Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

merhabalar avukat arkadaşa sorum şu apartman olarak alınan kararı apartman yöneticimiz uygulamıyor şöyleki dam yapılacak çünkü akıyor akmaması için son kattakiler ellerinden geleni yapıyor apartman boyanacak boyanmıyor apartman olarak 4 sene önce bu karar alındı fakat yönetici dam için cebinden para çıkmasını istemiyor sadece boya yaptırılsın diyor ama açıkca söylemiyor vede 4 senedir ne para topladı nede tamir yaptırdı diğer apartman işlerini yaptırıyor bu konuda ne yapılabilir vede mesela apartman defterini kanuni olarak kimler inceler?alınan kararları uygulatmayı kanuni yoldan nasıl yapabiliriz teşekkürler.

yakın bir arkadaşımın sorununu anlatmak istiyorum avukat arkadaslar. onun dılınden aynen yansıtıyorum, yardımcı olursanız cok sevınırız..... '''' ben 6 aylıkken annemle resmı nıkahlı olan babam, yanlıs ıgne sonucu vefat etti. annem 5 yıl sonra tekrar evlendı. uvey babam benı ve kardesımı kendı nufusuna gecırdı. sımdı ben babaannem den veya amcamdan mıras hakkı taleb edebılırmıyım.'''' ıste aynen boyle arkadaslar.. benden haber beklıyor. ozelden de yazabılırsınız daha cabuk haberdar olurum en azından.. tesekkurler sımdıden..

babam memur oldugu icin benim yesil pasportum var hollandaya geldim ve bir sendir de burdayim turkiyeye cikis yapip tekrar hollandaya giris yapabilirmiyim sorun cikarirlarmi bir sene kaldim diye ne olur yardim edin buraya tekrar gelmek istiyorum ama korkuyorum sevgilim burda turkiyede biraz kalip tekrar hollandaya gitmek istiyorum..?? cevaplarinizi bekliyorum lutfen beni bilgilendirin???benneyaptımki

merhabalar..bir kooperatife 9 yıllık üyeyiz.koperatifin fes etmemiz için yasal yönden ne yapmamız gerekiyor.? Toplantılara devlet memuruda katılıyor. muhasebecisi avukatı herşeyi var ama bir sonuç gelmiyor..sürekli bitmeyen ödemelerimiz var..Kanuni yoldan hakkımızı nasıl savunuruz? Teşekkür ederim.

Hemen sorumu sorayım. Kayınvalidem 90 lı yılların başında açtığı avukatlık bürosunun kapanışını vergi borcu olduğu için yapamamış. 2003 yılında da vefat etti. Geçen hafta kayınvalidem adına eskiden oturdukları eve vergi dairesinden vergi borçlarının taksitlendirilmesiyle ilgili bir yazı gönderilmiş. Eşimle görümcem anneleri vefat ettiği zaman miras reddi de yapmamış. Durum gösteriyor ki nerdeyse 15 seneden fazla birikmiş borç var ve bu borç da mirasçıları olan eşime ve ablasına mı kalacak? Şuanda borç için kimse görümceme yada eşime bir yazı vs. göndermedi, sanırım henüz kayınvalidemin ölümünden vergi dairesi haberdar değil. Evimize bir gün bu yüzden haciz gelir mi? Yada bu borcu üstlenmemenin bir yolu varmı? Çünkü ödeme imkanımız kesinlikle yok.
Lütfen çok acil yardımlarınızı bekliyorum hanımlar...

merhabalar..bir kooperatife 9 yıllık üyeyiz.koperatifin fes etmemiz için yasal yönden ne yapmamız gerekiyor.? Toplantılara devlet memuruda katılıyor. muhasebecisi avukatı herşeyi var ama bir sonuç gelmiyor..sürekli bitmeyen ödemelerimiz var..Kanuni yoldan hakkımızı nasıl savunuruz? Teşekkür ederim.

Kooperatif Kanunu madde9 : Konut yapı kooperatifleri, anasözleşmede gösterilen işlerin tamamlanması ve ferdi mülkiyete geçilip konutların ortaklar adına tescil edilmesiyle amacına ulaşmış sayılır ve dağılır. Ancak tescil tarihinden itibaren 6 ay içerisinde usulune uygun şekilde anasözleşme değişikliği yapılarak kooperatifin amacının değiştirilmesi halinde dağılmaya ilişkin hüküm uygulanmaz. Konut kooperatiflerinde yapı kullanma izninin alınmasını müteakip en geç bir yıl içinde ortakların Kat Mülkiyeti Kanununa göre ferdi münasebet işleri sonuçlandırılır.

Kooperatifle iligili dava açarak hakkınızı aramanız mümkün.

merhaba anlaşmalı boşanma davası bittikten kaçgün sonra yeniden evlenilebilir? birde anlaşmalı boşanmada temyiz var mı?

benimde bir sorum olacak, eşim kendi işini yapıyor mal alıp satıyor mal aldığı yerede arabasını noter aracılığı ile rehin vermiş aradan zaman geçti mal aldığı yerin işleri bozuldu borcumuzu ödedik artık mal almaz olduk ama arabanın ipoteği kalkmadı daha şimdi arabayı trafikten bağladılar bizim mal aldığımız yer de başkasından mal alıyordu arabayı asıl oraya ipotek vermişler şimdi de onlar sorunlu avukat bizden 1500 ytl istedi verdik ama 1 hafta oldu daha ipoteğin kalktığına dair yazı gelmedi hergün bir ertesi güne atıyor elimizde hiç belge falan yok sadece söz ne yapabiliriz.bilgi verirseniz memnun olurum

merhaba anlaşmalı boşanma davası bittikten kaçgün sonra yeniden evlenilebilir? birde anlaşmalı boşanmada temyiz var mı?

Evlenmeniz için beklemeniz gereken süre,boşanmaya dair verilen mahkeme kararından itibaren 300 gündür.Bu süreyi bekleyemem diyorsanız,boşanma kararı kesinleştikten sonra ayrı bir dava açarak iddet süresini kaldırabilirsiniz.
Anlaşmalı boşanmada şu durumlar varsa temyiz vardır.Hata,tehdit gibi sebepler varsa temyiz edilir.Sebebe göre değişir

Son düzenleme:
merhabalar avukat arkadaşa sorum şu apartman olarak alınan kararı apartman yöneticimiz uygulamıyor şöyleki dam yapılacak çünkü akıyor akmaması için son kattakiler ellerinden geleni yapıyor apartman boyanacak boyanmıyor apartman olarak 4 sene önce bu karar alındı fakat yönetici dam için cebinden para çıkmasını istemiyor sadece boya yaptırılsın diyor ama açıkca söylemiyor vede 4 senedir ne para topladı nede tamir yaptırdı diğer apartman işlerini yaptırıyor bu konuda ne yapılabilir vede mesela apartman defterini kanuni olarak kimler inceler?alınan kararları uygulatmayı kanuni yoldan nasıl yapabiliriz teşekkürler.

arkadaşlar cevap bekliyoruz bizden sonra yazan arkadaşlara cevap geliyo ama :çok üzgünüm: bizim başımız kelmi yok valla saçımda var -tatlicadiarzu- kolay gelsin şimdiden teşekkürler

ya çok afedersiniz ben anlaşmalı boşanmayı erkek yakınım için sormuştum yazmayı unutmuşum. Boşanalı 20 gün oldu avukatı; 15 gün sonra gerekçeli karar çıkacak dedi ama hala çıkmadı, gerekçeli karardan 15 gün sonra evlenebilirmiş öylemi?a.s.

babam memur oldugu icin benim yesil pasportum var hollandaya geldim ve bir sendir de burdayim turkiyeye cikis yapip tekrar hollandaya giris yapabilirmiyim sorun cikarirlarmi bir sene kaldim diye ne olur yardim edin buraya tekrar gelmek istiyorum ama korkuyorum sevgilim burda turkiyede biraz kalip tekrar hollandaya gitmek istiyorum..?? cevaplarinizi bekliyorum lutfen beni bilgilendirin???benneyaptımki

Hayır sorun çıkmaz, yeşil pasaportta vize olmadığı için süre sınırlamasıda yok. Giriş çıkış yapabilirsiniz.

arkadaşlar cevap bekliyoruz bizden sonra yazan arkadaşlara cevap geliyo ama :çok üzgünüm: bizim başımız kelmi yok valla saçımda var -tatlicadiarzu- kolay gelsin şimdiden teşekkürler

Apartman karar ve işletme defterini sulh hukuk hakimi inceler, gerek görürse bilirkişiye inceletir. Apartman yönetimi, kararları ve yönetimle malikler arasındaki davalara sulh hukuk mahkemesi bakar. Kararların iptali ya da uygulaması konusunda sulh hukuk mahkemesine dava açabilirsiniz.

yakın bir arkadaşımın sorununu anlatmak istiyorum avukat arkadaslar. onun dılınden aynen yansıtıyorum, yardımcı olursanız cok sevınırız..... '''' ben 6 aylıkken annemle resmı nıkahlı olan babam, yanlıs ıgne sonucu vefat etti. annem 5 yıl sonra tekrar evlendı. uvey babam benı ve kardesımı kendı nufusuna gecırdı. sımdı ben babaannem den veya amcamdan mıras hakkı taleb edebılırmıyım.'''' ıste aynen boyle arkadaslar.. benden haber beklıyor. ozelden de yazabılırsınız daha cabuk haberdar olurum en azından.. tesekkurler sımdıden..

arkadaslar arada kaynamıs olabılecegını dusundum.. lutfen bır ceavap verırmısınız.. arkadasım benden haber beklıyor.. tesekkurler

Babaannenizden size miras kalması mümkün ama amcanın kendi çocukları varsa ondan miras alamazsınız.

merhabalar,boşanalı bir yılı geçti,eski eşim nafaka tazminatı vermemek için dosyayı temyize gönderdi ama hala bi cavap gelmedi.Benim sorum bir aydır sigortam yatmaya başladı,nafaka alıyorum ve bunu kesilmesini istiyorum.Avukatıma sordum karşı tarafın sigortalı olduğunu farkedip nafakayı kestirmesi gerekiyo dedi.Ben kendim bi dilekçe yazmak istiyorum nafaka ve tazminatı almak istemediğime dair,bu dilekçeyi hangi makama ne şekilde yazmam gerekli bana biraz bilgi verirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

merhabalar,boşanalı bir yılı geçti,eski eşim nafaka tazminatı vermemek için dosyayı temyize gönderdi ama hala bi cavap gelmedi.Benim sorum bir aydır sigortam yatmaya başladı,nafaka alıyorum ve bunu kesilmesini istiyorum.Avukatıma sordum karşı tarafın sigortalı olduğunu farkedip nafakayı kestirmesi gerekiyo dedi.Ben kendim bi dilekçe yazmak istiyorum nafaka ve tazminatı almak istemediğime dair,bu dilekçeyi hangi makama ne şekilde yazmam gerekli bana biraz bilgi verirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

Nafakayı icra kanalıyla alıyorsanız icra dosyasına haczin kaldırılması ve dosyanın kapanması ile ilgili dilekçe vermeniz gerekiyor. Avukatınıza artık nafaka istemediğinizi söylerseniz size yardımcı olur.

mrb avukat arkadaşlar banada yardım ederseniz çok mutlu olurum.biz dedemden kalma eski bir müstakil evde oturuyoruz ama tapusu bizde degil ve annemler 3 kardeş dayımlar dedemden kalma yeni dairelerde oturuyolar dükkanda var kirasını onlar alıyor arazilerde var dayımların durumu çok iyi biz sadece şuan oturdugmuz müstakil evin tapusunun annemin üzerine geçmesini istiyoruz ama onlar hep geçiştiriyo ve burası bizim size vermeyiz şeklinde davranıyolar annemde tatsızlık olmasın diye hiçbişey yapmıyo dedem vefat edeli 4 sene olcak bizim maddi durumumuz iyi degil ve bu evin tamiri içinde çok ugraştık bütün bu zorluklardan sonra ihtiyacı bile olmayan nankör insanların bu hakkımızdan bizi yoksun bırakmasını istemiyorum biliyorum çok uzattım dertliyim kusurabakmayın vefattan sonra zaman aşımıda oldu neyapabiliriz hiçbir bilgimiz yok ama bu haksızlık bitmeli lütfen bilgilendirirseniz duacınız olurum şimdiden teşekkürler

X