teşekkür ederim, beni anlayan üyelerden birisin gerçekten. yorumlarına da her zaman değer veriyorum. üzerime çok geliyorum bu dönem, farkındayım. aslında bırakmıştım o yüzden bu şahıs ile ilk tanışma aşamamda sıfır beklenti içindeydim. ama insan elinde olmadan hissediyor bir şeyleri. ilk etapta hoşlanmış olmama ve arkadaşça konuşuyor olmamıza çok canım sıkılmıştı hatta dudağım falan uçukladı, o derece. bir gece uyuyamadım, sıkıntı yaptım... ama sonraki günlerde bu etki azaldı. sırf ağzını aramak için, hadi içimde de kalmasın diye birkaç iltifat ettim acaba o da bana dair bişeyler düşünür mü ya da benzer şekilde karşılık verir mi diye, vermedi. vermeyince üzerine gitmedim ama yazmaları da devam ediyordu. e hal böyle olunca ben de hem bu amaçsız sohbetten sıkıldım hem de kendimi geri çektim. ben kaliteli sohbet severim, kaliteli sohbet çeviririm, ilk konuşmalarımızda çok dolu, kültürlü olduğunu düşündüğüm insandan eser kalmamıştı. sürekli geyik yapan, havadan sudan konuşan biri vardı karşımda. etkisi azalmaya başladı. sonra da dün bunu öğrendim işte.W Wurstria canım sen kendi parasını kazanan, yeri geldiğinde ailesine destek olan, yaşından çok olgun, hassas bir kızsın. Son zamanlarda bu ilişki işlerine çok önem verdin. Olağan akışına bırak. 3.5 sene için 1,5 ay bence de kısa bir süre ama Özellikle erkekler acı çekmeyi sevmiyor. Çivi çiviyi söker mantığıyla yeni birini istiyor. Elbet seninde bir yerlerde kısmetin vardır. Doğru zamanda, doğru insanlarla tanışırsın inşAllah
Valla büyük konuşmak demeyelim de zaten herkesin hayatında gençlik dönemlerinde platonik aşkları öyle veya böyle olmuştur. Bunu insanların çoğu tatmıştır zaten. Ben de gencecikken çoook platonik aşık oldum. Tamamen hayal dünyası ve aşk bile değil bu. Kendi hayalini beğendiğin birine giydiriyorsun hepsi bu. İnsanda sevme ihtiyacı varsa sevilme ihtiyacı da var. Ve bu sevilme ihtiyacını karşılamayan insandan bir süre sonra ister istemez kopuyorsun zaten. Birini öpe koklaya, dokuna dokuna, sıcaklığını hissede hissede, onun sana, evet sadece sana özel biçimde bakan o gözlerine dalıp gide gide sevmekle ; imkansız birini öyle uzaktan uzaktan, dokunmadan, yaşamadan, hissedemeden sevmek arasında dağlar kadar fark var. Ve karşılıklı olan zaten karşılıksız olanı her türlü döver. Platonik denen şey olsa olsa hayranlıktır, beğenidir. Yaş detayını şundan dolayı garipsedik, insan 30'lu yaşlarına kadar elbette bir şeyler yaşamış oluyor. Karşılıklı bişeyi hiç tatmadan platonik aşkla kendini avutmak gençlik yıllarında olunca tuhaf gelmiyor ama böyle ilişkiler falan yaşamış bir insan platonik hoşlanıyorum deyince tuhaf duruyor kabul edin bence.Hiçbir şeyin yaşı ve zamanı olmaz. Komple yanlış bir paragraf. Medeni durumunuzu falan hiç bilmiyorum ama büyük konuşmayın derim şahsen
Bana da ilişki düşünmüyorum diyip 1 ay sonra sevgili bulmuştu deli gibi aşık olduğum erkek. O da geç yanıt verirdi yarım saat ne ki 3 saati bile bulurdu cevap verdiği. Bence derhal kapatmalısın bu defteri.öncelik verip vermeme konusunda deneyimsiz biri olmadığım için ben de senin gibi düşünüyorum. benim mesajlarıma başkaları tarafından saniyesinde yanıt verildiği çok oldu. mesela öyle olunca insan diyor ki evet ya bu sahiden bende. bu da bir gösterge. böyle yaptığını farkettiğim an zaten umudun u'su bile doğmadı bende.
Kapadım zaten valla kimsenin de peşinde koşamam. Takılsın dursun kiminle istiyorsa, ben sadece numarasını acaba ne zaman silsem diye düşünüyorum. Silmedim şimdilik.Bana da ilişki düşünmüyorum diyip 1 ay sonra sevgili bulmuştu deli gibi aşık olduğum erkek. O da geç yanıt verirdi yarım saat ne ki 3 saati bile bulurdu cevap verdiği. Bence derhal kapatmalısın bu defteri.
Hiçbir şeyin yaşı ve zamanı olmaz. Komple yanlış bir paragraf. Medeni durumunuzu falan hiç bilmiyorum ama büyük konuşmayın
Düşüncemin sonuna kadar arkasindayim.Evet asik olunur ,askin yasi yoktur diyelim .Ama ilgini belli edip ,karsi taraftan bir yanit alip ona gore yola devam edersin.30 lu yaslarinı platonik aşkla gecirmezsin çünkü hayatina yön verecegin yaşlardır.Bunun büyük konuşmakla da ilgisi yok.Hiçbir şeyin yaşı ve zamanı olmaz. Komple yanlış bir paragraf. Medeni durumunuzu falan hiç bilmiyorum ama büyük konuşmayın derim şahsen
Platonik takılmak insanın elindedir diyorsunuz… yok katılamadım. W WurstriaDüşüncemin sonuna kadar arkasindayim.Evet asik olunur ,askin yasi yoktur diyelim .Ama ilgini belli edip ,karsi taraftan bir yanit alip ona gore yola devam edersin.30 lu yaslarinı platonik aşkla gecirmezsin çünkü hayatina yön verecegin yaşlardır.Bunun büyük konuşmakla da ilgisi yok.
+1000 diyorum tamamen hemfikirim.Valla büyük konuşmak demeyelim de zaten herkesin hayatında gençlik dönemlerinde platonik aşkları öyle veya böyle olmuştur. Bunu insanların çoğu tatmıştır zaten. Ben de gencecikken çoook platonik aşık oldum. Tamamen hayal dünyası ve aşk bile değil bu. Kendi hayalini beğendiğin birine giydiriyorsun hepsi bu. İnsanda sevme ihtiyacı varsa sevilme ihtiyacı da var. Ve bu sevilme ihtiyacını karşılamayan insandan bir süre sonra ister istemez kopuyorsun zaten. Birini öpe koklaya, dokuna dokuna, sıcaklığını hissede hissede, onun sana, evet sadece sana özel biçimde bakan o gözlerine dalıp gide gide sevmekle ; imkansız birini öyle uzaktan uzaktan, dokunmadan, yaşamadan, hissedemeden sevmek arasında dağlar kadar fark var. Ve karşılıklı olan zaten karşılıksız olanı her türlü döver. Platonik denen şey olsa olsa hayranlıktır, beğenidir. Yaş detayını şundan dolayı garipsedik, insan 30'lu yaşlarına kadar elbette bir şeyler yaşamış oluyor. Karşılıklı bişeyi hiç tatmadan platonik aşkla kendini avutmak gençlik yıllarında olunca tuhaf gelmiyor ama böyle ilişkiler falan yaşamış bir insan platonik hoşlanıyorum deyince tuhaf duruyor kabul
PekiPlatonik takılmak insanın elindedir diyorsunuz… yok katılamadım
yani gerçekten böyle davranabilecek karakterde biriyse ben alkışlarım. evet bir hayal kırıklığım var ve bunun tamamı onunla alakalı değil. şansımla da alakalı. kırk yılın başı bişeyler hissedebilen biriyim ve her ne kadar önemli bir umut beslememiş olsam da adımıma karşılık verse epey mutlu olurdum.Wurstria ilk sayfada yazdıklarını okudum. Aslında olay şöyle gelişmiş. Aranızda bir etkileşim olmuş. Çok kısa sürede hemen kaynaşmış iletişim kurmaya başlamışsınız. O da etkilenmiş belli ki. Siz de hakli olarak adım atmışsınız ve devamının gelmesini beklemişsiniz.
Sizin hissettiğiniz her şey gerçek. Hiç-bir erkek etkilenmediği kişiyle bu kadar çabuk samimiyeti ilerletmez.
Ama bence söyle olmuş. Adamın şuan ciddi bir ilişkiye yeri yok. Ilişkisi yeni bitmiş. Sizi de öyle vakit geçirecek yaralandı olarak kullanacak bir karakterde görmemiş. Çünkü uzun ilişki kurulabilecek birisiniz. O yüzden mesafe koymayı tercih etmiş.
Kızmaniz da hayal kırıklığından. Bence denemişsiniz olmamış deyip yolunuza bakın.
En azından bir kalbiniz olduğunu hatırladınız. Birine ilgi duyabileceğinizi görmüş oldunuz. olaya burdan bakmaya çalışın.
yani o whatsapp online olmaları sahiden özel biri olduğundan mı yoksa aynı anda birkaç kişiye yetişme çabasından mı onu bilmek imkansız. platonik detayı zaten baştan çok tuhaf. hoşlandığım biri var de geç, neden insan platonik mlatonik deyip de kendini aşağı çeken bir detay verir ki?Adam baştan sıkıntılı bir kere kısıtlı zamanda gördüğü kişiye kim hemen eski sevgilisini, eski sevgilisini unutmadığını, hatta platonik olduğunu anlatır ki. Başta sizi flört olarak gördü etkilendi de bence ama ya konuşurken olmayacağını hissetti arkadaşa bağladı ya da sizin ilginizi hissedip ego kasıp cepte gördü.
Ayrıca aynı anda 8383 kişiyle tipik flörtöz.
Düşüncemin sonuna kadar arkasindayim.Evet asik olunur ,askin yasi yoktur diyelim .Ama ilgini belli edip ,karsi taraftan bir yanit alip ona gore yola devam edersin.30 lu yaslarinı platonik aşkla gecirmezsin çünkü hayatina yön verecegin yaşlardır.Bunun büyük konuşmakla da ilgisi yok.
platonik olayı %100 elimizde olmasa da elimizde olan kısımları var.
Ahh kader arkadaşım merhabahanımlar merhaba, herkese günaydın.
dertleşmek amacıyla açıyorum konuyu. eminim benim rahatsız olduğum şeyden rahatsız olan bir sürü arkadaşım var burada. konu ilişkiler...
bir hafta - on gün önce biriyle tanıştım bir ortamda. uzun zamandır kimseye bişeyler hissedemiyordum sürekli yeni insanlarla tanışıyor olmama rağmen kimse içimde bişeyler kıpırdatamıyordu. en son geçen yaz birine bişeyler hissetmiştim ama sonu hüsran olmuştu. ilişkiler konusunda pes etmek yerine yılmadan insanlara ve kendime şans verdim fakat bunca zaman güzel bişey olmadı ve sonucu hep yalnızlık oldu. neyse bu yeni tanıştığım kişiden biraz etkilendim, fiziksel anlamda bayağı beğendim, sohbetimiz, enerjimiz de güzel tuttu ve sosyal medya ekleşmeleri, numara almalar derken iletişimi sürdürdük. kendisini beğenmiş olmama rağmen onunla alakalı iki olumsuz durum vardı. birisi, 3.5 senelik ilişkisi daha 1.5 ay önce bitmişti ve sevgilisinden ayrıldığı için kendini kötü hissettiğini hatta biraz kilo bile verdiğini söylemişti. ikinci husus ise bizim sohbetimiz çok arkadaşçaydı. ben zaten bu sevgiliden yeni ayrılma durumu yüzünden ilk başta arkadaşça yaklaşmaya kendimi zorlamıştım ama etkilendiğimi anlayınca biraz bu durumu tersine çevirmek için bir iki adım attım sohbetlerimde. ama öyle hoşlanma, açılma gibi değil yanlış anlamayın. yani onu beğendiğimi ve ilgimi belli eden birkaç cümleden bahsediyorum. ama asla abartı değil, ufak tefek iltifatlar gibi düşünün bunu. neyse sonra bi muhabbet sırasında dün, birinden platonik hoşlandığını söyledişaka gibi kızlar cidden. tabii ben bunu duyunca kendimce "iyi ki ilgimi fazla belli etmedim" diye düşündüm. önce pek bir yorum yapmadım, bol şans falan dedim sonra yazmaya devam etti. işte olmadık insanlara olmadık değerler veriyorum, dünyaya acı çekmeye gelmişim falan deyince dayanamadım ve dedim ki, sen sevgilinden yeni ayrıldığını ve üzgün olduğunu söylemiştin. ne ara başkasından bir de platonik hoşlandın? gönül bu kadar çabuk mu değişiyor, aşkla alakası yok bence, dedim. çok sinirlendi tabii, böyle yargılamaları sevmediğini, kimsenin duygularını bilecek durumda olmadığımızı, başımıza ne geleceğini bilmediğimizi falan söyledi. ben senin bana anlattığın şeyler üzerinden konuşuyorum, yargılamıyorum ama bence böyle dedim konu kapandı.
bilmiyorum kızlar yargılamak mıdır değil midir ama ben artık aşk ve ilişkilerin içinin böyle boşaltılmasından hiç memnun değilim. biri bana dün, ilişkisi bittiği için üzgün olduğunu söyleyip bugün başkasından hoşlanıyorum derse ben bu cevabı veririm kimse kusura bakmasın. iyi ki bitti ilişkim demiş olsa neyse. duygular bu kadar çabuk mu değişiyor yani, birini sevmek bu kadar kolay mı ya da birini unutmak? böyle ondan ona atlayıp adına da aşk meşk demeleri çok itici değil mi ya? o insanla 3.5 sene yaşamışsın ve ayrıldığın için kötü olduğundan dem vuruyorsun, şimdi başkası var. ha bi ihtimal benim önümü kesmek için bunu demiş olabilir ama normalde yapacağım bişey değildir ama artık gereksiz yere kapılmak istemediğim için çok dikkatli gidiyorum bu konularda ve whatsapp'ta sürekli çevrimiçi olduğunu, sıkça girip çıktığını farketmiştim. belli ki sürekli konuştuğu biri vardı. hatta kendi kendime acaba eskisi ile mi barıştı diye düşünüyordum. ben adım atmayacak bir kadın değilim gerçekten istersem o adımı atarım ama karşımda adım atmama engel böyle şeyler vardı.
açıkçası ilk günler kendisini düşünmek bile beni heyecanlandırmış olsa da zaman içinde sohbetin çok arkadaşça ilerlemesi ve eski kalitesinin kalmamış olması beni ondan uzaklaştırmıştı. en basit örnek, bi mesaj yazıyorum mesela whatsapptan, çevrimiçi olmasına rağmen benim mesajımı açmıyor, aradan yarım saat falan geçince benim mesajı okuyup cevap yazıyordu. 31 yaşında bu arada, ben 29. bu yaşa gelip de beğendiğim insanın mesajlarıma dahi öncelik vermediğini göre göre ona teslim olamıyorum duygusal anlamda doğal olarak. bu hareketlerinin üzerine zaten önceliği olmadığımı anlamış ve uzaklaşmıştım. bu hareketlerinin arasında bana her gün günaydın yazmak gibi şeyleri de vardı. bu gibi şeyler uzaklaşmama sebep oldu. zaten bu saatten sonra mesafe koyarım, verdiğim cevaba da sinirlendiği için yazmaz diye tahmin ediyorum. sadece can sıkıcı olan şey, benim aşk meşk konusunda aşırı şanssız olmam ve insanların artık böyle şeyleri aşırı hafife alması. millete bakıyorum, kimse yalnız değil herkesin hayatında biri var ama öte yandan bu kavramların da önemsenmediğine rastlıyorum. siz ne düşünüyorsunuz gelin dertleşelim yaa :)
WhatsApp ile alakalı söylediklerimi okudunuz mu? Eğer onlar olmasaydı yalan söylediğini düşünürdüm. Gerçi yalan ya da gerçek sonuçta bana yar olmayacağı bir gerçekken, bişey farketmiyor ama whatsapp meselesi zaten bu itiraf gelmeden önce de beni düşündürüyordu.Bence verdiginiz sinyali anladi ve size karsi ayni duygulari hissetmedigi icin baskasindan hoslaniyorum diye yalan soyledi.
Ahahha merhaba kader arkadaşımAhh kader arkadaşım merhabaBenim sevgilim bile olmadı yağğ sonra da niye olmadı diyorlar nasıl olsun ki bana da bu tipler geliyor maalesef. Öncelikle aşka inanan birisi değilim ancak sevginin gücüne inanıyorum ki onu da çevremde bile bi iki kişide anca gördüm. Muhtemelen senin konuştuğun kişide yanlış anlama beni lütfen yedekte bulundurmaya çalışmış sizi arkadaşça da yaklaşmış olabilir tabi emin konuşamıyorum ama dediğiniz gibi bu kadar kendisini stresten zayıflatacak birinden ayrılınca nasıl hemen başka birinden hoşlanabiliyorlar çok tuhaf.. Bende biriyle konuşmuştum çocuk hastanelik olmuş kız dönmeyince anlattı bize her şeyi ( ki ben erkeklerin eski ilişkilerine sevsin ya da sevmemiş olsun bu kadar ayrıntılı anlatmasını sevmiyorum aksine soğuyorum o kişiden özel diye bir şey var ) Sonra bende denedi şansını bende aynı sizin gibi daha kalp yaran geçmemiş neden bahsediyorsun deyince kızdı bana. Hayır kızmalarını anlamıyorum gerçekleri duymak acıtıyor olsa gerek dur bi bismillah önce göz yaşın kurusun Sonra başkasıyla çıktı bu sefer şansını onu seven biriyle denedi ama yine olmadı. Birde whatsapp'tan mesajınıza çevrim içi olduğu halde geç cevap vermesi hadi bir kere olur iki kere olur başkasına yazıyordur belki dersinde saatlerce yazacak değil ya bilerek bekleten erkek tövbe estağfirullah zaten Maalesef herkeste böyle. Bana çevremde herkes bir görüş kabul et sevgili ol bakalım zamanla seversin belki diyor ya böyle bi saçmalık olabilir mi başta sevmiyorsam sevmiyorumdur sonradan seveceğim kişi sevgi değil mantık olur anca O yüzden basitleşti ilişkiler ama hiiiç düşünmüyorum şahsen ben oluruna bıraktım sizde öyle yapın :)