merhaba arkadaşlar benimde bir sorum olacak..ben 7 senedir evliyim eşimden dolayı çocuk olmuyor ve eşim çalışmamı istemiyor.allah gecinden versin ama ailesiylede aram iyi degil.eşim ölürse mal varlıgı çocugumuz olmadıgı için kardeşlerine ve annesinemi kalır benim hakkım ne olur?magdur olurmuyum...?cevaparsanız sevinirim..sevgiler
merhaba benimde bir sorum olacak cevaplanırsa çok çok sevinirim.Eşim özel bir şirkette pazarlama departmanında çalışıyor.Başlangıç maaşı azdı sonra artacak dendi.Ama artmadığı gibi bağladığı işlerden alacağı komisyonlarıda alamıyor.Araç verdiler benzinde veriyorlardı ama krizi bahane edip şimdi kilometre hesabı yapıyorlar.Eşim iş görüşmesine gidecek benzin alamıyor neymiş kotası varmış.Kendi cebinden al sonra şirket sana verir diyorlar ama kriz nedeniyle maaşlerı kesildi hala artmadı farklar verilecek dendi şimdi vermeyeceğiz diyorlar maaşları ve yemek kartları ne zaman yatacak belli olmıyor.Ay başı maas alması gerekirken 15 ini bile bulduğu oluyor üstelik maaşları asgariden gösterip sigortalarını yarım yatırıyorlarmış bunuda yeni öğrendik.3-4 ay öncesine kadar maaşlar bankaya yatmıyordu elden veriliyordu.Üstelik eşim büyük bir şirkete mal vermek üzere bağlamış ama müdürü biz o firmayla çalışmak sitemiyoruz diyerek teklifi geri çektirmiş ama sonrasında eşim öğreniyorki müdür eşimi aradan çıkarıp açıktan bu işi yapıp parayı cebe indiriyor.Resmi bayramlarda bile çalışıyorlar fazla mesai yapıyorlar mesai parası verilmiyor.Şirketimizin merkezi istanbul dışında herşey müdürün elinde.Müdür elemanlara çalıştıkları firmaların yada çalıştığımız şirketin verdikleri hediyeleri engelliyor yada hiç anlaşılmadan el koyuyor.Bunların hepsi kayıtlı ispatlanabilir.Şirketin amacı elemanların kendiliğinden işten çıkmasını sağlamak.Şirketin istanbul bölgesini kapatmak istiyorlar.Bunun için maddi manevi çok baskı yapılıyor.Müdür ve şirket merkezi arasında sıkı diyalog var telefon ve msn görüşmeleri var.Malum kriz eşim sabrediyor aslında çıkmak istiyor ama tazminat alamam diye çıkarılsın diye bekliyor.Tüm bunların hepsini çok rahat ispatlayabilecek durumdayız ama yinede acaba bir aksilik olurda tazminat bile almadan işsiz kalırmıyız diye korkuyoruz.Yeni iş bulmakta zor.Avukat arkadaşlardan yardım bekliyorum eşimin HAKLARI NELER ??.Ben şikayet et bunların olduğunu ispatlayabilirsin bu durumda hakkını savunabilir ve alabilirsin sessiz kalmayalım diyorum ama eşim çekiniyor.LÜTFEN acil cevap verirseniz çok sevinirim çünkü şirket inanılmaz bir baskı uyguluyor.Sessizce beklemekte çok zorumuza gidiyor.
haksız bir durumunuz yok, zamanaşımına uğramadan mahkemeye başvurun. olay sizin leyhinize ama çabuk hareket etmeniz gerek.