Ohooo sen konuyu bayağı yanlış yerinden anlamışsın, neresinden anladığını söylemeyeceğim. Yine de teşekkürler yorumun için, hı hı senin dediğin gibi evet.Bu yorumu yaptığım için belki de kızıcaksın ama içimden geçeni söylemek istiyorum.
Sen adamın 3,5 yıllık ilişkisinin yeni bittiğini biliyordun. Bu durumda iki seçenek var. Bu adam ya bu ilişkiyi unutamadı ve ilişki yaşarsa birini yara bandı olarak kullanacak. ya da uzun ilişki ayrılığını hemen atlattı ve yeni aşklara hazır. Bu iki seçeneği de sıkıntı olarak görüyorsun.
Buna rağmen bu adamla konuştun, hoşlandın, hoşlandığını belli edecek küçük iltifatlar ettin. Karşılık verseydi ilişki de yaşayacaktın. Başkasını sevdiğini öğrenene kadar bu iki olasılığı da dert etmemişsin aslında. Dert etsen ilgini belli etmeye çalışmazdın. Bence adamın kısa sürede yeni birini sevmesini değil senden başka birini sevmesini dert etmişsin sen.
Senin durumun çok başka ama. Sen üzgün değilsin ayrılık için. Karşımdaki insan ayrılık sonrası kilo falan verdiğini söyleyen, karşılaşmamak için ex'in takıldığı mekanların olduğu semte gitmekten çekinen, daha beş gün önce "ilişkim bittiğinden beri hayatın akışına ayak uydurmayı beceremiyorum" diyen biri. Seninle bir mi? Yani sen bi hissin kalmadığından bahsediyorsun. Üzülmemişsin. Üzülmeyen insan hemen ertesi gün bile yeni ilişkiye başlayabilir şaşırmam. Ama bana daha beş gün önce ayrılık sonrası hayat akışında kalamıyorum deyip şimdi birinden hoşlanıyorum diyen insana (hoşlandığı kişi ben olsaydım bile) başka bişey derim. Aşk, Sevgi bu değil kimse kusura bakmasın.3 yıllık ilişkim geçen hafta bitti. eskiden 8 ay süren bi ilişkimin yasını yıllar yılı tutmuşken, ve aslında bu 3 yıllık ilişkimin de yasını baya baya tutarım sanıyorken, vallahi şu an hiçbir şey hissetmiyor ve yeni insanlar tanımaya kendimi hazır hissediyorum. bunu ben yapmadım, karşımdaki kişi kendisini gözümde o kadar alçak bir yere düşürdü ki, normalde arkadaş olalım, saygı sevgi çerçevesinde iletişimimiz devam etsin diyebilecekken şimdi yolda görsem yüzüne bakmam. kendimi zorluyorum, yine de üzüntü hissedemiyorum, aklıma iyi anlarımız bile gelmiyor. kaldı ki ben kendimi aşırı tek eşli olarak tanımlarım; yeni bir insana alışmak, ayrılıklar falan bana aşırı zor gelir normalde.
duygular işte, değişebiliyor kontrolümüz dışında. kontrol edebildiklerimiz davranışlarımız, onda da sevgi saygı hep korunabilse keşke.
aslında bunu vurgulamak için açtım ben bu konuyu, bunun üzerinde konuşmak için. çünkü konu başlığım da bu yönde. ama bazı üyeler konuyu çok çok başka taraflara çektiler. mesele bu şahsın benden etkilenip etkilenmemiş olması değil. belki bir ihtimal kendimi kötü hissederim diye umut edip "ne var bunda, adam seni beğenmemiş sen de buna bozulmuşsun" yazanlar bile oldu. ben 29 yaşındayım, beğenime karşılık bulamadım diye karalar bağlayacak yaşı çoktan geçtim. beni beğenenleri de ben beğenmedim zamanında, bu onları eksiltmedi ki. dolayısı ile ben de eksilmem. böyle bir şey için özgüvenim de zedelenmez çünkü insanın değerini başkalarının düşünceleri değil insanın kendisi belirler. ama bunu bilmeyen ya da kendi ilişkilerinde ilgisine karşılık alamadığı zaman özgüveni yerle bir olan kadınlar tabii bu durumun beni mahvedeceğini düşünerek yorum yaptılar o ayrı mesele.Beyfendi için aşk, sevgi değil mesele de ondan. Tek derdi yalnız kalmamak ve kendi kafasında bunu tam karşılayacak birilerini bulmak var.
İlişkilerden sonra bir süre yalnız kalmak yas tutmak için değil, kişinin kendisini dinlendirmesi ile ilgili bana göre. Biraz kendi içine dönmek, öz değer ve öz saygını beslemek lazım. Daldan dala atlayanlara baktığımda hep duygusal olarak tükenmişler neredeyse. Hoş, belki de benim yaptığım gibi duyguları dinlendirmek bu devrin hakkı değildir ama bilemiyorum şu an elbette.
Bu yeni nesil ilişkilerde çok nadir aşk görüyorum, izliyorum. Çoğu yalnız kalma korkusu.
bana da bu canlı türü platonikle falan zaman kaybetmez gibi geliyorERkekleri böyle duygusal veya bazı şeyleri bizim kadar kafaya takan canlılar gibi gören hemcinslerime çok şaşırıyorum. annem hep derdi erkek kaç yıllık karısını gömdüğü mezarlıktan dönerken 'karımın arkadaşı naciyeyi mi yoksa üst komşu hayriyeyi mi alsam' diye düşünürmüş. ERkeklerde olsa olsa ya ilişkide hesap vermekten hediye şu bu almaktan çok bunaldım bi süre sadece isimsiz etiketsiz takılayım milletle hissiyatı oluyor. O yüzden siz ayrıldı zamana ihtiyacı var diye düşünürken adam profil profil gezmiyordu ise ben de başka birsey bilmiyorum. Hele ki kendisine ilgisi olan bir oldugunu anlamış ve kendisinin de ona ilgisi olan bir kadın çıkarsa karsısına ama burda kilit nokta kendisinin de ilgisi olacak. Bence size ilgi duymadığı için bunu size anlatmakta beis görmemiş.
Friends dizisinde Rachel sevgilisinden ayrılmış bir erkeği kahve içmeye davet etmem için ne kadar beklemem gerekir diye sormuştu. Joey ise 'yarım saat' demişti :) Hah demiştim bak annem haklıymış
Neresinden anlamışım? Konu açtığında her zaman istediğin gibi yorum alamazsın. niye bu kadar saldırganlaştın?Ohooo sen konuyu bayağı yanlış yerinden anlamışsın, neresinden anladığını söylemeyeceğim. Yine de teşekkürler yorumun için, hı hı senin dediğin gibi evet.
yalan tabii, demeyecektim. türkçe yazıyorum, anlamıyor musun? en başından oku. ya da boşver okuma.Neresinden anlamışım? Konu açtığında her zaman istediğin gibi yorum alamazsın. niye bu kadar kızdın ki?
Yalan mı? Adam senle ilgilense aa daha yeni ilişkisi bitmiş bu ne biçim iş falan demeyecektin.
şöyle ifade edeyim
tecrübelerim bana daima ilişkisi yeni bitmiş insanların duygusal anlamda kafasının karışık olabileceğini ve bu tarz biriyle yakınlaştığım takdirde üzülenin ben olacağımı öğretti. tabii ki herkes aynı değil ama benim onunla alakalı kafamda olan şey "zaten bizden olmaz, ilişkisi yeni bitmiş, kafası karışık bile olabilir (yalnız hissettiğini ve zorlandığını söylüyordu arada) bu tarz durumlarda o yeni ilişki genelde yara bandı ilişkisi oluyor, kimsenin yarabandı olmamalıyım" düşüncesi vardı. ve bana yeşil ışık yakmış olsa yine tereddütlerim olurdu. yani evet bana adım atsaydı aynı mesajı yazmasam da sevgisini, ilgisini sorgulardım.
yalan tabii, demeyecektim. türkçe yazıyorum, anlamıyor musun? en başından oku. ya da boşver okuma.
neresinden anladığın belli ama hala soruyorsun :)
o gözle bakmıyorum zaten, daha önce baktıklarımdan da hayır gelmedi :)Hoşlantı basit bir duygu ama fazla anlam yüklemiyor musunuz ?
Bugün Ali’den hoşlanırsın yarın veliden
Bunlar bana abes gelmiyor.
Hoşlantı ; kısa süreli ve uçucu bir duygu
Az akışa bırakın
Her tanıştığınız kişiye potansiyel sevgili adayı gözüyle bakmayın.
Normal insanlar tanımaya odaklanın
Zaten ideal ilişkide öncelikle iyi arkadaş olmak önemli
Arkadaş olup birbirinizi anlamadığınız kişiyle iyi bir ilişki de kuramazsınız.
Boşver be güzelim sallao gözle bakmıyorum zaten, daha önce baktıklarımdan da hayır gelmedi :)
evet ben de böyle düşünüyorum önce arkadaş olup tanımak daha sağlıklı. ama sorun şu ki, şimdi ilişkilerde friendzone diye bir saçmalık var. birisi seni arkadaş olarak görüyorsa sonradan bu durumu değiştirmek zor oluyor. bu da önce arkadaş olarak tanıyayım kafasını bozuyor ne yazık ki. insanlar birisi hakkında aşırı çabuk karar vermeye meyilli. sen birini normal tanımaya çalışıyorsun iyi hoş da karşındaki sana bakıyor, aa bu beni arkadaşı olarak görüyor bundan hayır gelmez deyip hoop başkalarına yöneliyor ve sana bir daha dönüp de başka gözle bakmıyor. seçenek çok olduğu için hemen vazgeçme eğiliminde oluyor insanlar.
istisnalar elbette var hepsi böyle değil ama şu an büyük bir kısmı böyle ilerliyor. aslında bu da bana uymuyor çünkü ben önce arkadaş olarak tanıdığım birine sonradan başka şekilde bakabilirim zira onu zaten tanımış olurum. ilişkilerin hızına ayak uydurmakta zorlanıyorum belki ben.
şöyle diyim, sürüncemeli bi ayrılık oldu benim. yaklaşık 2 hafta önce kalbim deli dehşet kırıldı ama yine de "toparlayabiliriz, sorunlarımızı çözebiliriz, ayrılmayalım <3" modundaydım, orada kalsaydık ben de bahsettiğiniz kişi gibi olur, bir süre kendime gelemezdim. sonrasında ipler tamamen ve geri dönülemez şekilde koptu bende. dolayısıyla belki dedim bu bahsettiğiniz kişi de benzer bir şey yaşamıştır, neblim belki eski sevgilisini biriyle görmüştür ve "haaa bizden olmaz artık"ı iyice özümsemiştir. o arada bir şey yaşanmış gibi geliyor bana.Senin durumun çok başka ama. Sen üzgün değilsin ayrılık için. Karşımdaki insan ayrılık sonrası kilo falan verdiğini söyleyen, karşılaşmamak için ex'in takıldığı mekanların olduğu semte gitmekten çekinen, daha beş gün önce "ilişkim bittiğinden beri hayatın akışına ayak uydurmayı beceremiyorum" diyen biri. Seninle bir mi? Yani sen bi hissin kalmadığından bahsediyorsun. Üzülmemişsin. Üzülmeyen insan hemen ertesi gün bile yeni ilişkiye başlayabilir şaşırmam. Ama bana daha beş gün önce ayrılık sonrası hayat akışında kalamıyorum deyip şimdi birinden hoşlanıyorum diyen insana (hoşlandığı kişi ben olsaydım bile) başka bişey derim. Aşk, Sevgi bu değil kimse kusura bakmasın.
benden hoşlansa problem olmayacaktı değil, dün başka bir üyeye ilk sayfada bunun cevabını vermişim, buraya da ekliyorum.Adam senden hoslansa problem olmayacaktı şuan soyledigin olumsuz durumlar bence. Başkasından hoşlanmış olmasına icerliyorsun ama olabilir böyle şeyler. Elma da bizi sevecek diye bişey yok yani her zaman. Önüne bakmak en doğrusu hic takılma böyle baştan can sıkan bir muhabbet için. İnşallah karsina istediğin gibi birisi çıkar
şöyle ifade edeyim
tecrübelerim bana daima ilişkisi yeni bitmiş insanların duygusal anlamda kafasının karışık olabileceğini ve bu tarz biriyle yakınlaştığım takdirde üzülenin ben olacağımı öğretti. tabii ki herkes aynı değil ama benim onunla alakalı kafamda olan şey "zaten bizden olmaz, ilişkisi yeni bitmiş, kafası karışık bile olabilir (yalnız hissettiğini ve zorlandığını söylüyordu arada) bu tarz durumlarda o yeni ilişki genelde yara bandı ilişkisi oluyor, kimsenin yarabandı olmamalıyım" düşüncesi vardı. ve bana yeşil ışık yakmış olsa yine tereddütlerim olurdu. yani evet bana adım atsaydı aynı mesajı yazmasam da sevgisini, ilgisini sorgulardım. geçen sene benim karşıma, aylar önce biten ilişkisinin ardından artık kendini yeni bir aşka hazır hissettiğini söyleyen ve benimle, bu kişiden 100 kat daha fazla ilgilenen, bana çok daha güzelini hissettiren biri çıktı. her şey süper giderken eski sevgilisini sadece bir kez görmesi yetti uzaklaşmasına. kafam karışık zamana ihtiyacım var dedi çıktı işin içinden, üzülen ben oldum.
evet olmayanda bir hayır olduğu düşüncesini hayatın her alanında hissediyorum ben de. geçen sene çok çabaladığım bir ilişkim oldu da ne oldu, olmayacak diye ısrar etti resmen hayat ve olmadı mesela.şöyle diyim, sürüncemeli bi ayrılık oldu benim. yaklaşık 2 hafta önce kalbim deli dehşet kırıldı ama yine de "toparlayabiliriz, sorunlarımızı çözebiliriz, ayrılmayalım <3" modundaydım, orada kalsaydık ben de bahsettiğiniz kişi gibi olur, bir süre kendime gelemezdim. sonrasında ipler tamamen ve geri dönülemez şekilde koptu bende. dolayısıyla belki dedim bu bahsettiğiniz kişi de benzer bir şey yaşamıştır, neblim belki eski sevgilisini biriyle görmüştür ve "haaa bizden olmaz artık"ı iyice özümsemiştir. o arada bir şey yaşanmış gibi geliyor bana.
bu ilişki milişki meselelerinin özeti bence bir şey olacağı varsa oluyor. ilişkiyi kumak için de, sonra ayrılmamak için de toparlamak için de ne zaman zorladıysam sonra pişman oldum. olmuyorsa var bir hayır. dükkanın/dükkanınızın önünü kapatmasın olmayacak kişiler <3
Madem böyle düşünüyordun o zaman ne demeye iltifat ve ettin ki uzak durmaliydin.benden hoşlansa problem olmayacaktı değil, dün başka bir üyeye ilk sayfada bunun cevabını vermişim, buraya da ekliyorum.
teşekkürlerOkuduğum kadarıyla siz gayet ne hissettiğini, ne yapması gerektiğini bilen birisiniz. Ufaktan ilginizi belli etmeniz yararınıza olmuş.
Her gün günaydın vs. yazmanın da arkadaşça olduğunu da sanmıyorum, bu döneminde ilginiz hoşuna gitmiş, zaten siz de ışık görmeseniz duygusal bir yatırım yapmazdınız. Belki hız kesmek belki de kafa karışıklığında sizi heba etmemek için veya gerçekten birinden hoşlanmıştır ama yeni biten ilişki sonrası yaşanan ilişki çok iyiymiş gibi başlayıp sıkıntılı bir hal alır genelde, onu özlemeye başlar, aranızda kıyaslar başlar vs. aha aradığım buymuş denilmiyorsa. Hep kafanızda soru işareti olacaktı.
Günümüzde neden daha iyisi olmasın, elbet bulurum, etraf dolu diye soğumaya ve kafa karışıklığına yer arıyoruz. Bence arkadaş olarak da devam etmeyin, çünkü sizin ondan hoşlandığınızı biliyor ve artık arkadaşlığa siz evirseniz, o başka düşünebilir.
hayatında hiç flört ettin mi bilmiyorum ama birinin sana ilgisi olup olmadığını merak ediyorsan ufak ufak zarf atar karşındakini yoklarsın. şöyle düşün, yeni ilişkiden çıktığı için kritik dönemde olduğunu düşündüğün ama beğendiğin bir insan var karşında ve sana sürekli yazıyor. her sabah günaydın yazması mesela en basit örnek. hatta ben ona 3 gündür falan hiçbir şey yazmıyordum, konuşmuyorduk ve o da bana yazmaz diye düşünüyordum hatta ama yazdı mesela. birini beğeniyorsun ama tereddütlerin var, kafanda soru işaretleri var, seninle sürekli bi etkileşim kurmaya çalışıyor e ister istemez bu kişiye bi zarf atarsın. verdiği karşılığa göre de yoluna devam edersin. bu işlerin içinde böyle ufak oyunlar vardır. bir ileri iki geri gibi düşün. karşımdakini beğendiğim için hemen kafamda dan diye uzak durayım aman bana yanaşmasın düşüncesinde olmuyorum ama ohoo ayrılmış gitmiş şimdi boşta, ben bununla bişeyler yaşarım düşüncesinde de olamıyorum, biraz arafta oluyorum doğal olarak ve ufak tefek iltifatlarla ona zarf atıyorum ne cevap verecek diye. ha sen kendi aşk hayatında bu tarz şeylere girmiyor olabilirsin, tercih etmiyor olabilirsin ama benim tarzım budur.Madem böyle düşünüyordun o zaman ne demeye iltifat ve ettin ki uzak durmaliydin.