Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

selam kızlar bişey sorucam ama umarım online olan biri vardır.
bizim sitede bu sene ısınma sistemi sorun oldu o yüzden bu site yönetimindeki şahıslar ben seneye ısınma sistemine karışmıcam siz naparsanız yapın ama apartman temizliği falan onlara bakıcakmış böyle bi hakları varmı.yani bunu ben yapmıcam siz kafanıza göre yapın buna ben karışıyorum bu böyle olacak deme haklarına sahiplermi :kızgın:

bizde arada resmi bi belge olmadan elden para verdik.senet falan hiç bişi yok.şimdi mahkemeye verildi.şahit bulundu ama şahitlerde parayı verirken görmedi sadece biliyolar verildiğini.parayı verdiğimiz kişi verdi falan demiş.durum ne olur acaba hala sonuçlanmadı 2 mahkeme oldu 3, de şahitleri götüreceğiz.parada 3,000 tl:teselli:

benneyaptımki lütfen okuyup yardımcı olursanız çok sevineceğim.ben bir kiracıyım. geçen yıl arkadaşımla sözleşme yaparak ev tutmuştuk.kontrata ikimizde imza atmıştık. bu yıl tekrar yenilemedik kontratımızı. ilk sorum, ilk yaptığımız sözleşme geçerli midir?
geçen ay arkadaşım haber vermeden evden ayrıldı ve kirayı ödemiyor.ev sahibimizde ondan alamıyor hepsini benim ödememi ya da evden çıkmamı istiyor. halbuki ben payıma düşeni ödüyorum ve sözleşmemiz temmuzda bitiyor. ben sözleşmede onunda imzasının olduğunu ve sadece kendi payımı ödeyebilceğimi ve şuan evden çıkmamın da mümkün olamayacığını söyledim. bu durumda ne yapmam gerekiyor. bana dava açabilir mi ve ayrıca arkadaşım ödemek zorunda değil mi merak ediyorum. ayrıca kiramız 460 fakat ev sahibimiz banka talimatında 300 göstermiş 300 ü bankaya yatırıyoruz geri kalanı da elden veriyorduk. bu bir suç değil midir ev sahibini bu konuda sıkıştırsam bir şey çıkar mı?
yardımlarınızı bekliyorum lütfen cevap yazın. bu yaz evleneceğim ve temmuzda zaten çıkacaktım , yenide nişan yaptık yani 460 ın hepsini ödersem aç kalabilirim. lütfen yardımcı olur bir fikir verirseniz çok sevinirim. ilginize teşekkürler...

selam avukat arkadaşlara bir sorum olacak benim kaynımın ortak olduğu şirketin üretim yerinin tedaşa borçları var ve bu borç biraz fazla olduğundan taksite bağlamaya çalışıyorar ama bu arada kaynımın kirada oturduğu evin elektriğini kesmeye gelmişler ev elektiriği ve kira kontratı eltimin üzerine ve eltim napıp edip itiraz etmiş kestirmemiş pazartesiye kadar mühlet vermişler yarın kesmeye geleceklermişş ama merak ettiğim şey iş yeri elektirik borcundan dolayı ortakların evlerine elektrik kesmeye hakları varmı hadi var diyelim elektrik eltimin üzerine yani kaynımın eşi üzerine ama yinede sen karısısın kesecez deyip gitmişler böyle bir hakları varmı gerçekten acaba cevap verirseniz sevinirim

Kimse girmemiş henüz topiğe galiba avukat arkadaşlardan tekrar rica ediyorum soruma cevap verirseniz sevinirim

benim teyzem ilçeden merkeze ambulansla götürülürken ilçeyi çıkmadan ambulans kaza yapmış ve teyzem orada ölmüş.teyzem dul ve çocuğu yoktu.olay 1 yıl önce oldu,dün dayılarım üzerine teyzemden kalan 3,5 dönüm tarlayı diğer dayıma vekalet verip sattırarak mezarını ve birkaç yere olan borcu içinkapatmak için notere gittik .bütün işlemler tamamlandı ve ben imza atmamaya karar vererek oradan ayrıldım
1)benim yerime imza atılmış olabilir mi?ablamda oradaydı.atılmışsa ne olur?.
2)eger bu imzayı vermediysem teyzemin bildiğim kadarıyla imzalı borcu yoktu.borçlarını benmi ödemek zorunda kalırım?5 kardeşi daha var.dediklerine göre kendileri reddi miras yapıyorlarmış ne kadarı doğru bilmiyorum.
kazada öldüğü için teyzemle ilgili daha ne davalar olur?
tşk cevabınızı en kısa sürede bekliyorum

Son düzenleme:
merhaba
kreşlere emanet ettiğimiz süre boyunca kameralar sayesinde takip ettiğimiz çocuklarımızı ve çalışanları geçtiğimiz haftalarda alınan bir karar sonucu artık izleyemiyoruz gerekçesi bana göre saçma "özel hayatın mahremiyeti" bu konuda yargı yolu açık mıdır açıksa nerelere başvurabiliriz bu konuda bilgi almak istiyorum teşekkür ederim

benim şanssızlığım sanırım ben bu soruyu yazdıktan sonra gelen avukat arkadaş olmamış alıntı yapmak zorunda kaldım

selam avukat arkadaşlara bir sorum olacak benim kaynımın ortak olduğu şirketin üretim yerinin tedaşa borçları var ve bu borç biraz fazla olduğundan taksite bağlamaya çalışıyorar ama bu arada kaynımın kirada oturduğu evin elektriğini kesmeye gelmişler ev elektiriği ve kira kontratı eltimin üzerine ve eltim napıp edip itiraz etmiş kestirmemiş pazartesiye kadar mühlet vermişler yarın kesmeye geleceklermişş ama merak ettiğim şey iş yeri elektirik borcundan dolayı ortakların evlerine elektrik kesmeye hakları varmı hadi var diyelim elektrik eltimin üzerine yani kaynımın eşi üzerine ama yinede sen karısısın kesecez deyip gitmişler böyle bir hakları varmı gerçekten acaba cevap verirseniz sevinirim

alıntı yaptım bende gelen avukat arkdaaş yok galiba bu arada görünsün de cevap alırım belki dedim şimdiden teşekkürlerr

benim teyzem ilçeden merkeze ambulansla götürülürken ilçeyi çıkmadan ambulans kaza yapmış ve teyzem orada ölmüş.teyzem dul ve çocuğu yoktu.olay 1 yıl önce oldu,dün dayılarım üzerine teyzemden kalan 3,5 dönüm tarlayı diğer dayıma vekalet verip sattırarak mezarını ve birkaç yere olan borcu içinkapatmak için notere gittik .bütün işlemler tamamlandı ve ben imza atmamaya karar vererek oradan ayrıldım
2)eger bu imzayı vermediysem teyzemin bildiğim kadarıyla imzalı borcu yoktu.borçlarını benmi ödemek zorunda kalırım?5 kardeşi daha var.dediklerine göre kendileri reddi miras yapıyorlarmış ne kadarı doğru bilmiyorum.

acaba yok mu avukat arkadaş??????

Bu yıl 52.973 bin olan faizsiz krediyi almak isteyen bir gazinin üzerinde evinin olması buna engel teşkil eder mi?
Şimdiden teşekkür ederim...

acaba yok mu avukat arkadaş??????

Sizin yerinize imza atmış olamazlar çünkü noter herkesin kimlik tespiti yapıp imzasını alır. Noter huzurunda başkasının yerine imza atmak imkansız gibi birşeydir. Kaldı ki atmışş olsalar bile bu sahteciliğe girer cezası vardır.
Eğer diğer mirasçıları mirası reddederse geriye kalan mirasçılar terekenin borçlarından da sorumlu olur.
Kazada öldüyse kazaya neden olanlar aleyhine dava açarak teyzeniz için destekten yoksun kalma tazminatı isteyebilirsiniz.

Bu yıl 52.973 bin olan faizsiz krediyi almak isteyen bir gazinin üzerinde evinin olması buna engel teşkil eder mi?
Şimdiden teşekkür ederim...

Bu tamamen krediyi verecek olan kurumun insiyatifinde. Onlar için engel teşkil etmezse verirler. bu konuda bir yasa maddesi yok.

alıntı yaptım bende gelen avukat arkdaaş yok galiba bu arada görünsün de cevap alırım belki dedim şimdiden teşekkürlerr

Tabiiki tedaşın böyle bir hakkı yok, böyle bir şey yaparlarsa bunu yapan memuru savcılığa şikayet edebilirsiniz, tedaş aleyhine de dava açabilirsiniz. Sonuçta herkesin borcu şahsi, şirketin elektrik borcundan dolayı ortağın evinin elektiriği kesilemez tabii evin elektiriği düzenli ödendiği sürece.

mrblar bu foruma herkes her soruyu sorabilirler die başlıkta okudum ve seren hanım size danışmak istiyorum 25 yaşındayım 5 yıllık evliyim sorunlu bir nişanlılık döneminden sonra evlendik eşimle 3 aylık evliyken gece eşimin kız arkadasından msjlar geldi eşim kıvırdı felan sonra bayanla görüştüm konu kapandı ama güvensizlik başlamıştı bende bikere, sonra 6 aylık hamileydim 7 aylık felanda evliydik daha başka bir kız arkadaşı evimi aradı kocan beni hep arıyo senden boşancakmıs benimle evlencekmiş felan dedi bayana kanıtla dedim eşimi aradı başka telden banada dinlettirdi daha ne zaman söyleyeceksin eşine dedi bayan eşimde ordan sabret anlatcam sölicem dedi beynımden vuruldum oan boşanmaya karar verdim ama sonra hamile oldugum için ve ailelerinde araya girmesiyle konu yine kapandı ama bende büyük yaralar açtı artık hiç güvenmemeye başladım eşime beni sevmedigini düşündüm hep sonra bir başka bayan çıktı msjları geldi bitsin artık böle olmuyo felan die her seferinde kıvırdı eşim yok şöle böle die inanmadım hiçbirzaman ama kızım var die bişeyleri erteledım hep son şans dedim ama sonra başka biri daha çıktı yine msj olayıydı çok güzelde ispatlamış olurdum ama yine aileler karıştı 1 sene önce bu olaylar yüzünden yine boşanmak istedim ama yine vazgeçmiştim ama artık dayanamıyorum kaldıramıyorum eşim çok ilgisiz evlilik sorumlulugunu yerine getirmıyor tmm işi var ama bana karşı sorumsuz bir yere gittigi zaman aramıyor sölemıyor sorunca ne arıcam ben aramam istedigim zaman eve gelirim sonucta gelmıyorummu diyor daha dün kavga ettik ve bu kavgadan sonra boşanmaya kesin karar verdim mahkemede bu önceden olan olayları açsam acaba hatamı olur geçmişte oldugu ve affettigim için aslında affetmedim hep ailelerin yüzünden oldu karışık anlattım belki psıkolojık olarak cok yıprandım artık eşimi kıskandıgımdan degil ama sorumsuz umursamaz davrandıgı için boşanmak istiyorum beni aydınlatırsanız çok sevinirim

mrblar bu foruma herkes her soruyu sorabilirler die başlıkta okudum ve seren hanım size danışmak istiyorum 25 yaşındayım 5 yıllık evliyim sorunlu bir nişanlılık döneminden sonra evlendik eşimle 3 aylık evliyken gece eşimin kız arkadasından msjlar geldi eşim kıvırdı felan sonra bayanla görüştüm konu kapandı ama güvensizlik başlamıştı bende bikere, sonra 6 aylık hamileydim 7 aylık felanda evliydik daha başka bir kız arkadaşı evimi aradı kocan beni hep arıyo senden boşancakmıs benimle evlencekmiş felan dedi bayana kanıtla dedim eşimi aradı başka telden banada dinlettirdi daha ne zaman söyleyeceksin eşine dedi bayan eşimde ordan sabret anlatcam sölicem dedi beynımden vuruldum oan boşanmaya karar verdim ama sonra hamile oldugum için ve ailelerinde araya girmesiyle konu yine kapandı ama bende büyük yaralar açtı artık hiç güvenmemeye başladım eşime beni sevmedigini düşündüm hep sonra bir başka bayan çıktı msjları geldi bitsin artık böle olmuyo felan die her seferinde kıvırdı eşim yok şöle böle die inanmadım hiçbirzaman ama kızım var die bişeyleri erteledım hep son şans dedim ama sonra başka biri daha çıktı yine msj olayıydı çok güzelde ispatlamış olurdum ama yine aileler karıştı 1 sene önce bu olaylar yüzünden yine boşanmak istedim ama yine vazgeçmiştim ama artık dayanamıyorum kaldıramıyorum eşim çok ilgisiz evlilik sorumlulugunu yerine getirmıyor tmm işi var ama bana karşı sorumsuz bir yere gittigi zaman aramıyor sölemıyor sorunca ne arıcam ben aramam istedigim zaman eve gelirim sonucta gelmıyorummu diyor daha dün kavga ettik ve bu kavgadan sonra boşanmaya kesin karar verdim mahkemede bu önceden olan olayları açsam acaba hatamı olur geçmişte oldugu ve affettigim için aslında affetmedim hep ailelerin yüzünden oldu karışık anlattım belki psıkolojık olarak cok yıprandım artık eşimi kıskandıgımdan degil ama sorumsuz umursamaz davrandıgı için boşanmak istiyorum beni aydınlatırsanız çok sevinirim

Bu sebepleri gerekçe göstererek boşanma davası açabilirsiniz. Ama bu anlattıklarınızı ispatlamanız gerekiyor, buradaki en önemli ispat aracı tanıklardır. Mahkemede dinleteceğiniz tanıklarla boşanma sebebinizi ispatlayabilirsiniz, bunun yanında tazminat ve nafaka isteme hakkınız da var.

Tabiiki tedaşın böyle bir hakkı yok, böyle bir şey yaparlarsa bunu yapan memuru savcılığa şikayet edebilirsiniz, tedaş aleyhine de dava açabilirsiniz. Sonuçta herkesin borcu şahsi, şirketin elektrik borcundan dolayı ortağın evinin elektiriği kesilemez tabii evin elektiriği düzenli ödendiği sürece.

cevap için çok teşekkür ederim sağoluna.s.a.s.

Son düzenleme:
merhabalar benim sorumda kızkardeşimin kızı var henüz yaşında deil rüyadan etkilenerek değişik bir isim koydu şimdi pişmanlar kimlikteki ismi değiştirmesi için neler yapması gerekiyor kendiside 32 yaşında isminden bir harfi değiştirmek istiyor mesela (v) silinip (d) yazılcak bu mümkünmü çok uğraştırırmı her ikisi de nereden başlanması gerekiyor ayrıntılı cevap yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

seren hanım cvp için çok tşk ederim aklıma takılan bişey daha var yalnız cvplarsanız çok sevinirim kızım 4 yaşında eşim kızımı benden almakla tehdit ediyor bana verilir cocuk dior durumu iyi oldugu için alabilecegini düşünüyor yani kısacası parasına güveniyor durumu iyi oldugu için hakimin velayeti ona vermesi söz konusu olabilirmi acaba birde tazmınat davasını actıgım zaman miktarına kim karar veriyor bu konuda da beni aydınlatırsanız çok memnun olurum şimdiden tşkler

İyiakşamlar Arkadaşlar
Anneannem yakın bir zamanda vefat etti ve 6 kardeşin hiçbirisi bakmadı annem dışında(yatalaktı),ölmeden önce anneme evi bıraktı ...(ev annemin üstüne değil , anneannem sağken bir tanıdığına vekalet vererek başkasının üstüne devretti)
Asıl konu ise;
Ölmeden önce bir telefon dahi açmayan kişiler şimdi ev için ayaklanmışlar VE 85 yaşın üzerindeki kişi başkasının üstüne malın devrini yapamaz gibilerinden konuşmuşlar...
Bunun doğruluğu varmı ? ve sonradan dava açarak kazanabilme durumu olurmu?
Açıkçası onların bir lira dahi almaması için 2 ev parası harcayabilirmm...Durum maddiyattan öte çok farklı...
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim..

Son düzenleme:
X