• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker ile evlilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaslar merhaba, asker sevgilim ile evlilikten gözüm korkuyor. Bes alti yil kadar batida bir ilcede gorev yapacak ve sonra doguya gidecek. Ben aileme karsi gelip evlendigim icin(henuz evlenmedik, tamam mi devam mi noktasindayim) ornegin cocugumuz olsa benim annem gelip yardim etmeyecek bana ve onun annesi ile de aramiz kotu oldugu icin onun gelmesini de istemiyorum.(Ailelere karsi gelip evlenme söz konusu) Bunun disinda asker ile evlenmenin getirecegi zorluklari siz asker eslerinden dinleyebilir miyim?
Görevler yüzünden bol bol yalnız kalacaksın, cocugunun annesı de babası da sen olcaksın.. Bi de zırt pırt cıkan tayınler var, ev tasımak tan nefret edıyorum artık

Asker polis eşi olmak sevdikten sonra zor değil insanın karekteri ve kişiliği ile mesleği bagdaslatirmak saçma birkere kişiliği bozuksa hangi konumda hangi meslekte olduğunun önemi yok maalesef hem ayrı kalmak aradaki sevgiyi daha çok güçlendiriyor kendinden eminsen seviyorsan herseyin üstesinden gelirsin iyi düşünüp öyle karar verin bence

Asker eşiyim bu yüzden birkaç satır yazabilirim diye düşünüyorum. Onu çok sevdikten ve kendinden emin olduktan sonra o zorluklar gözünde büyümüyor. Kolay diyemem gerçekten çok zor - çocuksuz bile zor- bol bol ayrı kalacaksınız, başına bir şey mi geldi deyip korkacaksın haber alana kadar için rahat etmeyecek, geceleri tek başına ağlayacaksın, yalnız başına yemek yiyecek dışarıda ailecek dolaşan insanları görüp iç çekeceksin. Güzel tarafları da olacak ; kendine istediğin kadar zaman ayırabileceksin, arada mesafe olduğu için aşkınız ilk günkü gibi taze kalacak, eve her gelişinde bayram havasında olacaksın. Beraber geçirdiğin her an balayı kadar güzel olacak. Önemli olan tek nokta o kişi bu zorlukları çekmeye ve beklenmeyen değer mi? Bu sorunun cevabından emin olman lazım. Çünkü onun mesleği senin ve çocuklarının geleceğini çok büyük ölçüde etkileyecek. Gerçekten değeceğini düşünüyorsan zorlukların üstesinden de gelirsin. Bence eşinin ailesi değil de kendi ailen yanında olmalı. Onların rızasını almadan evlenme. Çünkü yalnız kaldığında veya çocuğun olduğunda bir desteğe ihtiyacın olacak. Önce aileni ikna et

Subay, karacı yüzbaşı

yüzbaşı

üniversite mezunu mu yani asker olmadan önce

ben neden ailenin karşı çıktığını anlamadım yine senin neden uzattığını da neyse onlar olmuş bitmiş de

adamın mesleği bu

ileride doğu görevi tabii ki olur gidilecek şehir ise gidersin birlikte

hatta atıyorum birliğine yakın oturulmuyorsa da sen ilinde oturursun vs vs

annem gelmez diyorsun da kimin annesi neden gelsin yanına

yani annenle aran bozuk olmasa yıllarca kendi evini düzenini bırakıp gelip seninle mi yaşayacak

üniversite okumuş çalışma hayatı olan bir kadınsın

çocuğuna da bakarsın yalnız ne var bunda

yıllar önce köyde büyümüş okuma yazması olmayan kv dem polis eşi ile her yere gitmiş

yine ülkede bir çok köyde büyümüş okuması yazması tabii ki de yabancı dili olmayan kadın gidip Almaya da kendine yaşam kurmuş

siz neden anneniz yahut kv deniz olmadan çocuğunuza bakamayacaksınız ki

bu düşüncenizde bir sorun yok mu

biraz zor açıkçası. doğuda her yere es goturulmuyor.bu durumda 2 sene boyunca yılda sadece 3 4 kez görüşmek zorunda kalıyorsunuz. sınıfı ne bilmiyorum ama sürekli endişe halinde oluyorsunuz tehlikede mi diye. 4 5 yılda bir yer değiştirmek zorundasiniz. aileler neden karsi evlenmenize? bence bu daha onemli
yüzbaşı

ben neden ailenin karşı çıktığını anlamadım yine senin neden uzattığını da neyse onlar olmuş bitmiş de

adamın mesleği bu

yani annenle aran bozuk olmasa yıllarca kendi evini düzenini bırakıp gelip seninle mi yaşayacak

yıllar önce köyde büyümüş okuma yazması olmayan kv dem polis eşi ile her yere gitmiş

yine ülkede bir çok köyde büyümüş okuması yazması tabii ki de yabancı dili olmayan kadın gidip Almaya da kendine yaşam kurmuş

[/QUOTE
yüzbaşı

adamın mesleği bu

cevremden hep kendi ailesinden destek gorenleri duyuyorum tek basina cocuk buyutmek zor diyorlar, esim de gorev dolayisiyla yanimda olmayinca ben tek basina altindan nasil kalkarim diye dusunuyorum, en basitinden lohusa kadin yalniz kalmaz degil mi bu gibi seyler ve evlilik ne demek bilmedigim icin aile destegi olmadan daha baska ne sorun olur öngöremiyorum..

Askeri lise harp okulu seklinde cekirdekten gelen bir asker kendisi

Emekli bir asker eşiyim,meslek yıpratıcı helede tek kalınan aylar yada yıllarsa elbette zorluğu olacak.
Gururla taşınan bir meslektir,her kadının bu zor günlerde evladına hem anne hem baba olacaksınız.
Ben ki yaşadım bu zor günleri,hiç bir zaman da of demedim,bu birazda karakterle alakalı bir şeydir.
Hayata bakış açınız çok önemli burada.

Asker eşiyim bu yüzden birkaç satır yazabilirim diye düşünüyorum. Onu çok sevdikten ve kendinden emin olduktan sonra o zorluklar gözünde büyümüyor. Kolay diyemem gerçekten çok zor - çocuksuz bile zor- bol bol ayrı kalacaksınız, başına bir şey mi geldi deyip korkacaksın haber alana kadar için rahat etmeyecek, geceleri tek başına ağlayacaksın, yalnız başına yemek yiyecek dışarıda ailecek dolaşan insanları görüp iç çekeceksin. Güzel tarafları da olacak ; kendine istediğin kadar zaman ayırabileceksin, arada mesafe olduğu için aşkınız ilk günkü gibi taze kalacak, eve her gelişinde bayram havasında olacaksın. Beraber geçirdiğin her an balayı kadar güzel olacak. Önemli olan tek nokta o kişi bu zorlukları çekmeye ve beklenmeyen değer mi? Bu sorunun cevabından emin olman lazım. Çünkü onun mesleği senin ve çocuklarının geleceğini çok büyük ölçüde etkileyecek. Gerçekten değeceğini düşünüyorsan zorlukların üstesinden de gelirsin. Bence eşinin ailesi değil de kendi ailen yanında olmalı. Onların rızasını almadan evlenme. Çünkü yalnız kaldığında veya çocuğun olduğunda bir desteğe ihtiyacın olacak. Önce aileni ikna et
Evet haklisiniz insanin kendi annesi babasi gibi olmuyor, keske desteklerini alabilsem ama ben o kadar soruna ragmen evlenmek istedigim icin destek goremiyorum.

Hayırlı gunler 3 yıllık evlıyım asker esıyım. Ve esım surıye sınırındaydı. Herseyım tek basına gectı oglumuzu bıle tek basına buyuttum. 2 hafta ızne gelır gıderdı.. Elhamdülillah sukurdardım hep nefes alıyor yasıyor olması bıle benım için en önemlısıydı. Takı 18.ekım 2019 saat 22.15se kadar sevgılım hayat arkadasım şehıt oldu. Suan cok sukur oglumuzu buyuyorum Rabbım bızı o makamla sereflendırdı. Demem okı asker polıs zor meslek evlılıgıde zor hayatın bazı zorluklarını tek basına gogusluyorsun herseyı dusunerek kabul et. Rabbım hayırlısıyla nasıp etsin canım

Emekli bir asker eşiyim,meslek yıpratıcı helede tek kalınan aylar yada yıllarsa elbette zorluğu olacak.
Gururla taşınan bir meslektir,her kadının bu zor günlerde evladına hem anne hem baba olacaksınız.
Ben ki yaşadım bu zor günleri,hiç bir zaman da of demedim,bu birazda karakterle alakalı bir şeydir.
Hayata bakış açınız çok önemli burada.
Haklisiniz, insallah hep mutlu olun, olumlu bakmaya calisiyorum ama yasadiklarim beni cok yordu pek olumlu bakamiyorum sanirim

Anlattiklarinizin adamin meslegiyle olan alakasini cozemedim. Aileler once birbirini istememis simdi istiyorlar sanirim,sorun yok o halde.

Anneniz neden evinize gelmiyor? Esinizin annesini neden istemiyorsunuz? Cocugunuz olunca yalniz da bakarsiniz,ben asker esi degilim tek basima baktim cocuguma. Ölmedim yani. Ne istediginizi anlayamadim acikcasi. Seviyorsaniz ,karsilikli anlasabiliyorsaniz,birlikteliginiz mantikli geliyorsa evlenirsiniz bu kadar basit

Hayırlı gunler 3 yıllık evlıyım asker esıyım. Ve esım surıye sınırındaydı. Herseyım tek basına gectı oglumuzu bıle tek basına buyuttum. 2 hafta ızne gelır gıderdı.. Elhamdülillah sukurdardım hep nefes alıyor yasıyor olması bıle benım için en önemlısıydı. Takı 18.ekım 2019 saat 22.15se kadar sevgılım hayat arkadasım şehıt oldu. Suan cok sukur oglumuzu buyuyorum Rabbım bızı o makamla sereflendırdı. Demem okı asker polıs zor meslek evlılıgıde zor hayatın bazı zorluklarını tek basına gogusluyorsun herseyı dusunerek kabul et. Rabbım hayırlısıyla nasıp etsin canım
Basiniz sagolsun cok uzuldum nurlar icinde yatsin Allah sizin ve cocugunuzun ayagina tas degdirmesin insallah..hayirlisi olsun dediginiz gibi

Arkadaslar merhaba, asker sevgilim ile evlilikten gözüm korkuyor. Bes alti yil kadar batida bir ilcede gorev yapacak ve sonra doguya gidecek. Ben aileme karsi gelip evlendigim icin(henuz evlenmedik, tamam mi devam mi noktasindayim) ornegin cocugumuz olsa benim annem gelip yardim etmeyecek bana ve onun annesi ile de aramiz kotu oldugu icin onun gelmesini de istemiyorum.(Ailelere karsi gelip evlenme söz konusu) Bunun disinda asker ile evlenmenin getirecegi zorluklari siz asker eslerinden dinleyebilir miyim?
Edit: ailelerin neden karsi oldugunu aciklayayim; en bastan almak istedim biraz uzun olacak ama cok uzun yillardir sevgiliyiz ben hemsire veya ogretmen degilim ve kamuda da calismiyorum ozel sektor calisaniyim. Ben universitedeyken(sehir disinda okudum)ailelerimiz ortak yasadigimiz semt dolayisiyla birbirini gordu ve sevgilimin annesi daha o zamandan ayrilmamiz icin cok baskilar yapti ayni sekilde benim ailem de onaylamadi ve biz gizli sekilde iliskimizi yillarca yuruttuk. Tabii aileleri ikna edememenin verdigi stresle ayril baris bir iliskimiz oldu. Yillar sonra zorla da olsa ikna ettik söz nisan yaptik ancak ben calistigim yerde belli bir sure daha devam etmek istedigim icin dugunu öteledim. Cunku ailem maddi manevi destek olmayacakti ve para biriktirmem lazimdi. Tabii bu surede nisanlim hep evlenelim nisanliligi uzatmayalim diyordu, ailesi de olumluydu heveslilerdi, gecmise sünger cektik diyordu annesi baska sorun yasamayiz diyordu ve ben kadina güvendim. Öte yandan ben ailemi zorla ikna ettigim icin inanilmaz isteksizlerdi, gecmisteki olaylardan sonra hic guvenmiyorlardi( annesiyle sevgililigimiz doneminde tartismalarimiz olmustu oglundan ayrilmam icin bana baski yapiyordu aileme telefon aciyordu) ve cok gergin bir nisanlilik yasadim, bu sekilde 6-8 ay gecti. Nisanlandigimi duyan isyerim beni isten cikardi.( 1 yil sonrasina dugun dusundugum icin aile icinde kalmasini istemistim ve isyerime soylemedim zaten sozlesmemiz de yoktu). Arada baska sorunlar oluyordu tabii onlari es geciyorum ve bu sefer de ben evlenelim dedigimde nisanlimin annesi evlilik sozlesmesi yapmak istedi gerekce olarak da benim ailemin isteksizligini one surdu neymis efendim beni bosatmak isterlermis. Tabii sozlesmeyi duyunca ben cildirdim ve nisani attim birkac hafta sonra annesiyle geldiler ve annesi kavga cikardi sozlesme icin ozur dilemedi ustune ben oglunu terk ettigim icin intiharina sebep olursam diye bizim evimizde annemi tehdit etti sizi mahkemelerde süründürürüm diye. Cok kotu bir tartismadan sonra nisanda takilanlari bohcalari iade ettik. Bu olaydan sonra iliskimiz cok sarsildi tabii ben ona geri donmek istemedim ama cok israr etti barismak icin ve kabul ettim sevdigim icin. Simdi geldigimiz son nokta o yurtdisinda gorevde ben hala issizim is bulamiyorum,ailelerin destegi yine yok ama artik biktilar. Sevgilim annesiyle konusmayi kesti tepki olarak ama ileride illaki konuscaz diyor ben nasil o kadinla ayni ortamda olucam dedigimde de konusarak medenice cozersiniz diyor. Ben isin icinden cikamadim arkadaslar😔
Temeli sağlam değil, sadece şansını denemiş olacaksın yani ne çıkarsa bahtına gibi. Bi de çocuk mevzularına kafanı takma hele bi o zaman olsun elbet bakacak biri olur, bakmam diyen bile insafa gelir. Neyse de yani evlenirsen de hemen çocuk düşünme bi ölç tart öyle..

Anlattiklarinizin adamin meslegiyle olan alakasini cozemedim. Aileler once birbirini istememis simdi istiyorlar sanirim,sorun yok o halde.

Anneniz neden evinize gelmiyor? Esinizin annesini neden istemiyorsunuz? Cocugunuz olunca yalniz da bakarsiniz,ben asker esi degilim tek basima baktim cocuguma. Ölmedim yani. Ne istediginizi anlayamadim acikcasi. Seviyorsaniz ,karsilikli anlasabiliyorsaniz,birlikteliginiz mantikli geliyorsa evlenirsiniz bu kadar basit
Evet ben en bastan anlatmak istedim biraz karmasik oldu sanirim. Sirasiyla aileler istemiyordu zorla ikna ettik nisan yaptik sonra anlasmazliklar cikti nisan attik simdi yine basladigimiz noktadayiz. Cocuk bakmak tek kalmak sanirim bunlar gozumde buyuyor😔

Temeli sağlam değil, sadece şansını denemiş olacaksın yani ne çıkarsa bahtına gibi. Bi de çocuk mevzularına kafanı takma hele bi o zaman olsun elbet bakacak biri olur, bakmam diyen bile insafa gelir. Neyse de yani evlenirsen de hemen çocuk düşünme bi ölç tart öyle..
Haklisiniz gercekten de oyle, tesekkur ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back