Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

Merhabalar...
Benim bi yakınımın başına gelen bir sorunla ilgili sorum olucaktı... Yaklaşık 10 yıl kadar önce karısından ayrıldı ve birde çocukları var nafaka ödüyordu ancak belli bir işi yok gelip geçici işlerde çalışıyor. Ve bir süre nafaka ödeyememiş Kadın mahkemeye vermiş yakınımda işinin olmadığını ve ödeme yapamayacağına dair dilekçe vermiş ancak dilekçesi red edilmiş... Nafaka ödemesinde bir sakınca yok gibisinden bir karar çıkmış...(tam hukuksal ifadeleri kullanamıyorum :KK43: kusura bakmayın...)... Yakınımın üzerinde hiç birşey yok annesiyle yaşıyor.. Sadece o evin telefonu onun üzerinde... Birikmiş nafaka borcu yüzünden eve icra gelicekmiş bunu önlemenin yada itiraz etmenin bir yolu var mı? Ödeme gücü olmayanların başvuracağı bi çıkış yolu yok mu? bunu öğrenmek istiyorum... Bildiğim kadarı ile kadın çalışıyor ve yakınımda kızına bir takım maddi yardımları oluyor ama anlattığım gibi durumu pek iyi değil!!! Kısmi işsiz sayılır...Bu durumda ne yapılabilinir... Biraz garip bir ifade ile anlatmış olabilirim... Kusuruma bakmayın...Vereceğiniz bilgilere şimdiden teşekkür ediyorumm...
 
merhabalar
biz ailecek babamdan dolayı mağdur oluyoruz.
kendisi nereye nasıl harcadığını bilmediğimiz krediler alıyor. ilçemizde ne kadar banka varsa hepsinden kredi kartı çıkartıyor, kredi çekiyor. fakat bunları evine harcamıyor.
biz borcunu duyduğumuzda ailece birlik olup borçlarını kapatıyoruz o da her seferinde yeminler sözler veriyor bir daha olmayacak diye ama sözünde durmuyor. Şöyle ki kendisi memurdur ve 2000 de yaptığı borç toplam üç yıllık maaşı kadardı. borcu ödedik. beş sene sonra yine toplam iki yıllık maaşı kadar borç yapmış .onu da kapatıyoruz kendisini emekli ettirip emekli ikramiyesini borçlara yatırarak. şimdi yine birkaç bankadan kredi aldığını öğrenmiş bulunuyorum. ama henüz itiraf etmedi. bir bankadan çekip diğerine yatırmak suretiyle idare ettiği sürece söylemez zaten. biz onun kredi borçlarıyla bizi mağdur etmesine engel olmak için ne yapabiliriz. televizyonda eşin onayı olmadan kredi çekilemez, başkasına kefil olunamaz demişlerdi ama uygulamada öyle bir şey yok sanırım. annem mahkemeden bir karar falan çıkartabilir mi? bankalardan uzak durması senet işlerine bulaşmasın diye. ya da babamın borçlar iyice faizlenmeden öğrenmek için yapabileceğimiz yasal haklarımız nelerdir? ben ve kardeşim çalışıyoruz babamın bizle ilgisi olmayan borçları yüzünden bize haciz gelir mi? bizim kendi çalışmalarımızla aldığımız mülk elimizden alınabilir mi? cevaplarsanız çok sevinirm . ilçemizde bir avukata danışmaya utanıyorum herkes birbirini tanır çünkü
 
2010 model toyota corolla araba aldık, şirket gaz pedali sorunu yüzünden geri çağırdı bir cisim takıp halloldu dediler, bu sabah arabayı çalıştıramadık servis geldi benzinden kaynaklanıyor dedi .Bu arabadan çok soğuduk binmek istemiyoruz alalı 4 ay oldu geri iade edebilirmiyiz ,kredi kullanarak aldık .Beni en kısa sürede aydınlatırsanız çok memenun olurum .Saygılar.
 
Merhabalar..Benimde bir sorum olucak;Ben 1,5 yıllık evliyim,1 yıldır ayrı yaşıyorum.Bira hırlı gürlü bir ayrılma oldu kendisi çekti gitti ve ozamandan beri haber alamıyorum .Avukatı aradı dava açtık dedi ama ne bir celp nede başka birşey geldi.Adresini bilmiyorum ailesi yerini söylemiyor ben tazminat talep edicem demiştim sanırım oyüzden şimdi ben nasıl bir prosedür uygulamalıyım.İkamatim başka bir şehirde şu an ailemin yanında istanbul'da kalıyorum.Barodan avukat isteyebiliyormuşuz galiba o şekilde yapmak istiyorum ama nasıl bir yol çizicem bilemiyorum.:KK43:(Yardımcı olursanız çok sevinirim..
 
midenuaz, uyap sistemi vatandaş portal üzerinden eşiniz ile birlikte yaşadığınız ildeki aile mahkemelerini tc kimlik numarası ile sorgulayabilirsiniz. Avukatın ismini hatırlıyorsanız, telefonunu baradon öğrenerek arıyabilirsiniz
 
Avukat hanım, ben bir kamu kurumunda çalışıyorum. Eşim ise yerel bir gazetede asgari ücretle çalışıyor. Eşimin adına olan kredi kartını ödeyemedik ve şu anda borcumuz bayağı yükselmiş durumda. Benim sizden öğrenmek istediğim bir kaç şey var.
1- Eşim evimize haciz geleceğini düşünüyor ancak evimiz kira olduğu için ve adımıza herhangi bir mal varlığı olmadığı için eşyalarımıza gelir diyor. Eşimin maaşı olduğu için eşyalarımıza haciz gelir mi?
2- İcra Müdürlüğünden "ortak kullanım alanı" adı altında bir belge alınırsa eşyalara haciz gelmiyormuş. Yani benim böyle bir belge almam gerekliymiş. Acaba böyle bir belge veriliyor mu? ve bunun için nereye müracaat etmem gerekli? Ben İcra Müdürlüğü yazdım ama öyle tahmin ettiğim için yazdım.
3- Eşiminde benimde maaşlarımızdan başka gelirimiz veya adımıza kayıtlı arsa, araba vs. gibi hiç bir mülkümüz yoktur. Eşimin maaşının asgari ücret olması nedeniyle eşyalarımızı alırlar mı acaba? Lütfen beni bu konularda aydınlatır mısınız? Durumumuz gerçekten çok acil. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.a.s.
 
memurla kavga etmek 3 ay mı 4 aymı cezası?
 
Son düzenleme:
merhaba bu sorum cevaplanirsa gercekten cok mutlu olucam
ben 18 yasina girip resit oldugum zaman ismimi degistirmek istiyorum.bir sorun yasanir mi bu yuzden yani zorluk falan cikar mi?cok ugrastirir mi?simdiden tesekkurler
 
merhaba yardımınıza ihtiyacım var eşimin şans oyunları oynamak gibi bir alışkanlığı var şu an tedavi görüyor ancak bir miktar borç yaptı ve şu an onları ödüyoruz ben daha fazla borca girmesinden korkuyorum bu durumda benim kendi üstüme para veya mal olursa evlendikten sonra edinilmiş onları kaybedermiyim yani haciz falan gelirmi birde şu an boşanmıyoruz ancak eğer boşanırsak mal paylaşımı olmaması için birşey alırsam falan başkasının üstünemi almak zorundayım yada parayı başkasının hesabınamı yatırmalıyım çünkü herşeyi benim kazancımla yapıyoruz çok teşekkürler
 
merhaba avukatlar lütfen soruma cevap verin çok çaresizim.eşim çalmadığı bir şey yüzünden gözaltına alındı dün ve bugünde mahkemesi var malı çalınan kişi para ile davamdan vazgecebilirim demiş eşimin avukatına şuan beklemedeyiz 1 kaç saat içinde mahkeme sonuçlanacak kanıtlanmayan birşey için eşim nasıl bir ceza alır.
 
merhaba avukat arkadaşlar sizden soruma yanıt vermenizi rica edicem ticaret davasında alacaklı taraf mahkeme sonuan kadar karşı tarafın mal varlığına tedbir koyabilirmi mahkeme sonucunda alacağını kesin alabilsin diye ve bu tedbir için alacağın % kaçını ödemek gerekiyor ölyle bişey varmı acaba mesela 10.000 tl lik bir alacak için misal 100 liramı verilir yosa sabit bir ödenekmi ödemek lazım adliyeye
 
e-devlet şifresiyle sisteme girildiğinde neler görülebilir? Takipteki kredi borçları görülür mü? Çok acil bilgiye ihtiyacım var. Birde borç ödenincede eski bilgiler görülürü mü? yada geçen yıllarda çekilip ödenmiş krediler görülebilir mi? Çok acil bilgiye ihtiyacım var
 
yıllar önce dedem vefat etti. ölmeden önce ahimde bir dava açmıştı.öldükten sonra bu davayı kazanmış. geçen sene annem bir akrabasını görüyor ve o kişi anneme sizi miras için çok aradılar ama ulaşamadılar diyor. anneminde aklına hiç bir detayı sormak gelmiyor. tabi iş aslında baya karışık avukatla ilgili felan bir takım sorunlar olmuştu. benim burda merak ettiğim acaba annemlere bir miras hakkı düşmüş ise bu para devletemi kalmıştır. yada bununla ilgili bilgi nerden öğrenilebilir.
 
Şuan kafam çok karışık avukat arkd. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Benim 8 yaşında bir kızım var 9 yıllık evliyim eşim bu 9 yılda sorumluluklarını maddi anlamda yerine getirmedi. Hep ben çalıştım . Şu an kızım yaklaşık 1 aydır babaannesi ve babsıyla kalıyor okul ve ev düzeni bozulmasın diye ben evden ayrıldım. Özel bi rşirkette çalışıyorum. Ama eşimin rahatsız etmeleri yüzünden işten ayrılmayı düşünüyorum. İşten ayrılırsan hakim kızımın velayetini bana verirmi. Çünkü bir süre kendimi toplayana ve eşimin tahriklerinden dolayı rahatlayana kadar çalışmayı düşünmüyorum. Şu an hukuki olarak velayet için hangi öncelikli kıstasları taşımam gerekir.
 
merhaba ..benim eniştem 4 gün önce intihar etti.. kredi kartına ve banka kredisine borcu var..banka kredisinin hayat sigortası yapılmış... ancak intihar ettiği için tazminat alamıyor.. bi senelik evli ve 4 aylık bebeği var..
1.. Eşi kredi kartı ve banka kredi borclarını ödememesi için ne yapmak lazım.. yada ödeyecek mi ?
2... reddi miraz yapılabilirmi.. (ancak üzerinde hiç bi mal varlığı yok)
3.. babasının 2 tane evi var..reddi miras yaparsa 2 tane evde hak sahibi olabilir mi... eşi yada bebeği..
sizce bu durumda ne yapılmalı..


Öncelikle baş sağlığı diliyorum. Eşinin borçları ödememesi için kendi adına asaleten kızına vekaleten mirası üç ay içerisinde reddetmesi gerekir. Ancak bu halde bahsettiğiniz iki evde de hak sahibi olamayacaktır. Olması halinde alacaklıların bu evleri haciz ve satışı mümkün olur. Red durumunda aile tablosunda eşi ve bebeği hiç yoklarmış gibi işlem yapılacaktır.
Bilgi verebilmişimdir umarım.
 
Merhaba,

Ben diger bir sayfaya yazmistim ama yanlis oldu galiba cevap alamadim, burda yazdiklarimi kopyaliyorum. Yurt disinda bosanmakla ilgili sorum vardi.

simdiden tesekkur ederim.

merhaba

bilgileriniz için tesekkur ederim. yurt disinda yasayanlar için daha detayli bilgi verebilirmisiniz ? turkiyede dava açabilirmiyiz yoksa oturdugumuz ulkede mi açmamiz gerekiyor ?

tesekkurler.
 
ben 36 yıllık evliyim eşim evi terk etti emekli boşanmak istemiyorum nafaka alabilirmiyim boşanmadan 68 yaşında 45 50 senedir esrar içiyor sorumsuz yaşlandı ölmesini bekleyecem kendi dava açsa beni boşayabilirmi kaç sene sürer ben dışarda börek yapıyorum sigortam yok belirli bir ücret alıyorum hastayım zor çalışıyorum nafaka alabilirmiyim şindiden teşekkür etiyorum saygılar acil cevap bekliyorum

Zor durumunuzun çözülmesi dileğiyle merhabalar...
Eşiniz evi terk etti ise terk nedeniyle, esrar bağımlısı ise haysiyetsiz hayat sürme nedeniyle boşanma davası açabilirsiniz. Nafaka boşanmadan evvel tedbiren boşanmadan sonra kesin olarak bağlanır. Ayrı yaşadığınızı ispatla nafaka davası açabilirsiniz ancak boşanmanızın daha doğru olacağını düşünüyorum. O dava açarsa kusurlu olduğunuzu ispat etmesi gerekir aksi halde davası reddedilir. Önerim bulunduğunuz şehir barosuna başvuru ile avukat talebinde bulunmanız ve eşinizden boşanmanızdır.
Saygı ile...
 
merhaba avukat arkadaşlar sizden soruma yanıt vermenizi rica edicem ticaret davasında alacaklı taraf mahkeme sonuan kadar karşı tarafın mal varlığına tedbir koyabilirmi mahkeme sonucunda alacağını kesin alabilsin diye ve bu tedbir için alacağın % kaçını ödemek gerekiyor ölyle bişey varmı acaba mesela 10.000 tl lik bir alacak için misal 100 liramı verilir yosa sabit bir ödenekmi ödemek lazım adliyeye

Merhabalar...
Alacaklı taraf kanunda belirtilen sebepler dahilinde mal varlığına dava sonuna dek tedbir koydurabilir. Bunun için %15 oranında bir teminat aranır. Bahsettiğiniz miktar için bin beş yüz lira teminat alınır. Ancak alacaklı sigorta şirketi veya banka gibi maddi yönden güçlü bir kurum ise mahkeme takdirle teminat aramayabilir.
Saygı ile...
 
Merhabalar..Benimde bir sorum olucak;Ben 1,5 yıllık evliyim,1 yıldır ayrı yaşıyorum.Bira hırlı gürlü bir ayrılma oldu kendisi çekti gitti ve ozamandan beri haber alamıyorum .Avukatı aradı dava açtık dedi ama ne bir celp nede başka birşey geldi.Adresini bilmiyorum ailesi yerini söylemiyor ben tazminat talep edicem demiştim sanırım oyüzden şimdi ben nasıl bir prosedür uygulamalıyım.İkamatim başka bir şehirde şu an ailemin yanında istanbul'da kalıyorum.Barodan avukat isteyebiliyormuşuz galiba o şekilde yapmak istiyorum ama nasıl bir yol çizicem bilemiyorum.:KK43:(Yardımcı olursanız çok sevinirim..

Öncelikle celp gelip gelmediğini, eşinizle son ikamet ettiğiniz evde yaşıyorsanız da yaşamıyorsanız da kaydınızın bulunduğu muhtarlıktan öğrenmenizi öneririm. Tebligat gelmiş ancak size değil muhtara tebliğ edilmiş ise dava gıyabınızda görülüyor olabilir. Tebligat yok ise tavsiyem boşanma davası açmanızdır. Bunun için son ikametgah adresinizi vermeniz yeterlidir eşinizi bulmak mahkemenin ve vekilinizin ödevidir. En kötü ihtmalle gazetede ilanen tebligat ile eşinize dava tebliğ edilir. Nerede yaşadığınızı bilmiyorum ancak bulunduğunuz şehrin barosu adli yardım servisinden, muhtarlıktan alacağınız fakirlik belgesi ile bir avukat tayin edilmesi mümkündür. Bu birime başvurmanızı öneririm.
Saygı ile...
 
X