Ask ve para

Evlilik icin ask yetmiyorsa, hepimiz sevmediğimiz zengin birinimi bulalım kendimize???

Aşk konusunda herkes yaşadigini bilirmiş, kimine sadece masallarda, kimine ise hayatin en buyuk gercegi.
Ve evet maddiyat konusunda ise haklisiniz, hickimse evinin ihtiyacini dahi karsilayamayan bos gezenin bos kalfasi bir tip istemez, cok dogru ki bende istemem. Ama eger okudu iseniz soz konusu olan meselede konu sahibesi sevgilisi hakkinda muhtemelen "memur" olacak diyor. Memurluk sizce issiz gucsuz serserilikmi? Konu sahibesi erkek arkadasina bildigin bu muameleyi yapiyor. sizde takdir edersinizki su forumdaki uylerin yuzde doksani eslerinin memur olmasi icin canini verirdi canini... Hadi memur olamadi girer bir ise calisir, zira konudaki tasvire gore sevgilisi oyle bos bir adam degil illaki calisir cabalar.
Fakat buna ragmen konu sahibesi yok babam zengin herseyi yapar ama ama damadin ailesi yapamaz, yok beni isteyenler hem yakisikli hem zengin gibi biseyler soyluyor, sizce bu dogrumu?
Benim itirazım buna. Bu yuzden diyorum ayrilda o cocugun basini yakma diye.
Madem elin oglunu sevgilisi ile kiyas ediyor ve elin oglunu ustun goruyor ise biraksin adamcagizi, elbet Allah o adami oldugu gibi sevecek birisini karsinina cikarir.
Hayir yani hicbir sebep olmasa dahi isterse yine ayrilir ozgur iradesidir. Fakat eln oglunu sevgilisi ile kiyas etmesi be demek? Soyleyin eger sevgiliniz sizi baska kizlarla boyle kiyas etse siz kabul edermiydiniz boyle biseyi??

Para mal mülk orasına karışmam. Ama bir evlat babadan borç açmayı görüyorsa o da öyle oluyor. Bu demek barda pavyon da yer demiyorum. Ama kenara para atma bir şeyler yapma alışkanlığı olmuyor çünkü öyle görmemiş. Karar senin.

Evlilik icin ask yetmiyorsa, hepimiz sevmediğimiz zengin birinimi bulalım kendimize???

Hayatta hicbir sey tek basina yeterli degil.

Ornegin tip okusaniz doktor olsaniz ve vicdansiz biriyseniz hastalara gereken ozeni gostermedikten sonra doktor olmanin onemi kalmaz tam tersi insanlara aci cektirmis olursunuz.

Bizim gibi dusunenlerin soylemek istedigi cooook farkli.Zaten memur olacagi belli degil insanlar o kadar calisip zor ataniyor.
Annesi de konu sahibinin babasini para yemek icin kulllanacaklarini soylemis.
Adam emek vererek kazanmis onlari sizin aileniz bir kazak alsa kiyamazsiniz saklarsiniz konu sahibi babasinin emegine sahip cikmakta hakli.

Tek maddiyata bakmaya ben de karsiyim.

Son düzenleme:
Kesinlikle ayrıl, aşık değilsin

Tamamda çocuk zaten atanmayı bekliyormuş. Hani öyle boş gezen bir tip değil. Ayrıca bana sevgilim dese ki, ailem iyi biyere kapak attın, bu kızı kaçırma gibi şeyler söylese, ben o insanla evlenmeyi birak, sevmem bile. Ben inanmadım o kısmına pek. Ben zaten evlenenler herşeylerini kendileri yapsınlar fikrindeyim. Yapamayacaklarsa evlenmesinler. Beklesinler. Konu sahibi sevdiği adami yerden yere vurdu. Sevgilisi atanamasada girip biyerde çalışır, parasını kazanir. Benim babamında parasi değerli. Kendim bile yemem, kaldı başkasına yediricem

İnsan insanı bu kadar yerebilir mi ya ?
Koca kişisi malını mülkünü önüne dökse yemem demezsin
Ama sırf ailen arabanı alacak diye yedirmeyiz hesapları yapılıyor .
Babasının üzerinden kişiliğe sarfedilen sözler falan , yazık .
Bence de siz denk birini bulun , yemeyin adamı .

Para pul önemli değil. Kimde varsa o olur.
Ama düşünceler başladıysa bence aşk çok sağlam değil..

Ha bir de illa ki senin babanın evinde oturup babasının arabasına binecek diye bir kaide yok. Herşeyi sıfırdan kendiniz kurun neden illa aileden bişey bekliyorsunuz ?

Ya disardan konusmasi nasilda basit ? Birakirmis bekara kadin bosamak kolay derler cidden oyle :) 4 yildir konusuyoruz biz ama 1 yildir bunlari dusunuyorum annesinin lafini duydugumdan beri sirf annesi oyle dedi diye hadi gule gulemo dicekti bana ?

Iside yok iyi :) yani ne o var ne bu var

Bidahakine hatirlayimda aa biliyir musunuz benim askim soyle iyi boyle iyi diye bi konu acim bir derdim vara :)

Olmasini cok istiyorum ama hep aklima ilerde olucak cocuklarim geliyor ya esimin babasina para vermesi gerekirse ? Sirf babasinin kari kiz askina benim kizima ist3digimi alamazsam ?

Valla zor bir durum.
Herkese saygı duyarım ama benim tercih edebileceğim tarzda biri değil. :)

Valla ask mi para mi bilmem ama bu sevdiceğinle evlenirsen ailesinden yana sıkıntı yaşarsın..eş adayın şimdiden babasinin kredi borclarini ödüyormuş..zevkine düşkün babasınin borcu bitmez..birde sen calisip odeyeceksin o borcu..eşinde ev gecindirecek para olmaz ise sen calisacan..eger odemezseniz evliliginize müdahale edecekler..huzursuzluk yaratacaklar..zaten bu erkekler evlendikten sonra ya anneci babaci oluyor..sana laf soyletmez..burada çok okuyoruz bunları.aşkın omrü kısadır..aşk pencereden çıkıp gidince fakirlik kapıdan girer..

neden olmasın ?
Dertsiz insan yoktur , fakat aşkım şöyle böyle diye konu açmak için ortada gerçek iki seven olması gerekmiyor mu ?
Sonucta gozumde kor degil :) o kadar cok eksi varki artilari goremiyorum tek bildigim beni cok sevdigi ama sevgi gecici diyor herkes :) bide ailesine duskun biri sevgilim :) korkuyorum evlenip bosanmaktan cok korkuyorum o yuzden mantikli dusunmeye calisiyorum

Bunu karşınızdakini yermeden yapmanızı öneririm o halde
Ayrılacaksanuz dahi gidipte adamı baban senin şöyle , annem böyle dedı demeyin
Hetkesin bir onuru gururu var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…