Avrasya'nın Diyet Günlüğü

haklısın ama asıl zehirlenmeyeyim kurtaran da olmaz diye yaptim :)

tamam canım bi kere olmuştur da aman alışkanlık haline getirme diye dedim.
allah korusun.
okuldan bi arkadaşım tutulmuştu buna diyet yaparken..
yarım dönem okula gelemedi kız hastanede yattı..

merhaba avraasya günlügünü takip ediyorum ve uyku probleminin oldugunu gordüm.Sana nacizane tavsiyem belli saatte yatıp belli saatte kalkman ve ogünlerinide mümkün oldugunca aynı saatlerde yapman.Ben üni son sınıfı 128 kilo ile kapattım, ders saatleri hergün farklı oldugu icin ne uykum ne yemem düzenli degildi.yüksek lisansa basladım hoca sabah 8:30 da okulda olucaksın dedi ve ister istemez düzene girdim ve inan bana hic diet yapmadan 7 kilo verdim ve daha az acıkıyordum o da yemek saatim yaklastıgında bir yıl kadar o kilo ile gittim sonra iste diete basladım eylül ayında 95 e kadar düstüm,hayatımda kotü giden birkac sey oldu moral bozuklugu ile yedim ve 111,8 cıktım ama 15aralıkta artık yeterdedim diete basladım.Simdi calıstıgım icin mecburen düzenli yatıp kalkıyorum o yuzden genel itibariyle yeme saatlerimde sorun olmuyor.Dedigim gibi uyku ve yeme saatlerini oturtunca daha hızlı kilo verdigini ve daha rahat diet yaptıgını farkediceksin....

anoreksiya mi oldu?
tatlım anoreksiya, kendini aç bırakma hastalığıdır, kusma ise bulimia'dır ben de cok karıştırırdım da sonradan ayırt etmeyi öğrendim:))) bu ikisi karışır da ondan söylemek istedim müsaadenizle...

evet hanimlar blumia ve anoreksiya ikisi de birbirinden kotu bununla ilgili bir video izlemistim hatta reklam kampanyalarinda da fotografi cekilen bir kadinla roportaj idi.
Kadinin bir de kizi vardi kucuk 5 6 yaslarinda onunla ayni kiyafetleri giyebildigim icin mutlu hissediyorum yine de kendimi demisti. Sonra da vefat etmis zaten...
-------------
Ozge84 tavsiyelerin icin tesekkur ederim, ne guzel her seyi birarada goturebilmissin.
Insan sabah MUTLAKA kalkmasi gerekiyorsa kalkmaya alisiyor calistigim donemler benim de oyleydi simdiyse okulla pek ilgilenmiyorum artik once kilo vermeyi tamamlamak istiyorum... Engel cunku bana attigim her adimda.
Hal boyle olunca sabah kalkacak bir zorunluluk kalmiyor oyle olunca kalkamiyorum ama kendimi buna SARTLAMALIYIM bunun da baska bir yolu yok biliyorum
sen de gunluk tutuyor musun diyet spor yapiyor musun?
-------------
bu arada bugun aksa yemegini disarida yemek durumunda kaldim. Tavuk sis soyledim ve yaninda 4 kasik bulgur yedim olcumu kacirmadim. Sis de cok yagli degildi. 1 de ayran ictim.

Asil arkadaslarla gecenin 11inde corbaciya gittik iskembeler kasarli pideler mercimekler havada ucustu. Ben mi? Ben su ictim :)
ama gozum kaldi gitmeseydim keske.

Ogleni de yasayim hazir girebilmisken.
Isirgan otu kavurmasi yaptim bir tabak yedim.
1 bardak yogurt ile ve 2 d tam bug ekmek ile.

Ayiklamak icin 2 saat ugrastgm isirgani ocakta unutp yakip butun evi les gibi kokutup malzemeyi ziyan etmeseydim bir de keske ((((
bu koku nasil cikacak bilmiyorum net les gibi.

2 de elma var aralarda.
Gunum boyle gecti.
Spor salonu kapaliydi. Anca 500 m yurumusumdur aralarda...

Evet canım günlük tutuyorum 'bu son diyet' benim günlügüm ayrıca okulda odamda defterim var ona da yazıyorum herseyi, ben doktora gitmeden basladım cünkü doktorlardan sıkıldım artık, izmir'de okumustum ege nin obezite dernegi vardı oraya gitmistim,spor,yemek egitimleri falan almıstım o yüzden az cok biliyorum genel kuralları, elimde dönüsüm tablolarım da var.Spora gelince evde kondisyon bisikletim, mekik aletim, twister ve dambıllar var bunlarla calısıyorum sabahları 07:00 de muhakkak bir saat bisiklet sürüyorum metobalizmam gün icinde daha hızlı olsun diye. cünkü obezite derneginde aldıgım derslerde 40dakika üstü sporun, sporla harcanan kaloriye ek olarak sonraki 8 saat boyunca metabolizmayı %20 arttırdıgını öğrendim. Ama az önce arkadasımla gorüstük bu hafta sporada yazılıcaz haftaya salona gitmeye baslarım ama sabah bisikletini bırakmadan devam edicem.

bugun...
gec kalktim yine.
14:45 te ilk öğünümü yedim.

kara lahana
marul
maydonoz
salatalık
domates
3 ceviz
100 g lor
1 yk zeytinyagi
1 turp

ile yapılmış salata vee

2 dl tam buğ ekmek

sonra spora gittim
50 dk cross trainer
artı ağırlık çalışması

şu an spor salonunun ordaki starbaks ta takılıyorum ama nane çayı içiyorum :)

1 de altın çörek yedim. 18:30 gibi.

bugün başka bir şey yemesem iyi olacak saat açısından.

aaa bu arada uyanınca tartıldım. 115.8 idi.
rütbemdeki 115 i silmeye az kaldı :)

pek bir şey yememişsin canım ama güzel menü :))

altın çörek ne ki?

tatlım altın çörek istanbul halk ekmek'in ürettiği bir çeşit küçük ekmek.
60 gr.
içinde zerdeçal ruşeym üzüm fındık keçiboynuzu falan var.

fontumu değiştirdim deneme amaçlı yazıyorum :)))

Son düzenleme:
dun daha bir sey yemesem iyi olacak demisim ama yedim.

23:00
4 haslanmis yumurta
80 g lor
domates
salatalik
3 d tam bug ekmegi

dun guzel calistim sabah 5 e kadar.
5 te yattim 8de kalktim.

10:00
k lahana
marul
turp
domates
salatalik
maydonoz
80 g lor ile salata (yagsiz)
2 d tam bug ekm

11 de uyuyakaldim 15 gibi kalktim.

16:30
2 elma

17;00
yaklasik 50 g kaju ve antep fistigi (iste bu olmamaliydi ama neyse bitirdim rahatladim)

18:30
2 kasik salca
1 k zyagi
80 g lor
1 yumurta ile omlet
1 b yogurt
2 d tam bug ekm

spor=40 dk yuzme.
Dun biraz zorladim bugun sirtim ve gogsum agriyordu cok zorlmadim ben de.

Durum bu.

Random ben proflimden update ettim o neyin font rengi oluyor acaba :/

yarin insallah erken kalkicam.
Kortizol testini yaptirayim artik.
Persembe de diyetisyen randevusu var.
Kas yag vb vb cok merak ediyorum durumu :)

selamlar herkese.

tatlım menü güzel de.. gece yemene şaşırdım ki sabahlamışsın
ama hem 4 yumurta hem peynir çok değil mi?
ben mümkün oldugunca ikisini aynı öğünde tüketmiyorum
işte 1 yumurta belki en fazla 2-3 lokma peynir yerim onu bile takarım
fazla protein de zarar biliyorsun...
ama genel olarak iyi, hem yüzmeye de gitmişsin süper

tatlim bu yumurta isini pers gunu diyetisyene sorucam.

Benim normalde aksam 6 yumurta buyuklugunde etim var menumde. Ama bu aralar hem et pisiresim hem de yiyesim yok ben de onun yerine 4 yum + 2 peynir yapiyorum ama...

Yumurta normalde kahvaltida 2 gunde 1 var bana...

Bunu sorucam iste cevabini yazarim.

Bir de sporu cidden fazla yapiyorum bu ara protein alamazsam bu defa kaslar gidecek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…