• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ask ve para

Lutfen yorum yaparken ongorulerinizi bi kenara birakin

Benim sevgilim var beni cok cok sevdigi konusunda hicbir supem yok hatta benim onu sevdigimden daha cok seviyor ama simdilik isi yok buyuk ihtimal memur olucak lise mezunu ve ailesinin durumu kotu biz evlenirken babasinin tek karisicagi sey 5 tane bilezik takmak olucak ama sevgiliminde dugunu ev esyasini alabilecek bi gucu yok

Bizim durumumuz gayet iyi hic yokluk gormedim Allaha sukur biz evlenirken ailem kiz tarafinin yapmasini gerekenin fazlasini bile yapicak buna eminim hatta ben evlenirken bide arabamida vericekler

Sevgilimin babasu gecmisinde hep pavyomda yemis bu paralari bitmek bileneyen kredi borclari var surekli borc oduyorlar sevgilimde bi yandan onlara yardim ediyor tabiki ailesi yardik edicek ama kenarda 5 kurusta paramiz yok

Annem diyorki ben denk birini istiyorum sana diyor annemde hakli biri gelicek babamin parasiyla arabasina binicek evinde oturvak belkide is yerinde calisicak babam soguk demeden calisip didinip kac yilda elde etmis

Evet sevgilim benim canim herseyim.olucak ama babamin olmicak sonucta benim evim olsa ne evi canimi feda ederim kocama ama babamin o yuzden onlarin tarafi birsey yapmazken benim babamin yapmasini zoruma gider babam icin uzulurum

Sonucta onun babasi pavyonlarda yerken benim babam calisiyordu suanda oglunun parasinida aliyor

Bu arada mezun olunca ben evlenicez tabiki mezun olunca bende calisicam ama en fazla neyimize yeterki bu ?

Ben cok korkuyorum bu evlilikten

Diger yandan beni cok isteyen insan var isleri evleri arabalari bizim aileden bile iyi durumlu kisiler hatta sevgilimden bile yakisikli oldugunu soyleyebilirim hatta aileleride tam bizim aileye denk insanlar ister istemez cevrem aklimi celiyor

bide biz sevgilimle surekli kavgalar ediyoruz biraz sert biri yani iliskimiz dort dortlukte sadece bu yuzden bunu kafaya takiyorum degil her yonden uyumsuz biriyiz ama ben onu cok seviyorum oda bana resmen asik diyebiliriz

Bide sanirim ailesi benim hakkimda bunlar zengin sen bu kizi kacirma onun babasi siz3 ev verir oturuyorsunuz gibi seyler kesin diyordur cunku annesi agzindan kacirdi babami yoluncak bi tavuk gibi gormelerini istemiyorum dicrksinizki baban ev vermesin o zamanda bunu demek bil3 istemiyorum ama diyirlardir elbet olucek babasi parasi size kalicak diye

Ne yapmaliyim ? Aileme karsi cikip hayir ben bu adamla evlenicemmi demeliyim yoksa ailem ne derse en iyisini onlarmi bilir ?
Sorun sadece para değil ki. U evlilik her açıdan sakat. Bile bile lades demeyin ve daha fazla zaman geçmeden ayrılın.

oğlanın babası 5 bilezik yapacağına o 5 bilezik parasını -ki yaklaşık 15bin eder- ev eşyaları için kullanabilirsiniz.
ama bu iş yaş, ne siz kanaat edersiniz ne de onlar bir şeyler yapabilir. uzatmadan acıtmadan noktayı koyun derim.

Bence evlenme. Sen de ailen gibi düşünüyorsun, acikca görülüyor. Ayrica her acidan uyumsuzmussunuz, uyumsuz olduğun biriyle ayni evde nasil yasayabilecegini düşünüyorsun?
Bir gün mutsuz olduğunda bunlari da yüzüne carpacak gibisin. Hic bu yola girmemeni tavsiye ediyorum.

Evlenmeyin. Evlilikte denklik cok onemli. Bu devrin erkegi cok yiyici. Atanip memur olamazsa hep uzerinizden gecinip gidecek. Yetmeyecek daha bir de seni ve aileni begenmeyecek sikayet edecek. Burda bir uye buna benzer bir konu acmisti. Ipsiz sapsiz kocasi kizin babasinin uzun ugraslari sonucu bir ise giriyor. Kizin babasinin onlara verdigi evde oturuyor. Ama kizin ailesine zerre saygisi yok. 5 liralik sarj aletini bile veremiyor adam kp'e. Gitsin alsinlar diyor. Aynen de boyle oluyor erkekler. Seninki de boyle olacak. Bosuna kendini yakma.

Sevgilin uyumsuz biriymiş evlendikten sonra da ailesine yardım etmek isteyecek belki sende çalışıp onun ailesine bakmak zorunda kalacaksın . Hiç bulaşma canım bul dengin birini

Sevgiliniz lise mezunuysa memur olarak atanma ihtimali cok cok düşük önce bunu belirteyim.
Öte yandan siz maddiyata fazlasıyla önem veriyorsunuz ve hiç de öyle benim olsa kocama feda olsun ama babamın mülkü ina üzülüyorum demeyi ,sizin bile olsaydı siz bunun lafını yaparsınız .
Bence öteki zengin olanla evlenin kafanız rahat olsun.
Adamın sevgilinizden daha yakışıklı olduğunu düşünüyorsanız zaten öyle çok da aşık değilsinizdir.

Evleneceginiz kisinin ailesi kendini belli etmis.Tabi ki de sizin maddi durumunuz ondan iyi olabilir ama bu zamanda zannetmiyorum ki bunu kullanmazlar.

Ailesi erkek arkadasinizin aklina girip kullanabilir.Burda goruyoruz herkes esinin ailesinden etkilenmesinden yakiniyor.

Bence ikinci kisiye sans verin ama o da sirf sizinle maddiyat icin birliktelik dusunuyorsa tekrar gozden gecirin ve devam etmeyin.

Ben daha gercekci bakmaya calisiyorum

Zaten uyumsuzuz diyosun tereddütlerin var madem evlenme.ama seviyorsunuz! O yüzden sırf zengin diye diğeriylede evlenme.önce sevgilinden ayrıl kendine zaman tanı aklında biri varken başkasıyla olamazsın en büyük hata bu olur

dur yasanmis bir ornek vereyim...dayim trilyoner kizi gitti isciyle evlendi babasi yapma dedi dinlemedi... şimdi ev aldilar krediyle dayim evin icine yaptirdi ...kredi aldigi icin para yetmiyor kuzenim annesinden cogu seyi alip goturuyor sabahtan aksama orda yiyip gidiyor evine...rahatligi darliga dusunce anlarsin... sende arabani getirme...ayrica kp borclarini size kitleyebilir ..

Lutfen yorum yaparken ongorulerinizi bi kenara birakin

Benim sevgilim var beni cok cok sevdigi konusunda hicbir supem yok hatta benim onu sevdigimden daha cok seviyor ama simdilik isi yok buyuk ihtimal memur olucak lise mezunu ve ailesinin durumu kotu biz evlenirken babasinin tek karisicagi sey 5 tane bilezik takmak olucak ama sevgiliminde dugunu ev esyasini alabilecek bi gucu yok

Bizim durumumuz gayet iyi hic yokluk gormedim Allaha sukur biz evlenirken ailem kiz tarafinin yapmasini gerekenin fazlasini bile yapicak buna eminim hatta ben evlenirken bide arabamida vericekler

Sevgilimin babasu gecmisinde hep pavyomda yemis bu paralari bitmek bileneyen kredi borclari var surekli borc oduyorlar sevgilimde bi yandan onlara yardim ediyor tabiki ailesi yardik edicek ama kenarda 5 kurusta paramiz yok

Annem diyorki ben denk birini istiyorum sana diyor annemde hakli biri gelicek babamin parasiyla arabasina binicek evinde oturvak belkide is yerinde calisicak babam soguk demeden calisip didinip kac yilda elde etmis

Evet sevgilim benim canim herseyim.olucak ama babamin olmicak sonucta benim evim olsa ne evi canimi feda ederim kocama ama babamin o yuzden onlarin tarafi birsey yapmazken benim babamin yapmasini zoruma gider babam icin uzulurum

Sonucta onun babasi pavyonlarda yerken benim babam calisiyordu suanda oglunun parasinida aliyor

Bu arada mezun olunca ben evlenicez tabiki mezun olunca bende calisicam ama en fazla neyimize yeterki bu ?

Ben cok korkuyorum bu evlilikten

Diger yandan beni cok isteyen insan var isleri evleri arabalari bizim aileden bile iyi durumlu kisiler hatta sevgilimden bile yakisikli oldugunu soyleyebilirim hatta aileleride tam bizim aileye denk insanlar ister istemez cevrem aklimi celiyor

bide biz sevgilimle surekli kavgalar ediyoruz biraz sert biri yani iliskimiz dort dortlukte sadece bu yuzden bunu kafaya takiyorum degil her yonden uyumsuz biriyiz ama ben onu cok seviyorum oda bana resmen asik diyebiliriz

Bide sanirim ailesi benim hakkimda bunlar zengin sen bu kizi kacirma onun babasi siz3 ev verir oturuyorsunuz gibi seyler kesin diyordur cunku annesi agzindan kacirdi babami yoluncak bi tavuk gibi gormelerini istemiyorum dicrksinizki baban ev vermesin o zamanda bunu demek bil3 istemiyorum ama diyirlardir elbet olucek babasi parasi size kalicak diye

Ne yapmaliyim ? Aileme karsi cikip hayir ben bu adamla evlenicemmi demeliyim yoksa ailem ne derse en iyisini onlarmi bilir ?
Gerçekten sevdiğini düşünmüyorum sürekli acabalarla yasıyorsun, ayrıca evlenme derim ask sevgi bitince para giriyor devreye

Bu tip konular ve bu tip konu sahipleri yuzunden forumda banlı olduğum günler bansız oldugum gunden daha fazla.
Simdi yine konu sahibinin "hak ettigi" uzre agır konusacam fakat ceza almaya degmez bir karakter olduguda çok açık.
Bak kardesim sen birak bu sevgilini elbet Allah onun karsisina onu "gercekten" sevip asik olacak bir kız cikarir.
Git sende babaciginin paralariyla oyna, es olarakta o cok yakisikli zengin tiplerden birisinide buldunmu tencere kapak olur gidersiniz. Yeterki şu diger garibanin basini yakma.
Ve sunuda aklinin bir kosesine yaz, aşk var ise gerisi teferruattır, ama gercek aşk, ve gercek ask asla bitmez.

Günümüzde para herşey demek değildir diyenleri anlamıyorum. 3 liralık çikolatayı çocuğuna alamayan, çocuğuna alacak bir montu olmadığı için çocuk soğukta montsuz gezen, arkadaşım gibi kışın parasızlık yüzünden evin sobasını yakmayıp, soğuk suda yıkanan ve daha fazla çok örneği olan insanlar var. Yanlış düşünceler yüzünden çocuklar üzülüyor. 1 lira bize ne gelebilecek ki ama cebinde 1 lira olmayan var. Evlilik icin denklik çok önemli. Hani sizde iyi bir maaş alırsınız o da o zaman olabilir ama iş yok daha ne olacak belli değil. Evlilik icin aşk yetmiyor. Bence 2. Adaya şans verin. Kimse kimseyi tanımaktan bir şey kaybetmez. Ne kadar çok insan tanırsanız o kadar çok fikirleriniz olur

Günümüzde para herşey demek değildir diyenleri anlamıyorum. 3 liralık çikolatayı çocuğuna alamayan, çocuğuna alacak bir montu olmadığı için çocuk soğukta montsuz gezen, arkadaşım gibi kışın parasızlık yüzünden evin sobasını yakmayıp, soğuk suda yıkanan ve daha fazla çok örneği olan insanlar var. Yanlış düşünceler yüzünden çocuklar üzülüyor. 1 lira bize ne gelebilecek ki ama cebinde 1 lira olmayan var. Evlilik icin denklik çok önemli. Hani sizde iyi bir maaş alırsınız o da o zaman olabilir ama iş yok daha ne olacak belli değil. Evlilik icin aşk yetmiyor. Bence 2. Adaya şans verin. Kimse kimseyi tanımaktan bir şey kaybetmez. Ne kadar çok insan tanırsanız o kadar çok fikirleriniz olur
O degilde profilinizde yazdığına göre anaokulu ögretmenisiniz galiba. Sizin yetiştirdiğinizden kime ne hayır gelirki....Öğrencilerinize acıdım cidden.

O degilde profilinizde yazdığına göre anaokulu ögretmenisiniz galiba. Sizin yetiştirdiğinizden kime ne hayır gelirki....Öğrencilerinize acıdım cidden.

Benim dediğim denklik para çok olması değil. İşsiz biriyle kim olursa olsun olmasını kendimce doğru değil. Bende öyleydim. Erkek arkadaşıma çok para kaptırdım. O yüzden dedim. Asgari ücretle olmuş olmamış önemli değil. Sadece bu işler çok tehlikeli. Benim ailemin maddi durumu çok iyi. Evleneceğim kişi çalışkansa ve işi varsa maaşı önemli değil. Ama çalışması önemli. Yoksa kız tarafı zenginmiş bu önemli değil. Oğlan helalinden kazanır, namuslu ve dürüsttür tamam o zaman maaşı önemli değil.

Ne ailesi Hakkı'nda ne de sevgilin Hakkı'nda iyi birşey demişsin.Kendin de zaten uyum göremiyorsun,Tabiki evlilik düşünmemelisin.Daha işi bile oturmamış sanırım.

Sevgilinizin memur olacagi kesin mi ? Sanki kesin gibi konusmussunuz. Universite mezunlari bile cok zor memur olurken bunu garanti gibi dusunmeyin. Sert birisi demissiniz sevgiliniz icin , eger simdiden boyleyse emin olun gecim slklntisi ve sorumluluklar yuklenince cok daha sert ve sinirli olur. Bu zamana kadar kimsenin karekterinin degistigini ben gormedim.
E siz de varlikli bir aileden sonra gecim derdine duserseniz aranizda ki tek ortak sey olan sevginizde etkilenebilir. Daha genc ve yolun basindaisniz. Bence aileniz ne diyorsa onlari dinleyin cunku hep hakli cikiyorlar.

Bu tip konular ve bu tip konu sahipleri yuzunden forumda banlı olduğum günler bansız oldugum gunden daha fazla.
Simdi yine konu sahibinin "hak ettigi" uzre agır konusacam fakat ceza almaya degmez bir karakter olduguda çok açık.
Bak kardesim sen birak bu sevgilini elbet Allah onun karsisina onu "gercekten" sevip asik olacak bir kız cikarir.
Git sende babaciginin paralariyla oyna, es olarakta o cok yakisikli zengin tiplerden birisinide buldunmu tencere kapak olur gidersiniz. Yeterki şu diger garibanin basini yakma.
Ve sunuda aklinin bir kosesine yaz, aşk var ise gerisi teferruattır, ama gercek aşk, ve gercek ask asla bitmez.

Fazlaca romantik bakıyorsunuz evliliğe.
Bir laf vardır darlık dargınlık getirir diye.
Aşk ancak masallarda sonsuza kadar sürer .
Hele bir de çocuğunuz olsun da mamasını bezini alamayin. Baba kişisi de işsiz güçsüz aylak dolaşsın... Bakin bakalım gözünü oyuyor musunuz oymuyor musunuz.
Para her şey değildir ama inan bu devirde çok şeydir.

Önyargıyı kenara bırakin diyip, her cümlende sevgilinin ailesine karsi önyargılı olman ne şeker. Baban ali agaoglumu, acunmu. Vermez size birsey olur biter. Ne ağladın babamın arabasına binecek, onun verdiği evde oturacak diye. Hemen ayril. 5 bilezigide az gordun zaten. Burda 2 tane bilezikle evlenip çok mutlu olanlar var. Çok seviyorsun, aşkından olup bitiyorsan, az daha bekleyin. Çalışıp kendi evinizi kurun. Yada şu etrafındaki "Kendi dengin" olan biriyle evlen

Back