• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker ile evlilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aileler ile olan durumlardan dolayi mi oyle dediniz.. Benim de icimde surekli bir sıkıntı var
Cnm kuzenimi eşinin annesi hiç istemedi istemeye bile gelmedi k.v si 2 yıl nişanlı kaldı bir gün bile arayıp sormadı gelip gitmedi çok yakın oturmalarina rağmen ikisi de vaz geçmedi onun eşide askeri personel 1 yıl oldu evlendiler k.v si kuzenimden sürekli özür diliyor ben çok kötülükler yaptım size diye çok mutlular şimdi

Cnm kuzenimi eşinin annesi hiç istemedi istemeye bile gelmedi k.v si 2 yıl nişanlı kaldı bir gün bile arayıp sormadı gelip gitmedi çok yakın oturmalarina rağmen ikisi de vaz geçmedi onun eşide askeri personel 1 yıl oldu evlendiler k.v si kuzenimden sürekli özür diliyor ben çok kötülükler yaptım size diye çok mutlular şimdi
Ne guzel masallah Allah bozmasin mutluluklarini🙏

Asker nişanlısıyım, bu gururu onunla birlikte paylaşacak olmak benim için oldukça heycan verici. Çok evcimen aileci biri olmama rağmen kendi kuracağım aile şuan her şeyden üstün gelir. Bazen ararım açmaz, telefon çekmez, kapalı çalar, ne iş yaptığını bilmem o da anlatamaz, çok zor bir gün geçirir sen ne olduğunu tam bilmeden onun iyi olması için uğraşırsın. En güzel anlarında yalnız kalmak zorunda olabilirsin her zaman tek başına durabilme kabiliyetine sahip olman gerekebilir ama tüm bunlara aşkım ve sevgimizin gücü sayesinde yapabilecek şeyler gibi görüyorum kendimi. Keşke bizde yurtdışına gidebilsek orda birikim yapsak kendimizi gelistirsek her bakımdan güzel günlerde ülkemize dönsek felan çok isterim. Asker eşi olmak bence ayrıcalıkları olan bir durum iyi ve kötü ben iyi yönleri ile bakmayı çok seviyorum. Size de tavsiye edebilirim. Diğer konularınız içinde ince eleyip sık dokumak lazım eşiniz için her şeye katakanabilir misiniz ? Kayınvalide bugün var yarın yok peki ya siz aşkınızın arkasında misiniz ? Yoksa çok daha kolay bir evlilik mi yapmak tercihiniz olur? Kader denen çizgi iyiyse hep iyi kötüyse bence kötüdür. Varsa çekilecek bir çilemiz hangi şartlar olursa olsun bizi bulur mühim olan çekilen çileye kutsal bir yasam sürmek. Bu sorunun cevabı da sizde.

Ben olsam evlenmem açıkcası,kadın evlilik sözleşmesi yapmış üstelik bu bile ayrılmak için yeterli bir sebeb.
Evet ben o olay yuzunden nisan attim sozlesme falan imzalamadim onume kagit da getiremediler zaten ama sonra geri dondum sevdigim icin yanlis mi yaptim😔

Kesinlikle. Kadın belli ki sıkıntılı. Rahat vermez sana. Şimdi ailesini karıstırmayacagını vaad etse dahi evlenince öyle olmayacagını göreceksin.
Aslinda ailemi karistirmayacagim demiyor sadece suan annesiyle konusmuyor ama silmedi tabiki de. Benimle evlenmesini istemiyorlar ama simdi evlenelim desem evleniriz, ailesinin izin vermemesine takilmiyor. İleride illaki konusmaya baslayacagiz diyor sen de benimle gelirsin diyor onlara medenice konusur cozersiniz birbirinizi sevmek zorunda degilsiniz diyor ama ben kadini gormek dahi istemiyorum ve hic guvenmiyorum

Sanki Aşkı Memnu Çetin Özder’le evleniyormuşçasına nişanlınızın ailesi evlilik sözleşmesi konusu açabiliyor, nişanlınız buna engel olamıyor. Hem iki aile birbiriyle hem siz nişanlınızın ailesiyle yüzyüze bakamayacak durumdasınız. Ama sorun asker olması mı?

Bu adam hangi mesleği yaparsa yapsın sorun yaşayacaksınız zaten.

Sizin temel sıkıntınız nişanlinizin asker olması değil ki, ailenizin rıza göstermemesi. Bu durumda aileye karşı gelerek yuva kurmayı kimseye tavsiye etmem. Gerekirse ailenizi 10 yıl ikna etmeye çalışın ama onların rızasını alın. Ek olarak bir de kv sorunlu biri, ailenizin manevi desteği olmadan neden kendinizi bu ateşe atıyorsunuz?

Nişanlınızın mesleği çok zor, asker eşleri daha doğru bilgi verir size, hayati tehlike her meslekte var ama askerlerin öncelikleri her zaman görevleridir. Çoluk çocuk ikinci planda olmayı da kabullenmeniz gerekiyor.

Yalnız kalacaksınız, ailenizin desteği olmayacak, kv baskı yapacak ve bunları eşinizi üzmemek, huzursuz etmemek adına ona bile anlatamayacaksınız, dile kolay ama derdini kimseyle paylaşamamak çok zor. Dediğim gibi kim için olursa olsun ailenizi yoksaymayın.

Bende subay eşiyim.Ailelerine çok düşkün olacağı için karşı taraf mutlaka siz evlendikten sonra eşiniz affedip sizinde samimi olmanızı isteyecek.siz doğuya yanına giderseniz dahi calisamayacaginiz için aile hep oğlumun parasını yiyor diyecek.kendi ailenle onunkinin arasındasıkışıp kalacaksınız.es eve geldiğinde dinlenecek tüm işler sana kalacak.o görevdeyken gene sana kalacak.bile bile kölelik.normal bir evlilik değil bizimkisi.sürekli taşınma.ev çevre değişimi.cocuklarin okul degisimi.heekesin seni çok para kazanıyor zannedemedi.ailesinin sürekli para istemesi vs sayamayacağım bir sürü problemler.ailenin onayı olmadan asla evlenme.Ailesinin desteği olmadığını bindiklerinde ezerler insani

Evet ben o olay yuzunden nisan attim sozlesme falan imzalamadim onume kagit da getiremediler zaten ama sonra geri dondum sevdigim icin yanlis mi yaptim😔

Kağıt getirmemes,i mesele değil ki,önemli olan bunu düşünmesi kadının.
Sevgi bir yere kadar,sonrası sıkıntı getirir,ben olsamyadım asla dönmezdim sevgimden ölseydim bile.

Aslinda ailemi karistirmayacagim demiyor sadece suan annesiyle konusmuyor ama silmedi tabiki de. Benimle evlenmesini istemiyorlar ama simdi evlenelim desem evleniriz, ailesinin izin vermemesine takilmiyor. İleride illaki konusmaya baslayacagiz diyor sen de benimle gelirsin diyor onlara medenice konusur cozersiniz birbirinizi sevmek zorunda degilsiniz diyor ama ben kadini gormek dahi istemiyorum ve hic guvenmiyorum

İllaki konuşmaya başlayacağız dediyse bunun gerisi gelir..
Tamamen kandırmaca ve ikna yöntemi.

Asker esiyim gurbetteyim. Cocuklarimi tek basima buyutuyorum, cogu zaman esim gorevde oluyor. Doguma bile tek basima gitim. Cok iyi dusun. Simdiki aklim olsa askerle evlenmezdim
Calisiyorum bir de, cocuklara bakici bakiyor veya kreş. Hastaneye gidecek olsam cocuklari komsuya birakiyorum. Zor...

evli değilken bu kadar sana karışabilen sizi ayırmaya çalışan bir kayınvalide varken. evlendikten sonra ne değişcek acaba ? bunuda bir düşün ve daha kolay olur.

Ben hiç tavsiye etmem size bu evliliği. Çok zorluk yaşarsınız. Benim eşi asker olan tanıdıklarım var. Doğudalar ama aileleri de onlara çok destek. Hiçbir şey olmasa devamlı konuşma, muhabbet ile, moralini yüksek tutarak destek oluyorlar.

siz olmayacak şeyler yaşamışsınız. Daha en başından iki ailenin arasında feci durumlar yaşanmış. Zorunlu olarak görüşeceksiniz, iki ailede de sorun yaşayacaksınız. Bir de üzerine yalnız kalacaksınız. Bir çocuğunuz olsa, yalnız büyüteceksiniz. Aileler kabul etseler de, hep davranışlarında hissedeceksiniz unutmadıklarını.

Hep eşinize göre yaşayacaksınız. Şu anda yapabileceğiniz pek çok şeyden vazgeçeceksiniz. Mutlu bir evlilik için iki tarafında Kazanıyor olması lazım.

Ayrılmak şimdi zor gelebilir, ama ileride keşke dersiniz. En güzel geçecek zamanlarınız hep sıkıntıyla geçmiş. Aşkın zorlama Ve mücadelE etme, aileleri hiçe sayabilme olduğuna inanmıyorum ben. Çünkü aşkın da bir ömrü var. Eğer şartlar çok zorluyorsa, o da bitiyor.

sırf mantıkla da evlilik olmuyor, sırf aşkla da. İkisinin de olması lazım. Yaşınız kaç bilmiyorum ama yirmilerin başlarında daha çok pembe aşklara inanılır körü körüne. 35 ten sonra mantık da devreye girer, kazandıklarınızın Ve kaybettiklerinizin hesabını yapmaya başlarsınız.

işte o hesaplaşmada sizin de kazandığınızı görmeniz lazım. Aile desteği yok, hep mücadele, bir de yalnızlık. Bu kadar desteksiz olmak, çiftleri birbirine bağladığı kadar, yoruyor da iki tarafı. Ailelerin onayı Da çok önemli.

Ben hiç tavsiye etmem size bu evliliği. Çok zorluk yaşarsınız. Benim eşi asker olan tanıdıklarım var. Doğudalar ama aileleri de onlara çok destek. Hiçbir şey olmasa devamlı konuşma, muhabbet ile, moralini yüksek tutarak destek oluyorlar.

siz olmayacak şeyler yaşamışsınız. Daha en başından iki ailenin arasında feci durumlar yaşanmış. Zorunlu olarak görüşeceksiniz, iki ailede de sorun yaşayacaksınız. Bir de üzerine yalnız kalacaksınız. Bir çocuğunuz olsa, yalnız büyüteceksiniz. Aileler kabul etseler de, hep davranışlarında hissedeceksiniz unutmadıklarını.

Hep eşinize göre yaşayacaksınız. Şu anda yapabileceğiniz pek çok şeyden vazgeçeceksiniz. Mutlu bir evlilik için iki tarafında Kazanıyor olması lazım.

Ayrılmak şimdi zor gelebilir, ama ileride keşke dersiniz. En güzel geçecek zamanlarınız hep sıkıntıyla geçmiş. Aşkın zorlama Ve mücadelE etme, aileleri hiçe sayabilme olduğuna inanmıyorum ben. Çünkü aşkın da bir ömrü var. Eğer şartlar çok zorluyorsa, o da bitiyor.

sırf mantıkla da evlilik olmuyor, sırf aşkla da. İkisinin de olması lazım. Yaşınız kaç bilmiyorum ama yirmilerin başlarında daha çok pembe aşklara inanılır körü körüne. 35 ten sonra mantık da devreye girer, kazandıklarınızın Ve kaybettiklerinizin hesabını yapmaya başlarsınız.

işte o hesaplaşmada sizin de kazandığınızı görmeniz lazım. Aile desteği yok, hep mücadele, bir de yalnızlık. Bu kadar desteksiz olmak, çiftleri birbirine bağladığı kadar, yoruyor da iki tarafı. Ailelerin onayı Da çok önemli.

Katılıyorum size, evlilik iki taraflı özveri ve fedakarlikla kurulabilir. Şartlara göre tabiki bazen bir tarafın daha fazla fedakarlik yapmasi gerekebilir. Bu konuda fedakarlik yapan tek taraf konusahibi. Ki fedakarlik yaptigi en önemli mevzu ailesi. Umarım yazdıklarinizi yaşayarak öğrenmek zorunda kalmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back