Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

merhaba, benim işyerime haciz geldi, o sırada benim kendi bilgisayarımda ofisteydi ve bana yediemin olarak bıraktılar, fakat bilgisayarımın faturası falan yok, beni işten ayrılmayı düşünüyorum, sonrasında yedi emin olarak biraktıkları için sorun yasarmıyım acaba,
bilgisayarım ayrılırken işyerine bıraksam, orda calısanlara güvenenmem, ne yapmalıyım,
şimdiden cok tesekkür ederim

merhaba 2,5 yıllık evliyim, geçen sene bir dava açmıştım sonra barışıp feragat ettim fakat şimdi tekrar açtım ve boşanma davamızın 2 duruşması görüldü .davayı ben açtım fakat eşim ayrılmak istemiyor hakim 2 duruşmada şahit dinlenmesine ve aile danışmanlığı almamızı kararlaştırdı fakat ben hiçbir şekilde bu evliliğn devam etmesini istemiyorum artık eşimden nefret ediyorum.sizce ne gibi bi yol izlemem lazım
1.eşimin internet üzerinden başka baynlarla konuşmaları var elimde bu ne gibi işime yara acaba boşanmak için.
2.geçen seneki ayrılmak istediğimi söylediğimde elinde bıçakla beni tehdit etti
3. bu seferkindede intahar etmeye kalktı kendisi
bunlar işime yararmı acaba

merhaba avukat arkadaşlara danışmak istediğim bir konu var yardımcı olursanız çokmemnun olurum . Annem kamudan emekli eşinin yürüttüğü bir nakliye şirketimiz var 3 yıl önce annem kendisine ait şahsi çekten 1500 ytl meblası olan bir çek yazmış ve eşinin ilgilendiği şirketin araçlarıyla ilgili bir şahsa vermiş bu çeki sonrasın emeklili oldu diye annem elindeki çek koçanlarını bankaya teslim etti ticaret kanuınunun 711 / 3 maddesine göre bankaya teslim etti fakat elinde 1500 ytl olarak yazılı çek bulunan şahıs şimdi annemi tehdit ediyor ve bu çeki tahsil etmek istiyor bankayla konuştuğumuzda 711 / 3 ün iptal olduğunu bunun için ticaret mahkemesine başvurmamızı söylediler şimdi ticaret mahkemesine nasıl bir dilekçeyle başvurabiliriz bu konuda yardımcı olursanız sevinirim . Birde bu çekte ytl ibaresi yazılı nasıl bir faydası olur bilmiyorum ama çekin yazıldı zaman ytl kullanılıyordu bir faydası olurmu ne yapmalıyız bilemiyorum yardımlarınıızı ve bilgilendirmenizi rica ediyorum teşekkür ederim .

9 yıllık evliyim eşim boşanma davası açtı.2 çocuğum var.ben 25 eşim 32 yasında.ben boşanmak istemiyorum .eşim dilekçesinde kıskançlık demiş.yurt dışına iş için gittiğini benim bunu kıskandımı ifade etmiş.ben istemediğim sürece mahkeme ne kadar sürer.

neolur cevap yazın ben antalyada oturuyorum.oğlum koleje gidiyodu dava açınca kolejden aldı eşim.üzerinde tüm malları devretmiş.maddi durumu çok iyi ama şu anda işçi gözüküyor şirketinde.napabilirim boşanmak istemiyorum

arkadaşlar merhaba.ben bişi sormak istiyorum.yakın bi arkadaşımın sevgilisi 7 yıldır aynı havayolunda çalışıyor kabin amiri olarak.kendisinden bi hafta öncesinde askerlik belgesi istiyorlar ve belge götüremiyor bazı sebeplerden dolayı.ve şuanda istifa etmesini istiyorlarmış,gerekli işlemleri başlatmışlar.bu durumda tazminat hakkı varmıdır,hakkını arayabilirmi,böyle bianda işten çıkarabilirlermi.buarada havacılar borçlar kanununa tabiymiş.umarım avukat arkadaşlarımız dikkate alıp cevap yazarlar.şimdiden teşekkürler.

Merhaba,
Ben doğum iznini kullandım. Üzerine 6 ay da ücretsiz izin aldım. ıçeride 52 gün yıllık iznim var. Bu izinleri de kullanmak istiyorum. Vereceklerini pek sanmıyorum. Kanunda izin bölünemez şeklinde madde var. En azından bir yılda hak kazandığım 20 günü kesintisiz alabilir miyim?
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar anlataçağım konuyla ilgili bilgisi olanlardan beni bilgilendirmeleri için rica ediyorum şimdiden teşekkürler
ben 1986 da evlendim 1987 ve 1992 doğumlu 2 oğlum var buyük oğlum 1yıldır evli ve bu sene dışarıdan lise eğitimini bitiriyor ve gelecek yıl açıköğretim fakültesinden devam edecek küçük oğlum ise hala lise 2de oda açıkdan lise eğitimi görüyor eşim alkolikdi ancak 20 yıl dayanabilidim ve 2008.11. ayında eşimden boşandım ev temizliklerine giderek çocuklarımın eğitimini devam etmesini ve kendi ayaklarımızın üzerinde durmaya çalışıyorum ama eşim buyıl 6 mart 2010da vefat etti ve arkasındında 27 milyarlık kredi kartı borcu bırakarak gitti.
BENİM BU KONUYLA BİLGİSİ OLANLARDAN RİCAM ŞU
Biz bu borcu asla ödeyemeyiz çocuklarım mirası red davası açacaklar,(bu arada eşimin hiç bir mal varlığı kalmadı hepsini satarak alkola verdi )ama
1)babannelerinin mirası var onlar öldüklerinde çocuklarım bu mirasda hak albileceklermi ?
2)eşim temmuz 2010 da ssk dan emekli olacak dı buna göre çocuklar açıkdan liseye devam ediyorlar babalarının maaaşını okudukları için alabilirlermi alabildiklerini okudum internetten ama alabilirlerse okurken bir yandanda ssk li bir işde çalışdıklarındada almaya devam hakları varmıdır ?
3)birde ben 2008.11. ayında boşandım ve hiç evlenmedim evlenmediğim için eşimim maaşını almaya hak edebilirmiyim?
4)birde ben boşanırken mahkme bana eski parayla 12 milyar 8 milyar manevi tazminat ve küçük oğluma 1215 banada 125 milyon nafaka bağlanmişdı eşimin hiç bir geliri bulunmaması nedeni ile talep edemedim şimdi bu haklarım ölümü halinde ne olacak
LÜTFEN BU KONUYLA BİLGİSİ OLANLAR BANA YARDIMCI OLABİLİRSE SEVİNİRİM AVUKAR TUTAMAM BOŞANIRKEN BARADAN ADLİ YARDIM ALMIŞLDIM TEKRAR İSTEDİM AMA BU SEFERDE KABUL ETMEDİLER BİLGİLERİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

merhaba bana yardımcı olursanız sevinirim.
ben şuanki işyermde yaklaşık 1,5 senedr çalışıorum ama sigortamıgeç başlattılar sürekli ertelediler zamanını 9 aydır sigortalı çalışıo gözüküorum.6 haziranda düğünm var ve işten ayrılıcam evleneceğim için eşim çalışmamı istemio.ama 1 senen dolmadan herhangi bir hak talep edemezsin die duydum.tazminat falan alamazmısım.işsizlikte onlar çıkarmaları gerekiomuş almak için.parayada ihtiyacmız var ama çalışamıcam malesef.artı ben bu sgortasız çalıştığım günleri sigorta parasınıda almadım onu almaya hakkım varmı.alablrmym sigortasız çalıştıım günlerin parasını.

avukatlardan rica ediyorum yurtdışı ve konsolosluklarla ilgili çok çok önemli sorunum var lütfen ilgili avukat arkadaş varsa özelden yazsın lütfen çok çok önemli ve acil

merhaba.. benim sorum hatta sorunum şu ki 2008 yılıda satmış olduğumuz dükkanın su saatleri kayınpererimin üzerineydi. kayınpederim 2007 yılında vefat etti. dükkanın yeni sahibi su saatlerini üzerine almayıp 1000 tl su borcu yaptı.. dükkanıda başkasına sattı. yeni sahibi eski borcu üzerine almadan başka yeni anlaşma yapmış.. bizde varis olarak gözüktüğümüz için bu borç bizim oluyormuş. biz veraset davası açmadık.. yani mirası almak istemedik ki zaten hiç bir şey yoktu kayınpederimin üzerine.. şimdi bu borcu biz ödemek zorundamıyız yada reddi miras davasımı açmalıyız. zaman aşımından yada borca batık olmasından bizi etkilemezmi. yardımcı olursanız çok sevinirim vaktimiz çok daraldı....

avukat olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.benim bi ihtarname örneğine ihtiyacım var bu konuda yardımcı olabilecek birisi varsa bilgileri aktaracağım.şimdiden teşekkür ederim avukatlara....

Arkadaşlar,
40 gün önce kayınpederimi kaybettik.Kendisi son 20 gündür hastanede yattı ve ölmeden önce emeklilik için dilekçesini imzalamış. (MEB-Okul müdürü) Kayınpederimin üstüne şu an kayınvalidemin oturduğu ev, kirada olan başka bir evin yarısı, bir araba ve başka bir arabanın yarısı var.Eşim ailenin 2.çocuğu ve küçük kardeş.Biz kayınvalidem ve kaynımdan ayrı bir ilde yaşadığımız için işlemleri yakından takip edemiyoruz zaten etmek istesek de bazı şeyler bizden gizleniyor.Benim merak ettiğim konu kısaca şu: Kayınpederin emeklilik ikramiyesi sadece anneye mi devredilecek yoksa çocuklar ve anne arasında bölüşülecek mi? Eğer çocuklar ve anne arasında bölüşülecekse eşimin imzası alınmadan haberi olmadan annenin tüm parayı kendisi alma veya diğer oğluyla paylaşma gibi bir durum olabilir mi?(EK bilgi: annenin kendi yatırdığı sigortasından emeklilik maaşı var.) Diğer ev araba gibi mallar nasıl paylaşılacak? Şimdiden tşkr ederim.

anne ve babamın boşanma davasında şahitlik yapabilir miyim? annem davacı, babam davalı. 19 yaşındayım. aileden olmam şahit olmama engel olur mu?

merhaba
boşanma dilekçesi için yardıma ihtiyacım var bilgi verebilecek birileri olursa çok sevineceğim

arkadaşlar bi sorum olacak eşime dün boşanma davası açtım çekişmeli olarak birde çocuğumuz var 49 günlük boşanmaya gerekçe olarak şiddetli geçimsizlik ve evlilik birliğinin temelden sarsılması yazıldı duruşmaya çıktığımızda hakimden terapist talep edebilirmiyim davayı benim açmış olmam bu talebimi engellermi bu konuda fikri olanlardan yardım rica ediyorum

Avukat arkadaşlara benim de bir sorum olacak. Apartmanda evcil hayvan beslerken herhangi bir komşumuz hiç bir neden yokken beni şikayet ederse bu duruma karşı olarak ben ne yapabilriim?

sanırım boşuna yazıyoruz buraya başka hangi topiğe yazsak sorularımza cevap bulabiliriz acaba

X