- 26 Nisan 2007
- 4.015
- 1.088
Merhaba,
14 gün önce ne yazık ki babamızı kaybettik. Babamın yaklaşık 5 senedir süren kredi kartı borcu vardır. En son bildiğim kadarıyla 64 milyar borcu vardı. 4 senedir de maaşının 1/4 ü borçları için kesilmektedir. Babam Emekli Sandığı mensubu emekliydi. Geride ev hanımı annem, SSKlı çalışan 21 yaşında kız kardeşim ve yine SSKlı çalışan 22 yaşında ben varım. Henüz ölümüyle ilgili hiç bir işlem yaptırmadık. Sırasıyla ne yapmamız gerekiyor. Ayrıca borçlar için kardeşim ve benim reddi miras yapmamız gerektiğini söylüyorlar, aynı zamanda annemde reddi miras yaparsa maaşından da feragat edecek midir? Yoksa maaşı almaya devam eder mi? Ya da bankalarla herhangi bir anlaşma yolu var mıdır?
Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler...
Başınız saolsun.allah sizlere çok uzun ve mutlu bir ömür nasip etsin.Borçlar için babanızın vefat tarihinden itibaren 3 ay içinde sulh hukuk mahkemesine başvurarak reddi miras yapabilirsiniz.uzmanlık alanım değil ama cevap vermeye çalışıcam.Reddi miras olsada ölenin kamudan aldığı emekli maaşı eşi ve çocuklarına bağlanır diye biliyorum.Hatta bununla ilgili yargıtay kararıda mevcut.Bu maaş terekeye girmez.
selam...ben 3 yıldır bir iş yerinde çalışıyorum..işyerim adres değişikliği yapıyor..ben bu durumda evime olan uzaklığı sebebiyle işimden ayrılacağım..ancak ilk bir hafta gidebilirmiyim diye denemek istiyorum...eğer zorlanırsam ki zorlanacağım.. Büyük bir ihtimalle işimden ayrılacağım...
Bu durumda iki sorum olacak...
1- adres değişikliği sebebyle işten ayrılırsam 3 yıllık tazminatımı alabilirmiyim..
2- eer böyle bir hakkım varsa bir hafta deneme mahiyetiyle işe gidip gelirsem bu hakkımı kaybetmiş olurmuyum...
şimdiden yardımcı olacak avukat arkadaşlara sevgi saygı ve teşekkürler...
lütfen avukat arkadaşlar yarın son günüm....yarına kadar bana bir yol gösterin..lütfennnnn...
Merhaba,
Yukarıda alıntı ile belirttiğim sorunuma yelyel arkadaşımız cevap vermişti... Bugün annem kız kardeşim ve ben reddi miras davamızı açtık ama aynı anda bugün evimize üçümüzün adına İcra Müdürlüğünden haber kağıdı geld, tebligatınız var gidin muhatrlıktan alın yazıyor, acil cevaplarsanız sevinirim ne yapmalıyız??
Çok teşekkürler
sayın avukat arkadaşlar,
ben 2005 yılında bir evlilik yaptım ve evlenmeden önce kendi işimi kurmuştum, şahıs firması. eşim daha önce bir evlilik daha geçirmişti ve o evlilikten bir oğlu var. Eşim ayrılırken de eski eşine evi bırakmış (evi beraber almışlar ama ev kadının üzerineymiş, 2003 yılında boşadılar. Eşim eski eşine nafaka ödemiyor ama oğlunun tüm masraflarını fazlasıyla karşılıyor kolejde okutmak v.s. Şu anda bir kızımız oldu. Eşim de kendi işini yapıyor onunki de şahıs firması. Şu anda beraber aldığımız bir evimiz, benim üzerime bir araba ve eşimin firmasının adına 3 araba daha var. Şu anda benim ve onun firması ayrı. Ama şahıs firması olmasına rağmen cirosu çok arttığı ve fazla vergi ödediği için ltd. şirket olacak. ben de ortağı. Ama şimdi bana diyorki masrafları azaltmak için ben kendi firmamı kapatayım ve tek bir firma olsun yeni kurulacak ltd. şti. ikimiz ortak olalım tek firma olsun diyor. aslında çalışma alanlarımız da farklı. ben bu konuda tereddütlüyüm. çünkü ben açıkcası kazandığım para ve bu para ile elde edilen malvarlığının bölünmeden tamamen kızıma kalmasına istiyorum. sonuçta eşimin bugüne kadar birikimi zaten oğlunun annesine kaldı ve ondan da oğluna kalacak. çok uzattım ama boşanma veya ölüm halinde ne nasıl paylaştırılıyor öğrenmek istiyorum. şu anda oturduğumuz ev ikimizin adına. benim adıma veya ikimizin adına olması birşey farkettirir mi çocukların mirasçılığı açısından. şu anda oturduğumuz evin parasının en az yarısı benim yaptığım işlerden kazanıldı. ben zaten para pul işleriyle pek ilgilenmem ama kızımın haksızlığa uğramasını istemediğim için bu konuda ayrıntılı bilgiye ihtiyacım var. hem mal paylaşımı ile ilgili hem de kendi firmamı kapatıp eşimle tek firma olmamız nasıl etkiler mirasçılığı. acilen bilgi verirseniz çok sevinirim
İyiakşamlar Arkadaşlar
Anneannem yakın bir zamanda vefat etti ve 6 kardeşin hiçbirisi bakmadı annem dışında(yatalaktı),ölmeden önce anneme evi bıraktı ...(ev annemin üstüne değil , anneannem sağken bir tanıdığına vekalet vererek başkasının üstüne devretti)
Asıl konu ise;
Ölmeden önce bir telefon dahi açmayan kişiler şimdi ev için ayaklanmışlar VE 85 yaşın üzerindeki kişi başkasının üstüne malın devrini yapamaz gibilerinden konuşmuşlar...
Bunun doğruluğu varmı ? ve sonradan dava açarak kazanabilme durumu olurmu?
Açıkçası onların bir lira dahi almaması için 2 ev parası harcayabilirmm...Durum maddiyattan öte çok farklı...
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim..
Mevzuatta bu konuda açık bir hüküm yoktur ama yargıyatın genel görüşü şöyledir.Eğer iş akdinizde iş değişikliği halinde Türkiye sınırları içinde değişiklik olduğunda işçi
gider ibaresi varsa ve siz taşındığı için istifa ederseniz kıdem tazminatı alamazsınız.Ama sözleşmede böyle bir ibare yoksa yargıtayın görüşü kıdem tazminatı alabileceğiniz yönündedir.
Eğer ortada gerçekte satış olmamasına rağmen satış gibi gösterilen ve fakat esasında bağışlama saylabilecek bir durum varsa diğer mirasçıların dava açmaları durumunda bu satışı iptal ettirerek mirastan pay alamaları mümkün.
85 yaşındaki birisinin tapuda işlem yapması için akıl sağlığının yerinde olduğuna dair raporu olması gereklidir. Eğer bu rapor varsa sorun çıkmaz.
Her olayda olduğu gibi sizin olayınızda da diğer mirasçıların pay almasını önlemek için izlenebilecek yollar var. Bir avukatla görüşerek sorunu çözebilirsiniz.