Evleniyorum ama içim rahat değil

sosyal hayatta tanımadığım insanlara karşı işimi kolaylaştırmak için bu tarz bahaneler ben de uyduruyorum
bazen kendimi korumak için oluyor, bazen o işi kolaylaştırmak, bazen de sorun yaşanmasın, karşı taraf uzatmasın diye
özellikle haklı haksız kavgası dönme ihtimali olabilecek konularda bazen bunu yapıyorum
benim kırmızı çizgim bunu sadece beni gerçekten tanımayan, o yalanı ortaya çıkarma ihtimali olmayan, muhtemelen bir daha karşılaşmayacağım insanlar oluyor
bir keresinde alkollü biçimde taksiye bindim, taksici yvşak yvşak gülerek alkollüsünüz falan dedi
hayır alkollü değilim hastayım, iyi değilim umarım arabanda fenalaşmam bir an önce gidelim dedim
adam hemen düzeltti kendini tabii dedi ve hızlı bir şekilde beni götürdü
ben şimdi bu kişiye doğru söylemek zorunda değilim ayrıca doğruyu söylesem başıma bişey gelmeyeceğini nerden bileyim?
veya iş arkadaşları... asla açıklama yapmam. hastayım derim geçerim.
ama yakın olduğum insanlara bunu yapmıyorum çünkü gerek görmüyorum

burada ben yalan söylemiyorum diyenlere de inanmıyorum.

Bir de şu var; sizden çekinmiyor, yalanına sizi de ortak ediyor. Adam gayet doğal takılıyor. Sizin arkanızdan sizin hakkınızda da yalan söyleyecek. Bir şey istiyorsa busraogretmen30 istiyor diyecek mesela. Kuzenleriniz akrabalarınız arkadaşlarınızla falan nasıl muhatap edeceksiniz bunu? Ben çok tedirgin olurum acaba bir şey yapacak mı söyleyecek mi diye. Maaşını gizler, mesaiye kalıyorum der, iş yemeği der, arkadaşlarla çıkıyoruz der... Hep kontrol mü edeceksiniz? Bir de saf saf bana hiç yalan söylemedi diyorsunuz. Siz hiç yakalamamış olabilir misiniz? Babanızın arkadaşı oğlunun huyunu biliyordur. İnsan arkadaşına bunu yapar mı?

Adam o kadar kolay ve rahat yalan söylüyor ki, konu sahibesi kendisine hiç yalan söylemediğine inanmış. Dürüstlük bir erdemdir, sevgilinizde yok. Yol yakınken dönün. İçinize sinmeyen hisler zamanla doğru çıkacak iç sesinize güvenin. Bu içinizdeki çocuğun sesi ve güvende olmadığını hissediyor.

bu saatten sonra da dönemem ama bu önemli bir konu mu sizce bu yüzden karşımdaki insanı bırakmalı mıyım yoksa bunlar pembe yalanlar mı emin olamadım lütfen fikirlerinizi bekliyorum
Ne demek dönemem? Lütfen silkelenin. Bu adamın ne iş ahlakı var ne de insanlara saygısı var. Kolay rahat yalan söyleyen adam,sizlere ne yalanlar söyler. Bu konuya ciddiye alın ve ayrılırken de bunları söyleyerek ayrılın. Ailenize de söyleyin.

Ben söylüyorum, ama tam da sizin gibi. Gereksiz ve fazla soru soran tiplere, alakasız işlere karışanlara vs.
evet. tabii ben hayatımdaki kişinin yanında hiç yapmadım
ona her zaman dikkat ettim
eğer bir gün yapmak zorunda kalırsam da kendisine bunun açıklamasını yapar, neden öyle dediğimi izah ederim herhalde

Hiç yalan söylemiyor gibi yazılan yorumlara ben de şaşırdım. Bazı konuları geçiştirme yalan söylemeden idare edebilmek için çok çizgileri olan biri olmak lazım, ben o kadar uğraşamam. İzin kullanacaksam muhabbet olsun diye ne yapacaksın diyen olunca açıklamak yerine bi yalan atıyorum geçiyorum. Yalan söylememek için bunu seninle paylaşmak istemiyorum demek lazım mesela bunu da söylemek istemiyorum kac senelik iş arkadaşıma. Maddi olarak durumumum belli olacağı seylerde ortamda değiştirdiğim şeyler olur. Her durumda şeffaf olamam.

Esnafa yalan söylemek yalandan bile sayilmamali zaten, arkadaşlarımız turkiyeye tatile gidecekse önce esnafa taksiciye söylenecek lafları öğretiyoruz biz ki kaziklanmasin diye🫠

Bana çok fazla gelen zatürre detayı 😂 yok artık o baya son evreler yani gerçekten yalan huyu olan biri bu kadar abartır. Bir de park yeri olayı, gerçekten etik değil ve başkalarının hakkını yemek bu. Bunlar yapılmaz bana göre.

22’sinde nişan var bu saatten sonra da dönemem
Şu cümle var ya..
Sizi öyle bir durumda göt üstünde birakir ki oturur şu cümlenize aglarsiniz

Nisan zaten birbirini tanıma sürecidir. Tanıdım tanımaz olaydım diyip kendi menfaatinizi düşüneceksiniz
Evlilik hatır gönül işi değildir. Cesaretli olun istemediğiniz konuda baskı altına girmeyin
Hele iç sesiniz evlenme diyorsa sakın sakın

Merhaba arkadaşlar ben babamın bir arkadaşının oğluyla tanıştırıldım görücü usulü yani daha sonra birbirimizden hoşlandık ilerledik evlenme teklif etti bana sorun şu ki içime sinmeyen bir durum var dün mesela araba park edecektik park ettiği yer için adam laf söylemesin diye hastaneye
hasta götüreceğiz dedi mesela dün izin almış iş yerinden buluşmak icin benle arkadaşı aradı niye gelmedin diye sorunca ona da zatürre oldum dedi halbuki hiçbir şeyi yok yüzük seçerken Kuyumcuya param yok askerden yeni geldim dedi halbuki askerden üç yıl önce gelmişti bana söylediği bir yalan yok beni sevdiğine de eminim ama sürekli beraberiz zaten her gün buluşuyoruz falan evlenme teklifi oldu 22’sinde nişan var bu saatten sonra da dönemem ama bu önemli bir konu mu sizce bu yüzden karşımdaki insanı bırakmalı mıyım yoksa bunlar pembe yalanlar mı emin olamadım lütfen fikirlerinizi bekliyorum

Yalanın pembesi olmaz yalan yalandır
Bunu alışkanlık haline getirmiş insanla yaşamak zordur güvenemezsiniz çünkü
İçinize sinmeyen bir evliliği yapmayın, şaka değil bu işler , boşanmak daha da zor

Merhaba arkadaşlar ben babamın bir arkadaşının oğluyla tanıştırıldım görücü usulü yani daha sonra birbirimizden hoşlandık ilerledik evlenme teklif etti bana sorun şu ki içime sinmeyen bir durum var dün mesela araba park edecektik park ettiği yer için adam laf söylemesin diye hastaneye
hasta götüreceğiz dedi mesela dün izin almış iş yerinden buluşmak icin benle arkadaşı aradı niye gelmedin diye sorunca ona da zatürre oldum dedi halbuki hiçbir şeyi yok yüzük seçerken Kuyumcuya param yok askerden yeni geldim dedi halbuki askerden üç yıl önce gelmişti bana söylediği bir yalan yok beni sevdiğine de eminim ama sürekli beraberiz zaten her gün buluşuyoruz falan evlenme teklifi oldu 22’sinde nişan var bu saatten sonra da dönemem ama bu önemli bir konu mu sizce bu yüzden karşımdaki insanı bırakmalı mıyım yoksa bunlar pembe yalanlar mı emin olamadım lütfen fikirlerinizi bekliyorum
yalancı yalancıdır bu bariz yalancı bir insan. size de bu şekilde yalan söyleyecek. nerden biliyorsun diye sorma :KK70:

Ne sevimsiz adam tövbe yarabbim

Ne pembe yalanı yaa adam bildiğin profesyonel yalancı ki sana yalan söylemediğini bilemezsin bence uzak dur, durumu ailene anlat evlilik yurumez böyle bir kere aklında sürekli acaba yalan mı söyledi düşüncesi olacak çok zor olur senin için yol yakınken ayrıl. Evlendikten sonra daha zor olacak ayrilman

Akıllı ol , yol yakınken dön, beş para etmez bu ...

Farkındaysanız para ile ilgili yalanlar var ortada - bu ilerde size harcama yaparken , bi isteğiniz ihtiyacınız olduğunda da karşınızı çıkacak. Suan bunu yapan kişinin ilerde yapmama ihtimali yok gibi bir şey. Suan sizi bu kadar huzursuz ettiyse evlenin de kim bilir ne kadar rahatsız edecek sizi. Eski eşimde bir şey alırken çok gereksiz yere pazarlık yapardı - kendini acındırır sanki durumu yokmuş gibi konuşurdu. Bu bende utanç duygusu yaratırdi hep. Bu insanların karakterine nüfuz etmiş bir durum.

X