Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba,
50 milyarlık tazminat davası açmak için mahkeme masrafı ne kadar tutar ?yardımcı oluabilirseniz sevinirim...
merhaba benim de bir sorunum var yardımcı olurmusunuz ben 25 yıllık evliyim 6 yldır da emekliyim. eşim evliliğimin ilk 2 yılından sonra çalışmadı .bir oğlum var 20 yaşında ünüversiteye gidiyor .oğlum dedim tolum şartlar kısaca iki yıl öncesine kadar gayretimle bu evliliği getirdim ancak çalışmamakla kalmayım bizi defalarca borç batağına soktu sonuçta sabır tükendi şartlar oluştu yine böyle bir borç furyasından sonra ona kapıyı gösterdim .ancak kalan borçlar oğlumun okul masrafları bir yana onun canımı sıkan davranışları evliliğimi bitirmem gereğini doğurdu ancak mahkemeye ayıracak param yok size sorum boşanmak için kaç yıl ayrı kalmak gerek ikincisi bu dava bana kaça patlar ne olur beni aydınlatın çok bunaldım .sabırla okuduğunuz için ilginiz için teşekkürler
Merhabalar, ben 5 ay önce evlendim, evlenirken kendi soyadımı almadım. Ama şimdi soyadımı da kullanmak istiyorum. Sürekli karışıklık çıkıyor sosyal hayatımda kendi soyadımla beni biliyorlar. Eşimin bir itirazı yok zaten. Peki şimdi soyadımıda kullanmak için ne yapmam gerekiyor? Bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
meraba benimde bir sorum var ama uuzn uzun yazmam lazım....annem bundan iki sene önce kandırılıyor...iş kurulur...ve iş te yetki herşey annemde olacakmış ancak işler diğer ortaktan dönecek...ancek ortak kağıt üzürinde değil annem tek sahip....neyse anneme boş çekler imzalatılıyor ve 9 gün sonra adam çeklerle kayboluyor...ve işte bundan sonra bu olay başlıyor adam çeklri piyasaya üstüne para yazıp çıkarıyor....geçen sene annneme ahkemeden kağıt gelir şu kadar para yatırın diye galiba banka borcunun faizini durdurmak için mi ne....onu ödemiiş sonra bir daha gelmiş...annem iş halloldu zannediyor ancak 3 gün önce annem tutuklandı ve 10 milyar para istendi çeki elinde bulunduran adam tahsil edilmesini istemiş ve edildi.neyse dah a 10 milyarlık çek ve bir de açık çek varmış piyasada annemin hiç kazancı olmadı...dolandırıldı ve dolandırııcılıkla suçlanıyor...şimdi biz ne yapacağız hukuki haklarımız ne ne olue acil yardım edinnnnnnnn
Günlerdir soruma bir cevap gelir diye bekledim ama sanırım tüm avukat arkadaşlar çok meşgul.
Gülcee çok teşekkür ederim cevapladığın için..TMK m 187:
"Kadın, evlenmekle kocasının soyadını alır; ancak evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus idaresine yapacağı yazılı başvuruyla kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilir. Daha önce iki soyadı kullanan kadın, bu haktan sadece bir soyadı için yararlanabilir."Bu maddeye göre,nüfusa bir dilekçeyle müraacat edin.
Gülcee çok teşekkür ederim cevapladığın için..
slm
faturalı alacak takibi nasıl yapılır? Avukat tutmadan kendim halledebilirmiyim?