Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi aşı yaptırmayan anneler varmı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
işin komik yanı ben sosyal hizmet merkezinde çalışıyorum yani sağlık ocağında bebeklerinin aşılarını yaptırmayanların dosyasını il halk sağlığı müdürlüğü sosyal hizmet merkezine gönderiyor ve bu aşı vakalarıyla biz uğraşıyoruz. ailenin evine gidilip ya ikna etmeye ki daha ikna olan çıkmadı hatta ikna eden çıktı:KK48: ben öyle ikna oldum zaten bu ailelere tutanak tutup mahkemeye yolluyoruz dosyasını. siz bu durumu yaşamışsınızdır.
Bende yeni doğum yaptım 20 günlük bebeğim aşı yaptrmk istemiyoruz eşimle dün sağlıkcilar geldi ikna etmeye calismslr eşimi ama eşim kabul etmedi. Tutanak tutup mahkemeye yolluyoruz demişler hiç böyle durumla karsilsan kimse m yok bi anne olarak yol gösterici m olur musunuz bana

özel aşılarda takvimde olabilirdi yada madem çok gerekli onlarda eklenmeli.herşeyin aşısını yapıyorlar bana takvimdekiler bile çok fazla geldi
doğum olur olmaz bebeğe hemen hepatit B nin ilk dozunu vuruyorlar ya sizin bebeğe o da yapılmadı mı? ben istemiyorum şeklinde dilekçe yazıp öyle doğuma girmeyi düşünüyorum inşallah. ama riayet ederler mi onu bilmiyorum. aşı yaptırmamakla çok iyi yapmışsınız. tebrik ederim sizi. Rabbim yavrularımızı hastalığın her türlüsünden korusun inşallah. sağlıkla güle güle büyütün, büyütelim. peki sizin aşı yaptırmamada referansınız ne oldu acaba?

doğum olur olmaz bebeğe hemen hepatit B nin ilk dozunu vuruyorlar ya sizin bebeğe o da yapılmadı mı? ben istemiyorum şeklinde dilekçe yazıp öyle doğuma girmeyi düşünüyorum inşallah. ama riayet ederler mi onu bilmiyorum. aşı yaptırmamakla çok iyi yapmışsınız. tebrik ederim sizi. Rabbim yavrularımızı hastalığın her türlüsünden korusun inşallah. sağlıkla güle güle büyütün, büyütelim. peki sizin aşı yaptırmamada referansınız ne oldu acaba?
Evet doğum sonrası aşılar da yapılmadı hepatit b ve k vitamini aşısı

Sayfadan çıkacaksinis diye hızlı hızlı yazıyorum ben tevafuk olarak bi yerden duydum aşı konusunu araştırdım karar aldı ama sağlıkcilar öyle mahkeme falan dedi biraz tedirgin oldum

Rabbim hepimizin evlatlar ini korusun razi olacağı şekilde yaşamayı nasip etsin

Bende yeni doğum yaptım 20 günlük bebeğim aşı yaptrmk istemiyoruz eşimle dün sağlıkcilar geldi ikna etmeye calismslr eşimi ama eşim kabul etmedi. Tutanak tutup mahkemeye yolluyoruz demişler hiç böyle durumla karsilsan kimse m yok bi anne olarak yol gösterici m olur musunuz bana
canım onlar sağlıkçı değil. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezinde çalışan sosyal çalışmacılar. ben de öyle gidiyorum evlere. İkna edemiyoruz tabi sadece bilgilerini alıp tutanak tutuyoruz ve muhakemata yani mahkemeye veriyoruz. prosedür gereği ama yoksa ben asla tasvip etmiyorum. muhakematın amacı: devlet, üzerindeki sorumluluğu atıyor. fakat ben mahkemeye verdiğimiz aileleri bir sene sonra aradım işimiz gereği sizi mahkemeye verdik sonuç ne oldu diye aradığım aileler sizden sonra gelen olmadı, mahkemeden de herhangi bir şey gelmedi şeklinde cevaplar aldım. dediğim gibi mahkemeye verme olayını asla onaylamıyorum ama sosyal çalışmacı olarak ben mahkemeye vermiycem bu vakayı deme gibi bir lüksümüz yok. bu arada mahkemelerin durumu ilden ile değişiyor olabilir çünkü ben haberlerde çok rastladım ailenin davayı kazandığını. şunu söyliyim hiç korkmayın. ne yapacaklar hapse mi atacaklar. mahkeme konuyla ilgili iki karar veriyor.1) sağlık tedbiri kararı. yani aşı yapılacak. onu da nasıl yapacak. polis gelip zorla elinden alıp aşıya mı götürecek. mahkeme olup bitene kadar çocuk evlilik çağına gelir. 2) herhangi bir tedbire gerek görmeme. yani tamam yaptırmıyorsa kendileri bilir anlamına geliyor ki ekseri verilen karar bu. muhakemat bize de yolluyor sonucu ve okuduğum kararlar bu şekilde. hatta sosyal çalışmacılar o zaman bizi niye uğraştırıyorlar şeklinde serzenişlerde bulunuyorlar.:))) aşı yaptırmaya mecbur değilim şeklinde bir dernek var galiba. onlarla da iletişime geçmenizi tavsiye ederim. AŞI YAPTIRMAYA MECBUR DEĞİLİZ :)

canım onlar sağlıkçı değil. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezinde çalışan sosyal çalışmacılar. ben de öyle gidiyorum evlere. İkna edemiyoruz tabi sadece bilgilerini alıp tutanak tutuyoruz ve muhakemata yani mahkemeye veriyoruz. prosedür gereği ama yoksa ben asla tasvip etmiyorum. muhakematın amacı: devlet, üzerindeki sorumluluğu atıyor. fakat ben mahkemeye verdiğimiz aileleri bir sene sonra aradım işimiz gereği sizi mahkemeye verdik sonuç ne oldu diye aradığım aileler sizden sonra gelen olmadı, mahkemeden de herhangi bir şey gelmedi şeklinde cevaplar aldım. dediğim gibi mahkemeye verme olayını asla onaylamıyorum ama sosyal çalışmacı olarak ben mahkemeye vermiycem bu vakayı deme gibi bir lüksümüz yok. bu arada mahkemelerin durumu ilden ile değişiyor olabilir çünkü ben haberlerde çok rastladım ailenin davayı kazandığını. şunu söyliyim hiç korkmayın. ne yapacaklar hapse mi atacaklar. mahkeme konuyla ilgili iki karar veriyor.1) sağlık tedbiri kararı. yani aşı yapılacak. onu da nasıl yapacak. polis gelip zorla elinden alıp aşıya mı götürecek. mahkeme olup bitene kadar çocuk evlilik çağına gelir. 2) herhangi bir tedbire gerek görmeme. yani tamam yaptırmıyorsa kendileri bilir anlamına geliyor ki ekseri verilen karar bu. muhakemat bize de yolluyor sonucu ve okuduğum kararlar bu şekilde. hatta sosyal çalışmacılar o zaman bizi niye uğraştırıyorlar şeklinde serzenişlerde bulunuyorlar.:))) aşı yaptırmaya mecbur değilim şeklinde bir dernek var galiba. onlarla da iletişime geçmenizi tavsiye ederim. AŞI YAPTIRMAYA MECBUR DEĞİLİZ :)
allah razı olsun cok ıyı açıklamışsınız evet o dernegı bılıyrm ama ıletsm konusunu hıc dusunnmemıstım sımdı bız gerçekten mahkemeye gıtmıyoruz kendılerı oyle karar mı çıkarıyor yanlış mı anladım

hanı oyle mahkemeye çıkma ısı olursa bı belge ne bılım bı geerkce ısterlerse o sorun ne dıyecez sımdı ınternete güvenme falan dıyolar hemen ben bıde aıdın salıh ın yazılarını okudum tavsıye ederım

benı aydınlattınız cok dua edecem sıze Allah razı olsun ebeden rabbım evatlarınızdan ve sızden razı olsun

So="ssnurr, post: 40167452, member: 593453"]benı aydınlattınız cok dua edecem sıze Allah razı olsun ebeden rabbım evatlarınızdan ve sızden razı olsun[/QUOTE]
Sosyal calismaci arkadaş sizi mahkemeye vermek zorunda. Karar hakime birakilir ve hakim de sizin lehinize karar verecek endişe etmeyin. Çünkü sizin rizaniz olmadan insan vucuduna hicbir müdahale yapılamaz. Burada amaç olasi olumsuz bir durumda biz üzerinize düşeni yaptik siz tercih ettiniz diyebilmek. Bu da devletin hakki tabi vatandasini sagligi konusunda kendince korumaya calisiyor ama aile bunu kabul etmiyorsa yapacak bir şey yok.

Bu sizin hem anayasal hem de hasta haklarına göre hakkınız. Biz sağlık ocağına yaptırmak istemediğimize dair dilekçe verdik ( performansları sorgulanıyor, onlar da savunma yapıyorlar), Halk sağlığından arandık daha sonra onlara da dilekçe verdik. Arkadaşın dediği gibi aşının faydalarını...! yaptırmamanın zararlarını...! anlatmaları gerekiyormuş. Oradaki bayan daha aranırsınız dedi ama arayan olmadı.

bu verdiğiniz bilgiler için tsk ederim sizlere. bende aşı yatırmazsam pişman olurmuyum diye 6 aya kadar aşılarını yaptırdım ve çok pişmanım. çok araştırdım ve yapmama kararı aldım. benim araştırmaya girme sebebim oğlumun aşılardan çok etkilenip rahatsız olması yani bünyesi kaldırmıyor zayıf düşüyor. dilekçe imzalayıp verdim. artık ne olur bilmiyorum. bilgili olan yada başına gelen varmı.

Ben henüz hamileyim ama bu konuyu şimdiden düşünmeye başladım. Ben de araştırmacı doktorların yazılarını okudum ve yaptırmama düşüncesine sahip oldum. Bakanlığın zorunlu tuttuğu aşıları duyunca ne yapacağımı bilemedim. Az önce eşime konuyu açtım, daha önce internette okuduğum sayfaları bulamadığım için eşime okutamadım, şimdi gördüm ki burada bir arkadaşımız adını hatırlayamadığım sitenin linkini vermiş, http://lilliputian.me/ Allah razı olsun, ben bi eşime okutayım.

Ben henüz hamileyim ama bu konuyu şimdiden düşünmeye başladım. Ben de araştırmacı doktorların yazılarını okudum ve yaptırmama düşüncesine sahip oldum. Bakanlığın zorunlu tuttuğu aşıları duyunca ne yapacağımı bilemedim. Az önce eşime konuyu açtım, daha önce internette okuduğum sayfaları bulamadığım için eşime okutamadım, şimdi gördüm ki burada bir arkadaşımız adını hatırlayamadığım sitenin linkini vermiş, http://lilliputian.me/ Allah razı olsun, ben bi eşime okutayım.
Merhaba henüz doğum yapmamışsınız, göbek bağını da araştırın lütfen.

Merhaba henüz doğum yapmamışsınız, göbek bağını da araştırın lütfen.
Ne açıdan araştırmalıyım? Kök hücre için saklanmasını mı kast ediyorsunuz?

Aslında çogu hastalık artık tarihe karıştı. Salgın desen o da yok. Ülke geneli yaptırdığı için senin çocuğuna bulastırma ihtimalini düşürüyor. Ama ülke geneli yaptırmasa hangi riskler ortaya çıkar acaba. Sonuçta kar zarar hesabi yapılıyor. Bu kadar erken değil de 2 yada 4 yaşından sonra neden değil! Ve domuz gribi salgını olduğunda o zamanki başbakan ben aşı olmayacağım dedi ve salgın tehdine rağmen kimse aşı olmadı. Aşının zararları sadece o aşıya özgü değildi . Ama daha bebek doğar doğmaz K vitamini aşısı oluyor ve veli izni alınmadan bilgi verilneden istisnasız tüm hepsine. :) Belki alerjisi olan var. Ama biz yeni gelen bebeğimizi tanımıyoruz ki daha. Sorun oluştu mu? Olusan sonuçlar dogustan,genetik vs diye yutturuldu mu? Bilemiycem. Sanki bu kadar küçükken yapılması yan etkilerinin ortaya çıkmasını gizlemek için mi? ha ben de eşimi, ailemi, çevremi ikna edemedim. Aşı yaptırıyorum. Ama içim sızlıyor
Bilgisiz olduğunuz ne kadar belli k vitamini adı üstünde aşı değil kanamayi bebeğin göbeği için düzenleyici vitamin

Aslında yutturmak mümkün. Hamileyken Saglik ocağına yazdirmayıp doğum yaptiginiz hastaneye yanlis sağlik ocagi bilgisi verirseniz kimse sizi aramiyor. Kizim 2009 da doğdu. Hamileyken hic gitmesin Saglik ocağına. Neyse doğum oldu . evimin yakınındaki Saglik ocağına gittim kendimi kabul ettiremedim. Bekarken kayıtlı olduğum sağlık ocağında yaptırdım akilsiz kafam. Yaptirmasam soran bile yoktu. Bir kadının 4 yasında fark etmislerdo haya gittigim saglik ocaginda Sonra ikinci de 2012 doğumlu. Aşı zamanı memleket dışındaydım. Asıya karsıydım. Telefon actilar biz şehir disindaydik burada yaptirdik dedik Saglik ocağı yapilmis işaretledi. Ben özel hastanede yaptırdim şehir dışında yaptırdım diye oyalanabilir. Ki 3. Hamileliğimde de eşim diğer çocuğu Dr göstermek için gittiğinde ebe artık tanıdık olmuştu :) benim yine hamile olduğumu söylemis tutturdu gel tetanoz aşısı ol diye tutturdu. Şehir dışında yaptırdım dedim. Hiç rahatsız etmedi. Simdi 3 aylık ikizlerin var ama yine ası yaptirıyorum. Eşini ikna edemedim. İçim sızlıyor. Annem de benden yana olsa çok yanliz kaldım
O tarihe karıştı çünkü tc kimlik no ile doğum raporunu z geliyor aile hekiminize

X