Aşılama Aşılama sebeplerimiz sonuçlarımız... ( aktif sıralı liste)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Aşılama yaptırma sebebiniz nedir?

• Ankete Katılan
    152
  • Anket Kapalı .
Canım kist toksin salgılıyormuş, ya döllenmeyi yada döllense bile embriyonun yerleşmesini engelliyormuş, dr bebek olsada yerleşemiyor muhtemelen dedi

Canım kist toksin salgılıyormuş, ya döllenmeyi yada döllense bile embriyonun yerleşmesini engelliyormuş, dr bebek olsada yerleşemiyor muhtemelen dedi
ne illet bir hastalık bu da çikolata kisti olup hamıle kalan da var ama zmn alıyor herhlde , tüp bebekte kıstın önemı yok deiler bız ıkı kere yaptrdık yıne olmadı. kist yumurta rezervinide düşüruyormus kalıteyıde etkılıyormus. her türlü zararı var kaçamıyorsun

Benim de nasıldı biliyon mu kist 3,5 cm civarıydı bi taraftaki , diğer taraftaki daha küçüktü ama cm ini hatırlmıyorum, aksilik gibi kistin küçük olduğu taraftaki tüp kapalı, kistin büyük olduğu taraftaki tüp açıktı, hani kader insanı vurur ama heryerden mi vurur :) bu kadar mı aksilik olur. Neyse 1. Aşılmayı yaptırdık biz, öncesinde 5 gün klomen kullandım 3 yumurta büyüttük, sonuç negatif tabi. 21 ocakta adet oldum doktora gittim.
Hemen 2. Aşılamaya geçmedi 1 ay mola dedi, sanki çok uğraştık daha ilk denememiz. Neyin molası acaba. Bide yasmin verdi, 21 günde bunu bitir adet olunca gel dedi, en azından kistin büyümesini engeller bu ilaç dedi, kullandım bitirdim 16 şubatta adet oldum gittim doktora, büyük olan kistin 3,5 tan 2,5 a düşmüş dedi. Sevindim, şuan 3 cm civarı diyorum ama büyümüştür belki diye :) okadar hızlı büyür mü bilmiyom işte 1 hafta önce 2,5 cm di. 6 gün gonal-f iğnesi yaptım kendime. Bu sefer 1 büyük yumurta oluştu 19 mm, 2 tane de küçük varmış 14 mm kadar. Dün yptık aşılamayı 14 marta kadar beklemedeyiz artık, test mest yapıp kendimi strese sokmayacam adet olmayı bekleyecem :) bu arada soruna cevap vermemişim ben im çocuk yok henüz en azından bi tane olsa da ikincisine uğraşıyor olsam bu kadar stres olmam . 1yıl 9 aydır ebüvliyim, daha 2 yıl olmadı. Çocuk çalışmalarımız da 3 ay öncesinde başladı :)

Ca125 testini ben de aralık ayında yaptırdım, öncesinde tabi kistim olduğunu bile bilmiyordum. 0-35 arası olmalı değer. Benim ki 112 mi öyle bişeydi, doktor dedi, çocuğun olsaydı ve çocuk düşünmeseydin ben sana tedavi yolları sunardım dedi; 1- yapay yoldan menapoza sokmak 2- doğum kontrol hapı kullanmak 3- ameliyat
Ama 1. Ve 2. Yolu seçemeyiz çocuk istiyorsun dedi, 3. Yöntem için de sana gerekli değil dedi, eskiden herkesi ameliyat ediyorduk ama artık belli bi deeğrin üstünde ( atıyorum 200-300 ün üstünde gibi mesela) olmazsa etmiyoruz çünkü tekrar oluşuyor yada yayılma sıçrama riski oluyor dedi.
85 ise iyi baya düşmüş değerin. Benim 112 idi ya kistim 3,5 ken. Şuan 1ay yasmin kullandığımdan 2,5 a küçüldü acaba ca125 yaptırsam kaç çıkar değerim

Ağrı kesici almadan durabiliyorsan kistin okadar büyük değil demekki, ben ağrıdan sızıdan kriz geçiriyorum, ağrı kesici alınca yine geçmez ağrım sadece dayanışır hale gelir . O derece 2-3 günüm zindan olur benim. Tüplerin de tıkalı değil kistlerini iyice araştır istersen sen cnım, kistler nasıl engel teşkil ediyor biliyormusun, yumurtlığını kaplıyor , yumurta rezervini azaltıyor. Yani yumurta oluşup büyüyecek alanı daraltmış oluyor. Hani nasıl deyim benim kafamda şöyle canlanıyor yeşillik bi orman var bi kısmı yangınla yandı diyelim, orda tekrar ağaç çıkmaz ya toprak ve ağaç kökleri yandığından orası kapkara kalır, kistli bölgeyi öyle düşünüyorum ben, yani ağaç çıkacak yer az kalmış oluyor nasıl örneğim siera61 :)

Aynen canım doktorum da İllet diyor bu artık Şen'inle yaşamayı öğreneceksin bununla diyor

Canım ben 15 ay hamile kalmaya çalıştım doğal yoldan olmadı, 4 ay menopoza girdim ilaçla tam bir kabustu ve buna rağmen kistim büyümeye devam ettti, baskıladık biraz aşılama yapalım dedik o da olmadı, Allah Kerim artık şuan sadece bitkisel şeyler yapıyorum ağrılarım azaldı rahatım biraz daha, çocuk işi içinde beklemedeyim ama bu hastalık çok da Ümit vaad etmiyor benim için, herkes farklıdır hamile kalan var dedi dr hatta Doğumda tespit ettik 10 cm di kisti dedi, nasip deyip bekliyoruz

Sende çocuk var mıydı canım , nasıl yani hayret doğumda 10 cm kist , vay be, olacaksa da oluyor işte

Henüz Yen'i başlamış tempon canım benim bir oğlum var hamd olsun Rabbim ona sağlık versin inşallah, ikinciyi de isteyeli 2 sene olacak mayıs ayında, ilkimde hemen hamile kalmıştım bu da öyle olur sandım ama işte nasip, stres etme kendine daha çok Yen'i başlamışsın inşallah gönlünce olur alışaman tutar hayırlısıyla ve Şen'inle bekleyen diğer arkadaşlarımızın da

örneğin süpermiş:) yandı bitti gitti bizim ormanlarımız :)) valla cnm ilk bebek düşündüğümz zmnlar normal kadın doğumculara gttım hiç kist fln görmediler bu kisti görebilmek için tüp bebekçi olmak gerekmıyor herhlde. snra ılk tup bebek denemesı ıcın muayenye gttgmde dokotr cıkolata kıstı yapısına benzer cok kucuk basıt kıst var dedı 1 ay d.kntrol hapı verdı snrakı adetımde kıst varmı dedım yok ıyı dedı gecıstırdı bu konuyu. 2. tüp bebek denemem de cıkolata ksıtı tanısını kesın koydular ve 2-3 tane gozlemledıler. hormon iğneleriyle bırlıkte buyuduler galıba, bu tedavılerde de kaş yaparken göz çıkıyor. yanı bastan cıkolata ksıtım yoktuysa ben yıne gebe kalamıyordum. tedavılerle olustuysa bu kıstler sımdı var olan sorunumuza ek kıst problemı de cıktı dıyorum.

Ah canım ah beni de 6 ay hiçbirşey yok diyerek oyaladılar, o kadar sancı niyeydi acillik oluyordum ben, hıçkıra hıçkıra ağladım birinde ki canım öyle taze değildir dayanıklıyım, şimdi devam ettiğim doktorun bunun için 6 ay beklemeye ve bu kisti yumurtalıkta görüp emin olmaya gerek yoktu adet döneminde böyle bir sancı endometriyozis denektir zaten tedavi edilmeliydi dedi, ama işte ben 4. Evreye geldim bile, doktorum bana oğlumdada endometriyozis olduğunu ama 1. Evre olduğu için hemen hamile kalabildiğini söylüyor, çok sıkıntılı bir gebelik geçirdim düşük riski ksnamalı gebelik ve erken Doğum yaptım, zaten bu kistle hamile kalanlar gebeyken yaşıyormuş bunları

Canım sen iki kez tüp denedin olmadı şimdi de aşılama yaptın değil mi doğru mu anladım

Canım sen iki kez tüp denedin olmadı şimdi de aşılama yaptın değil mi doğru mu anladım
evt cnm aslında 3. tüp bebege başlayacaktım ama devletten rapor almak ıstedım , rapor almak ıcın aşılama sartı varmıs onun için aşılama denıyoruz mayıs gbı tüp bebege baslarm ıns

evt cnm aslında 3. tüp bebege başlayacaktım ama devletten rapor almak ıstedım , rapor almak ıcın aşılama sartı varmıs onun için aşılama denıyoruz mayıs gbı tüp bebege baslarm ıns
İnşallah ona geçmeye gerek kalmadan aşılamAdan sonuç alırsın canım, hakkında hayırlısı olsun inşallah

İnşallah ona geçmeye gerek kalmadan aşılamAdan sonuç alırsın canım, hakkında hayırlısı olsun inşallah
inşallah cnm ama ister istemez umudum kırılıyor tüp bebekle olmayan aşılamayla hıc olmaz diye düşünüyorum. hıc dogal yolla da gebe kalamadım aşılamadan umut edecegım elle tutulur bırseyım yok sadece en önemlisi belkide Rabbım ol derse her türlü olacak da

Bu arada sizinle bişey paylaşmak isterim sanırım aramız da sebepsiz infertilite olan arkadaşlarda var, çok sevdiğim arkadaşımın 5 yıldır çocuğu olmuyordu, bizim buralarda bir mahalle ebesi var ona gitti çok şükür hemen peşine hamile kaldı hemde ikiz İnanır mısınız bilmem ama ben arkadaşımdan sonra inanıyorum, biraz alternatif tıpı da denemek gerek aslında

Zaten elimizde birtek duamız var, ben diyorum tıbben doğal yol mümkün değil, ancak Rabbim ol derse olur, Meryem suresi okusana canım annene falanda okutabilirsin faydası olur inşallah

Zaten elimizde birtek duamız var, ben diyorum tıbben doğal yol mümkün değil, ancak Rabbim ol derse olur, Meryem suresi okusana canım annene falanda okutabilirsin faydası olur inşallah
okudum cnm 41 gun yenı bıtırdım baska dualarda yaptım inş dualrımız kabul olur. insanı gereckten rahatlatan tek sey dua , elimizden birşey gelmıyor

okudum cnm 41 gun yenı bıtırdım baska dualarda yaptım inş dualrımız kabul olur. insanı gereckten rahatlatan tek sey dua , elimizden birşey gelmıyor
Allah kabul etsin canım, dualarımız kabul olur inşallah, ne kadar süredir evlisin, bebek ne zamandır istiyorsun ?

Allah kabul etsin canım, dualarımız kabul olur inşallah, ne kadar süredir evlisin, bebek ne zamandır istiyorsun ?
amin cnm inş hepimiznki kabul olsun, 3.5 yıldr evlıyız , 2.5 yıldırda bebek ıstyrz cnm istemeye basladıktan 1 yıl snra hemen tup bebek denedık sebepsız ınf dedıler. aşırı derecede cocuk sevdgmz ıcın hemen olsun tüp bebek yapalım madem dedık garantıymıs kesın tüp bebekle olurmus gibi gelıyordu, olmayınca ılk soku atlatması zor oldu ordan berıdır tedavılere devam edıyoruz sorunların adı degıstı sonuc degısmedı. sız de durum nedır cnm ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…