Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

avea telefonuma 300 tl fatura geldi. ve bu kadar görüşme yapmamın imkanı yok!!
aveayı aradım. bana hıpır denen bi siteden wap aracılığı ile oyun paketi indirmiş olduğum sölendi. ardından orayı aradım. böle bişi yapmadım diye. hayır yapmışsınız dedi. asla böle bişi yok. tel kendi kendine nete girmişmi diyorum ama oda olmaz. aveaya itiraz ettim kabul görmedi.. şimdi yasal olarak işlem yapmak istiyorum itiraz edicem. nası bir yol izlemeliyim acaba. nereye başvurmam gerekir. çok mağdur oldum:KK43:
şimdiden teşekkürler...

Geçmiş olsun, öncelikle GSM şirketleriyle alakalı bu tür sorunların her geçen gün arttığından ve bu durumda açacağınız dava, takipsizlik ile sonuçlanacağından bahsetmek mümkün. Çünkü bir dolu bekleyen dosya var bu konularla alakalı, bir sonuca ulaşılsa dahi, bu sizin tahmin ettiğinizden çok daha uzun bir süreçte gerçekleştirilecektir. Öncelikle Avea Genel Merkezine, size söylenen wap adresiyle bir alakanız olmadığına ve bu konu hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgilendirilmek istediğinize dair bir dilekçe yazıp bunu fax çekmenizi öneririm. Avea Genel Merkezin fax numarasını 4441555 avea müşteri temsilcilerinden alabilirsiniz. Bu şekilde bir sonuca daha kolay gidilir diye düşünmekteyim. Dilekçeden sonra hala bir gelişme olmazsa, hukuksal yollara başvurduğunuz takdirde, yollamış olduğunuz dilekçeye rağmen bir sonuç çıkmaması sizin için artı bir delil olacaktır. Kolay gelsin.

merhabalar bizim bi bankaya aylık 3ooo tl kredi ödememiz var işler çok bozuk olduğundan kredimizi ikincisi yaklaşırken anca ödüyebiliyoruz arıyolar bazen ihbarname cekeriz diye geciktırmeyın diye sonra kredi cekmenizde problem olur diye söylüyolar ama bazı sıkıntılarımız oldu bu şekilde yatırabiliyoruz şunu soracaktım ihbarname cekerlerse hemenmi istiyolar taksidi bi daha hiçmi kredi alamıyoruz hiçbir bankadan bu çektiğimiz esnaf kredisi yani plakada haciz var ödeyene kadar ticari.gec yatırmamız da sorun olurmu banka ne yapıyor bu durmda sagolun şimdiden .

Geçmiş olsun, öncelikle bu gibi durumlarda, önerim bankayı arayıp durumunuzun kötü olduğunu bildirmeniz ve bir uzlaşma yolunu bulmaya çalışmak. Bu şekilde bir çok insanın en azından faiz indirimi sağladıklarından haberdarım. Eğer bu şekilde bir uzlaşmaya gidilmezse size bir icra tebligatı yollamaları yasal olarak mümkündür. Bu sizin için çok daha zorlu bir yol olacaktır çünkü buna ek masraflar eklenecektir. Bunlara icra ve avukatlık masrafları eklenir. İcra tebligatını aldıktan sonra 30 gün içinde ödemezseniz ardından diledikleri zaman hacze gelebilirler. Ancak bankalar genellikle, çok fazla ödeme kaçırılmamış durumlarda haciz yerine beklemeyi tercih ederler ki, faiz artsın ve alacakları çoğalsın. Her 2 durumda da yaşayacağınız durum gerçekten de can sıkıcı, bunun için kanaatimce en yakın banka şubesine yahut telefon ile müşteri temsilcisine bağlanıp durumunuzu anlatıp bir uzlaşma yolunu bulmak.
Kara liste de, göz korkutmak maksatlı değildir. Gerçekten de kara listeye alınırsınız, bu durumda da diğer bankalardan kredi kartı almak ve kredi çekme işlemleriniz kabul edilmez. 5 yıl sonra o listeden çıkabilirsiniz ancak, bu da sizin açınızdan zorlu bir süreç olacaktır ki, kara listeye girmemek adına bir an önce iletişime geçmenizi tavsiye ederim. Kolay gelsin.

avukat arkadaşlar üstteki mesajıma bi cevap yazarsanız sevinirim bide kara listeye girmek ne demek hiçmi kredi çekemiyoruz o durum olursa

Canım herhangi bir bankadan kredi çekip ödemediğinde Merkez Bankası aracılığıyla bu durum tüm bankalara bildiriliyor yani sen başka bir bankaya kredi için başvurduğunda ismin kara listelerinde çıkıyor böylelikle banka sana kredi vermeyi reddediyor.Ancak bu durum sürekli değil.5 senenin sonunda ismin kara listeden siliniyor.

stylish, ilk önce tebligat yapılması gereklidir tebligatı aldıktan sonra ödeme emri çıkar ödeme emrinden önce kesinlikle ve kesinlikle icra takibi yapılamaz vuk göre bu aykırıdır ilk önce teblgat geldiği zaman uyguladığınız yöntem neydi ? borcu kabul ettinizmi yada itiraz dilekçesi filan verdinizmi ??

tebligat yapıldığı gün kuruma itiraz edildi, kurum itirazı kabul etmedi,
sonra dava süreci başladı, tapu sicil belgesindeki haciz şerhinin tarihi ödeme emrinin bize tebliğ edildiği tarihten 15 gün önceki tarih

merhaba arkadaşlar bi sorum olacak, bi arkadaşımın acil ihtiyacı için 10bin liralık kredisine kefil oldum, şuanda ödemelerinde sıkıntı yok fakat bundan başka 2 kredisi daha var ve ekstra bişey çıkarsa ve ödeyemezse diye endişe ediyorum, kredi kefilliğinden ayrılma gibi bir durum var mıdır? kredinin bi kısmı ödense ve karşılıklı anlaşarak sözleşmeyi feshetsek (karşılıklı bir sözleşme gibi düşünecek olursak tabii ) banka onay verebilir mi? çok karışık oldu kusura bakmayın cevaplarınızı bekliyorumfisfisfis

merhaba arkadaşlar benimde bir sorum olacak..ben 7 senedir evliyim eşimden dolayı çocuk olmuyor ve eşim çalışmamı istemiyor.allah gecinden versin ama ailesiylede aram iyi degil.eşim ölürse mal varlıgı çocugumuz olmadıgı için kardeşlerine ve annesinemi kalır benim hakkım ne olur?magdur olurmuyum...?cevaparsanız sevinirim..sevgiler

merhaba oburşirincim avukatlıkmı okuyosun canım sagol bilgilerin için. canım ben bilhassa gittim bankaya müdürde hanımdı. herşeyi anlattım ancak ikinciye yakın ödeyebilirım dedim bişey çekmeyin diye geldim dedim durumumu anlattım böyle 15 nde günü kredimin ama işte öbür ayın 14 üne yakın ancak ödeyebilirım dedim bana şimdi,lik bişey demediler bir krediyi ikinciye yakın ödemeyı idare ederız dedi ama genede rahat olamıyorum heran ihbarname gelirde hemen ödeyin derler diye korku oluyo bende Allah yardım etsin inşallah..

Canım herhangi bir bankadan kredi çekip ödemediğinde Merkez Bankası aracılığıyla bu durum tüm bankalara bildiriliyor yani sen başka bir bankaya kredi için başvurduğunda ismin kara listelerinde çıkıyor böylelikle banka sana kredi vermeyi reddediyor.Ancak bu durum sürekli değil.5 senenin sonunda ismin kara listeden siliniyor.

sagolun bilgiler için canım..birşey daha sorucam banka banka ne kadar gecikmede ortalama ihbarname yolluyor..kara listeye ilk ihbarnamede hemen giriyomuyuz,yoksa bikac ihbarnameden sonramı giriliyor

geç yatırıncada bankayı arıyorum faiziyle yatırıyorum zaten bu konuda hassasım her yatırdığımda ararım müşteri temsilcisini ne kadar yatırıcam diye sorarım. napiyim kredi çekiyosun ama işlerinin daima iyi gideceğine garanti yok. ama zaten malımıza haciz yani satılamaz konuyor . korkumda zaten bu. inşallah bişeyimizi kaybetmeden ödeyebiliriz inşallah...

Son düzenleme:
Umarım bana yardımcı olacak avukat ve bilen birileri çıkar..

Eşim dükkan almak için birinden 14 mılyarlık borç almış senet yapmış senet 1-2 ay geçmiş adam icraya vermiş artık peşin olarak 14 mılyarı ıstıyorlar ama peşin ödeme imkanımız yok taksit yapın diyoruz avukatları benımle ılgılı değil davacı olan kişi istemıyor diyo ama peşin kesinlikle ödeyemeyiz yani bunun bi yolu yokmu taksite bağlatmak için lütfen akıl verin 12 ağustosta çekilmiş ihbar memurlar her an gelir sanırım..

Gelirlerse ne yapmalıyım hemen alır götürürlermi eşyaları bı yeremı taşımalıyız eşyaları ne yapmalayım.Yazarlarmı ne var ne yok yoksa gelip alırlarmı...LÜTFEN YARDIMCI OLUN.

Merhaba. Benim de sorunum boşanmayla ilgili. Fikir verebilirseniz çok ama çok memnun olurum. 22 yaşındayım ve malesef yaklaşık 4 yıllık evliyim. Eşimden boşanmak istiyorum. Ortada ihanet, içki, kumar, dayak o tür bir şey yok. Zamanla kendini daha da belli eden farklılıklarımız nedeniyle uyuşamıyoruz, anlaşamıyoruz, birbirimize karşı saygımızı tamamen yitirdik ve benim sevgim de tamamen bitti. Kavgalardan bunalıp, 3 ay önce evi terk edip ailemin yanına yerleştim.Eşim ayrılmayi kesinlikle kabul etmiyor.Birkaç kez intiharla tehdit etti.Psikolojisi tamamen bozulmuş durumda. Ne yaptığının farkında değil. Acıdım, görüşmeye devam ettim.Ama eve ayrıldıktan sonra hiç gitmedim. Avukat tutacak maddi durumum yok. Anlaşmalı boşanmaya ise eşim kesinlikle yanaşmıyor. Ne çocuğumuz var ne de paylaşacak ev, mal mülkümüz, onun durumu da iyi değil. Tek isteğim onun soyadından kurtulup önüme bakmak. Ne yapabilirim? Lütfen bilgilerinizi paylaşın. Teşekkürler.

Arkadaşlar yaklaşık 1 buçuk yıldır şu an oturmuş olduğumuz evde kiracı olarak 750 tl ye oturmaktayız. ılk girdiğimizde 1.500 tl depozito ve kontratla birlikte 12 tane senet imzalattılar. ılk yıl problemsiz geçti. ıkinci yıl kontratı yeniledik ve 12 tane senet imzaladık. Bu yıl 4 ay oturduk. Fakat kendimize bir ev aldık ve ev sahibine ayın 14 ünde ay başında çıkacağımızı söledik(her ayın 1 inde kirayı veriyoruz). Kendisi yasaya göre 1 ay önceden haber vermediğimiz için depozitodan önümüzdeki ayın kirasını keseceğini ve kalan 750 tlninde badana vs. masraflara gideceğini söyledi. Bunada biz itiraz edince kendiisi sözlü hakaret ve tehditler savurarak bize geri kalan 8 senedide vermeyeceğini söyledi.
Kanunen bu konuda bizim yapacaklarımız nelerdir? Bilgisi olanlar yardımlarınızı bekliyoruz.

eşi türk vatandaşı çocuk orda doğdu ama oda daha kıbrıs vatandaşlığı almadı 11 yaşından sonra alabilecek kız kardeşim geleli 2 hafta oldu adli tatil olduğu için anca açılacak dava ,dediğim gibi eşi küfür hakaret darp hertürlü aşşağlayıcı tavrı kullandı çocuğunuda vermeden gönderdi derdimiz çocuğu almak avukat geçici velaye4ti hemen çıkarttırırız ama kıbrıstan almamız zor olabilir dedi
böyle bişe varmı onu merak ediyorum....

tebligat yapıldığı gün kuruma itiraz edildi, kurum itirazı kabul etmedi,
sonra dava süreci başladı, tapu sicil belgesindeki haciz şerhinin tarihi ödeme emrinin bize tebliğ edildiği tarihten 15 gün önceki tarih

pc de sorun vardı cevabınızı çok sonra gördüm kaç gün geçti ancak girebiliyorum yine,

biz önce ihtiyati haciz olduğunu düşünmüştük ama tapu sicil belgesinde haciz olarak geçiyor,
okuduğum kadarıyla 6183 sayılı amme alacakları kanuna göre de cebri takibatta önce ödeme emri tebliğ edilmeli sonra haciz uygulanıyor,
yargıtay yerel mahkemenin kararını sadece itiraz süresi olan 7 günlük sürede itiraz edilmediği için bozdu, bu durumda ödeme emri tebliğ edilmeden haciz uygulandığından hacizin ve ödeme emrinin geçersiz olduğuna dair itiraz etmemiz durumunda davanın seyri ne olur - bu durumda böyle bir itirazda bulunma hakkımız var mıdır duruşma olmadı henüz-

hukukçu arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var, benzer davalarla ilgilendiyseniz veya konuyla ilgili yargıtay kararı biliyorsanız paylaşabilirmisiniz, bir tek biz değilizdir sanırım benzer olaylar daha önce de yaşanmıştır diye düşünüyorum
:bbo:

bu arada şimdiye kadar yardımcı olmaya çalışan, paylaşımda bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim

Merhabalar, eski üyeler beni hatırlarlar. 16 yaşındaki kızım intihar ederek yaşamına son verdi..Babası ile yaşıyordu.22 Şubat 2006...O tarihten bu yana tedavi gördüm..hastanede 1.5 yıl kaldım..Kendimi bir oğlum var onun için toparladım..Yaşıyorum yani...Kafamda soru işaretleri var..Kızımın adli tıp raporununa nasıl ulaşabilirim..Daha yeni bana verilen günlüğünü okudum benim intikamımı alın yazdığını okudum..Aklım yerinde değil ne demek bu diye çıldırmak üzereyim..Sevgilerimle..

arkadaşlar benimde daha doğrusu apartmanımızın bir sorunu var..

biraz uzun olacak ama anlatmaya çalışayım..şubat 2007 de şuan oturduğumuz evi alıp taşındık..apartmanımızda bir tane kiracı dairesi var ve bu daireye tüm daire sahipleri ortağız..ilk yönetim toplantısında apartmana gelir getirmesi için kapıcı dairesini oy birliğiyle kiraya verme kararı aldık. zira yeni bina olduğu için masrafımız çoktu apt olarak..
kiraya verirkende 1 daire hariç tüm daire sahiplerinden imza topladık ayrıcada yönetimin karar defterindede bu yazıyor altındada herkesin imzası var..

sorun şu kapıcı dairesinin üstünde oturan komşumuz kapıcı dairesindeki kiracıdan gürültü yaptığı için şikayetçi ve bugün yönetim kurulu adına ihtarname geldi..1 hafta içinde kiracının çıkarılması aksi halde yasal işlem başlatılacağı yazıyor..

şimdi bu durumda biz ne yapmalıyız..
ihbarnameyi gönderen komşumuzunda karar defterinde imzası var..fakat ayrıca topladığımız imzada yok..

bu arada yönetici mayıstan beri benim eşim..

acil olarak bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler..

Son düzenleme:
Ada rakadaşımızın sorunu;
avea'nın tüketici soygunculuğu Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

merhabalar benim şikayetim AVEA' ya
Bir kaç ay önce avea sınırsız tarifeye geçmiş aylık 10 000 dakikaya sabit ücret olarak 66 lira ödeneceğine dair taahhüt imzalamış bulunmaktayım ancak 27.06.2009-26.07.2009 tarihli son faturamın toplam 12 000 dakika olması nedeniyle 711.0 lira yüklü bi faturayla karşılaşmış durumdayım. Şikayet sebebim belirlenen sabit süreyi aştığıma dair herhangi bir bilgilendirme mesajı almamış olmam ve 450 liralık görüşmeden vergilerle birlikte 711.0 lira gibi bir borç ortaya çıkmasıdır.Ayrıca diğer şikayet nedenim avea müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirdiğimde borcu taksitlendirmem halinde hattımın taksit süresince kapatma yetkimin ve tarife değişikliğinin olmayacağının söylenmesi ve her ay sabit ücret artı taksit ücretinin ödenmesi gerektiğinin bildirilmesidir. Bu durumda ne yapmam gerekli yardımlarınızı bekliyorum.
arkadaşlar bu şekide tüketici haklarına şikayetimi dile getirdim bu soygundan sonra hayatımda bi daha avea olmayacak bundan eminim bu konuda bilgii olanlar bana yardımcı olursanız sevinirim

Aynı bu durumu benim eşimde yaşıyor tek fark onunki şirket hattı bu durumda ne yapmamız gerekiyor.... Acil yardımlarınızı bekliyoruz...

Merhabalar, eski üyeler beni hatırlarlar. 16 yaşındaki kızım intihar ederek yaşamına son verdi..Babası ile yaşıyordu.22 Şubat 2006...O tarihten bu yana tedavi gördüm..hastanede 1.5 yıl kaldım..Kendimi bir oğlum var onun için toparladım..Yaşıyorum yani...Kafamda soru işaretleri var..Kızımın adli tıp raporununa nasıl ulaşabilirim..Daha yeni bana verilen günlüğünü okudum benim intikamımı alın yazdığını okudum..Aklım yerinde değil ne demek bu diye çıldırmak üzereyim..Sevgilerimle..

Canım çok iyi bilmiyorum ama yinede yardımcı olmaya çalışıyım..Öncelikle başın sağolsun ve allahtan sabırlar diilyorum. Şöyleki canım kızın intihar ettiğinde mutlaka o yerdeki savcılık tarafından soruşturma yapılmış ve adli tıp raporu bu dosyaya intikal ettirilmiş ve bunun neticesinde karar verilmiştir. Şimdi bu durumda bu olayın yaşandığı yerdeki savcılığa gidip olay tarihini verirsen (sanırım herhangi bir evrak numarasıda bilmiyorsundur ) birazda rica edersen ve bu olayı anlatırsan ,sana yardımcı olacaklarını sanıyorum .olayın üzerinden zaman geçtiği için biraz zorlanabilirsin ama olmazsa savcı ile görüşüp derdini anlatırsın ,

X