aşk ve ilişkilerinin aşırı hafife alınması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ohooo sen konuyu bayağı yanlış yerinden anlamışsın, neresinden anladığını söylemeyeceğim. Yine de teşekkürler yorumun için, hı hı senin dediğin gibi evet.

Senin durumun çok başka ama. Sen üzgün değilsin ayrılık için. Karşımdaki insan ayrılık sonrası kilo falan verdiğini söyleyen, karşılaşmamak için ex'in takıldığı mekanların olduğu semte gitmekten çekinen, daha beş gün önce "ilişkim bittiğinden beri hayatın akışına ayak uydurmayı beceremiyorum" diyen biri. Seninle bir mi? Yani sen bi hissin kalmadığından bahsediyorsun. Üzülmemişsin. Üzülmeyen insan hemen ertesi gün bile yeni ilişkiye başlayabilir şaşırmam. Ama bana daha beş gün önce ayrılık sonrası hayat akışında kalamıyorum deyip şimdi birinden hoşlanıyorum diyen insana (hoşlandığı kişi ben olsaydım bile) başka bişey derim. Aşk, Sevgi bu değil kimse kusura bakmasın.

Beyfendi için aşk, sevgi değil mesele de ondan. Tek derdi yalnız kalmamak ve kendi kafasında bunu tam karşılayacak birilerini bulmak var.
İlişkilerden sonra bir süre yalnız kalmak yas tutmak için değil, kişinin kendisini dinlendirmesi ile ilgili bana göre. Biraz kendi içine dönmek, öz değer ve öz saygını beslemek lazım. Daldan dala atlayanlara baktığımda hep duygusal olarak tükenmişler neredeyse. Hoş, belki de benim yaptığım gibi duyguları dinlendirmek bu devrin hakkı değildir ama bilemiyorum şu an elbette.

Bu yeni nesil ilişkilerde çok nadir aşk görüyorum, izliyorum. Çoğu yalnız kalma korkusu.

ERkekleri böyle duygusal veya bazı şeyleri bizim kadar kafaya takan canlılar gibi gören hemcinslerime çok şaşırıyorum. annem hep derdi erkek kaç yıllık karısını gömdüğü mezarlıktan dönerken 'karımın arkadaşı naciyeyi mi yoksa üst komşu hayriyeyi mi alsam' diye düşünürmüş. ERkeklerde olsa olsa ya ilişkide hesap vermekten hediye şu bu almaktan çok bunaldım bi süre sadece isimsiz etiketsiz takılayım milletle hissiyatı oluyor. O yüzden siz ayrıldı zamana ihtiyacı var diye düşünürken adam profil profil gezmiyordu ise ben de başka birsey bilmiyorum. Hele ki kendisine ilgisi olan bir oldugunu anlamış ve kendisinin de ona ilgisi olan bir kadın çıkarsa karsısına ama burda kilit nokta kendisinin de ilgisi olacak. Bence size ilgi duymadığı için bunu size anlatmakta beis görmemiş.
Friends dizisinde Rachel sevgilisinden ayrılmış bir erkeği kahve içmeye davet etmem için ne kadar beklemem gerekir diye sormuştu. Joey ise 'yarım saat' demişti :) Hah demiştim bak annem haklıymış

aslında bunu vurgulamak için açtım ben bu konuyu, bunun üzerinde konuşmak için. çünkü konu başlığım da bu yönde. ama bazı üyeler konuyu çok çok başka taraflara çektiler. mesele bu şahsın benden etkilenip etkilenmemiş olması değil. belki bir ihtimal kendimi kötü hissederim diye umut edip "ne var bunda, adam seni beğenmemiş sen de buna bozulmuşsun" yazanlar bile oldu. ben 29 yaşındayım, beğenime karşılık bulamadım diye karalar bağlayacak yaşı çoktan geçtim. beni beğenenleri de ben beğenmedim zamanında, bu onları eksiltmedi ki. dolayısı ile ben de eksilmem. böyle bir şey için özgüvenim de zedelenmez çünkü insanın değerini başkalarının düşünceleri değil insanın kendisi belirler. ama bunu bilmeyen ya da kendi ilişkilerinde ilgisine karşılık alamadığı zaman özgüveni yerle bir olan kadınlar tabii bu durumun beni mahvedeceğini düşünerek yorum yaptılar o ayrı mesele.

tam da değinmek istediğim yerden yakalamışsın konuyu, teşekkür ederim. hafife alınma derken bunu kastediyorum aslında. insan biraz bi durmalı, dinlenmeli. nedir yani hiç mi yalnız kalamıyor bunlar? hayat ille de birilerine bağlı olarak mı yaşanmalı? sürekli birileriyle flörtleşmek, oynaşmak zorunda mıyız? bence değiliz. bu insan bana yeşil ışık yaksa bile "erken" olduğunu düşünürdüm belirttim zaten bunu mesajlarımda da , ilk sayfalarda. bana normal gelmiyor hemen onu bırakayım diğerine geçeyim, ooo eller havaya hayat devam ediyor, ayşe olmazsa fatma olur, fatma olmazsa nalan olur falan kafası.

bana da bu canlı türü platonikle falan zaman kaybetmez gibi geliyor

Ohooo sen konuyu bayağı yanlış yerinden anlamışsın, neresinden anladığını söylemeyeceğim. Yine de teşekkürler yorumun için, hı hı senin dediğin gibi evet.
Neresinden anlamışım? Konu açtığında her zaman istediğin gibi yorum alamazsın. niye bu kadar saldırganlaştın?

Yalan mı? Adam senle ilgilense aa daha yeni ilişkisi bitmiş bu ne biçim iş falan demeyecektin. Sevdiği kişi sen olsaydın şu kastığın uzun analizlerin bir tanesini kasmayacaktın. Niye kızıyorsun ki :)))

Neresinden anlamışım? Konu açtığında her zaman istediğin gibi yorum alamazsın. niye bu kadar kızdın ki?

Yalan mı? Adam senle ilgilense aa daha yeni ilişkisi bitmiş bu ne biçim iş falan demeyecektin.
yalan tabii, demeyecektim. türkçe yazıyorum, anlamıyor musun? en başından oku. ya da boşver okuma.
neresinden anladığın belli ama hala soruyorsun :)

yalan tabii, demeyecektim. türkçe yazıyorum, anlamıyor musun? en başından oku. ya da boşver okuma.
neresinden anladığın belli ama hala soruyorsun :)
Mirta ilk sayfadaki bir yorumumda yazdım zaten neyi sorguluyorsun hala?

Hoşlantı basit bir duygu ama fazla anlam yüklemiyor musunuz ?

Bugün Ali’den hoşlanırsın yarın veliden

Bunlar bana abes gelmiyor.

Hoşlantı ; kısa süreli ve uçucu bir duygu

Az akışa bırakın

Her tanıştığınız kişiye potansiyel sevgili adayı gözüyle bakmayın.

Normal insanlar tanımaya odaklanın

Zaten ideal ilişkide öncelikle iyi arkadaş olmak önemli

Arkadaş olup birbirinizi anlamadığınız kişiyle iyi bir ilişki de kuramazsınız.

o gözle bakmıyorum zaten, daha önce baktıklarımdan da hayır gelmedi :)

evet ben de böyle düşünüyorum önce arkadaş olup tanımak daha sağlıklı. ama sorun şu ki, şimdi ilişkilerde friendzone diye bir saçmalık var. birisi seni arkadaş olarak görüyorsa sonradan bu durumu değiştirmek zor oluyor. bu da önce arkadaş olarak tanıyayım kafasını bozuyor ne yazık ki. insanlar birisi hakkında aşırı çabuk karar vermeye meyilli. sen birini normal tanımaya çalışıyorsun iyi hoş da karşındaki sana bakıyor, aa bu beni arkadaşı olarak görüyor bundan hayır gelmez deyip hoop başkalarına yöneliyor ve sana bir daha dönüp de başka gözle bakmıyor. seçenek çok olduğu için hemen vazgeçme eğiliminde oluyor insanlar.

istisnalar elbette var hepsi böyle değil ama şu an büyük bir kısmı böyle ilerliyor. aslında bu da bana uymuyor çünkü ben önce arkadaş olarak tanıdığım birine sonradan başka şekilde bakabilirim zira onu zaten tanımış olurum. ilişkilerin hızına ayak uydurmakta zorlanıyorum belki ben.

Adam senden hoslansa problem olmayacaktı şuan soyledigin olumsuz durumlar bence. Başkasından hoşlanmış olmasına icerliyorsun ama olabilir böyle şeyler. Elma da bizi sevecek diye bişey yok yani her zaman. Önüne bakmak en doğrusu hic takılma böyle baştan can sıkan bir muhabbet için. İnşallah karsina istediğin gibi birisi çıkar

Boşver be güzelim salla
Dünyada başka hoş adam mı yok
Allah gönlüne göre versin

şöyle diyim, sürüncemeli bi ayrılık oldu benim. yaklaşık 2 hafta önce kalbim deli dehşet kırıldı ama yine de "toparlayabiliriz, sorunlarımızı çözebiliriz, ayrılmayalım <3" modundaydım, orada kalsaydık ben de bahsettiğiniz kişi gibi olur, bir süre kendime gelemezdim. sonrasında ipler tamamen ve geri dönülemez şekilde koptu bende. dolayısıyla belki dedim bu bahsettiğiniz kişi de benzer bir şey yaşamıştır, neblim belki eski sevgilisini biriyle görmüştür ve "haaa bizden olmaz artık"ı iyice özümsemiştir. o arada bir şey yaşanmış gibi geliyor bana.

bu ilişki milişki meselelerinin özeti bence bir şey olacağı varsa oluyor. ilişkiyi kumak için de, sonra ayrılmamak için de toparlamak için de ne zaman zorladıysam sonra pişman oldum. olmuyorsa var bir hayır. dükkanın/dükkanınızın önünü kapatmasın olmayacak kişiler <3

Okuduğum kadarıyla siz gayet ne hissettiğini, ne yapması gerektiğini bilen birisiniz. Ufaktan ilginizi belli etmeniz yararınıza olmuş.
Her gün günaydın vs. yazmanın da arkadaşça olduğunu da sanmıyorum, bu döneminde ilginiz hoşuna gitmiş, zaten siz de ışık görmeseniz duygusal bir yatırım yapmazdınız. Belki hız kesmek belki de kafa karışıklığında sizi heba etmemek için veya gerçekten birinden hoşlanmıştır ama yeni biten ilişki sonrası yaşanan ilişki çok iyiymiş gibi başlayıp sıkıntılı bir hal alır genelde, onu özlemeye başlar, aranızda kıyaslar başlar vs. aha aradığım buymuş denilmiyorsa. Hep kafanızda soru işareti olacaktı.
Günümüzde neden daha iyisi olmasın, elbet bulurum, etraf dolu diye soğumaya ve kafa karışıklığına yer arıyoruz. Bence arkadaş olarak da devam etmeyin, çünkü sizin ondan hoşlandığınızı biliyor ve artık arkadaşlığa siz evirseniz, o başka düşünebilir.

benden hoşlansa problem olmayacaktı değil, dün başka bir üyeye ilk sayfada bunun cevabını vermişim, buraya da ekliyorum.

evet olmayanda bir hayır olduğu düşüncesini hayatın her alanında hissediyorum ben de. geçen sene çok çabaladığım bir ilişkim oldu da ne oldu, olmayacak diye ısrar etti resmen hayat ve olmadı mesela.

teşekkürler
bu arada ben dün bazı üyelere inandırcı gelmez diye yazmadım (çünkü burada gelen olumsuz yorumlara karşı kendimi savundum gibi algılanabilirdi) ama aramızda, o birinden hoşlandığını söylediği zaman şöyle bir konuşma geçmişti bunu da ilk kez size söylemiş olayım. benim ona iltifatla falan ilgimi belli etmemle alakalı şey demişti, senden de ne anlamam gerektiğini bilmiyorum, dedi. bende bir hoşlantı yok, rahat ol dedim. onun üzerine zaten platonik hoşlanmasına dem vurup olmayacak insanlara değer veriyorum falan demeye başladı, ben bu dünyaya acı çekmeye geldim falan dedi, ben de yanıt olarak eski sevgilinden yeni ayrıldın ve üzgündün, ne ara başkasından hoşlanmaya başladın, aşk mı bu şimdi gibisinden bi yanıt verdim.

ortada ona hoşlandığımı söyledim gibi bir durum yok. zaten racona da terstir bilirsiniz, birine ilginizi ufak ufak belli edersiniz, karşıdaki zaten anlar. anlar ve karşılık verir ya da vermez. baktınız karşılık vermiyor, öyle itiraf etmek, açılmak gibi işlere girmezsiniz. ben girmiyorum en azından karşımdakinin ilgisi yoksa neden açılıp da ego malzemesi olayım ki? hatta bir arkadaşım bana direkt söyle hislerini dediğinde hayır dedim, hislerimden emin olmam için onu daha fazla tanımam gerekir ayrıca ondan bi ışık yok dedim mesela.

evet dediğiniz gibi ışık görmediysem duygusal yatırım yapmıyorum ve herkese de tavsiye ederim. öbür türlüsü çok üzücü oluyor çünkü.

Madem böyle düşünüyordun o zaman ne demeye iltifat ve ettin ki uzak durmaliydin.
hayatında hiç flört ettin mi bilmiyorum ama birinin sana ilgisi olup olmadığını merak ediyorsan ufak ufak zarf atar karşındakini yoklarsın. şöyle düşün, yeni ilişkiden çıktığı için kritik dönemde olduğunu düşündüğün ama beğendiğin bir insan var karşında ve sana sürekli yazıyor. her sabah günaydın yazması mesela en basit örnek. hatta ben ona 3 gündür falan hiçbir şey yazmıyordum, konuşmuyorduk ve o da bana yazmaz diye düşünüyordum hatta ama yazdı mesela. birini beğeniyorsun ama tereddütlerin var, kafanda soru işaretleri var, seninle sürekli bi etkileşim kurmaya çalışıyor e ister istemez bu kişiye bi zarf atarsın. verdiği karşılığa göre de yoluna devam edersin. bu işlerin içinde böyle ufak oyunlar vardır. bir ileri iki geri gibi düşün. karşımdakini beğendiğim için hemen kafamda dan diye uzak durayım aman bana yanaşmasın düşüncesinde olmuyorum ama ohoo ayrılmış gitmiş şimdi boşta, ben bununla bişeyler yaşarım düşüncesinde de olamıyorum, biraz arafta oluyorum doğal olarak ve ufak tefek iltifatlarla ona zarf atıyorum ne cevap verecek diye. ha sen kendi aşk hayatında bu tarz şeylere girmiyor olabilirsin, tercih etmiyor olabilirsin ama benim tarzım budur.

sorunun cevabını gayet açık verdiğimi düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…