Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi aşı yaptırmayan anneler varmı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
komşumun oğlunu gördükten sonra aşının yapılmaması gerektiğini birkez daha anladım.komşumuzada anlatmak istiyorum zararlarını aşı yaptırmasın diye bu sorumluluğu almaktan çekiniyorum malesef.

reyhan kesinlikle çok haklı çocukları önce hasta edip sonra ilaçlarla iyileştirmeye çalışıyorlar

malesef güvenilmiyor artık içimize kuşku ve endişe var. virüs ve ilacı bulunuyor sonra virüsün yayılması sağlanıyor yada birine sonra tehlike alarmı ve çözüm aşı böyle mantık işte. bu hastalıkta olmayan bile aşı olunuyor. biz Allah cc emanetiz.

Arkadaslar bir çocuğum var ve atipik otizmli şimdi yine hamileyim ve bu hamilleğimde hiç aşı yaptırmayı düşünmüyorum sizler çocuk doğar doğmaz hiç mi aşı yaptırmadınız bunun için ne yapmak gerekiyor acaba 2.de otizmli olursa diye korkuyorum..nasıl bir yol izlemeliyim

arkadaşlar lütfen aşı yaptırma yada yaptırmama sürecinde çocuklarınızn yaşadıklarını paylaşın.

Merhabalar,
Hamileyim ve aşı yaptırmama konusunda kararlıyım...
Eşimle birlikte hamilelikten de önce aldığımız kararla doğumdan sonraki süreçte aşı yaptırmama hususunda gerekli mücadeleyi vereceğiz..
Ancak sizlere sormak istediğim doğumda yapılan hepatit-b aşısı bizden habersiz ve izinsiz mi yapılıyor?
O sırada bunu kontrol etme imkanım olmayabilir, bunu öncesinde engelleme hususunda ne yapabilirim?
Geçenlerde aşının veliden izinsiz de yapılabileceği yönünde bir karar çıktığına dair haber okumuştum eğer gerçeklik payı varsa buna karşın ne yapabiliriz ?

Bildiğim izinsiz yapılamaz ama yeni karardan haberim yok.facede aymd hareketi ile iletişime geçebilirsiniz.doktorunuzla da konuşa bilirsiniz.eğer hala izinsiz yapılamıyorsa yapıldığı takdirde davacı olacağınızı belirtirsiniz

Merhabalar konuyu görünce yazmak istedim..aşı yaptırmamayi tercih edenler 1-2 sene içinde bir zararını görmemiş olabilirler fakat şöyle düşünün: yaptırılmayan aşının(hastalığının) mikrobuyla hayatının bir döneminde karşılaşırsa savunmasız olacak ve bu aşıların içinde birçoğu hayatı tehlike doğuran hastalıklar. En önemlisi de geçmişte aşı sayesinde TÜM DÜNYADAN SİLİNMİŞ olan (çiçek hastalığı gibi) hastalıklar var, aşıdaki amaç da o hastalığı silmek aslında ve bu ancak tüm çocuklar aşılandiginda mümkün olabilir (çiçek hst. gibi) Aşilanmayan her çocuk aynı zamanda diğer çocuklar için de risk taşımakta.. Ama tabiki çocuğunuzla ilgili bir durumda karar sizin.. hayırlı günler :)

Merhabalar konuyu görünce yazmak istedim..aşı yaptırmamayi tercih edenler 1-2 sene içinde bir zararını görmemiş olabilirler fakat şöyle düşünün: yaptırılmayan aşının(hastalığının) mikrobuyla hayatının bir döneminde karşılaşırsa savunmasız olacak ve bu aşıların içinde birçoğu hayatı tehlike doğuran hastalıklar. En önemlisi de geçmişte aşı sayesinde TÜM DÜNYADAN SİLİNMİŞ olan (çiçek hastalığı gibi) hastalıklar var, aşıdaki amaç da o hastalığı silmek aslında ve bu ancak tüm çocuklar aşılandiginda mümkün olabilir (çiçek hst. gibi) Aşilanmayan her çocuk aynı zamanda diğer çocuklar için de risk taşımakta.. Ama tabiki çocuğunuzla ilgili bir durumda karar sizin.. hayırlı günler :)
Canlı virüs verilen her çocuk, bütün çocuklar için ve bağışıklığı zayıf kişiler için risk oluşturur. Hastalık dünyadan silinse ne olur, aşılarla virüsleri çocuklarınızın bedenine gönüllü verdiriyorsunuz. Aşının koruyuculuğuna dair bilimsel hiç bir veri sunulamazken ve aşı savunucuları aşı korur, aşı olmazsa çocuğunuz hasta olur, aşılanmayan çocuk tehlikelidir demeden öteye gidemezken, aşının zararlarına ve koruyuculuğu olmadığına dair bir çok veri varken siz neye dayanarak bunları yazıyorsunuz? Bu vebalin altından nasıl kalkacaksınız?

Aşılarla verilen mikrop zayıflatılmış ve ancak bağışıklığı sağlayacak derecede bir mikroptur ve şu anda ülkemizde ancak parmakla sayılacak kadar olan kızamık, boğmaca, su çiçeği salgınları ve diğer hastalıkların yaygın olmamasını yüksek aşılama oranına borçluyuz , aksi halde bu salgınlarla çocuklar tekrar karşı karşıya gelecek. Tabiki aşıların koruyuculuk oranını istatistikler ispatlıyor aşılama olmayan ülkelerdeki bu salgınların oranına baktığımızda. Vebal diyorsunuz fakat benim amacım kimseye zararlı birşey yaptırmak değil mezun olmaya 2 sene kalmış bir tıbbiye öğrencisi olarak ve aşı yaptırmamanın bu kadar gündeme geldiği bir dönemde sadece bildiklerimi paylaşmak istedim. Herkesin forumda yaptığı gibi fikrimi söyledim.

Aşılarla verilen mikrop zayıflatılmış ve ancak bağışıklığı sağlayacak derecede bir mikroptur ve şu anda ülkemizde ancak parmakla sayılacak kadar olan kızamık, boğmaca, su çiçeği salgınları ve diğer hastalıkların yaygın olmamasını yüksek aşılama oranına borçluyuz , aksi halde bu salgınlarla çocuklar tekrar karşı karşıya gelecek. Tabiki aşıların koruyuculuk oranını istatistikler ispatlıyor aşılama olmayan ülkelerdeki bu salgınların oranına baktığımızda. Vebal diyorsunuz fakat benim amacım kimseye zararlı birşey yaptırmak değil mezun olmaya 2 sene kalmış bir tıbbiye öğrencisi olarak ve aşı yaptırmamanın bu kadar gündeme geldiği bir dönemde sadece bildiklerimi paylaşmak istedim. Herkesin forumda yaptığı gibi fikrimi söyledim.
Sözünü ettiğiniz istatistikleri paylaşırsanız sevinirim. zira benim baktığım istatistiklerde salgınlar ve hastalıklar aşılamalardan sonra ortaya çıkıyor. Hijyen, iyi beslenme ve bakımdan dolayı bir çok hastalık artık görülmüyor ve bir çok hastalığın verdiği zarar da minimuma iniyor. Araştırırsanız kızamıktan kaynaklanan ölüm oranlarının aşılama başlamadan önce %90 civarında azaldığını ve A vitamini takviyesiyle sorunsuz atlatılabileceğini ve çocukluk döneminde geçirilmeyen su çiçeğinin yetişkinlik döneminde zona olarak ortaya çıkabileceğini görürsünüz. Çocukluğumda aşılandığım halde her iki hastalığı da geçirdim. Aşı olmasaydınız daha ağır geçirirdiniz derseniz bu bünyeyle alakalıdır aşıyla değil.

http://www.istanbulsaglik.gov.tr/w/tez/pdf/aile_hekimligi/dr_h_didem_incili.pdf
Bu bir asistan hekimin uzmanlık bitirme tezi, önsöz'e ve özellikle 28-29-30.sayfalardaki tablolara baktığımızda bebek ölüm hızı-5 yaş altı ölüm hızındaki düşüşler ve çocuk felci, boğmaca, difteri gibi ölümcül hastalıkların sene sene vaka sayıları-mortaliteleri gösterilmiş. Örneğin; "Çocuk felci hastalığı 1970 yılında 701 kişide tespit edilmiş, 39’u ölmüş, morbidite hızı 1,98/1milyon, mortalite hızı 1,10/1milyon iken bu oranlar aşılama sayesinde yıllar içinde azalmış. En son 1998 yılında 26 vaka görülmüş, bunlardan 2 tanesi ölmüştür. 1999 -2003 yılları arasında vaka bildirimi yapılmamıştır (45) (Tablo 3)."
Daha fazlası linkte mevcut.

Ben düzenli yaptırıyorum bütün aşıları çocuklarıma. bu devirde ileri gideceğimize, her gün geriye gidiyoruz ya şaşırıyorum gerçekten. aşılamak hayat kurtarıyor, yapılan istatistiksel veriler ortada. bunun aksini iddia etmek mantıklı ve zekice bir yaklaşım olmaz.

Tablolar bilgisayarımda kaldığı için şimdi paylaşamıyorum (en kısa zamanda paylaşırım) ama aşıların bulunma ve aşı takvimine alınma tarihlerini araştırın lütfen ve salgınları. Yine yaşam koşullarındaki iyileşmeyi de gözardı etmeyin. Sözde yararlarını da bir kenara bırakıp zararlarını da araştırın.

http://vaxtruth.org/2011/08/vaccine-ingredients/

http://lilliputian.me/2012/10/asi-e...r-az-goruluyorsa-eger-bu-asilar-sayesindedir/
Bu Almanya da yapılan bir çalışma ve belirli sayıda çocukta. Geneli düşündüğünüzde korkunç bir durum.
555872_10200975803776217_1128462456_n.jpg
1625467_593795304041836_689829144_n.png

Ben düzenli yaptırıyorum bütün aşıları çocuklarıma. bu devirde ileri gideceğimize, her gün geriye gidiyoruz ya şaşırıyorum gerçekten. aşılamak hayat kurtarıyor, yapılan istatistiksel veriler ortada. bunun aksini iddia etmek mantıklı ve zekice bir yaklaşım olmaz.
Benim şaşırdığım ise elimizde bu kadar imkan varken neden araştırmayıp kuzu kuzu itaat ediyoruz. Çocuklarınıza yaptırdığınız aşıların prospektüslerine 1 kere baktınız mı? Ben içtiğim her ilacın prospektüsüne bakardım ama bebeğimize yaptırdığım aşının prospektüsüne bakmak aklıma bile gelmemişti. Aşı faydalı ve gerekli diye çocukluktan beri yıkanmış beyinlerimiz. 4. ay aşımızdan sonra bebeğimiz rahatsız olunca bu işte bir yanlışlık olduğunu düşündük ve araştırmaya başladık. Ve okuduklarımız, izlediklerimiz dehşete düşürdü bizi.

bak şimdi içim bir kötü oldu... neye inanacağız şaşırdım. gerçek mi bu tablo ? o zaman almanya da hiç aşı yapılmıyor mu çocuklara ?

X