• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

asker yolu bekleyenler 2015

kızlar nasılsınız.. ben biliyosunuz tbmm dilekçe komisyonuna askerlik düşmesiyle ilgili dilekçe yazmıştım. bugün karara bağlandı ve saçma sapan şeyler yazıyo :( dilekçe komisyonunun askerliği düşmesiyle ilgili yapacak bi şeyi yokmuş muş muş :(

DİLEKÇİNİN İSTEĞİ VE BAŞKANLIK DİVANI KARARI

Dilekçi: Uzun dönem askerlik süresinin kısaltılmasını talep etmektedir.

Gereği Düşünüldü: Dilekçe üzerinde yapılan inceleme sonucunda, muhtelif kanunlarda değişiklik veya bazı alanlarda yeni yasal düzenlemeler yapılmasının istendiği anlaşılmıştır. Dilekçe Komisyonu, Anayasa’nın, TBMM İçtüzüğü’nün ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunun ilgili hükümleri çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Anayasa’nın 88’inci maddesinde, kanun teklif etmeye milletvekillerinin ve Bakanlar Kurulunun yetkili olduğu belirtilmiştir. TBMM İçtüzüğü’nün 116/1’inci maddesinde “Dilekçe Komisyonunu... Başkanlık Divanı.... Yeni bir kanunu veya bir kanun değişikliğini gerektiren... dilekçelerin, görüşülemeyeceğini karara bağlar.” denilmiştir.

Komisyonumuz Başkanlık Divanı, yeni bir kanun veya bir kanun değişikliğini gerektiren dilekçelerin, Komisyonda görüşülemeyeceğini karara bağladıktan sonra, TBMM İçtüzüğünün 116/2-3’üncü maddesi gereğince, bu dilekçelerden kanun olarak düzenlenmelerinde toplumsal yarar görülenlerin birer örneğini, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına ve Başbakanlığa bilgi olarak göndermekte; ayrıca, kanun teklifi ve tasarısı gerektiren tüm kararları bastırıp, milletvekillerine dağıtmaktadır. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan gelen yeni yasal düzenleme taleplerinden ve değiştirilmesi istenen kanunlardan, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin tamamı haberdar edilmektedir.

Diğer yandan yasal düzenleme yapılması istenilen konular hakkındaki başvurulara ilişkin teklif ve tasarıların TBMM’ye gelen yasal düzenlemelerin gelişim süreci, “http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_ sd.sorgu_baslangic” internet adresinden takip edilebilmektedir. Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında, 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun ile TBMM İçtüzüğü’nün 116’ncı maddesi uyarınca dilekçenin, Dilekçe Komisyonunda görüşülemeyeceğine karar verildi.

imza6.jpg

Başkan
Gönül BEKİN ŞAHKULUBEY
Mardin Milletvekili
imza2.jpg

Başkanvekili
Halil ÜRÜN
Afyonkarahisar Milletvekili
imza3.jpg

Sözcü
Ali AYDINLIOĞLU
Balıkesir Milletvekili
imza5.jpg

Katip
Nurdan ŞANLI
Ankara Milletvekili

Dönem Yasama Yılı Cetvel No Karar Tarihi Karar No
24 5 73 14.05.2015 19234

kesinmi bu askerde ne olyor ya bunlara anlams deglm .ss
ilk defa artık bende kesin konuştum
her ayrılık kararımızı o verdi bıktım her seferinde ben alttan alıp kendimi küçük düşürüp günül almaya çalışmaktan onada dedim hiç oralı olmadı.
hakkımızda hayırlısı olsun hazırdım zaten. gücendim ama yapacak birşey yok

kızlar nasılsınız.. ben biliyosunuz tbmm dilekçe komisyonuna askerlik düşmesiyle ilgili dilekçe yazmıştım. bugün karara bağlandı ve saçma sapan şeyler yazıyo :KK43: dilekçe komisyonunun askerliği düşmesiyle ilgili yapacak bi şeyi yokmuş muş muş :KK43:
gerçektn mi ya keşke düşşeydi :(

her ayrılık kararımızı o verdi bıktım her seferinde ben alttan alıp kendimi küçük düşürüp günül almaya çalışmaktan onada dedim hiç oralı olmadı.
kendisi bitti dedi mi cnm

kızlar nasılsınız.. ben biliyosunuz tbmm dilekçe komisyonuna askerlik düşmesiyle ilgili dilekçe yazmıştım. bugün karara bağlandı ve saçma sapan şeyler yazıyo :KK43: dilekçe komisyonunun askerliği düşmesiyle ilgili yapacak bi şeyi yokmuş muş muş :KK43:
cnm iyiym cok surmkr sen inanma byle seylere ztn kesin dusmez askerlik safagn kac ki

kiyamam cnm ya insallah barisirsnz istmzdm byle olsun:(

Back