Canım bende evleneli 4 yıl doldu, 3 yaşında bir oğlum var rabbim ona sağlık versin inşallah, oğlum 15 aylıkken aralarında 2 yaş olsun birlikte büyüsünler istedim, 2 seneye yaklaştı işte ama olmuyor, önce kist netleşene kadar aklıma gelmiyordu hiç bu kadar olumsuz şeyler olacağı, sonra eşimde varikosel olduğunuda öğrendik ameliyat oldu aralık ayında, doktor 4 ay bekleyin hamilelik olmazsa tekrar test yapalım dedi, 29 kasımda aşılama oldum olmadı, eşimin sonuçlarına göre de nisan ayına kadar olmazsa tüp bebek aşılama karar verilecek, bilmiyorum valla ama kolay süreç değilamin cnm inş hepimiznki kabul olsun, 3.5 yıldr evlıyız , 2.5 yıldırda bebek ıstyrz cnm istemeye basladıktan 1 yıl snra hemen tup bebek denedık sebepsız ınf dedıler. aşırı derecede cocuk sevdgmz ıcın hemen olsun tüp bebek yapalım madem dedık garantıymıs kesın tüp bebekle olurmus gibi gelıyordu, olmayınca ılk soku atlatması zor oldu ordan berıdır tedavılere devam edıyoruz sorunların adı degıstı sonuc degısmedı. sız de durum nedır cnm ?
Valla neyin ne olduğunu tam olarak kestirmek çok zor belki vardı kadın doğumcu görmedi, belki yoktu tedavi alamasında oluştu , ama benim ilk muayeneye gittiğim kadın doğumcu şak diye söyledi valla kisti :) aşılamalarımı da kendisi yapıyor .örneğin süpermiş:) yandı bitti gitti bizim ormanlarımız :)) valla cnm ilk bebek düşündüğümz zmnlar normal kadın doğumculara gttım hiç kist fln görmediler bu kisti görebilmek için tüp bebekçi olmak gerekmıyor herhlde. snra ılk tup bebek denemesı ıcın muayenye gttgmde dokotr cıkolata kıstı yapısına benzer cok kucuk basıt kıst var dedı 1 ay d.kntrol hapı verdı snrakı adetımde kıst varmı dedım yok ıyı dedı gecıstırdı bu konuyu. 2. tüp bebek denemem de cıkolata ksıtı tanısını kesın koydular ve 2-3 tane gozlemledıler. hormon iğneleriyle bırlıkte buyuduler galıba, bu tedavılerde de kaş yaparken göz çıkıyor. yanı bastan cıkolata ksıtım yoktuysa ben yıne gebe kalamıyordum. tedavılerle olustuysa bu kıstler sımdı var olan sorunumuza ek kıst problemı de cıktı dıyorum.
ben bırkac kadın dogumcuya muayene oldum o dönem hıcbırı bırsey demedı kıst fln yok gayet temız dedıler. sonradan mı olustu bılmıyoruz , sonradan olsutuysa da bastanda cocuk sahıbı olamama nedenım baskaydı demekkıValla neyin ne olduğunu tam olarak kestirmek çok zor belki vardı kadın doğumcu görmedi, belki yoktu tedavi alamasında oluştu , ama benim ilk muayeneye gittiğim kadın doğumcu şak diye söyledi valla kisti :) aşılamalarımı da kendisi yapıyor .
Canım ben korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra sancım başladı, ama tespit edilmesi de 6 ay sürdü, yani ben 1 yıl neden olmadığını anlayamadım, sinsi ilerliyor bazen farkedilemeyebiliyorben bırkac kadın dogumcuya muayene oldum o dönem hıcbırı bırsey demedı kıst fln yok gayet temız dedıler. sonradan mı olustu bılmıyoruz , sonradan olsutuysa da bastanda cocuk sahıbı olamama nedenım baskaydı demekkı
Ben doktora çocuk düşünüyom diye muayeneye gitmesem hiç bilmeyecekmişim tesadüfen öğrendim, gitmesem öyle niye olmuyor diye uğraşıp duracaktım belki zaman kaybı olacaktı iyiki gitmişim. Doktor çikolata kisti var dedikten sonra, farkettim karnıma koyunca elimi farkediliyor, doktora dedim bu elime gelen şey kist mi evet dedi eğer öyleyse bunu ben yıllar öncede farketmiştim dedim. Göbeğimin sağ tarafına hafif bastırınca şişlik var ama sağ tarafta yok. Ben onun ne olduğunu bilmiyordum önemsemiyordum da , ne sinsi lanet bişeymiş yaCanım ben korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra sancım başladı, ama tespit edilmesi de 6 ay sürdü, yani ben 1 yıl neden olmadığını anlayamadım, sinsi ilerliyor bazen farkedilemeyebiliyor
Öyle canım illet, doktor diyor kaser değilsin korkma, ama buda bir illet hep seninle geçmez diyorBen doktora çocuk düşünüyom diye muayeneye gitmesem hiç bilmeyecekmişim tesadüfen öğrendim, gitmesem öyle niye olmuyor diye uğraşıp duracaktım belki zaman kaybı olacaktı iyiki gitmişim. Doktor çikolata kisti var dedikten sonra, farkettim karnıma koyunca elimi farkediliyor, doktora dedim bu elime gelen şey kist mi evet dedi eğer öyleyse bunu ben yıllar öncede farketmiştim dedim. Göbeğimin sağ tarafına hafif bastırınca şişlik var ama sağ tarafta yok. Ben onun ne olduğunu bilmiyordum önemsemiyordum da , ne sinsi lanet bişeymiş ya
Üzgünüm canım
Hakkınızda hayırlısı olsun, rabbim sağlıklı hayırlı bir evlat nasip eder inşallah hepimize dün bir söz okudum ve çok beğendim paylaşmak isterim;Üzgünüm canımşimdi doktordan çıktım bu ay da olmadı .... sen olmasanda ben senden ümitliyim
Bu ay doktorum yeni takviye ilaç önerdi yarın inşallah elime geçecek bir de onu deneyelim bakalım .... yoksa bir sıkıntı yok olmaması için diyor ... sonuçlar iyi dedi :)
Neden olmaz ki neden yani, normal yolla olmuyor tamam yapay tıbbi yönteme başvuruyoruz o da olmuyor hyret edilecek bişey, isyan etmiyorum da kimisi çocuk istemez ama olur, çocuğun da kıymetini bilmez, biz de böyle bin bir yöntemle uğraşıyoruz allahım diyorum başka bişey demiyorum. Ben hem zamanın geçmesini bekliyorum hem de kendimi tüp bebek düşüncesine alıştırmaya çalışıyorum, çünkü bu sefer de olmazsa bize doktor aşılama yapmaz bi daha , zaten 2. Denemeye bile razı değildi bizim için yaptı, okadar umutsuz kadın bizden, normal yaşamımıza devam edecez başka hiç şansımız yok.Üzgünüm canımşimdi doktordan çıktım bu ay da olmadı .... sen olmasanda ben senden ümitliyim
Bu ay doktorum yeni takviye ilaç önerdi yarın inşallah elime geçecek bir de onu deneyelim bakalım .... yoksa bir sıkıntı yok olmaması için diyor ... sonuçlar iyi dedi :)
Gerçekten çok güzelmiş , olmuyor ama okadar güzel olmuyorkiHakkınızda hayırlısı olsun, rabbim sağlıklı hayırlı bir evlat nasip eder inşallah hepimize dün bir söz okudum ve çok beğendim paylaşmak isterim;
Bazen olmuyor, ama o kadar güzel olmuyor ki, Ancak bu kadar güzel olmayabilirdi diyorsun...
Bizim şer sandıklarımızda hayır, hayır sandıklarımızda şer vardır, böyle düşünmek en güzel temenni ve teselli
Hepimizin imtihanı farklı canım, hayırlı tarafı görmeye çalışmak lazım, 3 hafta kadar önce arkadaşım oğlunu kaybetti, öyle büyük bir acı ki tarifi yok, Allah kimseyi evlat acısı ile imtihan etmesin, ondan sonra daha da farklı bakıyorum, Rabbim veripte alma diye dua ediyorum, sağlıklı hayırlı bir evlat olsun diyorum hep, bana göre dünyanın en ağır imtihanı evlat ile olanı, diyor ki ;Konuyla biraz alakasız olacak ama bizim bi arkadaş vardı, ona mesela doktor demiş ki çocuk yaparsanız kanser olma ihtimalin yüksek, çocuk yapmazsanız bi risk yok yaşamında demiş, allah korusun iki ucu b.klu değnek töbe töbe neler var şu hayatta neler. Onlar napsın
Hakkaten kötünün kötüsü var hayatta, bişey oluyor , diyorsun daha kötüsü olamaz ama var. Sağlığımıza şükretcezHepimizin imtihanı farklı canım, hayırlı tarafı görmeye çalışmak lazım, 3 hafta kadar önce arkadaşım oğlunu kaybetti, öyle büyük bir acı ki tarifi yok, Allah kimseyi evlat acısı ile imtihan etmesin, ondan sonra daha da farklı bakıyorum, Rabbim veripte alma diye dua ediyorum, sağlıklı hayırlı bir evlat olsun diyorum hep, bana göre dünyanın en ağır imtihanı evlat ile olanı, diyor ki ;
Mallarınız ve evlatlarınız size emanettir, onlar sizleri imtihan için verilmiştir.
Allah beteriyle imtihan olmaktan korusun
Amin canım hayırlısı gerçekten .... benim gelecek planlarımda evlilik bile yokken hayırlısıymış evlendim ... geç oldu ama iyiki olmuş diyorum :)) hayırlı olacak ise gün gelir bebeğim de olur inşallah diyorum...Hakkınızda hayırlısı olsun, rabbim sağlıklı hayırlı bir evlat nasip eder inşallah hepimize dün bir söz okudum ve çok beğendim paylaşmak isterim;
Bazen olmuyor, ama o kadar güzel olmuyor ki, Ancak bu kadar güzel olmayabilirdi diyorsun...
Bizim şer sandıklarımızda hayır, hayır sandıklarımızda şer vardır, böyle düşünmek en güzel temenni ve teselli
Biz elimizden geleni yapıp gerisini allaha bırakacağız canım... herşeyin en doğru zamanında en hayırlı şekilde gelmesi için bol bol dua edeceğiz... :)Neden olmaz ki neden yani, normal yolla olmuyor tamam yapay tıbbi yönteme başvuruyoruz o da olmuyor hyret edilecek bişey, isyan etmiyorum da kimisi çocuk istemez ama olur, çocuğun da kıymetini bilmez, biz de böyle bin bir yöntemle uğraşıyoruz allahım diyorum başka bişey demiyorum. Ben hem zamanın geçmesini bekliyorum hem de kendimi tüp bebek düşüncesine alıştırmaya çalışıyorum, çünkü bu sefer de olmazsa bize doktor aşılama yapmaz bi daha , zaten 2. Denemeye bile razı değildi bizim için yaptı, okadar umutsuz kadın bizden, normal yaşamımıza devam edecez başka hiç şansımız yok.
Senin durumuna bakıyom da benyosuntek , aşılama sende sonuç vermesi lazım gibi ama bilemiyoruz ki işte neyden olmuyor tam olarak, şansa kaldı işimiz, hep deneyecez hep deneyecez
Senin yumurcak çok nazlı çıktı , hadi bnim kist gibi büyük engelim var aşılama falan vız geliyor tüp bebek istiyor canı :) ama senin mantıken düşündüğümde ; yumurta kndiliğinden çatlamıyor ama doktor iğneyle çatlatıyor, ee sperm uygun diyorsun, yani hareketliliği yavaş olsa bile kndiliğinden gitmek durumu yok doktor onu tam da yerine bırakıyor tek geriye kalan birleşmeleri, insanın aklı almıyor bazen. Ona bakarsan tüp bebek yöntemi resmen yumurtayla spermi birleştiriyor döllüyor embriyo oluşturuyor hazır bırakıyor rahime ama olmayınca o da olmuyor , evet tıp bi yere kadar . Allah ol deyince oluyor gerçekten. Ocak ayında hayal kırıklıkları yaşamıştık koca şubat ayı da gldi geçti, önümüzdeki maçlara bakalım nasıl olacak. Allahım kısa zamanda bizim bebeklere ol der inşallahBiz elimizden geleni yapıp gerisini allaha bırakacağız canım... herşeyin en doğru zamanında en hayırlı şekilde gelmesi için bol bol dua edeceğiz... :)
İster tüp bebek yap ister yapma ama nolursun doktorunu değiştir güzelim ... herşey iğne ilaç değil maneviyatta bir o kadar gerekli ...
Benim yaşım 36 olduğu için doktorum süreci hızlandıralım istedi... tıbben bir sıkıntı görünmüyor ... yumurta oluşuyor sağlıklı büyüklüğe erişiyor iğne yardımıyla çatlıyor sperm de uygun ama olmayınca olmuyor... nasip kısmet ...
Kız evi naz evi derler ya ; yumurtamda öyle epey nazlı çıktı :)) onca sperm arasından birini beğenip almıyor yanına :)))
Mart ayında doktor kendi haline bırakalım dedi ... gerçi eşimin işi nedeniyle 2 hafta yokuz onun için dedi ... takviye ilaç verdi "promotil woman "kullan gene günleri kaçırma çalışın bakalım hava değişimi iyi gelir belki dedi :))) bu takviye erkekler için varmış...kadın için olanı yeni gelmiş türkiyeye ... Erkeklerde çok işe yarıyorumuş. ..bakalım bizde ne olacak :)Senin yumurcak çok nazlı çıktı , hadi bnim kist gibi büyük engelim var aşılama falan vız geliyor tüp bebek istiyor canı :) ama senin mantıken düşündüğümde ; yumurta kndiliğinden çatlamıyor ama doktor iğneyle çatlatıyor, ee sperm uygun diyorsun, yani hareketliliği yavaş olsa bile kndiliğinden gitmek durumu yok doktor onu tam da yerine bırakıyor tek geriye kalan birleşmeleri, insanın aklı almıyor bazen. Ona bakarsan tüp bebek yöntemi resmen yumurtayla spermi birleştiriyor döllüyor embriyo oluşturuyor hazır bırakıyor rahime ama olmayınca o da olmuyor , evet tıp bi yere kadar . Allah ol deyince oluyor gerçekten. Ocak ayında hayal kırıklıkları yaşamıştık koca şubat ayı da gldi geçti, önümüzdeki maçlara bakalım nasıl olacak. Allahım kısa zamanda bizim bebeklere ol der inşallah
Belki bu ay stres altında olmayacağınız için kendiliğinden olacağı tutar :) belli mi olur. O takviye ilaç neye yarıyormuş ?Mart ayında doktor kendi haline bırakalım dedi ... gerçi eşimin işi nedeniyle 2 hafta yokuz onun için dedi ... takviye ilaç verdi "promotil woman "kullan gene günleri kaçırma çalışın bakalım hava değişimi iyi gelir belki dedi :))) bu takviye erkekler için varmış...kadın için olanı yeni gelmiş türkiyeye ... Erkeklerde çok işe yarıyorumuş. ..bakalım bizde ne olacak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?