Kazen,
bu saate kadar açtığın konuyu okudum, tek tek yazılanlara göz attım, bir yandan da burada yazılanları takip ettim, konuya vakıf olmadan yazmayı uygun bulmadım ama şimdi yazmak istiyorum müsadenle.
Bugün açılan konuda verilen örnek bildirim tümüyle örnekti gördüğüm kadarıyle, örnek gösterilen bildirim benim yaptığım bir bildirimde olabilirdi, örneğe takılı kalınmaması gerekirdi, kullanıcı adı verilmemiş, kim oldukları başkalarınca anlaşılmazdı, ta ki o bildirimleri yapanlar kendileri olduklarını söyleyene kadar, aslında amaç son zamanlarda gerçekten ortada kendilerini ima eden hiçbirşey yokken beni ima ediyor diyerek bildirim yapanların anlamsız alınganlıklarını bırakmaları ama herkes birbirine olan husumetini dökmüş ortaya.
Son zamanlarda özellikle farzet ki şu an aklından ne geçiyor gibi topiklerde yoktan yere üstüne alınmalar, bu alınmalar sonucuda bildirimler çoğaldı, bir örnekte benden bir üye ''Yani? '' yazmış, üstüne alınan üyeyse bunu bana yazdı diye bildirmiş, Yani sözcüğü neyi ima ediyor olabilir, yazana gidip sorduğumuzda siteyle hiç alakası olmayan birine yazdığını söylüyor, bildirim yapansa ısrarla kendi için yazdığını.
Artık herşeyi bıraktık özelden üyelere sen bunu mu ima ediyorsun, o sözü niye yazdın demeye başladık, bizim görevimiz, sitedeki işimiz üyelere özelden sen neden böyle yazdın demek mi?
Kazen çetelerden bahsetmiş, ben grup diyeceğim, evet, gruplar var, olmaması mümkün değil, grup olunmasına kimsenin birşey dediği de yok lakin gruptan biri diğerinin topiğinde birşey yazmışsa arkadaşları hemen bir şekilde haberdar olup konuya giriyor, karşılıklı diyaloglar, polemikler, herkes kendi arkadaş grubunu savunuyor haklı mı haksız mı düşünmeden.
Oysa belkide arkadaşı haksız, belkide karşı taraf haklı ama eğer arkadaşınsa haksızlığı önemini yitiriyor. Bir bakıyorsun bir anda hepsi arkadaşını savunmak için topiğe girmiş, karşılıklı restleşmeler, akabinde bildirimler.
Yineliyorum, Kazen'in açtığı konuda benim bir yorumum, bildirimimde alıntılanabilirdi, orada isimler verilerek siz şöylesiniz böylesiniz denmemiş, geyikteki bir konu, bir yorum için yapılan bildirimler değilde farzet ki'den de örnek olabilirdi, sonuç yine benzer olurdu.
Çünkü malesef özellikle o konuda karşılıklı yazışanlar birbiriyle olan anlaşmazlıkları ortaya dökmek için fırsat bilmiş konuyu, yine gördüm ki tek bir kişi bir yorum yazdığında arkadaş çevreside onla birlik olmuş, grup dediklerimiz bireysel yazmamış, arkadaşlık güzeldir ama arkadaşın aşağılamalarına ortak olmak ne derece doğrudur, arkadaşın sevmiyor diye bir üyeye yüklenmek?
Birşeyler düzelsin mi istiyoruz? O zaman önce hakaret eden arkadaşımızı yorumlarımızla veya yazdığı aşağılayıcı mesajı beğen butonuyla taçlandırmamaktan başlamalıyız.
Taraflı, yanlı yazdığımı da düşünebilirsiniz ama inanın tüm yorumları okudum o topikte ve hala okumaya devam ediyorum, Kazen yönetici, üstelik erkek olduğu, birşeyleri ortaya çıkarırken direk yazdığı için üslubu kaba bulunuyor, kadınlara hakaret ettiği düşünülüyor aslında dobra, dolandırmadan yazıyor, ima ediyor diye herşeyi üstüne alınan bizleriz.
Hakaretin en ağırını edenlerde bizleriz, Kazen'in açtığı konuda bile yorumcuları yazmayın diyenler olmuş, kimin tekelinde konular?
Kim kime yazmayın diyebilir? Niye bunca alınganlık, herşeyi üstüne alınacak kadar kendini beğenmişlik, kendini Dünya'nın merkezi sanmak, bu kibir niyedir?