Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

merhabalar ben de bir konuda akıl danışmak istiyorum tüketici şikayetleri bölümüne yazdığım konuyu buraya da alıyorum yardımcı olursanız sevinirim
teşekkürler

kapıdan alışveriş mağduruyum
aslında kolay kolay kapıyı açmam böyle seyyar satıcılara ama evde yalnız değildim kızım yanımdaydı ondan da cesaret alarak açmış bulundum daha doğrusu satıcı olduğunu açınca anladım
EFOR alışveriş merkezinin yeni açılacak şubelerinin reklamını yaptığını bir hediye çekilişi yaptıklarını söyledi istememe rağmen ısrarla bir kart çektirdi kartta temizlik robotu kazandığım yazıyordu çok şanslısın satış fiyatı 1300 tl gibi birşey söyledi eğer bir tanede elindeki katalogdan ürün alırsam hediyeyi alabileceğimi söyledi hiç ihtiyacım olmamasına rağmen ısrarlarıyla bir düdüklü tencere aldım 180 tl ye taksit yapıldı 30-30
önden de 30 tl verdim:KK43: taksit kart düzenlendi bir de sözleşme imzalandı ancak sözleşmenin bir nüshası bana verilmedi sonra farkettim bunu
neyse kazandığım ürün bir türlü gelmedi geçen gün aradılar ödemeniz var diye ben de hediyem gelmedi ki dedim kdv sini ödeyin gönderelim dediler 290 tl kdv ödemem gerekiyormuş ki bu ayrıntı bana söylenmemişti hediye kartının bir yerinde kdv müşteriye aittir yazıyor ma hiç bahsetmediği için ve ücretsiz sahip oluyorsun dediği için dikkatimi çekmemişti:KK43: hediyenizi de tencerenizi de istemiyorum kaporamı getirip tencerenizi götürün dedim hiç kullanmadım iade yok dediler hediyeden vazgeçebilirsiniz ama tencereyi ödemeniz gerek dediler
kaymakamlığa şikayet dilekçesi yazdım yarın götüreceğim eşim aradı icraya verdik demişler bir tanıdık avukata danıştım sen yine de götür dilekçeni dedi
iyi niyet ve güvenimin sonucu dolandırılmak oldu

sizce bu konu benim lehime çözülür mü? icraya vermişlerse sonuç ne olur?ben yine de şikayetimi yapacağım tabii

mrb aranıza yeni katıldım.:)benim bi sorum olucaktı ben eşimle ayrılıyorum.ayrılma dilekçeleriizi werdik 2 ay oldu fakat mahkeme günü dahi belirlenmedi .bu normalmi yani nezamana kadar mahkeme günü belli olur? şimdidden teşekkürler:)

Merhaba.Ben birşey öğrenmek istiyorum.
Ekim 2008 de evlendim ve eşimin soyadını almıştım sadece.
Şimdi kendi soyadımla beraber kullanmek istiyorum fakat bunu için mahkeme kararı gerekiyor mu ?

Evlilik başvurusu yaparken bunu bildirmeniz gerekiyordu,eğer başvuru yapmadıysanız bildiğim kadarı ile evlendikten sonra bu mümkün olmuyor.

ev almak istiyoruz. kredi kullanacağız. nasıl eşimle benim üzerime ortak tapu alabiliriz?hangi yolları izlememiz lazım?ek masraf olur mu?

mrb aranıza yeni katıldım.:)benim bi sorum olucaktı ben eşimle ayrılıyorum.ayrılma dilekçeleriizi werdik 2 ay oldu fakat mahkeme günü dahi belirlenmedi .bu normalmi yani nezamana kadar mahkeme günü belli olur? şimdidden teşekkürler:)

selam eğer anlaşmalı boşanma ise daha çabuk gün verilir ama anlaşmalı değil tek tarafın karşıya yönelterek açtığı bir dava ise o halde duruşma günü uzayabilir avukatla takip edilen bir dava ise avukat bu konuda bilgi verir.

ev almak istiyoruz. kredi kullanacağız. nasıl eşimle benim üzerime ortak tapu alabiliriz?hangi yolları izlememiz lazım?ek masraf olur mu?

selam ev alırken tapu memurluğunda ortak mülkiyeti tercih ettiğinizi belirtmeniz yeterli kredinin eşiniz adına alınmış olması durumu etkilemez

Bizde bir dolandırıcılık olayı yaşadık mahkeme tamamlandı.. 2 yıl hapis cezası aldı fakat direk temyize gitti .. bu arada avukatımızla anlaşma yapmıştı her ay 1 milyar ödeme yapıcaktı fakat yapmadı ödemediğim takdirde hapis yatarım diye kağıt imzaladı fakat onuda ödemedi .. şimdi onun mahkemesi açıldı merak ettiğim şey her seferinde temyize mi gidicek. Temyiz hakkının sınırı yok mu? Ve bu sürec ne kadar bilgi verirseniz çok sevinirim..

İyi günler benimde bir sorum olacak biraz karışık ama yardımcı olursanız fikirlerinizle çok sevinirim.
Benim nişanlıma bir kağıt geldi işlediği şuçtan dolayı önce hapis cezası verilmiş bu ceza 4.320 TL para cezasına çevrilmiş, 3 denetim süresi konulmuş bu süree içinde başka bir suç işlendiği takdirde dosyanın tekrar açıklanacağı yazıyor ayrıca kağıtta hükmün açıklanmasının kaldırılmasına karar verilmiştir yazıyor.Lütfen bana daha açıklayıcı bir şey söylerimisiniz? bu para ödenecekmi?

Bizde bir dolandırıcılık olayı yaşadık mahkeme tamamlandı.. 2 yıl hapis cezası aldı fakat direk temyize gitti .. bu arada avukatımızla anlaşma yapmıştı her ay 1 milyar ödeme yapıcaktı fakat yapmadı ödemediğim takdirde hapis yatarım diye kağıt imzaladı fakat onuda ödemedi .. şimdi onun mahkemesi açıldı merak ettiğim şey her seferinde temyize mi gidicek. Temyiz hakkının sınırı yok mu? Ve bu sürec ne kadar bilgi verirseniz çok sevinirim..

10 yılın üzerindeki hapis cezaları resen temyize tabidir.. Bunun altında kalan hapis cezaları taraflardan birinin talebi üzerine temyiz incelemesine gönderilir.. 7 gün içerisinde temyiz edilmediği takdirde karar kesinleşir.. Hapis cezalarının açıklanması geri bırakılmamışsa temyizi mümkün, para cezalarında da 2.000 TL'nin üstündekiler için temyiz yolu açık, altında kalan cezalar ise kesin, yani temyiz edilemez..

İyi günler benimde bir sorum olacak biraz karışık ama yardımcı olursanız fikirlerinizle çok sevinirim.
Benim nişanlıma bir kağıt geldi işlediği şuçtan dolayı önce hapis cezası verilmiş bu ceza 4.320 TL para cezasına çevrilmiş, 3 denetim süresi konulmuş bu süree içinde başka bir suç işlendiği takdirde dosyanın tekrar açıklanacağı yazıyor ayrıca kağıtta hükmün açıklanmasının kaldırılmasına karar verilmiştir yazıyor.Lütfen bana daha açıklayıcı bir şey söylerimisiniz? bu para ödenecekmi?

Nişanlın hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiş.. Sanırım suç işlediği tarihte 18 yaşından küçük idi, bu nedenlede 3 yıl denme süresi belirlenmiş.. Kararın kesinleştiği tarihten itibaren 3 yıl boyunca bilerek ve isteyerek başkaca bir suç işlemez, bu süreyi iyi halli geçirirse, 3 yılın sonunda hakkında düşme kararı verilecek, bu durumda da para cezasını ödemeyecek, ceza ortadan kalkacak ama suç işlerse eğer bu durumda parayı ödemek zorunda kalır.. Yani 3 yıl boyunca bu ceza askıda kalacak, şu an için para ödenmicek..

slm. bu konu benim için çok önemli yardım ederseniz sevinirim.ben 2002 yılından beri ayrı yaşadığım eşimden 2008 temmuzunda boşandım.(yurt dışında yaşadığı için dava biraz uzadı).bu dönemde başlayan ve hala devam eden birlikteliğimden bir çocuğum oldu.çocuğumun nüfus işlemleri için gittiğimizde çocuğun iddet süresi dolmadan dünyaya geldiği için yalnızca ayrıldığım eşimin nüfusuna geçebileceğini eski eşin babalığı red davası açmak suretiyle gerçek babanın nüfusuna çocuğu alabileceği söylendi nüfus müdürlüğünden.zaten yıllardır yurtdışında olan ve şimdi evli olan eski eşime ulaşmam imkansız ve böyle bir yolu denemek ve huzurunu bozmak istemiyorum..çocuğumuzu nüfusumuza geçirmek için nasıl bir yol izlemeliyiz?

Çok teşekkür ederim.Nasıl rahatlattı yanıtınız içimi anlatamam tekrar teşk ederim.

selam benim acilen yardıma ihtiyacım var ....
benim 4 yıllık bi ilişkim vardı.6 aydırda nişanlı idik.
bu kişi beni çok detaycı ve kolay beğenmeyen biri olduğumu söyleyerek terketti.(örneğin alışverişte bişey için saatlerce gezebiliyomuşum)
ben çok şaşırdım.bunu görekçe olmayacağını düşünüyorum ama onlar ısrarla bunu söylüyorlar. sinirlerim alt üst oldu. annem perişan bi halde.
karşı tarfla hiç bişekilde iletişim kurulamıyor. benim aklıma manevi tazminat davası açmak geldi. bunu yapabilirmiyim eğer yaparsam kazanma şansım nedir neler yapmam gerek şimdiden çok teşekkür ederim

selam benim acilen yardıma ihtiyacım var ....
benim 4 yıllık bi ilişkim vardı.6 aydırda nişanlı idik.
bu kişi beni çok detaycı ve kolay beğenmeyen biri olduğumu söyleyerek terketti.(örneğin alışverişte bişey için saatlerce gezebiliyomuşum)
ben çok şaşırdım.bunu görekçe olmayacağını düşünüyorum ama onlar ısrarla bunu söylüyorlar. sinirlerim alt üst oldu. annem perişan bi halde.
karşı tarfla hiç bişekilde iletişim kurulamıyor. benim aklıma manevi tazminat davası açmak geldi. bunu yapabilirmiyim eğer yaparsam kazanma şansım nedir neler yapmam gerek şimdiden çok teşekkür ederim

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.nişanın bozulması tarflra grkli şartların varlığı durumunda hem mddi hem de mnevi tzminat davsı acma hkkı verir.Nisnlılrdn biri hklı bir sebep olmksızın nisnı bozrsa ya da nisn trflrdn birine yüklenebilecek bir nedenle bozulduysa kusurlu oln trf diger trfa evlnme amcıyla yptıgı hrcamlr icin uygun bir tzmint ödemekle yükümlüdür.(kaynk Türk medeni knunu md.120).Bunun dısnda nisnın bozlmsı nedeniyle kisilik hkkı saldırıya ugryn traf dgr trftn uygun bir miktrda tzmint istyblr.(kynk Türk medeni knunu md.121).Ylnız mddi tzmintı kusursuz nisnlı,annsi,bbası ve onlr gibi dvrnn ykınlrı tlp edebilirken mnvi tzmintı sdece nisanlılr tlp edebilir.Maddi ve mnvi tzmint dvsı actıgınız tkdirde buyuk olsılıkla zarrnz tzmin edilcktir.

Merhaba.Ben birşey öğrenmek istiyorum.
Ekim 2008 de evlendim ve eşimin soyadını almıştım sadece.
Şimdi kendi soyadımla beraber kullanmek istiyorum fakat bunu için mahkeme kararı gerekiyor mu ?

Bunun icin bulundugunuz ildeki nüfus müdürlüğüne basvurmanız yeterli olacaktır.

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.nişanın bozulması tarflra grkli şartların varlığı durumunda hem mddi hem de mnevi tzminat davsı acma hkkı verir.Nisnlılrdn biri hklı bir sebep olmksızın nisnı bozrsa ya da nisn trflrdn birine yüklenebilecek bir nedenle bozulduysa kusurlu oln trf diger trfa evlnme amcıyla yptıgı hrcamlr icin uygun bir tzmint ödemekle yükümlüdür.(kaynk Türk medeni knunu md.120).Bunun dısnda nisnın bozlmsı nedeniyle kisilik hkkı saldırıya ugryn traf dgr trftn uygun bir miktrda tzmint istyblr.(kynk Türk medeni knunu md.121).Ylnız mddi tzmintı kusursuz nisnlı,annsi,bbası ve onlr gibi dvrnn ykınlrı tlp edebilirken mnvi tzmintı sdece nisanlılr tlp edebilir.Maddi ve mnvi tzmint dvsı actıgınız tkdirde buyuk olsılıkla zarrnz tzmin edilcktir.

ilgin için çok teşekkür ederim aslıcım. peki benim bu durumum sence beni haklı gösterirmi? yani sen hakim olsan bı gerekçeyle biri manevi maddi tazminat davası açmış olsa sen bu kişiyi gerçekten zarara uğramış diye değerlenirimiydin ?

merhaba benim sorum şu

anonim şirketlerde amme alacağı için ( ssk prim borcu) yapılan ödeme emri tebliğlerinde;

şirket adına çıkarılan ve şirket adresine tebliğ edilen ödeme emrinden eski yönetim kurulu üyesi sorumlu tutulabilir mi?

Söz konusu borçtan yönetim kurulu üyesinin sorumlu olması için ödeme emrinin yönetim kurulu üyesi adına düzenlenip o kişinin adresine tebliğ edilmesi mi gereklidir?

acil olarak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

merhaba
babam kardeşime evlendikten sonra emekli ikramiyesiyle ev aldı. tapusunuda onun üzerine yaptı. ama eşi birkaç sene sonra ben sana güvenmiyorum diye tapuyu üzerine istemiş. benim salak kardeşimde nasıl olsa evliyiz diye vermiş.
ondan 1 sene sonrada boşanmışlar bizden habersiz. mahkemede evden sözetmemişler.
babam evin iadesi için dava açtı. 3 yıla yakın bir zamandır sürüyor. böyle bir durumda evin babama kısmi olarak bile geçme ihtimali varmıdır.
teşekkür ederim.

hacizli ev almak istiyoruz acil yardım Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

merhaba arkadaşlar biz bi ev beğendik evin fiyatı uygun geldi bize almak istedik.Ev sahibi çok sıkıştığı için satmak istiyor başka çaresi kalmamış yani.Amaaa bu evin üstünde haciz var 4 ,5 yerden.Bu evi nasıl almalıyız hukukçu arkadaşlar yada bilen birileri bize acil yardımcı olsun lütfen..

ilgin için çok teşekkür ederim aslıcım. peki benim bu durumum sence beni haklı gösterirmi? yani sen hakim olsan bı gerekçeyle biri manevi maddi tazminat davası açmış olsa sen bu kişiyi gerçekten zarara uğramış diye değerlenirimiydin ?

Rica ederim canım.Hakim olsam bir hukukçu gözüyle bakarak seni haklı bulurdum.Çünkü 4 yıllık bir ilişkinin ardından ve nisanlılıktan sonra seni terk ettiginden bahsediyorsun ve ortada terk etmesini haklı kılacak derecede bir sebep yok.Davayı actıgında hakime 4 yıllık iliskiniz boyunca seni tanıması gerektigini nasıl bir kisiligin oldugunu bildigini karakterinden sikayetciyse neden seninle nisanlanıp daha sonra terk etme olayıyla gururunu incittigini vs. söyleyebilir ve böylece manevi tazminat talebine haklı bir gerekce bulursun.Maddi tazminat icinse bunlara bile gerek yok evlilik hazırlıgı icin neler aldıysan ne masraflar ettiysen bunları talep et.Hatta bazen kadınlar nisanlandıklarında nisanlılarının istegiyle isten cıkabiliyorlar.Böyle bir durum varsa yani onun istegiyle isten cıkma durumun falan mevcutsa calıssaydın elde edecegin maası bile talep edebilirsin.Aklına takılan birsey olursa her zaman yardımcı olurum.İnsallah magduriyetini giderebilirsin..

X