Ausencia'nın Gözüyle ...Nerede Kalmıştık ?

Ne oldu simdi bu arkadas neden bani yedi

Melodi,after before benim de yorumlarını çok beğendiğim kişilerdi.
Özellikle Melodi'yi çok kibar ve seviyeli buluyordum.
Gitmesine çok üzüldüm.Onun yorumlarında bir kişiyi inciten bir
ifadeye rastlamamıştım hiç.O yüzden de çok beğenmiştim.

Yorumundan dolayı yedi, yılan kim? Kim ima edildi? Niye edildi? Yılanın başı gibi bir tabire gerek var mıydı? Ki birileri ima edildiyse ki edildi böyle bir tabir kullanılmalı mı?
İma ettiği ceza almışken hemde, niye böyle bir söz söylendi, herkes kendine yakın bulduğu ne yaparsa yapsın sırtını sıvazlarken, sevmedikleri kişiler banlansın diye niye uğraşır insanlar biri bana bunu açıklasın lütfen?

Sorum direk size değil yanlış anlamayın, herkese soruyorum, neden? Neden belkide husumet olmasa beğenecekleri bir yorumu sırf hasım olduğu kişi yazdı diye yerden yere vururlar?
Şart mıdır birini yermek? Önemsenmesin, cevap verilmesin, muhatap alınmasın çok mu zor tepkisiz kalmak?
Sırf altta kalmamak için, dur ağzının payını vereyim denildiği için alınmadı mı bugüne kadar ki banlar.
Okudum tüm topiği, birbiriyle sorun yaşayan herkes laf söylemiş, üstelik bir kişiye kaç kişi birden cevap verilmiş, niye kimse arkadaşım üye bana yazdı, sen cevap verme demedi de onu destekleyenleri beğen butonuyla daha çok cesaretlendirdi, aferin arkandayım mesajı verdi?
Çünkü susmak acizlik, susmak kabul etmek, susmak zayıflık gibi görüldü.
Hani Kazen suçlanıyor ya, mevzu Kazen'in konu açmasıyla patlak vermemiş, geyik topiğine açılan konuyla patlak vermiş zaten, Kazen konu açmasaymış yine hiçbirşey değişmeyecekmiş, dün değilse bile bugün aynı banlar yaşanacakmış, nerden mi eminim?

Geyikteki o topikte henüz kimse banlanmamış, kimse üyelik iptali istememişken kavganın çıkacağı hemde büyük bir kavganın çıkacağının emareleri var...

Mune ; tüm bu sorularının uzunca bir cevabını barındıran 2 adet mesaj gönderdim sana senin gönderdiğin mesajları da aynı itina ile okudum.

Şİmdi biraz da buraya birşeyler karalayayım istedim.

Evet ya ; zaten o geyik konusunda daha cezaları vermeden , yani kazen konusunu açmadan önce de büyük bir kavga çıkıcacağı belli idi demişsin?
Kazenin açtığı konu ile alakası yok demişsin.
Peki ?
Madem kavga çıkacağı sinyallerini almışsın ; biz o konuda kavga çıkmaşın diye kib yaptık diye ; tek yorum yazan kişinin mesajı silindi zaten anında şataşma olarak ; ardından yazılanlar ... yazılmaya devam etse içimizden biri duramayıp cevap verecek diye...kib yaptıysak...Nasıl ki MELODİ nin mesajı anında silindi ; yani herşey canlı canlı takip ediliyordu...Bahsi geçen konuya da '' ben mesajı sildim , siz de devam etmeyin artık '' yazılsın diye mi bastık o kiblere yoksa kazen ertesi gün konu açsın 5 parmağın 5'i bir olmayan yaradılışta sadece 5 kib örneği ile bizi ''çete '' olarak işaret etsin diye mi ?

Ha kimse çıkıpta şimdi o örnekti , çete de zaten siz değildiniz demesin bana.Girin bakın birkaç geyik topiğine...Akıllarda kalan tek dünün yorumu :

'' Çete varmış ; konuları basıp kib yapıyorlarmış...kazende çeteyi çökertmiş...çete üyeleride uı olmuş...ohhh iyi olmuş ''

Bu mudur yani mune ?
Şİmdi istediğiniz kadar amaç bu değildi deyin ; istediğiniz kadar sizler kasdedilmediniz ki deyin ...
Yaptığınız işin amacından saptığını görüpte susmak , insanları sanalda da olsa olmadıkları bir duruma sokmak ..Şuan itibarı ile iadeyi itibarı hakketmiyor mu ?

Ben malum konunun öncesinde ve sonrasında yoktum. Sonunda vardım. Öncesinde ne yaşandı bilmiyorum, sormadım istememde. Konuya ilk yorum yazdığımda içeriğindeki örneklerin arkadaşlarıma ait olduğunu bile bilmiyordum. Kime ait olursa olsun bana göre çok çirkin bir davranıştı. Bunuda dile getirdim.
Mesele sadece birilerinin uzaklaştırılması, banlanması değil. Benim anlatmak istediğim konunun çirkinliği ve en başından belli gidişhatı. Ve bu ilk defa yapılmıyor.
Yönetim olarak isyan edebilirsiniz, işiniz kolay değil mutlaka. Ama bıktım diyerek kimsenin üyelerin sizlere yazdığı özel mesajları ulu orta gösterip rencide edemezsiniz.
Uyarırsınız yada hiç takmazsınız. Şimdi yine diyeceksiniz ki nick yazmıyor. Hiç farketmez kimse tanımasada birileri o yazılar hakkında dalga geçiyor ve seviyesiz yorumlar yazıyor. Yazı sahipleri kendini deşifre etmese de kişisel olarak gördüklerinden ve okuduklarından zaten rencide oluyor.
Kazen bey, yönetici yetkim yok diyorsunuz. Biz burda yönetimi eleştirdik, bende nick vermeden bir eleştiri yaptım ama siz üzerinize alındınız. Hatta çok ayıp yaptığınız dediniz. Kendinizi tutamadınız peki karşınızdakilerden kendilerini tutmasını nasıl beklersiniz?
Bir hata var ortada ama ne yazık ki kimse hatasını kabul etmiyor. Merak etmeyin hata kabullenmekle prestij sarsılmaz, daha çok erdem kazanılır.

Ben yine birşey anlamadım
Mesaim bitince çıkmış, yol yemek ve tv den sonra uyumuştum
Dünkü konu gümlemiş, yorumlarımı bulamadım çünkü :44:

Son düzenleme:
Kazen gelen gereksiz kiblerden bıktım usandım bu konuyu açtımdiyor.
İma var bizi mi kastetti diye de kib yaplmaz ama.
Varsa bir sorun özel mesaj diye bir icat var.
Açarsın özel mesajı paşa paşa sorarsın.
Senin biriyle bir problemin varsa admini bulaştırmazsın.
Açar kendin direk paylaşırsın kozunu.
Benim de ausencia ile sorunum oldu.
Kazene bir kere kiblemedim bana ima ediyor diye.
Gerek yok çünkü.
Kibin amacı bu değil çünkü.
Burda ağır laflar hakaretler beddualar edilmiş.
Uzaklaştırılma cezası.alınmış.
Çıkıp soruluyor neden ceza aldı.
Bu forumun belli kuralları kaideleri var.
Hakaret küfür vs yasak.
Kabul ediyorumu işaretlemedn mi üye olurken işaretledin daha ne o vakit?
Hakaret küfür edersen banlanırsın ceza da alırsın.
Çıkıp yönetime hesap sormak da gereksiz.
Herkes işini yapıyor beğenirsen kalırsın işine gelmezse gidersin bu kada.
Yönetim kimseyi zorla tutmuyor ki burada.
Melodi üyeliğini sildirmemiş.
Kazen bıktığı içn üyeliğini silmiş.
Geeksiz kib yaptığı için özel mesajla kazene al üyeliği naparsan yap demiş. Kazen de silmiş.
Adam usanmış çünkü kaç defa kib geldyse artık.
Olan oldu artık.
Yönetimin üstüne gidilmesin.
İsteyen kalır devam eder istemeyen hakarete devam eder banlanır yada kend isteğiyle gider

Ben yine birşey anlamadım
Mesaim bitince çıkmış, yol yemek ve tv den sonra uyumuştum
Dünkü konu gümlemiş, yorumlarımı bulamadım çünkü :44:

Arkadaşım dünkü konuyu okuduysan zaten biliyosundur ;

Önce kibler döküldü...Sadece örnek bunlar denildi ama ne tesadüf ki o kibler sadece 5'imize ve aynı gece aynı mesaja yapılan kiblerdi.
Ki kk tarihimde ilk kez bu şekilde şahsi kib yaptım.

Sonra çete var denildi , okumuşsundur zaten.

Ardından da onca uı ( bir çoğu arkadaşların isteği üzerine denilen ) ceza olduktan sonra ; size değildi ki orada yazılanlar , neden bodoslama konuya atlattınız ki ? kibler örnekti sadece...çete olanda siz değilsiniz denildi.

E ee şimdi sorarım ben ; akıllarda ne kaldı ?

Peki.........................

Dün konuyu okudum ama işte olduğumdan takip edemedim en son gördüğümde 50 küsür sayfaydı
Sonra da mesaim bitti ve çıktım
Yorum da yazmıştım zaten anlam veremediğime dair

İşte zaten UI ve ban kısmında hiç yoktum ( o yüzden neden konu gitti anlamadım ) büyük ihtimal yolda ya da akşam yemeğindeydim
Benimle ilgili olmadığına eminim ama bu kadar dillere destan olaylar dönüyorsa da insan merak etmiyor değil

Şimdi de öğle yemeğine çıkacağım

Begenileere neden bu kadar anlam yuklendi bende anlamadim.Kaldirilsin bu kadar sorun cikartiliyorsa.Dun konuda da yazdim simdi de yaziyorum.Begenilerimin tek sebebi yonetimle ilgili yazilan yazilardi.Yoksa bu arkadaslara yandas olayimda birde ben vurayim mantigi gutmedim,gutseydim firsati degerlendiridim(dunde belirttim ayni hususu).
Sonucta kazen orda tek tek isim vermemis ama kibleyen insanlarin ortaya dokuleceginide tahminimce ongoruyordu.Kiplemekten artik korktum.Bu kadar net.
Neyse ben bu konuya daha fazla dahil olmak istemiyorum.Guzel,saglikli paylasimlar diliyorum

Ben bu topiğede giriyordum hiçde kötü bişeyle karşılaşmadım aus olsun melodi olsun

gayet güzelce benımle sohbet ettiler

acaba bana kib yapan oldumu acıkcası bilmiyorum ama

son zaman farzetkide falan deli bir laf sokma sezmiştim..,,

sanal alemde neden olur bunlar anlamam ben aus u sevmiyorsam topiğine bir daha girmem yazmam olu biter...değilmi..

melodinin eşine çok üzüldüm..acıkcası yani gerçekden suçlu kimse bence bunun bedeli ona ödetilmeli

Israrla söylüyorum bu gruptan da yazılarını beğendiğim çok insan var, diğer gruptan da. Ben tarafsızım daha doğrusu tarafsız - dım..

Olayın / Gruplaşmanın başı neden çıktı bilemem, belki bu taraf belki diğeri haklıdır..

Ama üzülerek görüyorum ki internette belki de yüzünü bile görmediği insanları 1 kaşık suda boğacak insanlar var.. Kime ve niye bu kin ?

Bu grubun hepsi dağıtılmış neredeyse.. Şimdi diğer grubun eline ne geçti merak ettim. Halbuki bu kişiler siteden atılmasa, tatlı tatlı tartışmaya devam etseniz ama birbirinizi kırmadan. Fena mı olurdu?

Eminim buradaki üyelere göre yaşım çok küçüktür, ablam- teyzem olacak yaşta bayanların bu tür komplolarla uğraşması bana çok saçma geliyor kusura bakmayın.

Diğer gruptakilerden bu üyelerin atılmalarına göz yummamalarını isterdim hatta beklerdim. Çünkü kapanan konuda kendilerini yeterince açık ifade ettiler ama bu arkadaşlara böyle bir şans tanınmadı..

Bana göre burada büyük bir haksızlık var ve insanların gözlerini hırs bürüdüğü için göremiyorlar.

Kimsenin bu siteden atılması- atılma noktasına getirilmesi iyi bir davranış değil. Giden gitsin düşüncesiyle bakarsanız, çok yanılırsınız..

Haa bu arada eğer diğer gruptaki kişiler atılsaydı, o zaman da bu grup için aynı cümleleri kurardım.

Bakın arkadaşlar, taraflı olduğumu düşünmeyin ama arkadaşımız da dediği gibi bu forumun belirli kuralları var.

Kötü içerik butonuna tıklayınca çıkan şu uyarıyı hepiniz görmüşsünüzdür: Bildiri: Bir mesajın SADECE kural ilhalinde bildirilmesi gerekiyor, örneğin Spam, Reklam veya ahlak dışı Mesajlar.

Şimdi, seramikmozaik'in geyikte açtığı konuyu baştan sona biliyorum. Bu konuyu kiblemenizi ele alırsak, neye dayanarak kib yaptınız ya da şöyle sorayım; yukarıdaki seçeneklerden hangisini uygun gördünüz? Reklam mı? Ahlak dışı mesaj mı?

Hislerimize dayanarak kib yapamayız ki...

Daha konusunu açar açmaz bu şekilde kiblendi. Sonra Melodi geldi, ne yazdığını görmedim ama demek ki silindiğine göre uygun olmayan birşey yazdı ve mesajı silindi. Daha sonra after_before geldi, ''Ben buradayım.'' şeklinde tuhaf bir mesaj yazdı.

Anlayamadığım şu; eğer birisiyle veya birkaç kişiyle anlaşamıyorsanız onunla tamamen muhabbeti keser ve konusuna da asla yazmazsınız, öyle değil mi?

Son düzenleme:

Kırmızı ile belirterek aydınlattığın kısım için teşekkürler.
Sanırım bir sitede '' kib '' butonunu bir çok kişi gibi yanlış kullanmanın karşılığı bu olmamalıydı.
Tarafsızlıksa eğer bu aydınlatıcı mesajınızın içeriği , göz ardı etmemeniz gereken nokta bu sanırım.Yanlış ve manasız bir kib mi ? yapmışım , hırslarıma ve grup psikolojime mi yenik düşmüşüm.
Peki.
Neden konu açıldı ve çetesiniz denildi.
Sonra da konunun hedefi siz değildiniz ve çete diye size demedik denildi ?
Bizim sayfalardır yazdığımız bu ; eğer tarafsızsanız konunun narmiğin topiğinden , onunla kişilerin yaşadıklarından çoktan çıkmış olduğunuda görmüş olduğunuzu umuyorum.

O konuda haklısın ama orada bir ima sezmiş arkadaşlar beyin bedava videosundan dolayı.. İma bana göre de ceza verilecek bir durum değil. Ama şu an çoğu üye imadan UI oldu. Bu bir ironi değil de nedir..

Muhabbet kesilmiyor maalesef afterın yazdıklarını biliyorum ben de o konudaki. Ama o konudaki kişiler de buraya yazı yazıyor / uğruyor. Demin aşağıda görülüyordu mesela..

İki tarafın da hataları var ama faturanın tek bir tarafa kesilmesi kötü bir şey.

Bu arada ben bu durumdan sadece yönetimi de suçlamıyorum. Benim de başıma geldi, insanlar öyle bir noktaya geliyor ki bazen patlıyor. Büyük ihtimalde bu patlama noktası arkadaşların atılmasının bahanesi oldu..

Atıldı diye sevinmek yerine bence yönetimle konuşup ortak noktada uzlaşılmalı..

iki günden beri yazlılan ları takip ediyorum gördüğüm sadece şu tarafszım diyenler taraf tutuyor....yöneticiler bile..ne oldu banladınız siteden attnız birilerinin ekmeğine yağ sürdünüz ki banlanmış ohh iyi olmuş diye yazı yazıyorlar...taraf olduğunuz için kim haklı kim haksız ayırt edemiyorsunuz malesef...önce kışkırt sonra sonra ben öyle dşünerek söylememiştim veya yapmamıştım de harika.uzun zamandır takip ettiğim bir siteydi burası ama bunların olcağı aklıma bile gelmezdi.....yazıkkkkkkkkkkkk.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…