canım cok zor vazgeçmek ama onu yönlendir. sende bende mutlu bi yuva kurabilmek için çalışmalıyız falan de. çünkü aşk bi yere kadar.. maddi sıkıntı her zaman sorun oluşturur evlilikte. bu istediğim gibi değilse bırakıyorum deme. onu yönlendir. oda işe başlasın herşey yoluna girer. çok iyi işleri varken evlenen daha sonra işsiz kalanlar da var. bu iş hayatını da etkiler.bunun için aşkından vazgeçme..
Aşık olduğun adama ne hissedersen hisset, sakın ama sakın eğitiminden hedeflerinden vazgeçme cnm. Bu hayatın boyunca yapıcan en büyük saçmalık olur! ayrıca çevrenin görüşü sana vız geliyo olabilir ama malesef davul sesi uzaktaki gibi hoş gelmez malesef. yani hakikaten yapamazsın üniversiteyi bitirince onunla. O adam bi süre sonra komplekse girmeye başlayacak. kendini senden küçük görücek. Sen iş ortamında okul ortamında arkadaşlarınlada vakit geçireceksin elbette ama o bunu hep yanlış anlıcak. Sen daha çok para kazanıcaksın ve o bunu gurur yapıcak bu gibi bir sürü şey olucak. Ve şimdi senin o yere göğe sığdıramadığın uğruna depresyona girdiğin aşkın bir hiç olup gidicekKime aşık olursan ol, ilerde sahibi olucağın yavrularının hayatını düşünerek devam et yoluna.. O adam bi süre sonra işten bile çıkartmaya kalkar seni. Sense kariyerinde hızla tırmanırken üstelik :S sonra bi bakmışsın çocukların olmuş ve iş hayatına sıfırdan başlamak zorundasın. Bu çok büyük yıkım olur senin için. İyice düşün en doğrusuna karar ver canım. Rabbim seninle olsun....
en doğrusunu yapmışsın tatlım, evlendktn sonra kavga etmek huzursz olmaktnsa... ideallerinin peşnden koş, hangi acı unutulmuyo ki...
Kariyer eğitim ve maddi üstünlük bunlar eğer karşındaki erkek olgunsa ve sen bunları onun başına kakmadığın sürece sorun olmaz..ama ülke ülke gezmek konusuna gelince bence fazla abartıyorsun,sonuçta eşin kol çantan değil ki takacaksın peşine..Yani eğer bu adamla olmak istiyorsan onu da çok hırpalamamalısın..sonuçta bi riş bulsa bile senınle yurt dışına gelemez..Sen de sabit bi iş bulup işinde yükselm eyi hedeflemelisin bence,iş te kariyer hırs peşinde koşarken evde eşini mutlu edecek bi bayan olabilirsin..
malesef ask yeterlı degıl .ınsan asık oldugun da toz pembe gorur herseyı.ama hayat toz pembe degıldır .su anda evlı degılsınız gozunuze belkı hersey batmıabılır kı daha sımdıden rahatsız oldugunuz durumlar var ve haklısınız da .evlendıkten sonra bunlar sızı daha da cok rahatsız edecek .sadece sızı degıl o 'nu da rahatsız edecek .cevrem de boyle cok ornek var .davul bıle dengı dengınedır derler bosuna dememısler .sızın o'ndan egıtım olarak dolayısıyla maddı olarak guclu olmanız ,hem sızı rahatsız edecek hem de o'nu.benım de boyle bır tanıdıgım vardı .cok severek evlendıler ama sımdı bosanma durumundalar .sorun ıse;kultur farkı ve maddı sorunlar .kız egıtımlı ısınde karıyerı olan bırı ve esının aldıgı ucretten 2 kat fazla alan bırı .esı ıse ,kendı ısını yapmasına ragmen kız kadar kazanamıyor .araların da bu durum sorun oldu .kız artık soylenmeye basladı ,ben calısmasan bu eve bakabılırmısın ,benım paramla bu ev gecınıyor .emınım benım karıyerım ve param ıcın benımle evlenmek ıstedın ,ben senı kaybetsem senın gıbı surusunu dızerım ama sen bır tane ben daha bulamazsın ..neler neler cok cırkınlestıler anlıcagın .kız bunları soyledıkten sonra pısman oluyor ama dılıne de hakım olamıyor ne yazık kı .o yuzden tatlım sen en ıyısını yapmıssın .ayrıca sen de o'nun egıtımı ıcın ugrasmıssın okuması ıcın baskı yapmıssın ,ama o okumayı tercıh etmemıs .aılesı mı okutmuyor dıye dusunuyorsun ama ,bence aılesıyle ılgılı bır durum degıl ,kendı tembellıgı okumak ıstemıyor .hedeflerı ufku senın kadar genıs degıl .hele kı bu erkek cocugu .erkek cocugu okumak ısterse onunde hıc bır engel olamaz .maddı sorunları egıtım ıcın hıc bahane bıle sunamaz .benım ne arkadaslarım vardı .kız oldukları halde hem okuyup hem de gece calısırlardı ne zor sartlarla .erkek bunları yapamaz mı ısterse yapar .o yuzden canım sen sakın uzme kendını hedeflerınden sakın vazgecme .bunları sen degıl o dusunmelıydı .benım kız arkadasımın hedeflerı bu kadar buyukken ben o'nun yanına yakısmalıyım dıyıp o da okumalıydı .o yuzden sen en ıyısı yapmıssın .önun cok acık .hedeflerınle cok ıyı yerlerde olucagına ınanıyorum .
sansın bol olsun cnm
canım cok zor vazgeçmek ama onu yönlendir. sende bende mutlu bi yuva kurabilmek için çalışmalıyız falan de. çünkü aşk bi yere kadar.. maddi sıkıntı her zaman sorun oluşturur evlilikte. bu istediğim gibi değilse bırakıyorum deme. onu yönlendir. oda işe başlasın herşey yoluna girer. çok iyi işleri varken evlenen daha sonra işsiz kalanlar da var. bu iş hayatını da etkiler.bunun için aşkından vazgeçme..
bu karşındaki kişiye bağlı gibi geliyor bana...o bunu kompleks haline getirir mi ilerde biz bilemeyiz...
bu durumda senin yaşadıklarının benzerini yaşayn arkadaşım vardı.ilkolkul mezunuydu sevdiği çocuk arkadaşım da üniversite okuyordu ve kültür fakı da vardı..arkadaşım kaçarak evlendi.biz eşi okumasına karrışır çalıştırmaz diye korkarken çocuk gayet anlayışlı çıktı..kız okulu da bitirdi yüksek lisans bile yaptı..şimdi bebekleri oldukaçmasa iyi olacaktı da neyse:)))
zorluk çekmediler mi çektiler arkadaşım bebek olunca çalışamadı eşinin maaşı yetmedi.anneler baktı hep bebişe.arkadaşım lohusalığı atlatıp yine çalışmaya devam etti..kimse kimsenin içini bilmez tabi..onun da pişmanlıkları oluyor ama hala eşini çok seviyor..başkasını sevemezdim der hala ailesi de alıştı duruma...iyiler şu an:)))artık sen karar vercen canım.
aşk kesinlikle yeterli değil. davul bile dengi dengine demişler ya atalarımız boşuna dememişler tatlım.. o yüzden sen doğru bir karar verdin ve bu kararının arkasında dur için kan ağlasa da.. insan bir kere aşık olmuyor inan bana sana uygun seni daha iyi anlayabilip, tamamlayabilecek birine de aşık olacaksındır. kararında dur lütfen erkekler maddi eşitsizliği kaldıramıyor ve eşlerine çok çektiriyorlar okuyoruz forumda da.. bugünler de geçecek ne kendini ne de karşındaki insanı üzme. bitirdin, çek git arkana bakma. sen en doğrusunu bilirsin :)
kesinlikle katııyorum zamanın ne göstereceği belli değil yaşamadan belli olmaz sen işsiz dolanırken o çok iyi yerler de olabilir herşey okul değil !!! ( bir çok iş adamının hayatını okuduk ) eğitim çok önemli ama kariyer yapıcam diye birşeylerden vazgeçmek zorunda değilsin yönlendir erkek arkadaşını herzaman birbirinize destek olun seviyorum diyorsanız mücadele edin pes etmek yok el ele mücadele :))
hayır yeterli degil bende benzer şeyler yaşadım vazgeçmek en iyisi çünkü bir süre sonra o senin eğitimi kazancını ister istemez kompleks edinip seni başka yerlerden sıkıştırmaya çalışıyor ve daha çok yıpranıyorsun hazır bitirmişken kararının arkasında dur hele ki ailen onaylamıyorsa sakın
evet benzer şeyler yaşamıştım...yaşlarınız kaç bilmiyorum ama 20 li yaşlarına başlarındaysanız sen doğru bir karar vermişsin gibi görünüyor..üzgünüm ama diyebilceğim bu...ilerleyen zamanlarda aşkın tek başına bir anlamı olmadığını görüyor insan çünkü...çok sevmişsiniz birbiriniz ,aşıksınız..ama sen görebilmişsin bazı şeyleri..iki taraflı fedakarlık duygusu olması gerekiyor..yani sen ondan bişiyler yapmasını istemişsin,her imkanı değerlnedirmesini istemişsin,ama o...ailesi okumamasını istese bile açık öğretim bence bir insanın eğitimini devam ettirmesi için gayet güzel bir yöntem..ileride her ne kadar aşık olursanız olun,yaşadığıınız farklı hayatlardan dolayı kültür farkı devreye girecek...ilerde tekrar bu şekilde bir ilişki yaşayacağının garantisini vermek gerçekçi bir yaklaşım olmamakla birlikte imkansız değil elbet..fakat hem aşık olup hem üzüleceğin gerçeği ,şu anlattıklarınla birlikte yüksek bir ihtimal gibi görünüyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?