ve mali müşaviri bana şirketin borçlarından muaf olduğumu söylüyorlar ancak vergi dairesi ise tam tersi %1 hissen kadar sorumlusun diyor gördüğünüz gibi kafam çok karışık.
1. gerçekten hissem kadar borçlardan sorumlumuyum
2. eğer sorumluysam payıma düşeni %1 lik borç kısmını ödeyip diğer borçlardan muaf olurmuyum
Biraz uzun oldu farkındayım ancak beni aydınlatırsanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.a.s.a.s.

Eğer vergi borcunu şirketten tahsil edemezlerse siz şahsen sorumlu olursunuz, ama tahsil etmek için önce şirkete başvurmaları lazım. Borcun %1lik kısmı size ait, mesela 300 milyarsa borç, 3 milyarından siz sorumlusunuz, diğer kısımları sizi ilgilendirmiyor.

Eğer vergi borcunu şirketten tahsil edemezlerse siz şahsen sorumlu olursunuz, ama tahsil etmek için önce şirkete başvurmaları lazım. Borcun %1lik kısmı size ait, mesela 300 milyarsa borç, 3 milyarından siz sorumlusunuz, diğer kısımları sizi ilgilendirmiyor.
onların pek niyeti yok gibi banada ödetmek istemiyorlar,vergi memurları peşlerine düşecek diye .sizce ben nasıl hareket ediyim 3 milyara yakın para aldım onlardan gidip hissem kadarını ödiyimmi

onların pek niyeti yok gibi banada ödetmek istemiyorlar,vergi memurları peşlerine düşecek diye .sizce ben nasıl hareket ediyim 3 milyara yakın para aldım onlardan gidip hissem kadarını ödiyimmi

Vergi dairesiyle görüşün, ödeme niyetiniz olduğunu söyleyin. Size ibraname vereceklerse ödeyin, ama vergi borcuna her gün faiz eklenir, rakam değişir. Sonradan tekrar borç çıkaracaklarsa size problem olur.

Vergi dairesiyle görüşün, ödeme niyetiniz olduğunu söyleyin. Size ibraname vereceklerse ödeyin, ama vergi borcuna her gün faiz eklenir, rakam değişir. Sonradan tekrar borç çıkaracaklarsa size problem olur.
serenn hn.vergi dairesinden borçlarımı ödedikten sonra diğer borç ve faizlerinden muaftır diye yazı alamazmıyım acaba birde işyerim benim bilgim dışında satışımı yapmışlar yani hangi tarihte çıkışım var bilmiyorum eski işyerindeki malimüşavirde evrak istiyorum 2 aydır beni atlatıyor ve ben vergi dairesine çıkışıma ait belge sunamadığım için başvuramıyorum
inanın içimi rahatlattınız ne kadar teşekkür etsem azdır sağolasınız

serenn hn.vergi dairesinden borçlarımı ödedikten sonra diğer borç ve faizlerinden muaftır diye yazı alamazmıyım acaba birde işyerim benim bilgim dışında satışımı yapmışlar yani hangi tarihte çıkışım var bilmiyorum eski işyerindeki malimüşavirde evrak istiyorum 2 aydır beni atlatıyor ve ben vergi dairesine çıkışıma ait belge sunamadığım için başvuramıyorum
inanın içimi rahatlattınız ne kadar teşekkür etsem azdır sağolasınız

Sizin imzanız olmadan hisse devri yapamazlar, ortada usulsüz bir işlem var. Şirketin bağlı bulunduğu ticaret sicile başvurun oradan bilgi alabilirsiniz. Vergi dairesiyle görüşün dediğim gibi, öyle bi yazı verirlerse iyi olur.

bende bişey sorucam.bizim eşyalarımızın bi kısmı marmariste komşuya emanetti.apar topar taşındık istanbula.mal sahibinede 300ytl borç vardı.aramızda anlaştık.eşyaları alırken vericez diye.tamam dediler.ama eşye komşunun evindeydi.neyse geçen hafta komşudan haber geldi.4adamla birlikte evlerine girip hacz etmişler bizim eşyaları.ve mal sahibinin evine götürmüşler.yeddiemin yerine orda durucakmış.eşim aradı görüştü.avukat ve polisle gelmişlermiş.dosya nosu istedi vermediler.bu suç değilmi?bize herhhangi bir bildiri yapılmadı.başkasının evine girip haciz yapıldı bizim eşyalar ve yeddiemin olarak mal sahibinin evi gösteriliyo.bu olabilirmi?

merhaba babam 12.01.2004 tarihinde vefat etti.vefatından 2-3 ay sonra maliyeye başvurduk.bize bankaları gezmaez için bir yazı verdi.yaptık herşey tamam olduktan sonra bize dedemden babamında mirascısı olduğu bir tarlanın olduğu ve bunun vergisinin ödenmediğinden dolayı bizim işlemimizin yapılamayacağı ortaya cıktı.önce onun vergisini ödemeliymişiz.galiba verasetide cıkmamaş dedemin.budurum bizide etkiledi.4 senedir araba ev ve bankadaki hisse senetleri babamın üstüne duruyo.
1)biz bu bildirimi yapmadığımız(yapamadığımız)için ne kadar ceza alırız?
2)bu dedemin tarlası denizlide bizim bildirim yaptığımız yer başka bir şehir acaba bu belgelerde orasının görünmemedi için ne yapabiliriz?acaba bunu red etme gibi bişeymi gerekir?
3)nasıl bir yol izleyebiliriz?
yardım ederseniz sevinirim
teşekkürler.

merhaba bn damla bn 4.5 aylık evliyim.fakat eşim kumar oynuo esrar ve içki kullanıo.ayrıca gece eve cok gec gelıyor.esımın ailesıyle bırlıkte oturuyoruz.6 gun once esım boşanma davası acmaya gıdıorum dıye evden cıktı. o oyle deyınce ben de esyalarımı toplayıp annemın evıne geldım.bız şimdi boşanmak istiyoruz.sızce ben ne yapmalıyım.davayı ben mı acmalıyım o mu?ben acarsam tazmınat davası acabılırmıyım?eşimin esrar kullanması boşanmamızı çabuklastırır mı?

X