Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

arkadaşlar merhaba!bu konuda bilgi sahibi olan,konu uzmanı olan,bana bir yol gösterebilirseniz çok sevinirim!!! 1.ben kazakistan vatandaşı olarak kazakistanda 8 yıl çalıştım.1986 da türkiyeye geldim yerleştim.T.C. vatandaşı olarak 2003 yılından bu yana ssk lı olarak türkiyede çalışmaktayım.2003 te başladığıma göre emeklilik hayal gibi benim için.40 yaşındayım.kazakistandaki çalışma süremi ilave edecek bi kanun,iki ülke arasında herhangibir anlaşma da yok bildiğim kadarıyla!!!???...bu konuda bi öneri,çözüm,tavsiyelerinize ihtiyacım var.2.çocuklarım üniversitede okuyorlar,işçi kadrosundayım,memur gibi tayin de yaptıramıyorum başka şehire...bu konudada öneriniz,tavsiyeniz varsa lütfen!yardımcı olursanız çok sevinirim!!teşekkürler!şimdiden!!!

avukat arkadaşlara benimde bir sorum olacak ..ilgilenirseniz sevinirim...teyzemin durumu ile ilgili düşüncenizi almak istiyorum arkadaşlar..yaklaşık 2 yıl önce teyzemin eşi 2.bir evlilik yaptı yani teyzeme kuma getirdi..teyzem bu duruma nekadar tepki verdiysede kocasını vazgeçiremedi...haliyle köy yerinde oturan biri olduğundan ekonomik özgürlüğüde olmayışından kabullendi durumu ve evinden ayrılmadı...ancak teyzem herşeyi kabullenmesine rağmen ona huzur vermediler dolayısıyla şu an babasının evine döndü yani onların istediklerini yapmış oldu bir nevi..teyzemin 4 çocuğu var bunlar evli...şu an oturdukları evide kocası yeni hanımının üzerine vermiş duyduğumuz kadarıyla...yani adam adına ne varsa yavaş yavaş sanırım üstünden devredecek...şimdi sormak istediğim şu ..teyzem boşanmak istemiyor (nedense) şu durumda neyapması lazım teyzemin..böle karşıdan onları izleyerekmi yaşayacak...boşanmadan herhangi bir hak talep edebilirmi..yada devlet bunları nezaman otomatikmen boşar ki muhtemelen karşı taraf dava açabilir ...arkadaşlar bi yol gösterirseniz çok memnun olacam...hoşacaklın...

Benim hikayem biraz farklı ve uzun LÜTFEN OKUYUP YARDIM EDIN..

çünku sorucak konuşacak kımsem yada bır bu işlerı bılen bir tanıdıgım yok

ben 2 sene önce evlenip 3 ay evli kaldım...ve evime bakire olarak geri döndum...boşanma davası benım tarafımdan açıldı aslında hersey bana aıt ama ben bu işlerden ne anlarım ne ılgılenırım babam ve avukatım ılgılenıyor zaten babamda oldukça otoriter bır adamdır ondan habersiz NEFES ALAMAYIZ...

neyse boşanma davası benım tarafımdan açılınca avukatım

1)nakafa için
2)takılar için
3)manevi tazmınat için dava açtı

tabıkı bunlar benım tercıhgım degıldı ben bir an önce bıtmesını isterdim

davaları açalı 2 sene oldu her bır mahkemeden sonra 2 ay ılerı tarıh verılıyor ve ben artık bu sekılde kalmakdan çok sıkıldım

avukat sureklı bu sefer bıtcek bu sefer bıtcek dıyor baska bişi demıyor ama BITMIYORR..
ağladım bagırdım çağırdım ama babam artık dönulmez bırakılmaz bıter dıyıp geçiştiriyor benı..

az çok int. den araştırdım ve bu tazmınat davaları baya bır suruyomuş..ben artık bekar nufusumu almak istıyorum...

ama bunu babamın çatısı altında yapmam malesef mumkun degıl...

ben 22 yasındayım ve bu davayı kendı basıma bıtırmeye karar verdım ama NASIL?..

bu işlerden HİÇÇÇÇÇ anlamıyorum...

evden ayrılıcam ve bir arkadasım ıle bu işi bıtırmeye çalışıcam...

ilk olarak ne yapmam gerekıyor? karsı tarafın avukatını arayıp ben herseyden vazgecıyorum imza verıp kurtulayım desem olur mu?

eger oluyorsa tek celsede bıtıyomuş sanırım ıllakı mahkemeye çıkmam gerekırmı?

bekar nufusumu elıme ne zaman alırım?

yani yeni bir dava mı açıcam yoksa devam eden davamı karsı tarafın avukatını arayıp ben artık bıtmesını istıyorum uzamasın dıyıp ımza mı vermelıyım...

LÜTFEN BANA BU KONUDA EGER BIRAZCIK BILGINIZ VARSA YARDIM EDIN

yada bır tanıdıgınız varsa ona sorup bu sorumu yanıtlayın...

umarım derdime derman bulabılırım....bu işten kurtulmak istıyorum artık...

babama ve avukata kalsa daha 2 sene sürer lütfen yardım edin

aynen sana katılıyorum ya avukat yok yada var ilgilenen yok
boşyere yazıyoruz

merhaba avukat arkadaşlar,
annemlerin kiraya verdiği daireleriyle ilgili ciddi bir sorunumuz var cevap verebilirseniz çok sevinirim.
annemler 2004 kasım ayında evlerini kiraya verdiler kiracı o tarihten bu yana evde oturmaya devam ediyor fakat 2009 yılında 2008 kasım ayından 2009 ağustos ayına kadar toplam 9 ay boyunca kira ödemedi daha sonra biraz sıkıştırınca takip eden ayları yatırmaya başladı şimdi 3 aydır kirasını yatırıyor. fakat geçen dönemde yatırmadığı kiraları hala ödemedi. annemler eski insanlar icraya verelim dava açalım dedikçe çekinip korkuyorlar ikna edemiyorum. bende başka bir çözüm yolu olarak kiracıdan tahliye taahhütnamesi almayı düşündüm. taahhütnemeye de 1 nisan 2010 tarihinde evi boşaltıp parayı da ödemesi şeklinde yazmayı düşündüm. sizce bu yöntem bağlayıcı mıdır?? yada başka ne yapabilirim.

Mrb arkadaşlar

Yaklaşık 6 yıldır özel bir şirkette Muhasebe departmanında çalışıyorum.Yeri geldi ameliyat olan arkadaşın işlerine baktım,yeri geldi çaycı gelmedi işlerine baktım,yeri geldi ofis boy gelmedi dışarı işlerine baktım,Yıllık izne çıkan arkadaşların yerine hep ben baktım.. kısaca muhasebe işlerinin yanında hep bi joker elemanı muamelesi gördüm

Bu durumdan rahatsız olmama rağmen kimsenin umurunda değilim.Yeri geldiğinde çocuk gibi azarlamaları,haksızlık yapmaları,sekreterle aynı maaşı vermeleri (ben 6 yıl o 12 yıldır çalışıyo neymiş 12 yıl kıdemi varmış,sanki ben dün işe başladım )

Kısaca Ne yaptığım işe ne de bana saygıları yok
6 yıllık emeğimi çöpe atmamak için hele de bu vefasız insanlar için çöpe atmamak için bu tür şeylere bi yerde katlanmaya mecbur kalıyorum.

Şimdi sekreter arkadaş doğum iznine ayrılacak.
Patronlar hiçbirşekilde umursamıyorlar,bu kız yokken işleri kim yapacak die düşünmüyorlar,nasılsa burda biri var die sanırım bana güveniyorlar.

Ben tamamen patronların bu tutumlarrından dolayı sekreter arkadaşın görevini raporlu olduğu süre zarfında,üstlenmek istemiyorum.
Zaten yaptığım iş yeterince zaman alıcı ve yorucu.Ayrıca telefonlara bak v.s yapmak istemiyorum (5 adet patron var oldukça yoğun bir şirketiz)

Hukuki olarak yarın öbür gün bu işleride bana yıkarsa işveren, hayır ben bakmak istemiyorum işinize gelmiyorsa beni çıkarın dediğimde haklarımı tamamen verir mi,vermek zorunda mı?

Yapmak istemediğim ekstra bir işi bana yükleyebilir mi?Yapmaya zorunlu bırakır mı?
(ellerinde herhandi bir iş sözleşmesi yok)

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
Ne olur bir akıl verin
Şimdide tşkler..

yapmak istemediğiniz herhangi bir işi size zorla yükletemezler.yapmaya zorunlu bırakamalar.yazılı bir iş sözleşmeniz olmasa bile ,siz yasadaki bütün haklardan yararlanabilisiniz.
iş kanununa göre ,işveren, iş sözleşmesiyle veya iş sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da işyeri uygulamasıyla oluşan çalışma koşullarında esaslı bir değişikliği ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir. Bu şekle uygun olarak yapılmayan ve işçi tarafından altı işgünü içinde yazılı olarak kabul edilmeyen değişiklikler işçiyi bağlamaz.
ayrıca patronunuzla konuşun,işci çıkartmak öyle kolay değil,çıkartmayı deniyorlarsa da siz de yasal yollara başvuracağınızı söyleyin.
saygılar.

merhabalar ben siteye yeni üye oldum ilgilenecek bir avukat arkadaştan özel mesajla bilgi almak istiyorum

Merhabalar kızımı ingilizce özel eğitim için dershaneye gönderdim.Ücretlerini ödemede zorlandım, eşim iş değiştirdi,Şu an son taksidim kaldı.Ancak avukata vermişler .Acaba avukat ücretinide benden alırlarmı.Ödemede çok zorlanıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba benim 3 ve 6 yaşlarında 2 çocuğum var.10 senedir evliyim.eşim45 yaşnda ve ilk eşinden3 çocuğu var.mesleğim yok.çocukları bizmle kalıyor.büyük askerden geldi,ortanca kız eşinden ayrıldı 2 aylık bebeğiyle bende ve 3.kız ise 8.sınıfta okuyor.ben ayrılmak istiyorum fakat eşim kabul etmiyor etsede çocukları vermem yada vururum diyor.ne yapacağımı şaşırdım.çocukları alıp gitmek istiyorum ama daha sonra bulursa ve onları benden alırsa diye çok korkuyorum.çünkü özellikle kızım çok hassas.zaten şuana kadarda onları perişan etmemekiçin ayrılamadım.ne yapmam lazım bana akıl verebilirmisiniz lütfen

MERHABALAR, Benim sizlere sormak istediğim kayınpederim 3 ay oldu vefat edeli.Fakat biz yasını tutamadan eşimin kızkardeşi 10 günlükken hakkını istediğini söylemiş.Fakat kayınpederim bazı durumlardan dolayı intifa hakkı tapuları eşimin üzerine verdi.5 tane daire var.(kızı içinde ben öldükten sonra sen kardeşine 1 daire verirsin demiş.)Ama eşim 2 tane vermek istiyordu.16 aralıkta bize tebligat geldi eşimde duruşmaya girdi.tutanak tutuldu.daha doğrusu doğru olan neyse söyledi.biz kız kardeşini sürekli arayıp 2 daire vereceğini söyledik.o bizden noterden yaparsanız çekilirim dedi.bizde notere gittik.satış olamaz dedi.(tapuda satışı durdurmuşlar.Eşim o kadar kötü biri olsa satış yapmazmıydı başkasına ...Ama biz kimin hakkı varsa alsın istiyoruz fakat mahkemeyi durdurmuyorlar.Bu seferde kayınvalidem bende hakkım neyse istiyorum şu saatten sonra diyor.3 pay kıza,3 pay oğluna,2 pay kayınvalideme gözüküyor verasette mahkeme sürerse kız kardeş ne kadar alabilir.tabi kayınvalidemde...BEN GENE HATIRLATMAK İSTİYORUM 2 TANE VERMEK İSTEDİĞİ HALDE NEDEN MAHKEMEYİ DURDURMUYOR BEN ANLAYAMADIM.ÇÜNKÜ BUNLAR 2 KARDEŞ NE KADAR ARADIYSAMDA GÖRÜMCEM İKNa olmuyor.ne olur yardımcı olun.Biz avukata bile danışmadık ne yapmamız lazım.....

eşime tapu iptal davası açıldı.20 ocak duruşma tarihi.biz ne yapalım duruşmaya girip bizim anlaşma yolunda olduğumuzu beyan edelim mi.çünkü görümcemin avukatınıda aradım.eşimin ne olursa hakkı neyse vermek istediğini söyledim.o da arayın anlaşın dedi.dünde aradım bu sefer avukat ararım dedi ve bizi onların avukatı aramadı...Sanırım bizle görüşmek istemiyo...Ama eşim çok üzgün...ve sabaha kadar uyuyamıyo evimde huzurum kalmadı....Kardeşinin mahkemeye vermesi çok ağrına gitti....çünkü benim eşim sürekli kızkardeşine maddi ve manevi hep arka çıktı.bu yapılanı hazmedemedi.ve kardeşini arayıp sana 2 daire vericem benim mahkemelerde ne işim var emine dedi.biz kardeşiz birbirimize herzaman lazımız dedi.Ama kardeş anlamıyo..inanın hergün arıyoruz davayı çek dedik anlayan yok.
m

sevgili ecrinminel avukatın icra takibi başlattıysa şimdi sana icra müdürlüğünden bir ödeme emri gelecek.o ödeme emri sana tebliğ edildikten sonraki 7 gün içerisinde itiraz edebilirsin.itiraz iki nedenden ötürü yapılır.borca itiraz imzaya itiraz.şimdi bağlayıcı sözleşmedeki imza senin zaten.geriye borca itiraz kalıyor.borca itiraz edince takip durur.icra mahkemesinde karşı taraf itirazın iptali davası açacak.sen de o davada avukatın kötü niyetli olduğunu elindeki sözleşmeye göre talep ettiği bedelin karşılığı olan işi gerçekleştirmediğini dolayısıyla senin de bu borçtan sorumlu tutulamayacağını ileri sürerek bu takibe itiraz etme ve kötü niyet tazminatı isteme hakkın var(%10) önemli olan sana icra tebligatı geldikten sonraki 7 günlük süreyi kaçırmaman.biraz uzun ve karışık oldu ama umarım yardımcı olabilmişimdir.

kolkesen,avukatın normal şartlar altında icra takibi başlatmadan önce seninle görüşüp ödeme için orta yol bulması gerekir.anlaşma yoluna gidilirse taraflar arasında maalesef vekalet ücreti borca eklenerek isteniyor.anlaşmanın olumlu yanı yasal faizlerden sizi kurtarır.taraflar bu yolla anlaşamazsa avukat icra takibine başlar.icra takibinde size gönderilecek ödeme emrinde ödeminizi istenen toplam değer şudur:ana borç-yasal faiz-vekalet ücreti toplamıdır.dershane artık avukata vermişse anlaşma yoluyla ana borç-vekalet ücreti toplamı sizden talep edilecektir.

selirhak bu tarz davalarda hakim taraflar arasında anlaşma yoluna gitmeye çalışır öncelikli olarak.o yüzden siz taraflar olarak şuan anlaşamıyorsanız bile duruşma gününde duruşmanıza katılın ve karşı tarafla uzlaşmak istediğinizi hakime belirtin ve duruşmada tutanağa geçirtin.büyük olasılıkla hakim sizi zaten bu durumda uzlaştıracaktır.böylece sizin uzlaşma talebinizle davanızın sonuçlanma süresi de kısalacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…