• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hissettiğim doğru mu yanlış mı bilemiyorum

Oncelikle daha 24 yasindasiniz, evlenmek icin acele etmeyin. Calisma hayatini yasayin en az bir iki sene, goreceksiniz hayat gorusleriniz daha fazla sekillencek ve olgunlasacaksiniz.
Bence siz bu kisiyi sevmiyorsunuz ya da akliniz fikriniz zengin koca. Kendini gelistirmiyordan kastiniz ne anlamadim. Ticarete atilsin, zengin olsun mi istiyorsunuz? Siz de hemsiresiniz kendinizi bu adama gore fersah fersah gelismis mi goruyorsunuz anlamadim. Sizin kafaniz da memur kafasi.
Zengin kocalar kapida kuyruk olmuyor onu soyleyeyim ben size. Bu devirde sizi seven, deger veren birini bulmak inanin zor. Uc bes kurus fazla kazanacaginizin hesabini yapmasaniz daha iyi gibi.

Siz adamı sevmiyorsunuz, net. Ben 10 küsür yıllık hemşireyim mesela kendimi geliştirip ne olacağım cerrah mı? Yani gerçekleri konuşalım, bizim meslekte de gelişip gelişip ne olacaksın?
Hayat belli olmaz, sevgilinizin karşısına bir fırsat çıkar yükselir bir şey olur belki 3 katınız maaş, para alır bu durumda keşke evlenseydik diyecek misiniz?
Siz bence ayrılın, ailenize daha denk biriyle olun

öncelikle merhaba aramızda çok yaş farkı yok, 25 yaşındayım ben. eşimle 2.5 yıl sevgili 10 ay nişanlı kaldık. ailemin aman aman bi maddi durumu yok sadece çalıştıgım sürece param hep bana kaldı ailem benden hiç almadı. ben de o da özel firmada calısıyoruz o benden daha cok kazanıyo ama maaşımızı tek bi hesapta biriktirip habersiz asla harcamıyoruz, evlenmeden önce maaşım bana kalması falan bunlar özlediğim şeyler ama bu adamla evlenmeyi ben seçtim asla da pişman değilim. ondan önce çok çok zengin asla calısmama gerek kalmayacak kişiler tanışmak istedi ama ömrüm boyunca yatagın sağ ya da sol kısmına baktıgımda şükredip yuzunu seveceğim bi adamla evlenmek istedim. düşüncenizi anlayabiliyorum ama hak veremiyorum. eğer aile standartlarınızı çok düşünüyosanız o adamla evlenmeyin ne üzün ne de üzülün. :) sevgi böyle bi şey değil kıstasına girmeyeceğim bazen sevgi bazı insanlara yetmeyebilir. para kazanılır inanın çok yolu var. ama insanın sevdiği biriyle evlenmesi nimettir bence. şu an bambaşka bi hayatım olabilirdi, eşimin de olabilirdi ama birbirimizi seçtik ailemin sundugu imkanlar umrumda değil :)

Fikirleriniz haklı veya haksız diyemem maddi denklik mühim . Kafanızda böyle hisler turedigine göre içsel olarak kendinizi denk görmüyorsunuz . Daha büyük sorunlara engel olmak adına bence ayrılın.

Fikirleriniz haklı veya haksız diyemem maddi denklik mühim . Kafanızda böyle hisler turedigine göre içsel olarak kendinizi denk görmüyorsunuz . Daha büyük sorunlara engel olmak adına bence ayrılın.
bence de en ufak tartışmada eşinize bunu kırıcı bi şekilde dile getirirsiniz ilerde.

merhaba öncelikle günaydın belki böyle düşündüğüm için kızacaksınız ama kızsanız bile ben yanlış yaptığımı anlayacağım ve hayatıma ona göre devam edeceğim ben hemşirelik mezunu biriyim atanma ihtimalim yüksek atamayı bekliyorum erkek arkadaşım da bir belediyede memur ben atanınca ondan yüksek maaş alacağım bu benim için sorun değil onun içinde olmayacağını düşünüyorum evlenince evimiz olmayacak ilk kiraya geçeceğiz sonra zamanla birlikte almayı düşünüyoruz böyle düşününce herşey bana normal geliyor ama benim ailemin durumu bizden iyi yani evlenince sanki fakir olacakmışım gibi hissediyorum sanki ayrılıp aileme uygun birini mi bulmalıymışım gibi beynim benimle oyun oynuyor ama onun gibi de birini sevemem erkek arkadaşımın da hayatta bir hedefi yok kendini geliştirme taraflı değil evet iki memur maaşıyla geçiniriz ama ailemin durumu bizden kat ve kat iyi olacak karadenizliyiz istemeseler de erkek çocuklarına daha düşkünler erkek kardeşimin üstüne düşecekler gibi hissediyorum sizce ne yapmalıyım neden böyle düşünüyorum
Çok yanlış düşünceler bunlar , senin ne düşünmen gerek biliyomusun ?

- bana iyi eş olacak mı ?
-biz anlaşabilecekmiyiz?
- parayı mezara götüremeyeceğiz ama sevgimizi mezara kadar götürebilecekmiyiz ..
Bunları düşünmen gerekiyor kafan uyuşuyorsa seviyosanız eywallah gerisi boş.

Biz eşimle evlenirken çok az destekle evimizi kurduk kirada nerdeyse kuru yerde yatacaktık ama bizim mutluluğumuz o boş evi sıcacık yapıyordu hiç bişeyimiz yoktu. Ve şuan kendi çabalarımızla biraz krediyle arabamız oldu ehliyetler yapıldı felan herşey zamanla oluyor. Evlenince ailelere yansıtmayın bişey ve beraber geçim sağlayın okadar mükemmel oluyorki ama bu sizin sıkıntıya nekadar gelebileceğinizle alakalı ikinizin. Sıkıntıya geleceksinz..

Bu arada sevgilini içten içe küçümsüyorsun ama sana bişey diyim belediyede bile calışmak herkese nasip olmıyor yani sizin yaşantınız başkasının hayali olabilir 🙂

Hayat standardı hiç belli olmayan bişey. Ben evlenirken ailemin maddi durumu şu ankinden kötüydü. Kötü demek doğru olmaz gerçi ikisi de devlette çalışan insanlar ama eşime kıyasla öylelerdi. Eşim esnaf kendi işletmesi. Kira derdi falanda yok. Ama nişanlılık döneminde pandemi patladı. Elindeki birikim 1 buçuk senede bitti normal olarak. Tek yaşayan biriydi çünkü. eski rahat dönemine hala erişemedik. Şu anda babam sıfır araba almaya yeltenebilir ama bi yapamayız mesela. Standardım kötü mü? Kesinlikle hayır çok şükür bi çok insandan iyi bi yaşantım var ama evli olmasam şu anda ailemin yanından ayrıldığım dönemden çok daha iyi şekilde yaşıyor olurdum. Şu ankinden bi farkım olmazdı belki. Yani hayat ne getirir bilinmez.

Ama sevgilinizin hayatta bi hedefi olmaması, şu andaki standardının yetmesi ve sizin evlilikte daha iyi şartlar istiyor olmanız uyum sağlamayacağınızı, evlilik sürecinde maddi tartışmalar yaşayacağınızı gösterir.

Yerinizde olsam atanıp kendi paramı kazanmadan evlilik için adım atmazdım. Aynı zamanda ailenizin erkeklere öncelik vermesinin sizi cidden yoksayacak olmaları anlamına mı geldiğini öğrenmenizi tavsiye ederim. Bu kişi değil herhangi bi kişi de olsa ileride boşanmak gibi bişeyle karşılaşabilirsiniz ve güvenceniz olmayacaksa yapmaktan çekinebilirsiniz. Önce kendinizi güvenceye alın. Sonra evlilik için adım atarsınız

merhaba öncelikle günaydın belki böyle düşündüğüm için kızacaksınız ama kızsanız bile ben yanlış yaptığımı anlayacağım ve hayatıma ona göre devam edeceğim ben hemşirelik mezunu biriyim atanma ihtimalim yüksek atamayı bekliyorum erkek arkadaşım da bir belediyede memur ben atanınca ondan yüksek maaş alacağım bu benim için sorun değil onun içinde olmayacağını düşünüyorum evlenince evimiz olmayacak ilk kiraya geçeceğiz sonra zamanla birlikte almayı düşünüyoruz böyle düşününce herşey bana normal geliyor ama benim ailemin durumu bizden iyi yani evlenince sanki fakir olacakmışım gibi hissediyorum sanki ayrılıp aileme uygun birini mi bulmalıymışım gibi beynim benimle oyun oynuyor ama onun gibi de birini sevemem erkek arkadaşımın da hayatta bir hedefi yok kendini geliştirme taraflı değil evet iki memur maaşıyla geçiniriz ama ailemin durumu bizden kat ve kat iyi olacak karadenizliyiz istemeseler de erkek çocuklarına daha düşkünler erkek kardeşimin üstüne düşecekler gibi hissediyorum sizce ne yapmalıyım neden böyle düşünüyorum
Sevginiz dediğiniz gibi yüksek olsaydı bunları pek de düşünmezdiniz. Mantıksal karar vermek istiyorsunuz ki en doğal da hakkınız. Bence işleri aceleye getirmeyin. Duygularınızdan ve kararınızdan emin olun.

Sana “babalı uşak” lazım.:işsiz:
Karadenizliysen bu tabiri bilirsin.

Hiçbir vasfı becerisi olmayan, babasının kurduğu işin biricik varisi, her gün babasının mersedesini kullanıp onun kuklası gibi birlikte işe gidip gelen, ancak hiçbir iş yapmayan ve selahiyeti olmayan, bir gün babasının vefatıyla belki elindeki parayı bile koruyamayıp kaybedecek bi vasıfsız eleman lazım.

Tek vasfı babasının parası olan bir adamla yaşamak fikri beni irrite eder ama istediğin zenginliği sana sağlayacak, ailenin yanında fakir hissetmeyeceğin adam o.

Son düzenleme:
Yanlış anlamayın ama iyi olanaklara düşkün olan birinin bir alt olanaklara kolay uyum sağlayabildiğini ben görmedim. İstisnalar vardır tabi ama ben denk gelmedim. Şuan böyle bir sorgulama yapıyorsanız iyi düşünün ve kararınızı verin. Ayrıca şunuda belirteyim hayat her zaman varlık içinde geçmeyebiliyor. Milyon tane örneği var. Sizin şuan sorguladığınız şey durum kabullenme değil bir kıyas durumu. Ve kendinize bu kıyas durumu evlenince devam eder mi diye de sorun. Ederse ikiniz içinde iyi bir evlilik olarak devam edeceğini sanmıyorum.

denk degilseniz ve ozellikle karsidaki adam gayretli caliskan degilse, ayrilmak daha mantikli bence. karsinizdakine degil kendinize uzulun once. bu ulkede kadinlar daha cok zorluk cekiyor. bugun uzuldugun yarin seni ezmeye calisir

Back