Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

anne ve babamın boşanma davasında şahitlik yapabilir miyim? annem davacı, babam davalı. 19 yaşındayım. aileden olmam şahit olmama engel olur mu?

Tanıklık yapmana engel bir hal yok canım.. Sadece dinlenirken yemin ettirilmez sana.. Sevgiler..
 

Dükkanınsatışı tapu dairesinde yapıldığından, satış işleminin yapıldığı tarih belli, o tarihten sonra taşınmazın mülkiyeti ve kullanımı satın alana geçtiğinden, o tarihten sonra kullanılan su faturalarını onun ödemesi gereklidir, bunu rahatlıkla ispat edebilirsiniz, gerekirse borcun size ait olmadığına dair menfi tespit davası açabilirsiniz.. Borç kayınpederinizin ve sizin olmadığından mirası reddetmenize gerek yok.. Eğer başka borçları varsa da, mirasın reddi için 3 aylık süre var, onu kaçırmışsınız ama.. Sevgiler..
 

Emeklilik ikramiyesi sadece kayınvalidenize kalmaz.. Kayınpederiniz üzerine ne kadar malvarlığı var ise onlar gibi ikramiyede tüm mirasçılar arasında paylaştırılır.. Eşiniz, kardeşi ve kayınvalideniz arasında bu miras paylaşılır.. Tüm malvarlığının 1/4'ü kayınvalideye, kalan 3/4'lük kısım ise 2 çocuk arasında eşit olarak paylaştırılır.. Eşinizin haberi olmadan paylaşım yapılamaz, örneğin tapuda işlem yapılacaksa mutlaka veraset ilamı istenir ve tüm mirasçıların orada olması aranır.. Malvarlığını mirasçılar kendi aralarında anlaşarak paylaşabilirler, ancak anlaşmanın olmadığı hallerde mahkemeye taksim(paylaşım) davası açılır, yukarıda belirttiğim oranlara göre mahkeme taksim eder, ev gibi bölünmesi mümkün olmayan şeyler için tapu kaydında paylı malik olarak görünür mirasçılar.. Sevgiler..
 


Boşanma davalarında mahkemeler sadece boşanmaya veya ayrılığa karar verirler, ayrıca talep edilmişse velayet ve nafaka konularında da karar verilir.. Yani psikolojik destek verilmez.. Çocuğun olduğu durumlarda psikolog yada sosyolog tayin edilir mahkemece, o da yalnızca çocuğun annenin mi, yoksa babanın mı yanında daha iyi bakılacağı hususunda görüş belirtir.. Yani talebiniz reddedilir, mahkemelerin böyle bir hizmeti yoktur..
Sevgiler...
 

Boşanmayı istemediğiniz için, kocanızın geçimsizliği ispatlaması gerekir.. Bunu ispatlaması için tanık dinletmesi, diğer delillerini sunması gerek, bu da birkaç celse duruşmaların uzamasına neden olur.. Geçimsizliği ispatlayamazsa da dava redle sonuçlanır.. Duruşmaya gittiğinizde devretmediği mallar varsa, bunlar için mutlaka devrinin önlenmesi için tedbir talep edin mahkemeden, devredilen diğer malların da sizden kaçırılmak amacıyla 3. kişilere nakledildiğini belirtin.. Zaten onların devir tarihi yakınsa, özellikle de dava açıldıktan sonra ise, sizden kaçırılmak için yapıldığı anlaşılır, bu devirlerin iptalini de istemeniz mümkün.. Sevgiler...
 


Bunları tabiki delil olarak mahkemede ileri sürebilirsin, eşinizin kişiliği hakkında hakime ipucu verir.. Ama bunlar soyut olay olarak kalmamalı, yani bunları ispatlamanız gerekli.. Tehdit ettiğinde yanınızda birileri varsa onları tanık olarak dinletebilirsiniz örneğin.. Yine intihar vakası hastaneye yansıdıysa, o evrakları sunabilirsin.. Hiçbir delilin yoksa bu iki olayla ilgili, bunları anlattığında da eşin inkar ederse pek bir işine yaramaz.. İnternet üzerindeki konuşmaları mutlaka sun.. sadakat yükümlülüğüne aykırı davrandığını gösterir.. Ama en önemlisi eşinle açık açık konuşup, evli kalmak istemedğini söyle.. İkna olur ve boşanmak isterse, o celse biter davanız.. Sevgiler..
 
Tanıklık yapmana engel bir hal yok canım.. Sadece dinlenirken yemin ettirilmez sana.. Sevgiler..

çok teşekkür ederim cevabınız için. dün dava görüldü ve tanıklık yaptım. sonuç olarak annem ve babam boşandı. annem ve 11 yaşındaki kardeşime 200'er tl nafaka bağlandı fakat ben reşit olduğum için ayrı dava açmam gerekiyormuş. bu davayı nasıl açabilirim nereye başvurmam lazım? bir de nafakalar için babamın maaşını icraya vermek istiyoruz. bunun için de ayrı dava mı açmak gerekiyor yoksa dilekçe mi vermemiz gerekiyor? biraz uzun oldu kusura bakmayın ama cevap verirseniz çok sevinirim
 

Öncelikle annen ve baban için geçmiş olsun bitanem.. Babanın ikamet ettiği yerdeki aile mahkemesine nafaka davası açacaksın( aile mah. yoksa asliye hukuk mahkemesine).. Babanız eğer annen ve kardeşin için bağlanan nafakayı ödemezse düzenli olarak, mahkeme kararını icraya koyacaksınız.. Bunun için bulunduğunuz yerdeki icra dairesine gitmeniz yeterli.. Onlar size takip talebinize ilişkin matbu form vereckler, onu doldurup masrafları yatırarak takibi başlatırsınız.. Sende hakkındaki nafaka davası sonuçlandıktan sonra, o mahkeme kararını anlattığım şekilde icraya koyacaksın..
 

çok çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için a.s.
 
Mrb. Babam amcasıyla yaklaşık 20 yıl çalıştı. Ortaklı olarak inşaat yaptılar.sonra işleri bitti ayrıldılar. Nasıl olduysa kısa sürede inşaatlardan kar etmediğini hatta iflas etiğini göstermiş.aslında bundan 10 yıl önceydi çok küçük degildim ama detayı net hatırlamıyorum. Ortak olarak göstermemiş evraklarda sonradan babamı bir sürü dala vera işte. Avukat tutmadan babam tamam dedi zaman istedi sonra işini gördü.kılıfına uydurdu.saf dışı bıraktı. Avukat tuttuk biraz ugrasıp olmaz bu iş diye bıraktı.allah varya ondanda şüphelenmedik degil.şimdi üzerinden bu kadar zaman geçti bu durum için yapılabilecek bişe varmı?teşekkür ederim.
 
bu arada bi çok apartman dairesi ve para var ortada.nasıl şirketi kar etmedi olarak gösterdi anlamadım...babm çok üzüldüğü için açamadım konuyu ona ..sormadım detayları geçen gün sakladığı evrakları gördümm.
 
merhaba avukat arkadaşlarım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
ben bir arkadaşım için sizlerden yardım almak istiyorum. lütfen yardımlarınızı bekliyom.
2010 girdigimiz ocak ayında arkadaaşımın başına bir olay geldi ve benden yardım istedi bende bi bilgim olmadığı için sizlerden yardım almak istedim.

Ocak ayında arkadaşım bir giyim magazasına gitmiş ve oradan 3 4 parça kıyafet almış bunları denemiş ve kabinde bunların alarımlarını sökerek çantaya koymuş. olayı kat görevlisinin fark etmesi üzerine orada çantası aranmış ve sonra oranın müdürüne çıkılmış.arkadaşım bunları hırsızlık adına yapmadım çıkartılacagını düşündüm ve o yüzden çıkarttım. kasaya ödemesiini yapacağım mağazadan daha dışarıya çıkmadın falan demiş.bunun üzerine polisler gelmiş ve ifadesinin ardından bir gece nezarette yatırıp sabahında savcılığa sevk etmişler. gecen ay ifadesi tekrar alınmış ve 1 ay sonra için çağrı gelmiş ve belgelerin inceleneceği gelmezseniz tutuklanıp getirileceğiniz falan yazıyormuş. Çok korkuyor sizce ne olur? Arkadaşı olarak çok üzülüyorum. bir bilgim olmadığı için ne diyeceğimi bilmiyorum. yardımlarınız için çok teşekkür ederim.mafoldumbena.s.
 
Arkadaşlar 1 yıl önce bir mağazadan alışveriş yaptık ve son zamanlarda bir kaç taksiti ödeyemedik. Kalan son 2 taksit için hukuk bürosuna gidip taksit yaptırdık. Hukuk bürosunda çalışan bir avukat (!) hanım daha taksit günlerinin sabahı arayıp bizi tehdit edip hakaret ediyor, gün içerisinde ödememizi bekleyemiyordu. Bu sabah gene bir taksit gününde hanfendi annemi arayıp hakaretlerine devam etti ve aynen şunları söyledi: 'Hanımefendi sana gelip neler yapacağım seni nasıl ağlatacağım gör bak oraya gelip ağz.. s..' dedi ve resmen bu küfürü etti. Biz şok olduk kadın zaten her zaman ki gibi avaz avaz bağırıyodu ama bu bardağı taşıran son damla oldu. Annem genede çok sakin cevaplar verdi fakat bu bayanın tehditlerine bir son vermek için şikayet etmek istiyoruz. Ne yapabiliriz lütfen yardım.
 

Canım alarmlarının söküleceğini snaıyordum demiş arkadaşın ama bu çok mantıklı bir savunma değil.. Hadi çıkarttı diyelim, neden çantasına koyuyor.. Görevlinin araması üzerine çantasından çıkarılmış.. Tüm bunlar arkadaşının hırsızlık kastı ile hareket ettiğini gösteriyor.. Duruşma günü mutlaka gidip mahkemeye savunmasını versin, aksi halde hakkında yakalama emri çıkartılır..
 

Annenin adına kayıtlı bulunan taşınmazla ilgili olarak babanız tapuda işlem yapamaz.. eğer anneniz babanıza vekaletname falan vermişse vekil sıfatıyla devir yada başka işlemelr yapabilir, aksi halde yapılmaz.. Taşınmazla ilgili tapu kayıtlarında şerh olup olmadığını anneniz tapuya gidip öğrenebilir..
Babanız eğer çok yaşlı değilse ve akıl sağlığı yerinde ise kızına taşınmazını vermesi işlemi geçerli olur, malın sahibi ögür iradesi ile hertürlü devir, alım-satım, bağış vs. gibi işlemleri yapabilir.. Ama eğer akıl zayıflığı varsa, çok yaşlı ise, kandırılmış ise devir işleminin iptali için babanız dava açabilir.. Kızına devrettiği arsanın tamamı babanız adına kayıtlı ise, Siz şu anda babanız sağ olduğu için hak sahibi değilsiniz, ancak onun ölümü ile mirasçı sıfatıyla hak sahibi olacağınızdan şu an için herhangi bir dava açamazsınız, yalnızca babanız açabilir..
Babanız sağ iken mirasçılarının hakları doğmadığından, bu aşamada dava açılamaz..
 


Bulunduğunuz yer Cumhuriyet Başsavcılığına gidip, şikayet dilekeçsi verebilirsiniz.. Savcılık yeterli delil bulursa o bayan hakkında hakaretten dava açar, bu dava neticesinde hakaret suçundan ceza alırsa, kişilik haklarınız rencide olduğundan manevi tazminat davası da açabilirsiniz..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…