• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker ile evlilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yüzbaşı

üniversite mezunu mu yani asker olmadan önce

ben neden ailenin karşı çıktığını anlamadım yine senin neden uzattığını da neyse onlar olmuş bitmiş de

adamın mesleği bu

ileride doğu görevi tabii ki olur gidilecek şehir ise gidersin birlikte

hatta atıyorum birliğine yakın oturulmuyorsa da sen ilinde oturursun vs vs

annem gelmez diyorsun da kimin annesi neden gelsin yanına

yani annenle aran bozuk olmasa yıllarca kendi evini düzenini bırakıp gelip seninle mi yaşayacak

üniversite okumuş çalışma hayatı olan bir kadınsın

çocuğuna da bakarsın yalnız ne var bunda

yıllar önce köyde büyümüş okuma yazması olmayan kv dem polis eşi ile her yere gitmiş

yine ülkede bir çok köyde büyümüş okuması yazması tabii ki de yabancı dili olmayan kadın gidip Almaya da kendine yaşam kurmuş

siz neden anneniz yahut kv deniz olmadan çocuğunuza bakamayacaksınız ki

bu düşüncenizde bir sorun yok mu

+1 benim söyleyeceklerimi tercüme etmişsiniz 😉👍🏻

baştan kokmuş
konudan bağımsız olarak asla silahlı birini evime sokmam

Arkadaslar merhaba, asker sevgilim ile evlilikten gözüm korkuyor. Bes alti yil kadar batida bir ilcede gorev yapacak ve sonra doguya gidecek. Ben aileme karsi gelip evlendigim icin(henuz evlenmedik, tamam mi devam mi noktasindayim) ornegin cocugumuz olsa benim annem gelip yardim etmeyecek bana ve onun annesi ile de aramiz kotu oldugu icin onun gelmesini de istemiyorum.(Ailelere karsi gelip evlenme söz konusu) Bunun disinda asker ile evlenmenin getirecegi zorluklari siz asker eslerinden dinleyebilir miyim?
Edit: ailelerin neden karsi oldugunu aciklayayim; en bastan almak istedim biraz uzun olacak ama cok uzun yillardir sevgiliyiz ben hemsire veya ogretmen degilim ve kamuda da calismiyorum ozel sektor calisaniyim. Ben universitedeyken(sehir disinda okudum)ailelerimiz ortak yasadigimiz semt dolayisiyla birbirini gordu ve sevgilimin annesi daha o zamandan ayrilmamiz icin cok baskilar yapti ayni sekilde benim ailem de onaylamadi ve biz gizli sekilde iliskimizi yillarca yuruttuk. Tabii aileleri ikna edememenin verdigi stresle ayril baris bir iliskimiz oldu. Yillar sonra zorla da olsa ikna ettik söz nisan yaptik ancak ben calistigim yerde belli bir sure daha devam etmek istedigim icin dugunu öteledim. Cunku ailem maddi manevi destek olmayacakti ve para biriktirmem lazimdi. Tabii bu surede nisanlim hep evlenelim nisanliligi uzatmayalim diyordu, ailesi de olumluydu heveslilerdi, gecmise sünger cektik diyordu annesi baska sorun yasamayiz diyordu ve ben kadina güvendim. Öte yandan ben ailemi zorla ikna ettigim icin inanilmaz isteksizlerdi, gecmisteki olaylardan sonra hic guvenmiyorlardi( annesiyle sevgililigimiz doneminde tartismalarimiz olmustu oglundan ayrilmam icin bana baski yapiyordu aileme telefon aciyordu) ve cok gergin bir nisanlilik yasadim, bu sekilde 6-8 ay gecti. Nisanlandigimi duyan isyerim beni isten cikardi.( 1 yil sonrasina dugun dusundugum icin aile icinde kalmasini istemistim ve isyerime soylemedim zaten sozlesmemiz de yoktu). Arada baska sorunlar oluyordu tabii onlari es geciyorum ve bu sefer de ben evlenelim dedigimde nisanlimin annesi evlilik sozlesmesi yapmak istedi gerekce olarak da benim ailemin isteksizligini one surdu neymis efendim beni bosatmak isterlermis. Tabii sozlesmeyi duyunca ben cildirdim ve nisani attim birkac hafta sonra annesiyle geldiler ve annesi kavga cikardi sozlesme icin ozur dilemedi ustune ben oglunu terk ettigim icin intiharina sebep olursam diye bizim evimizde annemi tehdit etti sizi mahkemelerde süründürürüm diye. Cok kotu bir tartismadan sonra nisanda takilanlari bohcalari iade ettik. Bu olaydan sonra iliskimiz cok sarsildi tabii ben ona geri donmek istemedim ama cok israr etti barismak icin ve kabul ettim sevdigim icin. Simdi geldigimiz son nokta o yurtdisinda gorevde ben hala issizim is bulamiyorum,ailelerin destegi yine yok ama artik biktilar. Sevgilim annesiyle konusmayi kesti tepki olarak ama ileride illaki konuscaz diyor ben nasil o kadinla ayni ortamda olucam dedigimde de konusarak medenice cozersiniz diyor. Ben isin icinden cikamadim arkadaslar😔
Kedigiller20 Kedigiller20

A arec bir asker eşi olarak farklı şehir de yaşamanın zorlukları var hele ki benim gibi atanma ihtimali düşük meslekler de ama şunu söylebilirim nişanlına güveniyorsan ve hep benim arkamda olur diyorsan doğu da ya da batı da görev yapması sorun olmaz. Ama annesi ve senin aranda dengeyi kuramazsa bu durumda en çok yıpranan sen olursun onun için bu konu da tek düşüneceğin şey eşinin annesi ve senin aranda nasıl bir denge kuracağı olmalı. Kendin ailenle ilgili sorunda hiç bir zaman senden vazgeçmezler onun için bebeğin olsa da gelip bakarlar şuan bunu hiç stres etme

Askerlikten bağımsız olarak siz bu adamla evlenmeyin. Ailesi sıkıntılı siz ailenize karşı gelecekseniz ama o kendi ailesine karşı gelemeyecek. Bir de özel sektör çalışanıysanız her yerde pat diye iş bulamazsınız tek maaşla da ömür geçmez. Batı-doğu değil olay huzurun olduğu her yer evdir. Mesela diyarbakirin ufak bir ilcesine gitti diyelim nasıl iş bulacaksınız ? Çocuk bakmak iki kisiyle bile zor bir şeyken tek başınıza nasıl yetişeceksiniz ? Esiniz hafta sonları gelecek mesela ben calısıyorum diyecek ev islerine yardım etmeyecek, cocukla ilgilenmeyecek. Her şey sizin üstünüze kalacak.

Benimde esim asker asik olup evlendik o zamanlar gozum hicbisey gormuyodu tabi aklima bile gelmiyodu o gidince nasil yasacam diye. Evleneli 1ay olmustu goreve gitdi 1yillik 6ay kendi memleketimde kaldim coook zordu 6ayda gorevine yakin biyerde kaldim ayda sadece 1kez gele biliyodu eve. Benim icin cok zordu ama sevgim asla azalmadi dahada cogaldi simdi 1senelik birlikteyiz sonra yine ayrilik bakalim cocuk olursa belki daha az ozlerim

Katılıyorum size, evlilik iki taraflı özveri ve fedakarlikla kurulabilir. Şartlara göre tabiki bazen bir tarafın daha fazla fedakarlik yapmasi gerekebilir. Bu konuda fedakarlik yapan tek taraf konusahibi. Ki fedakarlik yaptigi en önemli mevzu ailesi. Umarım yazdıklarinizi yaşayarak öğrenmek zorunda kalmaz.
İnşallah. Benim bir arkaDaşım var. İki kere boşandı. İki evliliğinde de mantık evliliği yaptı, maddi imkanları ve çocukların karakterini değerlendirerek. Sonuç ikisinde de mutlu olamadı.

bu nasıl olumsuzsa, Bütünüyle mantığı hiçe sayarak aşk evliliği yapmak da aynı şey.

İnsan inanıyor, ben onsuz ne yaparım, hep onu merak ederim, ömrüm boyunca unutamam diye. Hatta biraz arabeske bağlıyor. En büyük aşklarda, 7 senelik ilişkinin sonunda evlenenlerde bile belli bir süre sonra mantığın devreye girdiğini ve sevgilerini sorgulamaya başladıklarını gördüm. Ailelerle sorun yaşayanlarda daha da çok.

Sevmek dediğin şey uğruna her şeyi feda edeceğin bir şey olmamalı. İnsan kimseyi kendisinden daha öncelikli tutmamalı.

umarım yaşayarak öğrenmek zorunda kalmaz bunları.

Bence söz konusu kişinin gerek mesleği gerekse başka bir durumu yüzünden kafanızda tereddütler varsa evlilik kadar kalıcı bir kararı asla almayın. Gerçekten çok sevseydiniz bütün zorluklarını bir şekilde göze almış olurdunuz. Bu kadar kararsızlıkla karşınıza fazla engel çıkmasa da mevcut olanlar gözünüzde büyür. Hislerinizi veya düşüncelerinizi eleştirmiyorum yanlış anlamayın. Ama başkalarına fikir soracak kadar kararsızsanız bence vazgeçmeniz en iyisi.

Arkadaslar merhaba, asker sevgilim ile evlilikten gözüm korkuyor. Bes alti yil kadar batida bir ilcede gorev yapacak ve sonra doguya gidecek. Ben aileme karsi gelip evlendigim icin(henuz evlenmedik, tamam mi devam mi noktasindayim) ornegin cocugumuz olsa benim annem gelip yardim etmeyecek bana ve onun annesi ile de aramiz kotu oldugu icin onun gelmesini de istemiyorum.(Ailelere karsi gelip evlenme söz konusu) Bunun disinda asker ile evlenmenin getirecegi zorluklari siz asker eslerinden dinleyebilir miyim?
Edit: ailelerin neden karsi oldugunu aciklayayim; en bastan almak istedim biraz uzun olacak ama cok uzun yillardir sevgiliyiz ben hemsire veya ogretmen degilim ve kamuda da calismiyorum ozel sektor calisaniyim. Ben universitedeyken(sehir disinda okudum)ailelerimiz ortak yasadigimiz semt dolayisiyla birbirini gordu ve sevgilimin annesi daha o zamandan ayrilmamiz icin cok baskilar yapti ayni sekilde benim ailem de onaylamadi ve biz gizli sekilde iliskimizi yillarca yuruttuk. Tabii aileleri ikna edememenin verdigi stresle ayril baris bir iliskimiz oldu. Yillar sonra zorla da olsa ikna ettik söz nisan yaptik ancak ben calistigim yerde belli bir sure daha devam etmek istedigim icin dugunu öteledim. Cunku ailem maddi manevi destek olmayacakti ve para biriktirmem lazimdi. Tabii bu surede nisanlim hep evlenelim nisanliligi uzatmayalim diyordu, ailesi de olumluydu heveslilerdi, gecmise sünger cektik diyordu annesi baska sorun yasamayiz diyordu ve ben kadina güvendim. Öte yandan ben ailemi zorla ikna ettigim icin inanilmaz isteksizlerdi, gecmisteki olaylardan sonra hic guvenmiyorlardi( annesiyle sevgililigimiz doneminde tartismalarimiz olmustu oglundan ayrilmam icin bana baski yapiyordu aileme telefon aciyordu) ve cok gergin bir nisanlilik yasadim, bu sekilde 6-8 ay gecti. Nisanlandigimi duyan isyerim beni isten cikardi.( 1 yil sonrasina dugun dusundugum icin aile icinde kalmasini istemistim ve isyerime soylemedim zaten sozlesmemiz de yoktu). Arada baska sorunlar oluyordu tabii onlari es geciyorum ve bu sefer de ben evlenelim dedigimde nisanlimin annesi evlilik sozlesmesi yapmak istedi gerekce olarak da benim ailemin isteksizligini one surdu neymis efendim beni bosatmak isterlermis. Tabii sozlesmeyi duyunca ben cildirdim ve nisani attim birkac hafta sonra annesiyle geldiler ve annesi kavga cikardi sozlesme icin ozur dilemedi ustune ben oglunu terk ettigim icin intiharina sebep olursam diye bizim evimizde annemi tehdit etti sizi mahkemelerde süründürürüm diye. Cok kotu bir tartismadan sonra nisanda takilanlari bohcalari iade ettik. Bu olaydan sonra iliskimiz cok sarsildi tabii ben ona geri donmek istemedim ama cok israr etti barismak icin ve kabul ettim sevdigim icin. Simdi geldigimiz son nokta o yurtdisinda gorevde ben hala issizim is bulamiyorum,ailelerin destegi yine yok ama artik biktilar. Sevgilim annesiyle konusmayi kesti tepki olarak ama ileride illaki konuscaz diyor ben nasil o kadinla ayni ortamda olucam dedigimde de konusarak medenice cozersiniz diyor. Ben isin icinden cikamadim arkadaslar😔
Askerle evlilik nasıl merak ediyorsan hem mental hem fiziksel güç gerektiriyo. Seviyosan her şeye gücün yetiyo . Detaylar pek iç açıcı değil.

Bende elerdim, surekli can sagligi icin panik olmak cok yorardi. Asil istemeyecegim neden öyle görevleri olan insanlar surekli siddetle göz göze, piskolojilerinin bir sekilde bozuk olduklarini dusunuyorum. Ve evlilikte surekli alttan alan taraf olmak istemezdim.

Aileniz niye istemiyor? Sizce mantikli nedenler varmi?
Çok önyargılı olmuş canım bu yorum. Bir asker eşi olarak açıkça şunu söyleyebilirim: evlerinin,eşlerinin en çok kıymetini bilenler de onlar. Şiddet yanlısı bir eğilim ile işin pek alakası yok. Her meslekte çıkan çürük elma yüzdesi ne ise odur askerden de çıkan. Çünkü o karakter ve kişilik bozukluğundan kaynaklanıyor. Benim eşim mesela çok sakin, saygı gösteren, asla sesini yükseltmeyen, küfretmeyen, hakaret etmeyen, kavga etmeyen, sahip çıkan, kıymet bilen biri.

İsin icinden cikamayacak bisey yok bukadar olay yasaniyor cocuk hala daha konusacaksin cozeceksin diyor sende hala daha bu adamla birliktesin. Bu evlilikten asla hayir huzur gelmez. Gelecek olsaydi sevgiliylen mutlu olurdunuz. Evlenince biseyler degisir diye bekleme degismez annesi hayatinizin icine edecek esinde konus medenice diyecek bu yani

Bende subay eşiyim.Ailelerine çok düşkün olacağı için karşı taraf mutlaka siz evlendikten sonra eşiniz affedip sizinde samimi olmanızı isteyecek.siz doğuya yanına giderseniz dahi calisamayacaginiz için aile hep oğlumun parasını yiyor diyecek.kendi ailenle onunkinin arasındasıkışıp kalacaksınız.es eve geldiğinde dinlenecek tüm işler sana kalacak.o görevdeyken gene sana kalacak.bile bile kölelik.normal bir evlilik değil bizimkisi.sürekli taşınma.ev çevre değişimi.cocuklarin okul degisimi.heekesin seni çok para kazanıyor zannedemedi.ailesinin sürekli para istemesi vs sayamayacağım bir sürü problemler.ailenin onayı olmadan asla evlenme.Ailesinin desteği olmadığını bindiklerinde ezerler insani
Bir subay eşi olarak tek katıldığım aile desteği olmadan evlenmemek. Bunun dışında saydığınız şeyler meslekle değil eşin karakteri ile alakalı. Ben özel sektör çalışanıyım. Evden çalışıyorum. Buna rağmen, Eşim eve geldiğinde, yemek var mı demez. hadi yemek yapalım der. Birlikte yaparız hep. Bazı haftasonları hadi sen kuaföre faln git, yemeği ben hallederim, seni alırım gelip der. Temizliğe mutlaka yardım eder. Zaten çok temiz ve düzenlidir. Ne zaman “ben” desem “biz” diye düzeltir. Köpeğimizin tüm sorumluluğunu alır. O görevdeyken bize kalması normal değil mi?:) Taşınma kısmı için minimal bir hayat seçmek önemli. Az eşya, öz eşya diyorum. Çevre değiştirmek de kişiye göre değişiyor. Ben severim mesela. Yeni yerler tanımayı, yeni insanları. Ve evet herkes çok kazandıklarını sanır. Bu da haklı olduğunuz 2. konu.

Asker eş olayindan öte ilişkiniz artık dikis tutmiycak. Sizden olmaz. Cabalamayin artık. Çok üzgünüm maalesef hayatımda ilk kez bu forumda bu kadar net konuşuyorum. Deneyimlerime dayanarak bunu soyluyorum

Adayin asker olmasindan once dusunmeniz gereken baska sorunlar var. Aileler arasinda bu kadar problem olan biriyle evlenmek istemezdim ben acikcasi. Asiri yuzgoz olunmus. Evlendikten sonra annesi cok problem yaratir. Bunlari goze aliyor musunuz?

Bir subay eşi olarak ben de bir kaç şey söyleyebilirim sana. Görevi zor biriyle evleneceksin. Haftasonu nöbeti olacak, görevi olacak, yıldönümü için yemek rezervasyonu yapacaksınız, arayıp diyecek ki bu akşam gelemiyorum. Doğum günlerinizde, bayramlarda, hamileyken, doğumda vs ayrı olabileceksiniz. Mesela ben 3 senedir doğum günlerimde eşimle birlikte değilim. Çünkü tam o hafta her yıl bir tatbikat yapılıyor. Bu sene de olacağı gibi. Mesela ben eşimi 6 aydır göremedim. Pandemi nedeniyle karantinadalar ve üstüne de görevleri var hem Yunanistan tarafında hem de doğu Akdeniz’de. O yüzen sürekli haberleri takip ediyorum. Pandemi devam ettiği sürece görüşemeyeceğimiz kesin. Mesela bunlar eksileri. Ama çok gurur duyacaksın. Aşkınız uzun yıllar solmayacak. Aranızdaki bağ sımsıkı ve çok güçlü olacak. Tatilleriniz hep çok özlenmiş bir çiftin tatili olacak. Sonrasında tam olarak hem senin, hem de eşinin karakteri konuşacak. “Biz” diyebilecek misiniz? Sen onunla her hayat şartına var mısın? Doğuya da gideceksin, ev de taşıyacaksın, yalnız da kalacaksın, çocuğunu sen büyüteceksin. Ama mesleğini bir kenara bırak başınıza gelebilecek her hayat şartında sen “ben bu adamla bir evliliğe varım” diyor musun? Ve o da aynı şeyi söylüyor mu? Karım evde sıkılacak, arkadaşı da yok, onun için ne yapabilirim diyecek mi? Seni el üstünde tutacak mı? Aşkınız bu güce sahip mi? Önce bunlar önemli. Yok asker sinirli olur, yok iş yapmaz, yok her şey sana kalır vs vs gibi saçmalıklara inanma. Bu karakter ve ilişkisel anlamda aranızdaki bağla ilgili. Benim eşim her şey yapar. Temizliğe de yardım eder, yemek de yapar, evliliğimizi hep el üstünde tutmaya çalışır. Sonrasında asıl konu öncelikle sen aileni ikna edeceksin tatlı tatlı. Nişanlına gelince, Nişanlın seni bu konuları halltmek için ailesiyle başbaşa bırakamaz. Bırakmamalı. Bu sorunu çözecek olan o. Sen değilsin. Sen mesafeni o aileye karşı her zaman koruyacaksın bu saatten sonra. Ne küseceksin (eşinin huzuru için) ne de samimi olacaksın ( kendin ve ailen için) nişanlına bunu net şekilde söyle. “Ben bu sorunları senin çözmeni bekliyorum, istiyorum. Senin ailen ve ben bu şekilde yüz göz olmak istemiyorum. Eğer ailene karşı evliliğimiz boyunca bunu yapamayacaksan evlilik zor” de. Herkes kendi ailesini ikna etmek, yatıştırmak ve gerekirse uzak tutmakla sorumlu olmalı. Yeri geldiğinde kendisi annesinin önüne geçemeyecekse senin için, kusura bakmasın. Annesinini söylediklerini sana, senin söylediklerini annesine götürmesin. Bunu çözerim diyorsa biraz geri çekilip izle bakalım. Şu an annesiyle arasına küslük koyması da bir adımdır. Ama bu adımın gerisi önemli.

bir sure daha devam etmek istedigim icin dugunu öteledim. Cunku ailem maddi manevi destek olmayacakti ve para biriktirmem lazimdi. Tabii bu surede nisanlim hep evlenelim nisanliligi uzatmayalim diyordu
E sevgilin alsaydi herseyini sizde bir an once evlenseydiniz

Çok önyargılı olmuş canım bu yorum. Bir asker eşi olarak açıkça şunu söyleyebilirim: evlerinin,eşlerinin en çok kıymetini bilenler de onlar. Şiddet yanlısı bir eğilim ile işin pek alakası yok. Her meslekte çıkan çürük elma yüzdesi ne ise odur askerden de çıkan. Çünkü o karakter ve kişilik bozukluğundan kaynaklanıyor. Benim eşim mesela çok sakin, saygı gösteren, asla sesini yükseltmeyen, küfretmeyen, hakaret etmeyen, kavga etmeyen, sahip çıkan, kıymet bilen biri.
kusura bakmayin , evet baya önyargili olmus:/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back