söylediklerin doğru tabii ki, teşekkür ederim uzun uzun yazdığın, kendinden de örnekler verdiğin için. en başından farklı biçimde umutlanmış olsaydım şu an yıkılmış olurdum ama yıkılmadım bak en azındanİşte insanlar çeşit çeşit. Benim en yakın arkadaşlarımdan biri terkedildi, aylarca her buluşmada konuyu çocuğa getirdi,ağladı etti. Fake hesaptan takip etti, çocuğu analiz edip durdu.
Ben de mesela böyle arkadaşlarımın muhabbetinden çok hoşlanmıyorum. İçim bayılıyor ama malesef arkadaslarimi çok sevdiğim için katlanmak zorunda kalıyorum.
Çocuk işte üç yıllık ilişkiden çıkınca hayatına devam etmekte zorlanmaya başlamış çünkü akşamları eli telefona gidiyordur, onu dinleyecek,gününü merak edecek , belki oynasacak birinin eksikliğini hissediyordur. Ama bu eski kız arkadaşı olarak degil . Ona değer veren bir kız arkadaş olarak eksiklik.
Hani the girlfriend değil a girlfriend eksikliği:) bu nedenle arayışa girmiştir.
Bilmiyorum ki ya, ben hiç takılmam boyle şeylere
Birinin ilişkisi bittikten sonra yarabandi olma olayına da çok katılmıyorum. Hatta genelde bitmis ilişki artık toksiklesen, kavga edilen, triplerle dolu hale gelen ilişki oluyor ki bitiyor. Ama sonra sen hayatına güneş gibi doğuyorsun. Ne o alıştığı kavgalar var ne o alistigi tripler. Genelde 'woo,dünyada böyle insanlar var mıymış' moduna giriyorlar:) hiç de bu şekilde başlayan iliskimde yarabandi olduğumu dusunmedim.
Kendim için de öyle, genelde yeni giren insanla beraber eskisinin toksik yanlarını daha iyi anlayıp eskiden uzaklaşıyorsun. Mesela şimdi hayatımda olan çocukla geçenlerde inanilmaz aksiliklerle ve aksiyon dolu ,ne yapacağımızi bilemez bir macera yaşadık. Biraz da tehlikeliydi. Ama elele ve gülerek bir çözüm bulduk, unutulmayacak bir anı olarak hafızalardaki yerini aldı. Ben mesela istemsiz bir şekilde düşündüm o konu açtığım,mükemmeliyetçi çocukla olsam diye. Burnumdan getirirdi heralde:) endişeli halleri, sorun cozulene kadar diken üstünde durması, memnuniyetsiz bakışları....iyy hiç de hatırlanacak bir anı olarak hatirlamazdim:)
Olsun ya, daha yaşın genç:)
Gençsin,güzelsin, flortlere 'ulan zamanımı harcadım, bu da mal çıktı' gözüyle bakma da gençliğin getirdiği hoş günler olarak bakmaya calis. Bir süre sonra çoluk çocuğa karışinca belki bu hızlı günlerini de güzel anarsin:)
komik olan sensin, benim konularıma yazmanı istemiyorum, konuma yazmanı engelledim zaten. bana karşı bitmek bilmeyen bir kötü niyetin var, sebebini bilmiyorum ve ilgilenmiyorum ama istediğim tek şey benimle muhatap olmaman.adam senden hoslansa daha 1.5 ay once iliskisinin bitmis olmasi sorun olmayacakti. senden hoslanmadi diye istemeden saydirmissin bence komik olmus.
açıkçası kıskanmadım zaten önceliği bende olmayan biriydi. kıskanabilecek bir pozisyonda değilim zaten.Açıkcası gerçekten biraz yargılamış gibi olmuşsunuz. Çünkü eski sevgilisine olan sevgisi bitmiş olabilir. Kendisini kötü hissetmesi için hala aşık olmasına gerek yok uzun süre değer verdiği birini kaybetmek zordur sonuçta. Alışkanlıkları, ortak yaşanmışlıklar kötü hissetmek için yeterli. Sevgi aşk kısmı belki çok daha önceden bitmiştir. 1.5 ayda yeni birinden hoşlanabilir. Ertesi haftasına sözlenen erkekler bile varken çok olağandışı gelmedi bana. Siz biraz kıskandığınız için sert konuşmuşsunuz gibi ya da en azından karşı tarafın öyle algılaması muhtemel.
evet yani buradaki üyeler buna değinmemiş mesela ama bana da çocukça geldi. ben de bi afalladım, lisede miyiz ulan diye düşündüm sonra bol şans falan dedim kapadım konuyu. hala bişeyler karalamaya devam etti falan. bilmiyorum ben olgunluk seven, akıllı davranışlardan hoşlanan biriyim, karşımda böyle konuşmalar yapılınca "ne denir ki şimdi buna" kafasına giriyorum.31 yasindaki platonik adama da yuh diyesim geldi.Lise zamanlarina özlem duydu heralde.Soyleyin bari ufak ufak bakismaya baslasin ,halini belli etsin hanim kizimiza hey yarabbim.Zaman oldürdugüne degmez boyle bi mantiksizla.Ben 31 yasinda hala platonik lafi eden erkekten uzaklasirim hizlica.Platoniginde bi yasi ,başi zamani var.41 de evlilik moduna gecer insallah.Bunu bu yasta konusmasi bile ne cocukca.
Sohbetinden hoşlanıyosanız arkadaş olarak devam edebilirdiniz. Sizin konularınızdan dolayı ilişki kurmak konusunda kendinizi çok baskı altına alıyormuşsunuz gibi hissediyorum. Sanırım seçici olduğunuz için birinden hoşlanabilmek, hoşlandığınız insana yakınlaşabilmek için kendinizi fazla zorluyorsunuz gibi geliyor. Bu işler biraz akışında olmalı. Karşınıza da o şekilde bir enerji yayıyor olabilirsiniz. İletişimin de aynı denge de akmaması böyle sert çıkışlara neden oluyor sonra.açıkçası kıskanmadım zaten önceliği bende olmayan biriydi. kıskanabilecek bir pozisyonda değilim zaten.
evet biraz sert olduğunu kabul ediyorum ama yarın öbür gün boşta kaldığında bana yazma ihtimalinin önüne geçmek istedim. çünkü yazan biriydi. arada içimden yazmak geliyordu ama sonra vazgeçiyordum. ne tesadüfse bir saat sonra tak, ondan bi mesaj geliyordu, nasılsın napıyorsun gibisinden. senin beni anlayacağını düşünüyorum bu boşta kalanların gelmesi, tekrar yazması konusunda en azından.
evet akışa teslim olamadığım doğru. geçmişte kendim bile sabote etmişimdir bazı şeyleri yani. iyi giden şeyi bozmuşluğum var bu konuda ben de sütten çıkmış ak kaşık değilim. bilmiyorum ki bunun adına gurur mu dersiniz ne dersiniz ama sırf karşımdakine ego malzemesi çıkmasın diye kendimi geri çektiğim ya da kendimi açmadığım oluyor. ama insanlar da duygusal zaaflardan yararlanmaya ve bunlarla egolarını tatmin etmeye çok müsaitler. kartlarım açık oynamıyorum, ilgim varsa arada ima ederim, anlayan ve isteyen insan zaten aynı biçimde karşılık verir. ama bazı insanlar da direkt söylenmesini tercih eder, öyle ister. zamanında direkt söylemediğim için elimden kaçırdığım kişiler olmuş olabilir mesela. arkadaşım geçen gün dedi ki, ya wurst iltifat edip anlamasını beklemek yerine açıkça onu beğendiğini söylesen nolacak, ne kaybedersin falan dedi. olmaz dedim mesela. ego 1500 oluyor çünkü. biliyorsa duygusal zaafını, yandın.Sohbetinden hoşlanıyosanız arkadaş olarak devam edebilirdiniz. Sizin konularınızdan dolayı ilişki kurmak konusunda kendinizi çok baskı altına alıyormuşsunuz gibi hissediyorum. Sanırım seçici olduğunuz için birinden hoşlanabilmek, hoşlandığınız insana yakınlaşabilmek için kendinizi fazla zorluyorsunuz gibi geliyor. Bu işler biraz akışında olmalı. Karşınıza da o şekilde bir enerji yayıyor olabilirsiniz. İletişimin de aynı denge de akmaması böyle sert çıkışlara neden oluyor sonra.
İlişkileri böyle güç savaşına önüştürmemek lazım ama ben yüzde yüz enerjinizin tuttuğu birisi olduğunda egonuzu geri plana iteceğinize inanıyorum. Karşınızdaki insan size yeteri kadar güven vermediği için açık davranmıyorsunuzdur. Duygularınızın paralel ilerlemediğini hissediyorsunuz demek. İlk adımı atma riskini o yüzden almıyorsunuzdur.evet akışa teslim olamadığım doğru. geçmişte kendim bile sabote etmişimdir bazı şeyleri yani. iyi giden şeyi bozmuşluğum var bu konuda ben de sütten çıkmış ak kaşık değilim. bilmiyorum ki bunun adına gurur mu dersiniz ne dersiniz ama sırf karşımdakine ego malzemesi çıkmasın diye kendimi geri çektiğim ya da kendimi açmadığım oluyor. ama insanlar da duygusal zaaflardan yararlanmaya ve bunlarla egolarını tatmin etmeye çok müsaitler. kartlarım açık oynamıyorum, ilgim varsa arada ima ederim, anlayan ve isteyen insan zaten aynı biçimde karşılık verir. ama bazı insanlar da direkt söylenmesini tercih eder, öyle ister. zamanında direkt söylemediğim için elimden kaçırdığım kişiler olmuş olabilir mesela. arkadaşım geçen gün dedi ki, ya wurst iltifat edip anlamasını beklemek yerine açıkça onu beğendiğini söylesen nolacak, ne kaybedersin falan dedi. olmaz dedim mesela. ego 1500 oluyor çünkü. biliyorsa duygusal zaafını, yandın.
olabilir dediğinize katılıyorum yani son dönemlerde kendi üzerime çok geldim. eski konumda da söylediler, doğru insanla karşılaşmamışsındır dediler.
arkadaş olarak devam etmem muhtemelen ya. çünkü son günlerde onunla olan sohbetlerimden keyif almaz olmuştum. benim için sohbetin akıcılığı ve keyfi çok önemli. daha üç dört gün önce "bununla da sohbetin bir yere varmamasından sıkıldım" demişim arkadaşıma mesela. allah da böyle karşıma çıkardı demek ki.
evet yani buradaki üyeler buna değinmemiş mesela ama bana da çocukça geldi. ben de bi afalladım, lisede miyiz ulan diye düşündüm sonra bol şans falan dedim kapadım konuyu. hala bişeyler karalamaya devam etti falan. bilmiyorum ben olgunluk seven, akıllı davranışlardan hoşlanan biriyim, karşımda böyle konuşmalar yapılınca "ne denir ki şimdi buna" kafasına giriyorum.
ben çok çok gençken platonik aşkların piremsesiydim :) valla bak. karşılıklı olanlarda bile o tadı bulamadım. karşılıklısı çok daha güzel tabii ama onların da tadı başkaydı o dönem. ama benimkiler hakikaten çok imkansız kişilere karşıydı. sen boşluktan olduğunu biliyorsan sorun yok açıkçası. platonik aşkın senin kısmetini ve enerjini kapatmasına izin vermiyorsan, hayaller kurup kurup gerçekleşmedi diye depresyonlara falan girmiyorsan çok sorun olmayabilir belki.benibosver , ben de platoniğim. Yaşım da +30. Yani olabiliyor. Akşamları oturup ağlamıyorum, neden beni sevmiyor diye:) Birisini beğeniyorsunuz, olmayacağınızı da biliyorsunuz. Platonik kalıyor. Dalga geçilmesi de normal:)) Oluyor yani, boşluktan vs.
evet, beni epey güzel anlamışsınız bence, teşekkür ederim.İlişkileri böyle güç savaşına önüştürmemek lazım ama ben yüzde yüz enerjinizin tuttuğu birisi olduğunda egonuzu geri plana iteceğinize inanıyorum. Karşınızdaki insan size yeteri kadar güven vermediği için açık davranmıyorsunuzdur. Duygularınızın paralel ilerlemediğini hissediyorsunuz demek. İlk adımı atma riskini o yüzden almıyorsunuzdur.
Hiçbir şeyin yaşı ve zamanı olmaz. Komple yanlış bir paragraf. Medeni durumunuzu falan hiç bilmiyorum ama büyük konuşmayın derim şahsen31 yasindaki platonik adama da yuh diyesim geldi.Lise zamanlarina özlem duydu heralde.Soyleyin bari ufak ufak bakismaya baslasin ,halini belli etsin hanim kizimiza hey yarabbim.Zaman oldürdugüne degmez boyle bi mantiksizla.Ben 31 yasinda hala platonik lafi eden erkekten uzaklasirim hizlica.Platoniginde bi yasi ,başi zamani var.41 de evlilik moduna gecer insallah.Bunu bu yasta konusmasi bile ne cocukca.
Allah yuzune baksin bacim. Aslinda guzel.heyecanlar ama benm o Kadar uzun zaman oldu ki okuyunca bekarlik ne zormus dedmhanımlar merhaba, herkese günaydın.
dertleşmek amacıyla açıyorum konuyu. eminim benim rahatsız olduğum şeyden rahatsız olan bir sürü arkadaşım var burada. konu ilişkiler...
bir hafta - on gün önce biriyle tanıştım bir ortamda. uzun zamandır kimseye bişeyler hissedemiyordum sürekli yeni insanlarla tanışıyor olmama rağmen kimse içimde bişeyler kıpırdatamıyordu. en son geçen yaz birine bişeyler hissetmiştim ama sonu hüsran olmuştu. ilişkiler konusunda pes etmek yerine yılmadan insanlara ve kendime şans verdim fakat bunca zaman güzel bişey olmadı ve sonucu hep yalnızlık oldu. neyse bu yeni tanıştığım kişiden biraz etkilendim, fiziksel anlamda bayağı beğendim, sohbetimiz, enerjimiz de güzel tuttu ve sosyal medya ekleşmeleri, numara almalar derken iletişimi sürdürdük. kendisini beğenmiş olmama rağmen onunla alakalı iki olumsuz durum vardı. birisi, 3.5 senelik ilişkisi daha 1.5 ay önce bitmişti ve sevgilisinden ayrıldığı için kendini kötü hissettiğini hatta biraz kilo bile verdiğini söylemişti. ikinci husus ise bizim sohbetimiz çok arkadaşçaydı. ben zaten bu sevgiliden yeni ayrılma durumu yüzünden ilk başta arkadaşça yaklaşmaya kendimi zorlamıştım ama etkilendiğimi anlayınca biraz bu durumu tersine çevirmek için bir iki adım attım sohbetlerimde. ama öyle hoşlanma, açılma gibi değil yanlış anlamayın. yani onu beğendiğimi ve ilgimi belli eden birkaç cümleden bahsediyorum. ama asla abartı değil, ufak tefek iltifatlar gibi düşünün bunu. neyse sonra bi muhabbet sırasında dün, birinden platonik hoşlandığını söyledişaka gibi kızlar cidden. tabii ben bunu duyunca kendimce "iyi ki ilgimi fazla belli etmedim" diye düşündüm. önce pek bir yorum yapmadım, bol şans falan dedim sonra yazmaya devam etti. işte olmadık insanlara olmadık değerler veriyorum, dünyaya acı çekmeye gelmişim falan deyince dayanamadım ve dedim ki, sen sevgilinden yeni ayrıldığını ve üzgün olduğunu söylemiştin. ne ara başkasından bir de platonik hoşlandın? gönül bu kadar çabuk mu değişiyor, aşkla alakası yok bence, dedim. çok sinirlendi tabii, böyle yargılamaları sevmediğini, kimsenin duygularını bilecek durumda olmadığımızı, başımıza ne geleceğini bilmediğimizi falan söyledi. ben senin bana anlattığın şeyler üzerinden konuşuyorum, yargılamıyorum ama bence böyle dedim konu kapandı.
bilmiyorum kızlar yargılamak mıdır değil midir ama ben artık aşk ve ilişkilerin içinin böyle boşaltılmasından hiç memnun değilim. biri bana dün, ilişkisi bittiği için üzgün olduğunu söyleyip bugün başkasından hoşlanıyorum derse ben bu cevabı veririm kimse kusura bakmasın. iyi ki bitti ilişkim demiş olsa neyse. duygular bu kadar çabuk mu değişiyor yani, birini sevmek bu kadar kolay mı ya da birini unutmak? böyle ondan ona atlayıp adına da aşk meşk demeleri çok itici değil mi ya? o insanla 3.5 sene yaşamışsın ve ayrıldığın için kötü olduğundan dem vuruyorsun, şimdi başkası var. ha bi ihtimal benim önümü kesmek için bunu demiş olabilir ama normalde yapacağım bişey değildir ama artık gereksiz yere kapılmak istemediğim için çok dikkatli gidiyorum bu konularda ve whatsapp'ta sürekli çevrimiçi olduğunu, sıkça girip çıktığını farketmiştim. belli ki sürekli konuştuğu biri vardı. hatta kendi kendime acaba eskisi ile mi barıştı diye düşünüyordum. ben adım atmayacak bir kadın değilim gerçekten istersem o adımı atarım ama karşımda adım atmama engel böyle şeyler vardı.
açıkçası ilk günler kendisini düşünmek bile beni heyecanlandırmış olsa da zaman içinde sohbetin çok arkadaşça ilerlemesi ve eski kalitesinin kalmamış olması beni ondan uzaklaştırmıştı. en basit örnek, bi mesaj yazıyorum mesela whatsapptan, çevrimiçi olmasına rağmen benim mesajımı açmıyor, aradan yarım saat falan geçince benim mesajı okuyup cevap yazıyordu. 31 yaşında bu arada, ben 29. bu yaşa gelip de beğendiğim insanın mesajlarıma dahi öncelik vermediğini göre göre ona teslim olamıyorum duygusal anlamda doğal olarak. bu hareketlerinin üzerine zaten önceliği olmadığımı anlamış ve uzaklaşmıştım. bu hareketlerinin arasında bana her gün günaydın yazmak gibi şeyleri de vardı. bu gibi şeyler uzaklaşmama sebep oldu. zaten bu saatten sonra mesafe koyarım, verdiğim cevaba da sinirlendiği için yazmaz diye tahmin ediyorum. sadece can sıkıcı olan şey, benim aşk meşk konusunda aşırı şanssız olmam ve insanların artık böyle şeyleri aşırı hafife alması. millete bakıyorum, kimse yalnız değil herkesin hayatında biri var ama öte yandan bu kavramların da önemsenmediğine rastlıyorum. siz ne düşünüyorsunuz gelin dertleşelim yaa :)
öncelik verip vermeme konusunda deneyimsiz biri olmadığım için ben de senin gibi düşünüyorum. benim mesajlarıma başkaları tarafından saniyesinde yanıt verildiği çok oldu. mesela öyle olunca insan diyor ki evet ya bu sahiden bende. bu da bir gösterge. böyle yaptığını farkettiğim an zaten umudun u'su bile doğmadı bende.Tecrübelerim beni yanıltmaz siz bu kişiye senden hoşlandım falan deseniz size vereceği cevap muhtemelen şu olacaktır; şu an hazır değilim. Cinsiyet ayırt etmeden her insan sevdiği insanın mesajını hemen cevaplamak ister eğer uygun değilse mutlaka belirtir.
ahaha bence evlilik daha zor ya. o zaman da başka sorunlar peydah olmuyor mu?Allah yuzune baksin bacim. Aslinda guzel.heyecanlar ama benm o Kadar uzun zaman oldu ki okuyunca bekarlik ne zormus dedm
Ilk zamanlar alisma evresinde zor aslinda. Sonra o kadar zor mu yok ya diilahaha bence evlilik daha zor ya. o zaman da başka sorunlar peydah olmuyor mu?
allah'ın yüzüme baktığını düşünüyorum ayrıca, bakmasa bana gerçekleri pat diye göstermezdi. yukarıdaki bazı mesajları verir, anlamak önemli...