Avrasya'nın Diyet Günlüğü

avrasya

Guru
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2011
648
88
298
Sevgili kk üyeleri,

Yolun henüz başında olmakla beraber bu defa başka hissediyorum kilo verme konusunda.

Kendim diyet günlüğümü defterime yazıyorum, bir de burada paylaşayım istedim. Hem bana hem de belki başkalarına motivasyon olur.

Şu an 26 yaşındayım. bugün (12 aralık 2011) itibari ile 120.4 kiloyum.

Hayatım boyunca hep kilolu idim, lisede 80 üniversite başında 90 derken üniversite ortası-sonu 110 ile kapanışı yaptım.
Üniversiteyi bitirirken çok lazımmış gibi sigaraya başladım, 1.5 sene içtim ve bıraktım. Bırakınca 3-4 ay içerisinde ibre 122 123 ü vurdu.
Yine de iyi ki bırakmışım diyorum :) Sigara içen ve bırakmak isteyen varsa tekniklerimi paylaşabilirim.

Bu şekilde sağlıklı olmaya doğru iyi bir adım atmışken, ANA PROBLEMi de çözeyim dedim. gerçi hep diyordum da, kendi kendime sağlıksız anlamsız diyetler ile 5 kilo verip 6 7 geri alıyordum hep.
Bu defa işin uzmanına gittim ilk önce. Bir endokrin uzmanına göründüm. İnsülin direnci / reaktif hipoglisemi, bunlar çıktı.
Doktor bana bu hastalığın tedavisini yapmadan diyeti devam ettiremeyeceğimi söyledi.

Bir şansım var ki pek çok kilolu arkadaşım gibi pko hastası değilim. Bir şansım daha var ki hayatım boyunca ara vererek de olsa hep spor yaptım. şu an bulunduğum kiloda bile ölmeden spor yapabiliyorum

Bir şansım daha var ki şu anda çalışmıyorum, yalnız yaşıyorum, yüksek lisans öğrencisiyim ve okulu illa ki bitirme zorunluluğum yok, güzel cici bir evim var, süper bir spor salonuna üyeyim, ailem bana ekonomik olarak destek çıkıyor ve burs alıyorum. evli değilim.
Dolayısıyla üzerimdeki stres senelerdir ilk kez bu kadar azaldı. Ve ilk kez bu kadar fazla boş vaktim var.
Bir evi aileyi geçindirmek evi çekip çevirmek mecburiyetim yok, beslenecek koca yok :)

Kısacası kilo vermek için optimum şartları sağladım sonunda.

Endokrin testleri vb 1 ayımı aldı, 11.11.11 itibari ile bu yola baş koymuştum.

Her gün yediklerimi ve sporumu buraya yazacağım. her gün giremeyebilirim, o yüzden bazen ertesi güne kalabilir yazmam.

Herkese selamlar :)

canım gerçekten çok uzun bi yolun var....
zayıf olmaktanda önemlisi sağlıklı olmak....
sen bunu başaracaksın eminm
gördüğüm kadarıyla şartlar baya olgunlaşmış...
artık buna dur deme zamnın gelmiş daha çok gençsin bu bi avantaj....
sabırlı ol,başardını gördükçe ,dahada azimli olacaksın...
umarım dilediğin kiloya ulaşırsın

canim tessekkur ederim iyi dileklerin icin :)
yol uzun ama kararliyim bu defa :) insallah olacak...

Ütopya değil tabi başaracaksın avrasya zaten kendi evin olması ve spor salonuna üye olman çok güzel. İstediğin her diyet yemeğini kolayca yapabilirsin, sana bu yemek yağsız tuzsuz olmuş diye söylenecek insanlarda yok en fazla 2 senede pes etmeyip hayaline kavuşabilirsin.

öncelikle aramıza hoşgeldin çok iyi biyeri seçtiğine emin olll canım
inan insan yeterki istesin yeterki kafasında tamam ben bu işi halletcem desin oluyo istemek başarmanın yarısıdır egerki evli çocuk sahibi hem çalışan hem evle ilgilenen biri olsan bile isteidkden sonra zayıflarsın
hepimizin destek olacağına emin olabilirsin beslenme düzenine sporuna suyuna herşeyine yardımcı oluruz gerçi endokrin uzmanına gidiyormuşsun sana önerim günde 3 lt suyu mutlaka iç ve günde 3 litre yeşilçayınıda iç ikisinin çok faydası varrr destekçin ve takipçinim bundan sonraaa

aynen jemma, şu an en uygun zamandayım yemeklerimi kendim yapıyorum yemeği başka yiyen yok eve abur cubur getiren yok

inşallah 1 sene 2 sene, ne kadar sürerse sürsün, zaten kilo verdikçe hayatım, spor yapmam vb. giderek kolaylaşacak :)

bence de ütopya değil diyetisyenim nihai hedef için 75 dedi ben 64 hedefliyorum dedim tabii neden olmasin dedi

hoşbuldum sadiyem

aynen öyle zaten buradaki kilo verme hikayelerini okudukça ve fotoğraflara baktıkça iyice kendime güvenim arttı.

ayrıca 90+ kilo verme grubunu takip ediyorum ama yediklerimi de yazayım istedim.

su için elimde 1 lt lik erikli şişesi ile geziyorum bütün gün ve elimin altında bulundurunca gerçekten içiyorum, 3 litreyi geçiyor bile spora gidince.

desteğin için teşekkürler ben de seni takip edeyim :)

yeşil çayı doktor yasakladı canım şekeri düşürüyormuş çünkü, şekerimin düşmesi de açlık atağı yapıyormuş.

sadece su içiyorum ben de bol bol :))

bugün saat 18:00 a kadar yediklerimi yazayım. gece kalan kısmı eklerim cepten girip.

geç kalktım ve öğün atladım bu kötü oldu.

12:00
bir tabak 1 tatlı kaşığı yağ ile pişmiş pazı
1 bardak ayran
1 galeta
2 dilim light etimek

15:30
7 adet badem

18:00
200 gr elma

bu arada yazmayı unutmuşum günde yarımşardan 1 tablet 1000 mg glifor + krom picolinat + l-carnitine kullaniyorum bunlari da doktor yazdi.

Merhaba,
İstedikten ve sabırlı olduktan sonra insanoğlunun yapamayacağı şey yoktur..
Dileğim sağlıkla hedefine varman,varmamız...

Naçizane bir öneride bulunacağım..Hedef kilonu daha mütevazi rakamlarla ilerletmen seni daha motive edecektir ve bıkkınlık yaratmayacaktır...
sonuçta 5 kilo 10 kilo farklı ama 56 kilo çok erişilmez geliyor ilk bakışta..
Diyeceğim, küçük küçük hedef belirleyip her başarıda tekrar değiştirmen dahamı iyi olur..:)

Sevgiler..

Son düzenleme:

Arkadaş şimdilik ilk hedefim 100 yazmış bi önceki mesajda

bende burdaki hiyalerden gaza gelerek vermeye başladım canım iyikide buraya rastlamışım ve gaza gelmişim diyete başlayalı 1 ay oldu ve 6 kilo verdim burdaki arkadaşlarım sağolsun inşallah sende verirsin canım
benide takip et tabii sevinirim suyuda iyi içiyorsun gerçekden çok güzel faydası oluyoo
sporu ben evde yapıyorum leslie belki duymuşsundur burdaki arkadaşların çoğu leslie yapıyo onunda çok faydasını gördüm

geçkalktığın için sabah kahvaltısını atlamışsın hadi onu esgeçelim canım
menünde gayet güzel hatta süper ama akşam yemeğini nezaman yiyorsun biz çoğumuz engeç 6 gibi yiyoruz
elmayı nasıl ölçdün yahu 200 gr
yazdığın ilaçlar hakkındada hiçbir bilgim yok canım ne işe yarıyormuş endokrin uzmanımı vermişti

Sevgili Avrasya,
Öncelikle günlüğün hayırlı olsun...Ben de 68 kilo ile yarın başlıyorum bu akşam sizleri okumakla işe başladım ama biran önce kalkıp artık sporumu yapmalıyım :)...Kilo verme serüvenine çok avantajlı başlamışsın...Ben daha önce verdiğim kiloları "ben rejim yapmıyorum yaşam biçimimi değiştiriyorum" diyerek çok rahat vermiştim ve uzun bir sürede hiç kilo almadan korumuştum...Sonra yine bir rahatlık oldu herhalde ki yavaş yavaş geri kilo almaya başladım...Akşam geç saatlerde yememekte önemli tabi ben 18.00 den sonra birşey yemeyi düşünmüyorum çünkü o saaten sonra metabolizma duruyormuş...Hep beraber inşallah keyifle,kolaylıkla ve sağlıkla fazla kilolarımızla vedalaşacağız...Hayırlı olsun tekrar...

yenacim selamlar, hosgeldin :) yukarida da demis arkadasim 64 benim en son hedefim 1bucuk senede olacak bir sey ancak nihai hedefimin gozumun onude durmasi beni kacamak yapmaktan koruyabilir diye dusundum.

Onun disinda avatarimin yaninda yazdigim gibi aslinda 100 bile degil, 5 er 5 er gitmeli.
Su an 120 bariyerini inmek uzereyim inince 115 diyicem o gecince 110....

Hepimiz icin en guzel en saglikli sekilde gider insalah kilolar canim.

Bu arada belirteyim kizlar cepten giriyorum alintilarda hata yapar mesajlarinizi atlarsam affola :)
iyi geceler iyi haftasonlari herkese.

supersin canim 6 kilo harika 1 ayda.
Gec kalkinca ogunler kayiyor bundan cok sikayetciyim 1 nolu duzeltmem gerken seylerden biri bu.

Aksa yemegini bugun 8 de yiebildim anca
okuldan cikmam gecikti boyle olunca ustune trafige kaldim

yerini bulmusken aksa menumu de yazayim.

Cook ac oldugum icin salata dogramadim bu defa ama birazdan ilave yapabilirim. Diyetisyenm gunde 1 demet ! maydanoz yenecek dedi.

Aksam :
180 g firinda tavuk
2 bardak ayran
1 dilim tam bugda ekmegi

yedim.

Gramlari mutak terazisi ile olcuyorum. Diyetisyenin verdigi degisim listesinde ornegin 1 porsiyon elma 100 g yazior oysa orta boy bi elma 200 g. Anca amasyalar fln 100 geliyor. Ona da dikkat etmek lazim zira gunde 3 yerine 6 porsiyon meyve yemis olabilirim tartmasam.
Sinbo marka 29 liraya teknosadan aldim tartiyi.

Ilaclar 2 si destek diyet icin ama doktor kontrolunde alinmali glifor insulin direnci icin. Insulin seker duzenleyici.

Leslie videolarini indiremedim ben ama evde matım, plates topum agirliklarim ve bisikletim var salona ek olarak

sagol canim burdaki fotolar kismi ozellikle super :)
gruplar da cok iyi.
Umarim herkesin gonlune istegine gore sonuclanir kilo verme calismalari :)

başlıktan yola çıkarak söylüyorum ki bahsettiğin kiloyu vermek neden ütopya olsun ki???
istedikten ve sabırlı olduktan sonra fazlasını bile verirsin.
zaten gerekli tüm şartları sağlamışsın.

kolay gelsin canım bu arada nerde yuksek yapıyosun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…