• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askerlik meselesi

skyrose

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
1.900
2.501
333
Kızlar daha dün konu açtım biliyorum ama yeni bir dert baş gösterdi moralim bozuldu ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Şimdi 23 yaşındayım biliyorsunuz 1 buçuk yıllık ilişkim var 1 yıl beraber geçti sık sık görüşüyorduk çok güzeldi herşey. 5 aydır da ayrı ülkelerdeyiz. Bizim sevgilimle planımızda 2019 da sözlenmek 2020 de evlenmek vardı. Sözlenmeden önce 6 ay kısa dönem askerliğini yapıp dönecekti. İlişkimiz başladığından beri evlenelim diye deliren kendisiydi ama son zamanlarda ben bu konular hakkında daha çok düşünmeye başladım. Çok fazla plan yapıyordum o da hep "aşkım daha çok var o zaman gelsin düşünürüz konuşuruz şimdiden bunları kafana takma" gibi şeyler söylüyordu.

Bugün yine konu açıldı bana askerliğini 2 sene erteleyeceğini söyledi. Annesi çalışıyor sağlığı için endişeleniyorum bir an önce okulu bitirip çalışmaya başlamak istiyorum hemen askerliği düşünmek istemiyorum annemi de artık çalıştırmak istemiyorum dedi. Tamam haklısın anlıyorum dedim ama sen askerliğini tamamlamadan annemin evliliğe sıcak bakmayacagını biliyorsun değil mi dedim. "Niye askerlikten önce de evlenebiliriz" dedi. Ama annemin tepkisini bilmiyoruz sıcak bakmadığı takdirde bizim evlenmemiz 2021-2022 yi bulur öyleyse dedim. Cevap yok. Tekrar sordum "Efendim hayatim dalmışım tekrar söyler misin dedi" tekrarladım yine cevap yok ve uyukluyor.

Benim o an çok gururum kırıldı. "Eğer evlilik hakkında konuşmak istemiyorsan Bidaha konusunu açmam" dedim. Saçmalama ne alakası var sadece yorgunum uykum var bu konuları konuşmak için daha çok zamanımız var dedi. Ama kızlar daha ilişkinin başında bile sürekli evlilikten bahseden kendisiydi o zaman zamanıydı da şimdi mi değil.. Bidaha sen konusunu açmadan ben açmayacağım dedim. Sonra sinirlendi yattı uyudu kızlar. Acaba ben mi çok fazla takıyorum? Çok mu aceleciyim? Baskı altında mı hissettiriyorum? Ama askerlik konusunda beraber kurduğumuz plandan kafasına göre vazgeçmesi beni hiç hesaba katmaması gücüme gitti.. Ben burda bu uzaklık ne zaman biticek ne zaman kavuşucaz diye düşüne düşüne kafayı yiyeceğim sonunda. Bilmiyorum belki abartıyorum belki yanlış düşünüyorum fikirlerinize ihtiyacım var.

En güzeli ve en doğrusu mezun olduktan hemen sonra askere gitmesi..Benim sevgilim iyi ki ertelememişim der durur hep, 11 aydır asker. Bitti sayılır çok şükür, şimdiden çok rahatladık. Askerlik yapılmadığında hep ayağa dolanıyor, illa engel oluyor. Ki askerliğini yapmadan evlenmekte bana doğru gelmiyor, sevgilimin tertiplerinin çoğu evli ve çok çok zor geçiyor onlara ve eşlerine bu süreç. Acaba sevgilinin hislerinde bir azalma olmuş olabilir mi? Bir anda değişmesinin sebebi olması gerek..

En güzeli ve en doğrusu mezun olduktan hemen sonra askere gitmesi..Benim sevgilim iyi ki ertelememişim der durur hep, 11 aydır asker. Bitti sayılır çok şükür, şimdiden çok rahatladık. Askerlik yapılmadığında hep ayağa dolanıyor, illa engel oluyor. Ki askerliğini yapmadan evlenmekte bana doğru gelmiyor, sevgilimin tertiplerinin çoğu evli ve çok çok zor geçiyor onlara ve eşlerine bu süreç. Acaba sevgilinin hislerinde bir azalma olmuş olabilir mi? Bir anda değişmesinin sebebi olması gerek..

İşte bizde öyle planlamıştık. Hatta o istiyordu ki bu yaz sözlenelim, sonra askeliğini yapıp geldikten sonra 2019 da evlenelim. Ama bunu 1 sene erteleyen bendim bi takım sebeplerden dolayı. Bence de en güzeli mezun olur olmaz gitmesi bugüne kadar da boyle planladık yani koskoca 1.5 yılda plan buydu niye değişti bunu anlamıyorum.. Annesini çok fazla kafasına takıyor .. Bana laf arasında "erteleyebileceğim kadar erteleyeceğim" demesi çok zoruma gitti annemin sıcak bakmayacagını üstüne basa basa söylediğim halde. Bilmiyorum aslında aramızda da hiç sorun yoktu son zamanlarda çok iyiydik ama bu olayın üzerine hislerinde bi azalma var mı diye düşünmemek elde değil. Kafam çok karışık.. Ama kesinlikle tavrım farklı olacak ona bundan sonra..

Sevgiliniz ilk zamanların heyecanındAn evlilik planları yapmış olabilir Ama sonradan bu kararindan vaz geçmiş olabilir

2022 lerin planını şimdide yapmaniz çok saçma geldi bana

24 yasimdayim 6 senelik evliyim
4 sene sonra ne olur ne biter tahmin edemem şahsen

Zamana bırakın evlenmeye niyeti varsa 1 ay sonra nikahı basar zaten

Ben eşimle tanıştıktan 1 ay sonra
Ben seni istemeye gelicem aileden
ben böyle sevgili olmak istemiyorum karım olmanı istiyorum dedi ve 4.ayımızda evlendik
Belki bizimki çok hızlı olmuş olabilir
Ama sevgilinizin niyeti varsa evlenir zaten plan kurmaya gerek yok

Sevgiliniz ilk zamanların heyecanındAn evlilik planları yapmış olabilir Ama sonradan bu kararindan vaz geçmiş olabilir

2022 lerin planını şimdide yapmaniz çok saçma geldi bana

24 yasimdayim 6 senelik evliyim
4 sene sonra ne olur ne biter tahmin edemem şahsen

Zamana bırakın evlenmeye niyeti varsa 1 ay sonra nikahı basar zaten

Ben eşimle tanıştıktan 1 ay sonra
Ben seni istemeye gelicem aileden
ben böyle sevgili olmak istemiyorum karım olmanı istiyorum dedi ve 4.ayımızda evlendik
Belki bizimki çok hızlı olmuş olabilir
Ama sevgilinizin niyeti varsa evlenir zaten plan kurmaya gerek yok

Biliyorum ki ben razı olsam hemen yarın basar nikahı geçen gün de söylemişti laf arasında.. Tamam de yarın evleneyim falan demişti. Ama genel olarak bi geri çekilme durumu var. Askerliği ertelemesinden belli. Bundan sonra hiç konusunu açmıcam kendimi de yıpratmıcam çok istiyorsa Kendisi düşünsün plan yapsın hiç Bi şekilde evlilikten bahsetmicem bundan sonra ki davranışlarımla da belli edicem tavrımı. Çünkü çok kırgınım...

Biliyorum ki ben razı olsam hemen yarın basar nikahı geçen gün de söylemişti laf arasında.. Tamam de yarın evleneyim falan demişti. Ama genel olarak bi geri çekilme durumu var. Askerliği ertelemesinden belli. Bundan sonra hiç konusunu açmıcam kendimi de yıpratmıcam çok istiyorsa Kendisi düşünsün plan yapsın hiç Bi şekilde evlilikten bahsetmicem bundan sonra ki davranışlarımla da belli edicem tavrımı. Çünkü çok kırgınım...
aynen canım bırak o planları yapsın daha değerli olursun emin ol

onun gözünde evlilik meraklısı biri olma

aynen canım bırak o planları yapsın daha değerli olursun emin ol

onun gözünde evlilik meraklısı biri olma

Son zamanlarda biraz oldum galiba :110:
Dediğiniz gibi daha değerli olacağımdan eminim kendisi ne zaman evlenicez diye çabalasın dursun. Adama bak yani ben burda gerçekten kafayı yiyorum evlenelim artık kavuşalım Bidaha hiç ayrı kalmayalım diye o benim kadar düşünmüyor bunları :mad: biliyorum daha uzun zaman var aslında şimdiden bunların konuşulması bile saçma ama sanırım çaresizlikten.. Yarın atlayıp yanına gidebilsem istediğim zaman çıkıp yanıma gelebilse evlilik umrumda olmaz .. Ah bu uzaklık tüketti beni:KK42:

Son zamanlarda biraz oldum galiba :110:
Dediğiniz gibi daha değerli olacağımdan eminim kendisi ne zaman evlenicez diye çabalasın dursun. Adama bak yani ben burda gerçekten kafayı yiyorum evlenelim artık kavuşalım Bidaha hiç ayrı kalmayalım diye o benim kadar düşünmüyor bunları :mad: biliyorum daha uzun zaman var aslında şimdiden bunların konuşulması bile saçma ama sanırım çaresizlikten.. Yarın atlayıp yanına gidebilsem istediğim zaman çıkıp yanıma gelebilse evlilik umrumda olmaz .. Ah bu uzaklık tüketti beni:KK42:
Allah kavuştursun canım

Hakkında hayırlısı olsun böyle konularda çok ısrarcı olmamak gerekiyor aķışına bırakmak lazım

anlıyorum seni bir an önce evlenip mutlu olmak istiyorsun ama
sonra yı da düşünmek gerek

:kahve:
Allah kavuştursun canım

Hakkında hayırlısı olsun böyle konularda çok ısrarcı olmamak gerekiyor aķışına bırakmak lazım

anlıyorum seni bir an önce evlenip mutlu olmak istiyorsun ama
sonra yı da düşünmek gerek

Tabi sonrası da var bu işin :110: evlendik uzaklıktan kurtulduk kavuştuk derken başka sorunlarda çıkabilir hayat bu. Mesela bazen çok işkolik olacağını eve gelince kafasını yastığa koyduğu gibi yatıp uyuyacagını benimle pek ilgilenmeyeceğini falan düşünüp korkuyorum. Çalışmayı çok seviyor bu tabiki iyi bişey ama şuan iletişimimiz iyi değil telefonda konuşmaya vakti olmuyor evlenince olumlu yönde değişir mi bilmem o_O

Annesinin maddi durumu çalışmadığında doğal olarak bozulacak bundan sonrada çalışmayacak/çalıştırmayacak demektir.

Evlenirseniz hem kendi evine hem annesine nasıl bakacak ? Askerlikten önce bunu düşünün

Evlenseniz nerede oturacaksınız? Annesiyle sonra o askere / önce askerlik sonra evlilik yine annesiyle

Anladığım plan bu. Askerdeyken para kazanamayacağı sizde sokakta yaşayamacağınız için bir ev lazım bu evde annesinin evi

Annesinin maddi durumu çalışmadığında doğal olarak bozulacak bundan sonrada çalışmayacak/çalıştırmayacak demektir.

Evlenirseniz hem kendi evine hem annesine nasıl bakacak ? Askerlikten önce bunu düşünün

Evlenseniz nerede oturacaksınız? Annesiyle sonra o askere / önce askerlik sonra evlilik yine annesiyle

Anladığım plan bu. Askerdeyken para kazanamayacağı sizde sokakta yaşayamacağınız için bir ev lazım bu evde annesinin evi

Annesi ve babasının kendi işleri var ve sanırım bir kaç seneye emekli olacaklar.. Maddi durumları gayet iyi aslında ama şuan kendisi ve kardeşi okuduğu için ailesine destek olamadığından yakınıyor. Benim yerime annem çalışıyor diye düşünüyor kötü hissediyor kendini. Babasının çalışmasıyla alakalı bi sıkıntısı yok. Annesinin de sağlık durumu pek iyi değil bu aralar o yüzden ekstra sıkıntı stres yaptı. Biz evlenmeye zaten onlar emekli olmuş olur. Kendi evleri var kira vs. değil. Hayır bu arada ailesiyle beraber yaşamayacağız evlenince.

Annesi ve babasının kendi işleri var ve sanırım bir kaç seneye emekli olacaklar.. Maddi durumları gayet iyi aslında ama şuan kendisi ve kardeşi okuduğu için ailesine destek olamadığından yakınıyor. Benim yerime annem çalışıyor diye düşünüyor kötü hissediyor kendini. Babasının çalışmasıyla alakalı bi sıkıntısı yok. Annesinin de sağlık durumu pek iyi değil bu aralar o yüzden ekstra sıkıntı stres yaptı. Biz evlenmeye zaten onlar emekli olmuş olur. Kendi evleri var kira vs. değil.

Nedense baba yok annesiyle birlikte diye düşündüm.

Kararından dönme önce askerliğini yapsın ondan sonra evlenin evlenip neden eş yolu bekleyesinki ?

Nedense baba yok annesiyle birlikte diye düşündüm.

Kararından dönme önce askerliğini yapsın ondan sonra evlenin evlenip neden eş yolu bekleyesinki ?

Aynen öyle herşeyden önce annem izin vermez buna. (Bu arada babası olmayan benim) :KK16: yani zaten uzaktayız şu uzaklık derdini aştık evlendik kavuştuk derken bi de asker yolu mu gözleyeceğim ben? Niye bunları düşünmüyor.. Niye uzaklıkla beraber askerlikte aradan çıksın evlendikten sonra hiç ayrı kalmak zorunda kalmayalım demiyor anlamıyorum.. Niye askerlik aradan çıkmazsa annesi razı olmaz evlilik ertelenir diye endişelenmiyor.. Demek ki benden daha önemli öncelikler varmış ben ikinci plandaymışım. Annesini düşünmesine annesi için üzülmesine hak veriyorum kendimi onun yerine koyup ama .. O normalde bu sene sözlenelim seneye evlenelim istiyordu ben annem daha erken olduğunu düşündüğü için vazgeçtim erteleyelim dedim kısasa kısas mı yapıyor acaba. Bu da aklıma gelmiyor değil..

Aynı benim sevgilimin lafları. İstesen hemen evleniriz tarzında konuşuyor ama yaptıklarına bakınca evlilikten kaçtığını hissediyorum. İlişkinin başında da evlilikten bahseden hep oydu. Şimdiyse konusunu bile açmıyor. Askerliğini 2 sene erteletecek okulu bu dönem bittiğinde. Askerliğini yapmayan adama kız mı verirler sanıyorsun dediğimde "ya nolcak ki" gibisinden konuştu. Okul bittikten sonra birkaç ay içinde evlenmek istiyor ama sorumluluk almıyor. Ben de artık konusunu açmıyorum. Olursa olur olmazsa olmaz yani ne yapalım. Daha evlilik için küçüğüz zaten boş ver :KK48:

Önceden evlilik hiç kafamda yoktu ama artık içten içe evlilik meraklısı olmaya başladım. Gelinlik modellerine bakmamak için kendimi zor tutuyorum :KK70:Ne olacak bizim bu halimiz :KK53:

Uzak olduğunuz için bir an önce evlenmek istiyorsunuz tamam ama bu uzaklıkta iki taraf birbirini ne kadar tanıyacak? Hem okul bitsin ikinizin de işe girin. ister istemez şu an her şeyi yaparız olur kafasındasınız. kendi ayaklarınız üstünde durmadan evlenmeyin bence. evlilik askerlik için zorlamayın. sevgili de olsanız askerlik sonuçta bireysel verilecek bir karar.

Askerlik önemli bir süreçtir

Sizin annenizin isteğine bakmaz

Bir iş hayatını görsün hem birinci aşamada tecrübe kazanır askerden gelince tecrübeliyim diye işe girer

Hem de askere meslek sahibi olarak gitmek önemli ona göre iş veriyorlar

Evliliğe de askerliğe de acele etmeyin

Okul bitsin çalışın bir çalışma hayatını da ailelerinizle yaşarken tadın paranızı tek kişi olarak harcayın

2020 nin planini 2017 de konusunca adam boğulmuş belli ki. O vakite kadar kim ole kim kala belli degil. Akisina birakin.

Kızlar daha dün konu açtım biliyorum ama yeni bir dert baş gösterdi moralim bozuldu ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Şimdi 23 yaşındayım biliyorsunuz 1 buçuk yıllık ilişkim var 1 yıl beraber geçti sık sık görüşüyorduk çok güzeldi herşey. 5 aydır da ayrı ülkelerdeyiz. Bizim sevgilimle planımızda 2019 da sözlenmek 2020 de evlenmek vardı. Sözlenmeden önce 6 ay kısa dönem askerliğini yapıp dönecekti. İlişkimiz başladığından beri evlenelim diye deliren kendisiydi ama son zamanlarda ben bu konular hakkında daha çok düşünmeye başladım. Çok fazla plan yapıyordum o da hep "aşkım daha çok var o zaman gelsin düşünürüz konuşuruz şimdiden bunları kafana takma" gibi şeyler söylüyordu.

Bugün yine konu açıldı bana askerliğini 2 sene erteleyeceğini söyledi. Annesi çalışıyor sağlığı için endişeleniyorum bir an önce okulu bitirip çalışmaya başlamak istiyorum hemen askerliği düşünmek istemiyorum annemi de artık çalıştırmak istemiyorum dedi. Tamam haklısın anlıyorum dedim ama sen askerliğini tamamlamadan annemin evliliğe sıcak bakmayacagını biliyorsun değil mi dedim. "Niye askerlikten önce de evlenebiliriz" dedi. Ama annemin tepkisini bilmiyoruz sıcak bakmadığı takdirde bizim evlenmemiz 2021-2022 yi bulur öyleyse dedim. Cevap yok. Tekrar sordum "Efendim hayatim dalmışım tekrar söyler misin dedi" tekrarladım yine cevap yok ve uyukluyor.

Benim o an çok gururum kırıldı. "Eğer evlilik hakkında konuşmak istemiyorsan Bidaha konusunu açmam" dedim. Saçmalama ne alakası var sadece yorgunum uykum var bu konuları konuşmak için daha çok zamanımız var dedi. Ama kızlar daha ilişkinin başında bile sürekli evlilikten bahseden kendisiydi o zaman zamanıydı da şimdi mi değil.. Bidaha sen konusunu açmadan ben açmayacağım dedim. Sonra sinirlendi yattı uyudu kızlar. Acaba ben mi çok fazla takıyorum? Çok mu aceleciyim? Baskı altında mı hissettiriyorum? Ama askerlik konusunda beraber kurduğumuz plandan kafasına göre vazgeçmesi beni hiç hesaba katmaması gücüme gitti.. Ben burda bu uzaklık ne zaman biticek ne zaman kavuşucaz diye düşüne düşüne kafayı yiyeceğim sonunda. Bilmiyorum belki abartıyorum belki yanlış düşünüyorum fikirlerinize ihtiyacım var.
ayrıl.. bu adamdan sana eş olmaz. neden dersen
* evleneceğiz zamana daha çok olabilir ama bu bir hevestir, hayal kurmak, plan yapmak ilişkiyi güçlü tutar, daha çok var bakarız diyorsa bu adamın hevesi yok canım artık, üzgünüm..
* maddi anlamda kendini yetersiz görebilir.. başlarda bir hevesle evleniriz bilmem ne diye atıp tutup iş ciddiye binmeye gelince enine boyuna düşününce altından kalkamayacağını düşünüyor bence..
* annesini bahane etmiş.. sonuçta siz evlenince de annesine bakcak değilsiniz.. 2020 yaklaşınca da annemi emekli edeyim öyle evleneyim diycek..
* askerlik dediğin işe de evliliğe de engel.. bana kalırsa evlenmek isteyen askerliğini aradan çıkarır, işini bulur.
ki bunlar başlı başına 2 seneyi bulur..
üzgünüm ama sizin iş yaş.. yaşadık bunları.
evlenmek isteyen öyle bir imkanlar yaratıyor ki, bunu da yaşadık canım..
kaldı ki 2020 den 2022 den bahsediyorsun. o zamana gelince de giden yıllarına yanarsın

Aynı benim sevgilimin lafları. İstesen hemen evleniriz tarzında konuşuyor ama yaptıklarına bakınca evlilikten kaçtığını hissediyorum. İlişkinin başında da evlilikten bahseden hep oydu. Şimdiyse konusunu bile açmıyor. Askerliğini 2 sene erteletecek okulu bu dönem bittiğinde. Askerliğini yapmayan adama kız mı verirler sanıyorsun dediğimde "ya nolcak ki" gibisinden konuştu. Okul bittikten sonra birkaç ay içinde evlenmek istiyor ama sorumluluk almıyor. Ben de artık konusunu açmıyorum. Olursa olur olmazsa olmaz yani ne yapalım. Daha evlilik için küçüğüz zaten boş ver :KK48:

Önceden evlilik hiç kafamda yoktu ama artık içten içe evlilik meraklısı olmaya başladım. Gelinlik modellerine bakmamak için kendimi zor tutuyorum :KK70:Ne olacak bizim bu halimiz :KK53:

Kader arkadaşım :KK50:Benimkinin de okulu bu dönem bitiyor bugüne kadar sözde mezun olur olmaz çıkaracaktı askerliği aradan ama iş ciddiye binince ertelemek istiyorlar çevremde bir çok arkadaşım da yaşadı aynı durumu onlardan biri de ben oldum şimdi :110: O da aynı tepkiyi verdi annem sıcak bakmaz falan dedim "ya nolcak evliyken de yapabilirim askerliğimi" dedi . Bende zaten konusunu açmayacagım Bidaha asla. Yani aynı şehirde olup haftada bir görüşebilsem veya ayrı şehirde de olsam 2 ayda bir görürüm yeter de artar bana ama biz böyle seneleri ayrı ülkelerde yılda bir kere görüşerek geçiremeyiz ki. Gerçekten kafayı yedim bunu düşüne düşüne . Evlilik Hakkı'nda çok üstüne düşmemin sebebi de bu hissettiğim çaresizlik yoksa gerçekten umrumda olmazdı. :63:

Back
X