• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ateistler yakılmak için Topbaş’tan fırın istiyor!

Yooo gerçekten inanmayan inanmıyor.İnanmamak diye birşey var yani.
Olabilir,öldükten sonra bedeninin ne olacağıyla ilgilenebilir,ateist olsa bile toprakta çürümek fikri rahatsız ediyordur,o yüzden yakılmak ister,bu illaki ölümden sonra bir yaşama olduğuna inandığı anlamına gelmiyor.
yok yok anlatamadım suna degınmek ıstedım
ınanmamak dıye bırseye ınanmak da ınanmaktır dıyorum
aslında ınanmamak dıye bırsey yok dıyorum :)
inanmamaya inanmıslar
ustelık bırseye ınanmayanı baska seylere ınandırmak daha kolaydır
bıraz konussam yanma fıkırlerınden vazgecırebılırım :KK70:
tek ustune bastıgım sey dun cıkmadı bu ateizm yanma ıstegı neden sımdı ?
dıkatımı cektı cıkıs seklı ve zamanı onu şey ettım :KK22:

İnançlı bir insanım ve mutluyum. Kuran'ı gelişine okuyup 'cehennemde yanacaklar' gibi düz mantık yorumlarda bulunmam. Çünkü O kitap bir kere okunup yorumlanacak bir kitap değil, çok yönlü.

İbadetlerimi evimde eşimle yaparım, bir çoğunu tek hatta. Dışarıdan kimse bilmez ben namaz mı kılarım, oruç mu tutarım, bir ihtiyaç sahibine yardım mı ederim, zekat mı veririm v.s.

Sosyal çevremde ateistte var, tasavvufla harmanlanmış kişiler de, inançlı olup dinini yaşamayan da. İnanç çok hassas bir konudur ve tartışmaya kapalıdır benim düşünceme göre. Bu konuda kendimi eğitiyorum. Herkesin yaşamı kendi tasarrufundadır.

Toplum olarak ahkam kesmeye bayılıyoruz. Dışlamaya, gerici bulmaya, cehennemlerde yakmaya bayılıyoruz. O kadar kolay değil insanları yargılamak oysa.

Gerçek inanç sahibi bir insan Allah'ın yarattığı bir kulu ( ki inancıma göre Rabbim'in yarattığı her kul değerli ve özeldir

O'nun nezdinde) yargılama, aşağılama hakkında hüküm verme hakkını kendinde bulmaz. Bunu kendi İlahına saygısızlık olarak görür.
Ateistleri cehennemle tehdit etmek hem komik ve mantık dışı hem de uygun olmayan bir yaklaşım. İslamiyetin direk cehenneminden değil güzelliklerinden,HOŞGÖRÜsünden başlanmalı anlatmaya , eğer kazanmak istiyorsanız insanları.

İstemeyen nefret tohumu ekmesin. Nefret yüktür.

Zor tabi bunu yapmak. Çünkü bizler 'günahını almim şöyle şöyle........' diye başlıyoruz insanları yaftalamaya, dışlamaya v.s
Ateist arkadaşımın bir kere beni yargıladığını duymadım, ben de onu hiç yargılamadım. Yargılamayı seven insanları çevremde bulundurmuyorum. Onun için dua ediyorum sadece.

Değerlerimize, fikirlerimize, inançlarımıza saygı duyalım. Herkes bizim gibi olamaz. Bizim gibi düşünmez.

Bu fikri Türkiye için biraz ütopik bulmakla beraber neden olmasın diyorum. Kendi vücutları kendi tasarrufları.

işte sıze sacma gelen gorusler nasıl varsa ben buna saygı duyuyorsam
bende bana gelen sacma ayrıntıya degındım :KK66:
ben ınanmıyorsam nolacagıyla ılgılenmem kı ...
bırseye ınanmayan; varlıga ,nasıl olustuguna, acıklanana ,aslında kendı mucızesıne ınanmıyor demektır.
bu beden benım olsa ne ? yansam ne ? gomulsem ne takılmam ozaman yanı...

en onemlısı de su... bu beden bızım degıl bıze emanet
eger bu beden bızım olsa bızden cıkan herseyde sonsuz hakkımız olurdu ... evladımız uzerınde ıstedıgımızı yapabılmek hakkına sahıp olmak gıbı mesela ? veya buna benzer seyler bu konuda kendımızı sınırsız yetkılı hıssederdık

ben aslında sunu soylemek ıstedım.
bunca zaman yanmak talebınde bulunmayan (dun cıkan bırsey degıl bu ateizm)
bı anda nerden akıllarına geldı bu karısıklıklarda ?
tamamen dıkkat cekmeye calısmak...
yakılarak ölmek ıstemelerı bıle aslında bı ınanıs kendılerıyle celısıyorlar mantıklarını anlayamadım barı saygı duyum ne dıyım dedım ılk yorumumda hatta

nıye tartısıyoruz anlamadım kı :KK70:

Diyorsun ki ben inanmıyorsam ne olacağıyla ilgilenmem. Evet olabilir sen ilgilenmezsin ama bir başkası ilgilenir. Bunu inanmayan bedeni hakkında tasarrufta bulunmasına indirgemek saçma ve her ne kadar saygı duyduğunu söylesen de saygısızca. Ayrıca "ben inanmasaydım" ile başlayan cümleler çok doğru tespitler içermez kanımca. Çünkü inanıyorsun, inanmadığını hayal bile edemezsin. Ne kadar objektif olup inanmadığını düşünmeye çalışsan da içinde bir yerler hala inancınla karar veriyor olacak. O yüzden inanıyorken inanmayanların ne düşündükleri ya da düşünecekleri hakkında yorum yapılmamalı.

İkinci paragrafta verdiğin örneği anlamadım, o yüzden yorum yapamıyorum.

Gelelim karışıklıklara, hangi karışıklıktan bahsediyoruz? Rusya olayı ise bu kampanya ondan önce başlatıldı. Türkiyenin olağan karışıklıkları ise kastedilen bir şeyleri talep etmek için türkiyede karışıklığın bitmesini, huzur gelmesini beklersek ölene dek beklemek zorunda kalırız.

İnançsız olanları da aslında inanıyorlar ya da bir şeylere mutlaka inanıyorlar diye ikna etmeye çalışmak da çok gereksiz değil mi? İnanıyor da olabilir inanmıyor da olabilir. Allaha inanmıyor her şeyin patatesten geldiğine inanıyor da olabilir, hiç bir şekilde inanmıyor da olabilir. Aslında ateistler de inanıyor demek çok saçma yahu.

İnançlı bir insanım ve mutluyum. Kuran'ı gelişine okuyup 'cehennemde yanacaklar' gibi düz mantık yorumlarda bulunmam. Çünkü O kitap bir kere okunup yorumlanacak bir kitap değil, çok yönlü.

İbadetlerimi evimde eşimle yaparım, bir çoğunu tek hatta. Dışarıdan kimse bilmez ben namaz mı kılarım, oruç mu tutarım, bir ihtiyaç sahibine yardım mı ederim, zekat mı veririm v.s.

Sosyal çevremde ateistte var, tasavvufla harmanlanmış kişiler de, inançlı olup dinini yaşamayan da. İnanç çok hassas bir konudur ve tartışmaya kapalıdır benim düşünceme göre. Bu konuda kendimi eğitiyorum. Herkesin yaşamı kendi tasarrufundadır.

Toplum olarak ahkam kesmeye bayılıyoruz. Dışlamaya, gerici bulmaya, cehennemlerde yakmaya bayılıyoruz. O kadar kolay değil insanları yargılamak oysa.

Gerçek inanç sahibi bir insan Allah'ın yarattığı bir kulu ( ki inancıma göre Rabbim'in yarattığı her kul değerli ve özeldir

O'nun nezdinde) yargılama, aşağılama hakkında hüküm verme hakkını kendinde bulmaz. Bunu kendi İlahına saygısızlık olarak görür.
Ateistleri cehennemle tehdit etmek hem komik ve mantık dışı hem de uygun olmayan bir yaklaşım. İslamiyetin direk cehenneminden değil güzelliklerinden,HOŞGÖRÜsünden başlanmalı anlatmaya , eğer kazanmak istiyorsanız insanları.

İstemeyen nefret tohumu ekmesin. Nefret yüktür.

Zor tabi bunu yapmak. Çünkü bizler 'günahını almim şöyle şöyle........' diye başlıyoruz insanları yaftalamaya, dışlamaya v.s
Ateist arkadaşımın bir kere beni yargıladığını duymadım, ben de onu hiç yargılamadım. Yargılamayı seven insanları çevremde bulundurmuyorum. Onun için dua ediyorum sadece.

Değerlerimize, fikirlerimize, inançlarımıza saygı duyalım. Herkes bizim gibi olamaz. Bizim gibi düşünmez.

Bu fikri Türkiye için biraz ütopik bulmakla beraber neden olmasın diyorum. Kendi vücutları kendi tasarrufları.
o kadar güzel yazmışsınki. helal olsun sana. sabah konuya baktığım da yine birinin mesajı içimi kararttıktan sonra çok güzel geldi bu bana.
o biri hep bunu yapar zaten.
hakaret,saldırmak kendiyle özleşmiş çünkü.
birde ona haber verenler varki özelden,aynı kafa demekki hepsi.
. yahni olsunlar diyebilecek kadar acımasızlığın nirvanasına ulaşmış biri bu

yok yok anlatamadım suna degınmek ıstedım
ınanmamak dıye bırseye ınanmak da ınanmaktır dıyorum
aslında ınanmamak dıye bırsey yok dıyorum :)
inanmamaya inanmıslar
ustelık bırseye ınanmayanı baska seylere ınandırmak daha kolaydır
bıraz konussam yanma fıkırlerınden vazgecırebılırım :KK70:
tek ustune bastıgım sey dun cıkmadı bu ateizm yanma ıstegı neden sımdı ?
dıkatımı cektı cıkıs seklı ve zamanı onu şey ettım :KK22:
Senin dediğin işin felsefe kısmı,oraya girmeye gerek yok ama kısaca ateist biri Allah'ın varlığına,ruhun varlığına inanmaz,dolayısıyla ölümden sonraki hayata da inanmaz,o yüzden inançsız diyoruz.
Neden şimdi çıktı bu istek bilmiyorum,belki uzun zamandır bunun için uğraşıyorlardı da yeni haber olmuştur.:KK64:

Diyorsun ki ben inanmıyorsam ne olacağıyla ilgilenmem. Evet olabilir sen ilgilenmezsin ama bir başkası ilgilenir. Bunu inanmayan bedeni hakkında tasarrufta bulunmasına indirgemek saçma ve her ne kadar saygı duyduğunu söylesen de saygısızca. Ayrıca "ben inanmasaydım" ile başlayan cümleler çok doğru tespitler içermez kanımca. Çünkü inanıyorsun, inanmadığını hayal bile edemezsin. Ne kadar objektif olup inanmadığını düşğnmeye çalışsan da içinde bir yerler hala inancınla karar veriyor olacak. O yüzden inanıyorken inanmayanların ne düşündükleri ya da düşünecekleri hakkında yorum yapılmamalı.

İkinci paragrafta verdiğin örneği anlamadım, o yüzden yorum yapamıyorum.

Gelelim karışıklıklara, hangi karışıklıktan bahsediyoruz? Rusya olayı ise bu kampanya ondan önce başlatıldı. Türkiyenin olağan karışıklıkları ise kastedilen bir şeyleri talep etmek için türkiyede karışıklığın bitmesini, huzur gelmesini beklersek ölene dek beklemek zorunda kalırız.

İnançsız olanları da aslında inanıyorlar ya da bir şeylere mutlaka inanıyorlar diye ikna etmeye çalışmak da çok gereksiz değil mi? Şnanıyor da olabilir inanmıyor da olabilir. Allaha inanmıyor her şeyin patatesten geldiğine inanıyor da olabilir, hiç bir şekilde inanmıyor da olabilir. Aslında ateistler de inanıyor demek çok saçma yahu.

:KK57: yahu senınle basıt bı konusmanın sonu tartısmaya gıtmeye cok acık ne dedım kı :)
bırsey de yazılmıyor bırsey de dusunulemıyor ...
1 yıldan fazladır bu forumdayım 1 kere bıle yazdıgına saygısızca demedım bana cok aykırı bı dusuncen olsa bıle
nıye boyle hiddetlı sıddetlısın anlayamıyorum , samımı soyluyorum gercekden yanlıs anlamanı ıstemem ...
ayrıca ben ılk yorumumda yıne belırtım ILK YORUMUMDA yıne belırtım ılk yorumumda anlayamıyorum barı saygı duyım dedım...
banane nasıl ölmek ısterlerse olsunler ıster kafasına sıksın ıster okyanusta ölsun ısterse yanmak ıstesın
ben onla ılgılenmedım
benım degındıgım sey bambaska ınce bı ayrıntı ....
ama laf sokmaya calısmaya okadar kendını sartlamıssın kı ısrarla konu bambaska yerlere gelıyor
ıyı nıyetınden suphe etmedım senı cıddıye aldım cıddı cıddı ayrıntılı acıklamalar yaptım her yorumuna alıntılamana
karsılıklı dıyolog kuruyorum bu samımıyete guvenerek senlı benlı konusuyorum yazdıgım cok alakasız fıkrım cok absürt veya cahılce olsada burda bı paylasımda bulunuyorum , aynı zamanda faydalanıyorum
ateıstlerın yanmak ıstemesıne saygı duydugun kadar keske bana karsı fıkrıme karsıda saydı duysaydun ?
soyledıgım sey cok basıt
benı patates yarattı dıyen o patatese ınanıyor
ınanmıyor dıye bırsey yok aslında onlarınkıde bı ınanc dedım ne dedım kı !!!
tesekkur ederım.

deminden beri saygı diyoruz saygı önemli diyoruz.siz saygı beklerken alay edip saygısızlık yapıyorsunuz. ayıptır gerçekten ayıp

Senin dediğin işin felsefe kısmı,oraya girmeye gerek yok ama kısaca ateist biri Allah'ın varlığına,ruhun varlığına inanmaz,dolayısıyla ölümden sonraki hayata da inanmaz,o yüzden inançsız diyoruz.
Neden şimdi çıktı bu istek bilmiyorum,belki uzun zamandır bunun için uğraşıyorlardı da yeni haber olmuştur.:KK64:
belkıde olabılır :KK64:
belkı hep ısteklerı vardı pat dıye gundem degıstırmek adına mı ortaya boyle seyler cıkarıyorları bıle dusundum :)
ateist bı arkadasım var onla konusuruz ölüm ,var olus, inanıs hakkında
ınanmamaya ne zaman basladın dıye sordum
eger bızı yaradan olsa gercekden adalet olsa kımse aclıktan ölmez bı yanda zengınlık yasanıyorken demıstı
ve oda yanarak ölmek ısteyenlerden
6 senedır arkadasım evıne gırer cıkarım annesı son derece hassas cok ınanclı cok dıkkatlı
babası hacı
4 kardesler cocuklardan 2 sı ınanmadıgını soyluyor :)
bana cok ılgınc gelmıstı
yanarak ölmek ıstemıyorlar sonucta ölmus bedenı yansın ıstıyor ama nedense bana cok urkutucu ve bedene saygısızlık gıbı gelıyor :)

hoşmu bu şimdi fallen. hiç yakışmadı sana
yok canım ben alay etmiyorum
bi tuğlada benden dedim gülümseme işareti yaptım kahkaha işareti çıkmış
herkesin fikrine zikrine son derece saygılıyımdır beni bilirsin.
ben tam destek veriyorum manasında söledim

ben deistim ama yanarak gömülmek banada korkutucu geliyor nedense. gömülmeyi tercih ederim.

(ölmekten bahsetmek bile beni geriyor. yaşamayı çok severim ben.)
ama bunu isteyenlerede saygım sonsuz. ne alay ederim, ne eleştiririm,
ne yahni yaparım onlardan diye alay ederim, nede birde tuğla benden diye tiye alırım onları

ben deistim ama yanarak gömülmek banada korkutucu geliyor nedense. gömülmeyi tercih ederim.

ay ölmekten bahsetmek bile beni geriyor. yaşamayı çok severim ben.
ama bunu isteyenlerede saygım sonsuz. ne alay ederim ne eleştiririm ne yahni yaparım onlardan diye alay ederim nede birde tuğla benden diye tiye alırım onları
oky çünki yaşamak çok güzel birşey.
ruh bedenden çıktıktan sonra gerisi çok mühim değil ama
yinede ben örselenmesini istemem.
huzur içinde uyuması için gömülme bana çok mantıklı geliyor
Topraktan geldik toğraga girmek bana cazip geliyor.
ama herkesin düşüncesi farklı tabiki.
benım çok yakınımda ateist çoook çoook yakınım
oda yakın beni diyor
hep takılırım sen merak etme diye bunu bu kadar dillendirmene gerek yok tatlım.
tekrar söylüyorum tamamen ikon hatası olmuş

Back