Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

Merhaba avukat arkadaslarım benim de bazı sorularım olacak.cevap verebilirseniz çok mutlu olacagım.şimdiden teşekkür ederim.
benim eşim 6 yıldır çalıştıgı işyerinden aniden çıkarıldı henüz 5 gün oldu.
sebep ise arada geç kalması...ve çıkarıldıgı sabah 1 saat kadar geç kalmıştı saat yüzünden.
çıkarıldı ama tazminetını alamadı malesef.almaya gittiginde patronunun dedigi;
"kusura bakma geç kaldıgın için tutanak tutturdum tazminatını alamıyorsun.istedigin yere başvur ama boşa olur tutanak oldugu için alamazsın demiş.ayrıca 6 senelik tazminatı 1.000 tl olarak degerlendirmiş.geçen yıl şirketler ayrılırken elemanlara tzminat verilmişti bunu düşmüş şimdiki vereceginden..anlamadıgım ikisi ayrı şeyler degil mi yani?işten çıkarma tazminatıyla digeri?bir de eşimin son zamanlarda geç kalma sebebi işten geç gelmesi.normal gelmesi gereken saatten çok daha geç kapatıyorlardı.mahkemede buda göz önüne alınır mı acaba?yani normalde sabah 9:30 akşam 9:30 çalışıyorlar ve bu bile geç bizim için.onlar eşimi 10-10:30gibi gönderiyorlardı.eşim bir avukatla görüşecekti bende sizlere de danışmak istedim...

Arkadaşlar yazmayın buraya cvp veren yok boşu boşona beklemeyin bu konunun kapatılması gerek açıyolar yardım ededlim zart zurt soru soruyorsun bakan ilgilenen yok beklemeyin cvp gelmez

Allah korusun eşinizin vefat ederse vefatı sırasında cocugunuz varsa yani cocugunuzla beraber mirascı olmussanız esinizin mirasının 1/4ü size 3/4ü cocuk ya da cocuklarınıza kalır.Çocugunuz olmamıssa esinizin anne-babasıyla beraber mirascı olmussanız 1/2si sizin 1/2si kayınvalide-kayınpederinizin olur.Yani esinizin mirasında hak sahibi olmanız icin cocuk sahibi olmanız sart degil.Cocugunuzun olması ya da olmaması sadece mirastaki payınızı degistiriyor o kadar.

merhaba benimde bir sorum olacak cevaplanırsa çok çok sevinirim.Eşim özel bir şirkette pazarlama departmanında çalışıyor.Başlangıç maaşı azdı sonra artacak dendi.Ama artmadığı gibi bağladığı işlerden alacağı komisyonlarıda alamıyor.Araç verdiler benzinde veriyorlardı ama krizi bahane edip şimdi kilometre hesabı yapıyorlar.Eşim iş görüşmesine gidecek benzin alamıyor neymiş kotası varmış.Kendi cebinden al sonra şirket sana verir diyorlar ama kriz nedeniyle maaşlerı kesildi hala artmadı farklar verilecek dendi şimdi vermeyeceğiz diyorlar maaşları ve yemek kartları ne zaman yatacak belli olmıyor.Ay başı maas alması gerekirken 15 ini bile bulduğu oluyor üstelik maaşları asgariden gösterip sigortalarını yarım yatırıyorlarmış bunuda yeni öğrendik.3-4 ay öncesine kadar maaşlar bankaya yatmıyordu elden veriliyordu.Üstelik eşim büyük bir şirkete mal vermek üzere bağlamış ama müdürü biz o firmayla çalışmak sitemiyoruz diyerek teklifi geri çektirmiş ama sonrasında eşim öğreniyorki müdür eşimi aradan çıkarıp açıktan bu işi yapıp parayı cebe indiriyor.Resmi bayramlarda bile çalışıyorlar fazla mesai yapıyorlar mesai parası verilmiyor.Şirketimizin merkezi istanbul dışında herşey müdürün elinde.Müdür elemanlara çalıştıkları firmaların yada çalıştığımız şirketin verdikleri hediyeleri engelliyor yada hiç anlaşılmadan el koyuyor.Bunların hepsi kayıtlı ispatlanabilir.Şirketin amacı elemanların kendiliğinden işten çıkmasını sağlamak.Şirketin istanbul bölgesini kapatmak istiyorlar.Bunun için maddi manevi çok baskı yapılıyor.Müdür ve şirket merkezi arasında sıkı diyalog var telefon ve msn görüşmeleri var.Malum kriz eşim sabrediyor aslında çıkmak istiyor ama tazminat alamam diye çıkarılsın diye bekliyor.Tüm bunların hepsini çok rahat ispatlayabilecek durumdayız ama yinede acaba bir aksilik olurda tazminat bile almadan işsiz kalırmıyız diye korkuyoruz.Yeni iş bulmakta zor.Avukat arkadaşlardan yardım bekliyorum eşimin HAKLARI NELER ??.Ben şikayet et bunların olduğunu ispatlayabilirsin bu durumda hakkını savunabilir ve alabilirsin sessiz kalmayalım diyorum ama eşim çekiniyor.LÜTFEN acil cevap verirseniz çok sevinirim çünkü şirket inanılmaz bir baskı uyguluyor.Sessizce beklemekte çok zorumuza gidiyor.

haksız bir durumunuz yok, zamanaşımına uğramadan mahkemeye başvurun. olay sizin leyhinize ama çabuk hareket etmeniz gerek.

--------------------------------------------------------------------------------

Kızlar bnm sorunum;2 tane adım var ve 1 tanesini sildirmem gerek.Neler yapmam gerekio ve ücret olarak ne kadara patlar tahminen???Lütfen yardımcı olunnn

haksız bir durumunuz yok, zamanaşımına uğramadan mahkemeye başvurun. olay sizin leyhinize ama çabuk hareket etmeniz gerek.

çok teşekkür ederim ilgilendiğin için.Eşimi aniden sebep bildirmeden işten çıkardılar bir miktar tazminat verip ama biz hakkımızı tam alabilmek için hukuki işlemleri başlattık umarım en kısa sürede sonuç alırız.

Arkadaşlar selam, 4 yıldır aynı şirkette çalışıyorum 2 adet patronumuz var ve kardeşler üstelik sadece avukatları aracılığı ile konuşuyorlar, inanılmaz bir baskı içerisindeyiz çalışanlar olarak birinin dediğini yapınca diğeri azarlıyor, işten çıkmak istiyorum ama tazminatıma da ihtiyacım vark kartlarıma çok yüklendim onları biraz aşşağılara indirmem lazım, ve şuan çalıştığım bölümde yetkili bir tek ben varım, ben işten ayrılırsam o bölüm çökecek gibi olacak, patronlarla da konuştum ben artık bu şirketteki ortama huzursuzluğa dedikoduya çekememezliğe tahammül edemiyorum yerime birini bulun yetiştireyim biraz sonra ayrılmak istiyorum dedim...Lafını bile ettirmediler, git biraz tatil yap kafanı dinle gel dediler, ama bu gidişle aklımı kaçıracağım, tazminatımı alabilmem için illa evlenmem mi lazım ya yokmu bunun başka bir yolu?:gitme:

merhaba benimde bir sorum var lütfen beni aydınlatın ben kiracıyım bugüne kadar bütün masrafları kendim yaptım ve kiradan hiç düşmedim ancak zamanla komşularım enayimisin kızım düşür kiradan dedikçe aklım başıma geldi şimdi 1 haftadır benim balkonumdan aşağıdakine su damlıyor tavanı çok kötü olmuş neyse tesisatçı çağırdık baktı adam balkondan değil mutfaktan dolayı dedi tezgahı çıkarıp fayansı kırıp içerdeki tesisat borusunu değiştirmek gerek dedi şimdi bunlar bedavaya olmayacak ayrıca tesisatçı zamanla her evde olur deliniyor işte borular falan dedi bende ev sahibini aradım böyle böyleymiş ben yaptırayım sizde kiradan düşersiniz dedim bana ne derse beğenirsiniz neymiş efendim bana sapasağlam vermiş ben delmişim boruyu hata benimmiş tabiki ben yaptıracakmışım oda kiradan düşmeyecekmiş bende dedim o zaman yaptırmıyorum yıkılsın evin umrumda değil çeker giderim dedim bu sefer bana siz ne namussuz ne pislik mişsiniz demeye başladı bende teli suratına kapattım acaba gerçekten bu fayansın içindeki tesisat boruları banamı ait mal sahibinemi ben nasıl olurda duvarı kırıp fayansın altındaki boruyu patlatabilirimki ev sahibi sen yaptın bunu diyor şimdi ben hakkımı aramak istiyorum.
ayrıca bu apartman 5 katlı 1 kişiye ait gecen ay öğrendim bu apartmanın vergisini vermiyormuş zaten kirayı elden alıyor bu konuda çok rahatsız oldum lütfen avukat hanımlar bana bi yol gösterin.

Ya ben de bir şey sorabilir miyim belki cevaplayan olur ümidiyle;
Ablamın eşi devlet memuru kurumun sağladığı lojmanlarda oturuyorlar şimdi. askere gidecek eniştem bu sene sonunda ama eniştem askerdeyken lojmandan çıkmanız gerekiyor demişler. Sonuçta bu adam devlet memuru askerlik görevini yerine getirecek tekrar işine devam edecek bu arada lojmandan eşi yani ablam yararlanamayacak mı? Askerliğini de kısa dönem yapacak şimdi 6 ay için lojmanı boşaltıp başka eve mi taşınacaklar ya bir de ablam 6 aylık hamile. Durum bundan ibaret.
Sorum lojmandan çıkma zorunluluğu var mı?

avukatlar nerdeeee.... acil durum çağrısı yapıyorum... :uhm:

merhaba benimde bir sorunum var.kızımı bir dershaneye yazdırdık.ama şartlrımızda terslik oldu.2.ödemeyide yaptıktan sonra artık yollayamayacağımızı ve nedenii anlattık.sıkıntımızı açıklıkla dile getirdik ama karşı taraf sözleşmein iptalinin olamayacağnı gelmesede ödenceğini söylüyolar.ama biz gerçekten sıkıntıdayız ve ödeme yapamayacak durumdayız.imzanız var diyolar.tamam varda.burası sonuçta bir eğitim kurumu ve ben karşılığında onlardan bir mal almamaışımki bunu aldınız ödeyeceksiz desinler.zorluyolar.kızımda tutumlarından rahatsız oldu gitmel istemiyor artık.gitmeyeceği bir yere neden para ödeyeyim ayrıca.istmiyoruzda.zorlama hakları varmı?nasıl iptalini yaptırabilirim.?nereye şikayt edebilirim?müdür esas yetkili kişiyle görüştürdü oda aynı tavırda adama anlatıyorum nalamak istemiyo.50tlde yapsa yok yani durumum.ama ödenecek diyo.yardımı edin lütfen.aciiiiil.

merhaba ltd şirket yetki belgesi almak için hangi belgeler gerekli, nereden alınır,
imza sirküsünün geçerlilik süresi ne kadardır

avukat arkadaşlara bir sorum olacak bugün kapıcı elektrik faturasını getirirken birde yönetimden bir not getirdi.Not aynen şöyle ''kapı önüne ayakkabı, terlik,bisiklet,bebek arabası koymak yasaktır.Bundan sonra bu ihtara uymayanların bıraktığı şeyler ihtar yapılmaksızın çöpe atılacaktır.teşekkür ederiz.''

Böyle bir yasa kanun var mı? eğer böyle bir şey varsa ve çöpe atarlarsa dava açma hakkım var mı?

Merhaba arkadaşlar. Bir sorum olacak. Özel bir okulda öğretmenim. Doğum iznine ayrılan bir öğretmen arkadaşımızın SSk primleri haziran, temmuz ve ağustos dönemlerinde ödenmemiş. Bu durum normal mi.Doğum iznine ayrılanların primi ödenmiyor mu.
Teşekkürler

Merhaba arkadaşlar. Bir sorum olacak. Özel bir okulda öğretmenim. Doğum iznine ayrılan bir öğretmen arkadaşımızın SSk primleri haziran, temmuz ve ağustos dönemlerinde ödenmemiş. Bu durum normal mi.Doğum iznine ayrılanların primi ödenmiyor mu.
Teşekkürler

merhaba benimde bir sorum var. eşim sahte ehliyetten yakalandı. mahkemesi olacak. ne kadar ceza alır

slm benımde bır sorum var bırınden çokagır msjlar aldım ve hala silmedim ayrıcana tlfda konuşurken çok agır hitamlarda bulundu bunu tlf kaydına aldım msjlarda duruyor ailem avukatla göruşmuş kızınız dava açarsa tazminat davasını kazanır demiş kayıtları dınleyınce yanlız sız acarsanız cezada alınıp paraya dönuşturulur demiş hem tazmınat hem ceza parası olur demiş sizce ne yapalım

bence elinden geleni ardına koyma.. ilk mesajı dikkatli oku telefonda dediğin bir kelime üzerine yazıldıgı açık sonra sen zararlı çıkmada benden söylemesii..

Maalesef herkes boş yere yazıyor uzun zamandır soruların cevaplandığı yok arkadaşlar üzgünüm(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…