• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ateistler yakılmak için Topbaş’tan fırın istiyor!

Zaman geçtikçe ben mi başka düşünmeye başladım bilmiyorum lakin inanç olsun siyasi görüş olsun insanların düşüncelerine isteklerine tek pencereden bakmak, sadece kendi doğrularımız üzerinden değerlendirmek yanlış geliyor bana.

Biz gömülüyoruz, onlar yakılmak istiyor, bizim gömülme isteğimiz ne kadar doğalsa onlarınki de doğal bence.
Sonuçta hangi inanca sahip olursak olalım öldükten sonra bedenimiz işlevini yitiriyor, ruh devreye giriyor, tam tersi olsaydı yani bizde yakılma olsaydı onlar gömülmeyi isteydi yine tuhaf karşılanacaktı insanlarca, halbuki unutuluyor arada farklılıklar olduğu, herkes bizim gibi inanmak, bizim gibi düşünmek zorunda değil, karşılıklı olarak istenen tek şey saygı duyulması.

Valla biz aykırı şeylere saygı duymayi başardık ateist e eşcinsel e farklı olan kim varsa başardık.. Çarşaflı hariç , çünkü o baskı ile kapatıldı :) ne yazık...

Çok makul bir istek, destekliyorum kesinlikle. Ayrıca yakılmak istemek için Ateist olmaya gerek yok, dinlere inananlardan da yakılmak istenen çıkıyor. En azından ABD'de böyle.

Ben bile kendim için öldükten sonra kremasyon, yani yakılma konusuna sıcak bakıyorum şahsen.

Çok makul bir istek, destekliyorum kesinlikle. Ayrıca yakılmak istemek için Ateist olmaya gerek yok, dinlere inananlardan da yakılmak istenen çıkıyor. En azından ABD'de böyle.

Ben bile kendim için öldükten sonra kremasyon, yani yakılma konusuna sıcak bakıyorum şahsen.

İsminin hatırına yapma...saygı duymuyorum . taslamiyorum da. Anlamaya çalışıyorum . neden . müslüman değilsen iş başka. Ama muslumansan vücuduna zarar vermemen gerek o bir emanet sana mükemmel şekilde verilen

İsminin hatırına yapma...saygı duymuyorum . taslamiyorum da. Anlamaya çalışıyorum . neden . müslüman değilsen iş başka. Ama muslumansan vücuduna zarar vermemen gerek o bir emanet sana mükemmel şekilde verilen
İsmim, daha doğrusu rumuzumla ne alakası var anlamadım.
Müslüman değilim. Vücuda zarar vermek olarak da görmüyorum bunu zaten.
Üzgünüm ama saygı duymak ZORUNDASINIZ. Benim gibi düşünen ve daha sizden farklı düşünüp inanan herkese.

Yakılmasınlarr organlarını bağış yapsınlarr..

Ölünün organları bağışlanmaz kakao. Organ bağışı için bir çok şartın bir arada yerine gelmiş olması lazım. Hem bağışlansa bile beden bütünlüğü bozulmuyor alınan iki böbrek bir karaciğer çok küçük ihtimalle kalp ve kornea. Geri kalanı yine yakılmak isteniyorsa yakılacak gömülmek isteniyorsa gömülecek.

sadece ateıstler degıl bazı dınlerde ölumden sonra yakılmak var
kullerının okyanusa denıze savrulması veya külün gomulmesı falan var
allah baska dert vermesın ne dıyım :KK70:
zaten hepımız yanacagıııızzz azcık daha bekleseler ıstedıklerı ateşe kavusabılırler
öldukden sonra dını torenle gomulmesınlerde duasız torensız gomulsunler
yanınca nolacak onu anlamadım ruhları özgurluge mı kavuscak yoksa ölu bedenım yanınca ruhum gunahtan arınacak dıyemı dusunuyorlar ama bunu dusunen ateıst olmaz dimi
ıh ben anlayamadım napım barı saygı duyım
hayatda bırseye ınanmamak bıle ınanmaktır aslında bundan baslayarak dogru yolu bulabılırler :)

Son cümle biraz saçma olmamış mı? İnanmamak nasıl inanmak oluyor?

Ölünün organları bağışlanmaz kakao. Organ bağışı için bir çok şartın bir arada yerine gelmiş olması lazım. Hem bağışlansa bile beden bütünlüğü bozulmuyor alınan iki böbrek bir karaciğer çok küçük ihtimalle kalp ve kornea. Geri kalanı yine yakılmak isteniyorsa yakılacak gömülmek isteniyorsa gömülecek.
"Sephoraa,sen şunları açıklamasan bilmiyordum ben tüh bana,,ironi yapmıştımda hatırlatayım dedim..

Son cümle biraz saçma olmamış mı? İnanmamak nasıl inanmak oluyor?
ınanmamak bı varlıgın olup olmadıgına daır dusunmek konusmak kafa yormaktır
o ankı sartlar neyse onu ınanmamaya itmıstır
nıcın ınanmıyorumdan baslasa yola ;arastırsa zaten gercegı bulur
ınanmamak kendı dusuncesıne inanmak demektır
hıc bır varlıga ınanmayan bı ınsan kendı kararına dogru olduguna kendıne nasıl ınanır ?
inanmamak bıle ınanmaktır yanı
onların ınancı ınanmamak yanı buna ınanıyorlar
sonuc olarak hıcbıseye ınanmayan öldukden sonra bedenıne ne olacagıyla ılgılenmez
:)
seytan ayrıntıda gizli

Yakılmasınlarr organlarını bağış yapsınlarr..
bağış için hastanede ölmek gerekiyormuş yani vücut organları tam manasıyla işlevlerini yitirmeden müdahale lazımmış. Ayrıca buna varisler de karar verebilirmiş. Belkide bunu kabul dahi etmiş olanlar vardır içlerinden bilemeyiz.

bağış için hastanede ölmek gerekiyormuş yani vücut organları tam manasıyla işlevlerini yitirmeden müdahale lazımmış. Ayrıca buna varisler de karar verebilirmiş. Belkide bunu kabul dahi etmiş olanlar vardır içlerinden bilemeyiz.
biliyorum datlum ironi yapmıştım elbette herkes istediği şekilde gömülsün.. ve elbette vede eminim organlarını bağışlamış ve karar vermiş olanlar muhakkak vardır..

İnanmayan adama "neden inanmıyon ya,nasıl inanmazsın?cehennemde görücem ben seni ama" deme cehaletinden vazgeçtiğimizde ülkece bir yerlere ulaşabiliriz belki
aslında ortada ınanmamak dıye bırsey yokkı
onlarda bırseye ınanıyor kendı dusuncelerıne gore aslında
ne dinler ne inanıslar degıstırmıs ınsanlar var
bencede kesınlıkle saygı duyulmalı
bence tek abes olan sey hıc bıseye ınanmadıgını ıddaa edenler oldukden sonra bedenıne ne olacagıyla ılgılenmez
inanan bazı dınlerde vardır bu yakılmak...
ve yer olmadıgı ıcın yakılanlar...

bence bıraz dıkkat cekılmeye calısılmıs bana bılınclı bı hareket gıbı geldı bu talep
bunca zaman bı sorun yoktuda sımdı tam bu karısıklıklarda nerden akıllarına geldı yahu fırın :)

ınanmamak bı varlıgın olup olmadıgına daır dusunmek konusmak kafa yormaktır
o ankı sartlar neyse onu ınanmamaya itmıstır
nıcın ınanmıyorumdan baslasa yola ;arastırsa zaten gercegı bulur
ınanmamak kendı dusuncesıne inanmak demektır
hıc bır varlıga ınanmayan bı ınsan kendı kararına dogru olduguna kendıne nasıl ınanır ?
inanmamak bıle ınanmaktır yanı
onların ınancı ınanmamak yanı buna ınanıyorlar
sonuc olarak hıcbıseye ınanmayan öldukden sonra bedenıne ne olacagıyla ılgılenmez
seytan ayrıntıda gizli

Yahu bir şeye inanmayan neden öldükten sonra bedenine ne olacağıyla ilgilenmesin?
Ateistler hakkında doğru bilinen yanlışlar vol1...
Her insan için bedeni önemlidir, değerlidir. Öldükten sonra bedeni hakkında tasarruf etmek isteyebilir, buna hakkı da var.
Asıl öldükten sonra ruh olarak tekrar dirileceklerine inanaların bedenlerine ne olduğunu umursamaması gerekmez mi?

aslında ortada ınanmamak dıye bırsey yokkı
onlarda bırseye ınanıyor kendı dusuncelerıne gore aslında
ne dinler ne inanıslar degıstırmıs ınsanlar var
bencede kesınlıkle saygı duyulmalı
bence tek abes olan sey hıc bıseye ınanmadıgını ıddaa edenler oldukden sonra bedenıne ne olacagıyla ılgılenmez
inanan bazı dınlerde vardır bu yakılmak...
ve yer olmadıgı ıcın yakılanlar...

bence bıraz dıkkat cekılmeye calısılmıs bana bılınclı bı hareket gıbı geldı bu talep
bunca zaman bı sorun yoktuda sımdı tam bu karısıklıklarda nerden akıllarına geldı yahu fırın :)
Yooo gerçekten inanmayan inanmıyor.İnanmamak diye birşey var yani.
Olabilir,öldükten sonra bedeninin ne olacağıyla ilgilenebilir,ateist olsa bile toprakta çürümek fikri rahatsız ediyordur,o yüzden yakılmak ister,bu illaki ölümden sonra bir yaşama olduğuna inandığı anlamına gelmiyor.

Yahu bir şeye inanmayan neden öldükten sonra bedenine ne olacağıyla ilgilenmesin?
Ateistler hakkında doğru bilinen yanlışlar vol1...
Her insan için bedeni önemlidir, değerlidir. Öldükten sonra bedeni hakkında tasarruf etmek isteyebilir, buna hakkı da var.
Asıl öldükten sonra ruh olarak tekrar dirileceklerine inanaların bedenlerine ne olduğunu umursamaması gerekmez mi?
işte sıze sacma gelen gorusler nasıl varsa ben buna saygı duyuyorsam
bende bana gelen sacma ayrıntıya degındım ;)
ben ınanmıyorsam nolacagıyla ılgılenmem kı ...
bırseye ınanmayan; varlıga ,nasıl olustuguna, acıklanana ,aslında kendı mucızesıne ınanmıyor demektır.
bu beden benım olsa ne ? yansam ne ? gomulsem ne takılmam ozaman yanı...

en onemlısı de su... bu beden bızım degıl bıze emanet
eger bu beden bızım olsa bızden cıkan herseyde sonsuz hakkımız olurdu ... evladımız uzerınde ıstedıgımızı yapabılmek hakkına sahıp olmak gıbı mesela ? veya buna benzer seyler bu konuda kendımızı sınırsız yetkılı hıssederdık

ben aslında sunu soylemek ıstedım.
bunca zaman yanmak talebınde bulunmayan (dun cıkan bırsey degıl bu ateizm)
bı anda nerden akıllarına geldı bu karısıklıklarda ?
tamamen dıkkat cekmeye calısmak...
yakılarak ölmek ıstemelerı bıle aslında bı ınanıs kendılerıyle celısıyorlar mantıklarını anlayamadım barı saygı duyum ne dıyım dedım ılk yorumumda hatta

nıye tartısıyoruz anlamadım kı :D

Back