Evleniyorum ama içim rahat değil

Merhaba arkadaşlar ben babamın bir arkadaşının oğluyla tanıştırıldım görücü usulü yani daha sonra birbirimizden hoşlandık ilerledik evlenme teklif etti bana sorun şu ki içime sinmeyen bir durum var dün mesela araba park edecektik park ettiği yer için adam laf söylemesin diye hastaneye
hasta götüreceğiz dedi mesela dün izin almış iş yerinden buluşmak icin benle arkadaşı aradı niye gelmedin diye sorunca ona da zatürre oldum dedi halbuki hiçbir şeyi yok yüzük seçerken Kuyumcuya param yok askerden yeni geldim dedi halbuki askerden üç yıl önce gelmişti bana söylediği bir yalan yok beni sevdiğine de eminim ama sürekli beraberiz zaten her gün buluşuyoruz falan evlenme teklifi oldu 22’sinde nişan var bu saatten sonra da dönemem ama bu önemli bir konu mu sizce bu yüzden karşımdaki insanı bırakmalı mıyım yoksa bunlar pembe yalanlar mı emin olamadım lütfen fikirlerinizi bekliyorum

Asla evlenmem böyle basit şeylere yalan söyleyenle. Karakteri ortada işte. Para için herşeyi yapabilecek tipleme.

Merhaba arkadaşlar ben babamın bir arkadaşının oğluyla tanıştırıldım görücü usulü yani daha sonra birbirimizden hoşlandık ilerledik evlenme teklif etti bana sorun şu ki içime sinmeyen bir durum var dün mesela araba park edecektik park ettiği yer için adam laf söylemesin diye hastaneye
hasta götüreceğiz dedi mesela dün izin almış iş yerinden buluşmak icin benle arkadaşı aradı niye gelmedin diye sorunca ona da zatürre oldum dedi halbuki hiçbir şeyi yok yüzük seçerken Kuyumcuya param yok askerden yeni geldim dedi halbuki askerden üç yıl önce gelmişti bana söylediği bir yalan yok beni sevdiğine de eminim ama sürekli beraberiz zaten her gün buluşuyoruz falan evlenme teklifi oldu 22’sinde nişan var bu saatten sonra da dönemem ama bu önemli bir konu mu sizce bu yüzden karşımdaki insanı bırakmalı mıyım yoksa bunlar pembe yalanlar mı emin olamadım lütfen fikirlerinizi bekliyorum
Sana ne yalanlar soylemistir de ruhun duymamistir ? Niye donemezsin zorla evlendirecek halleri yok ya.

İşten kaytarmak için yalan söylüyor. Sebebi sizle buluşmakmış ama sonuçta siz de kaçmıyorsunuz? Adamda iş etiği yok, maaş almaya gelince patron da benim işim var yatıramayacağım dese hoş olur mu?

Arkadaşına, işine, kuyumcuya hiç rahatsız olmadan yalan söyleyebiliyor. İlerde size söylemeyeceği ne malum? Hiç söylemeyecek olsa bile ki imkansız, karakteri böyle biriyle bile bile evlenmek ne kadar mantıklı?

Yaşlı aileniz 2 yıl sonra boşanıp gelseniz daha mı az üzülür?

Bu saatten sonra bu işten vazgeçemezsen neden konu açtın?

Şurada kaç kişi yazmıştır " tek ayak üstünde 40 yalan söyleyen sana mı söylemeyecek, hem sana yalan söyleyip söylemediğini nereden bilebilirsin ki? Adam tam bir yalan makinesi" diye.

Evliliğinde adamdan her gün pembe yalanlar (!) duyacaksın, " acaba bu dediği doğru mu? Peki ya dün dediği? " diye için içini yiyecek.

Madem göz göre göre evleneceksin , mutluluklar dilerim. Gerçekten harika bir koca adayı, böylesini asssla bulamazsın. Bak ben de son paragrafta pembiş yalanlar yazdım.

Baslamişsiniz simdiden aileleri bahane tutmaya.
Cocuk olunca cocuk olmasa 1 dk durmam tayfasindan olacaksiniz.
Size yalan söylemedigini nereden bilebilirsiniz henüz yalani ortaya cikmamiştir. Bu kadar kolay her önüne gelene bir seyler uydurmaya alişmiş insan size de yalan soyler, söyleyecektir. Utanmadan sizin yaninizda yapiyor.
Afedersiniz adam gaz çıkarsa hem de pis kokulusundan, kadın da yüzünü buruştursa
" ben yapmadım ki" der. Kadının akıl sağlığını yok eder. Adam osuruktan tayyare konular için yalan söylüyor. Iyy iğrenç!

Sana yalan söylemediğinden nasıl bu kadar eminsin?
Bi eşya alır 5 tlye ama sana 1 tl ye aldım der. Bi yere gider ama sana gitmedim der nereden bileceksin ki doğruluğunu. Sürekli aklında acaba bana yalan mı söyledi diye düşünüp söylediği şeylerin arkasını kurcalayacaksin. En ufak yalanını yakalayınca güvensizlik olacak. Şimdi sana basit gibi görünüyor ama basit değil. Bunlar pembe yalanda değil bariz yalan.

Arka arkaya anlatınca çok yalancı gibi olmuş ama öyle örnekler ki ; park yeri, işyeri izin, esnaf pazarlık. Kim böyle durumlarda her zaman doğruyu söylüyor? Esnafla pazarlıkta her şey mübahtır zaten onlar bana gelişi bu derken doğru mu söylüyor sizce?
Ben bu 3 konuda bugüne kadar hiç yalan söylemedim. Eminim benim gibi bu konularda hiç yalan söylemeyenler vardır.

Ayrıca burada mesele adamın ne konularda yalan söylediğinden çok durmadan yalan söylemesi.

Ben durmadan yalan söyleyen birine asla güvenmem, " bana da kim bilir kaç yalan söylemiştir" diye düşünürüm.

Ama belli ki konu sahibi bu konuyu , adamdan ayrılmak için açmamış. Öylesine açmış.

O yüzden "şu konuda yalan söylenir, şu konuda söylenmez" diyerek kendi aramızda tartışmanın manası yok. Yok yere gerilmeyelim, ban yemeyelim. :)

Ne alakası var yansam buraya konu mu açarım ailelerimiz çok mutlu yaşlı insanlar onları düşünüyorum ne kötü kalplisiniz
Anlıyorum, siz üstünüzde nesnel olarak gösteremeyeceğiniz bir baskı hissediyorsunuz. Ama en önemli kişi siz olmalısınız kendiniz için, o adamla aynı eve elalem değil, siz girmek üzeresiniz. Lütfen saygı duyamayacağınız bir adamla olmayın. Çekirge bir zıplar, iki zıplar. Bir gün yalanları ortaya çıkınca siz de rezil olursunuz. Zaten yanınızda bu kadar rahat yalan söyleyen bir adamın size saygısı yoktur, nasıl bir intiba bıraktığını bile umursamıyor. Tedavi olması lazım, bence aradan çekilin. Zaten görücü usulü bir şey, başınızı yakmayın.

Arka arkaya anlatınca çok yalancı gibi olmuş ama öyle örnekler ki ; park yeri, işyeri izin, esnaf pazarlık. Kim böyle durumlarda her zaman doğruyu söylüyor? Esnafla pazarlıkta her şey mübahtır zaten onlar bana gelişi bu derken doğru mu söylüyor sizce?

Ben söylemedim. Eşimi de 10 senedir taniyorum O nun da bahsettiginiz konularda yalan soyledigini görmedim.

Sanki güven olmazmış gibi ya niye yalan söylüyorki gerçekten insanları anlayamıyorum umarım çok güzel bir evliliğin olur ama

Ne alakası var yansam buraya konu mu açarım ailelerimiz çok mutlu yaşlı insanlar onları düşünüyorum ne kötü kalplisiniz
ileride esinin allah bir dediginden baska hicbir sozune inanmadiginda cok pisman olacaksin.

Kendine saygisi olan insan cok zor durumda kalmadiktan sonra kolay kolay yalan soylemez. Bu adam ayakli yalan makinesi resmen. Sahsen ben boyle bir adama saygi sevgi besleyemem.. Aninda sogurum.. Bunca yalandan sonra nasil hala ona olan saygini kaybetmedin?

Anladim Sen kendinden gecmissin ama dogmamis masumlarin sucu ne. Sakin kafayla oturup bir dusunmeni tavsiye ederim. Bir egitimci olarak gelecekteki cocuklarina secmek istedigin baba bu mu gercekten? Bu adamla nasil ahlakli durust cocuklar yetistirmeyi planliyorsun?

X