Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi aşı yaptırmayan anneler varmı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Ben 1. Ay asisini yaptirdim dogumdaki asilarida oldu.1. Aydan sonra arastirmaya basladigim icin digerlerini yaptirmadim.gebeliktede herhangi bir asi olmadim.su an herhangi bir sorunumuz yok.syrica d vit. De kullanmadik ama hergun gunese ciktik

Özel hastanede doğum yaptım acil sezaryenle daha önceden aşı yapılmayacak diye anlaşmadim yani hastaneyle. Eşim kapının önünde beklemiş bebek hemşiresi bebegi çıkartirken ona aşilarinin yapılmayacağını söylemis. Önce hemşire olur mu öyle şey demis. Eşim ciddi bi şekilde selahiyeti bende ben karar veririm diyince hemşire bi soruyim demis. Sonuç olarak hepatitle bişey daha vardı ve yapılmadi

Ben 1. Ay asisini yaptirdim dogumdaki asilarida oldu.1. Aydan sonra arastirmaya basladigim icin digerlerini yaptirmadim.gebeliktede herhangi bir asi olmadim.su an herhangi bir sorunumuz yok.syrica d vit. De kullanmadik ama hergun gunese ciktik
Peki canm ilk okuldaki yapilan asilar nelerdir,yapilmalimidir,hamilelikdede birsuru asi yapiliyo,tetenoz sezeryan olanlar icin mutlaka yapilmali diyolar,bunlar hakkinda arastirmalarin varmi?

Peki canm ilk okuldaki yapilan asilar nelerdir,yapilmalimidir,hamilelikdede birsuru asi yapiliyo,tetenoz sezeryan olanlar icin mutlaka yapilmali diyolar,bunlar hakkinda arastirmalarin varmi?
ilkokul aasıları zaten pekiştirme asıları.bende sezeryan oldum ama tetanos vs ası olmadım

Kizlar bende 1 yasina kadar asilarini yaptirdim ve henuz yeni farkindalik kazandim ama cok kararsizim devam etsemmi etmesemmi diye..Zararin neresinden donersek kardir yaptirmicam:/

Sirf bu konu icin uye oldum cunku burada yazan bilimsel dayanagi olmayan seyleri gorunce dehsete dustum. Daha asi cesitlerini bilmeden bunlar vucuda mikrop sokuyor , (kanitlanmayi birak yalan dolan arastirma oldugu ortaya cikan) otizm yapiyor bunlar diyenleri gorunce cocuklarimizi bu insanlardan koru Allah'im diyorum. Ulkemizin son yillardaki durumunu bilmeden (Suriye'li cocuklar var bildin mi?) bu kadar kafadan cahilce seyler yazma dayanagini nasil buluyor insanlar? Hastanelerdeki direncli pnomonilerden haberiniz var mi? Gocmen nufus yuzunden patlayan enfeksiyonlari biliyor musunuz? Gidin bakalim arastirin neredeyse eradike edilen kizamik ne zaman hortladi?Gidin bir arastirin iron lung, mekanik ventilasyon diye de o yaptirmadigin polio asisi yuzunden cocugun nefessiz kaldiginda kimlere aglayacaksiniz. Ulkemizdeki hepatit B tasiyicisi ve hastasi oranini bilmeden ben hepatit asisi yaptirmadim diye gururlanirken bir dis cekimine, ufak bir ameliyata bakar bulasmasi. K vitaminini bile asi zannedenlere kanamanin patofizyolojisini anlatsan kac yazar ama degil mi?
Asi yaptirmak istemeyebilirsiniz, mahkeme karari bile cikartabilirsiniz -ki gecenlerde cikti ama lutfen cahilce, insanlari yanlis yonlendirerek savunmayin bunu.

18 aylık kızımın hiçbir aşısı yok. Bir kez bile hasta olmadı. Hastane yüzü görmedik.
Aşı hakkında bilmedikleriniz, faceden bu gruba dahil olun

abcee cim senin çocuk 2 yaşını geçmiştir sanırım.sen doğumdaki k ve hepatit dahil bu güne kadar hiç bir aşıyımı yaptırmadın yoksa bulaşıcı olmayanlarımı?sağlık durumu nasıl peki?hamilelikte aşı oldunmu,hamilelik boyunca ne yaptın peki?tşk
28 yaşındayım hiç bir aşım yok:) turp gibiyimde hiç bir sağlık sorunumda yok...
Çocuklarımında aşısı yok. Hamileliktede hiç bir aşı kullanmadım, bu yaşıma kadar ağrı kesici vitamin hapı hiç birşeyde kullanmadım.
Çocuklarımda bende gayet sağlıklıyız. Eşiminde tüm aşıları var adam alerji depresyon baş ağrısı mide şikayetleri vs ne ararsan var...

18 aylık kızımın hiçbir aşısı yok. Bir kez bile hasta olmadı. Hastane yüzü görmedik.
Aşı hakkında bilmedikleriniz, faceden bu gruba dahil olun
Benimde çocuklarımın aşısı yok ve hiç hastane yüzü görmedik.
Aşının içinde ki canlı mikropları çocuklarının damarlarına seve seve koşa koşa enjekte ettirirker ama çocukları dışarı sokağa çıkınca temizlik abidesi takılırlar...

işin komik yanı ben sosyal hizmet merkezinde çalışıyorum yani sağlık ocağında bebeklerinin aşılarını yaptırmayanların dosyasını il halk sağlığı müdürlüğü sosyal hizmet merkezine gönderiyor ve bu aşı vakalarıyla biz uğraşıyoruz. ailenin evine gidilip ya ikna etmeye ki daha ikna olan çıkmadı hatta ikna eden çıktı:KK48: ben öyle ikna oldum zaten bu ailelere tutanak tutup mahkemeye yolluyoruz dosyasını. siz bu durumu yaşamışsınızdır.
Peki sonrasında ne oluyor?yani herkes mahkemeye veriliyor mu .benim yaptırmayan arkadaşlarım var da onlara hiç hir şey olmadı.Bende yaptirmiyorum imza attım yaptirmayacagim diye.tehdit ettiler beni de mahkemeye verilirsiniz cocugunuzun alabilirler yada tazminat davası açarlar diye.sorum su gerçekten o kadar ileriye gidebiliyor mu mevzu?

Peki sonrasında ne oluyor?yani herkes mahkemeye veriliyor mu .benim yaptırmayan arkadaşlarım var da onlara hiç hir şey olmadı.Bende yaptirmiyorum imza attım yaptirmayacagim diye.tehdit ettiler beni de mahkemeye verilirsiniz cocugunuzun alabilirler yada tazminat davası açarlar diye.sorum su gerçekten o kadar ileriye gidebiliyor mu mevzu?
yok canım daha neler..aşı yaptırmdık diye çocuk mu alırlar.para cezası olsa neyse ,inanırım

sen aşılarını yaptırmadın mı?
aşılarını yaptırdım canım..ama şu bir yaş aşısı varya ,kkk..onun tehlikeli olabileceği ,bazıları da bu aşıdan sonra çocuklarında havale,otizm gibi şeyler meydana gediğini söylüyor..bu kkk aşısına karşı toplumun bazı kesimlerinde haklı yada haksız bir yargı var..bende korkuyorum açıkçası.

nerde yaşandı bunlar.hangi il ilçedesiniz.bende imza verdim ama mahkeme muhabbeti olmadı.enteresan ki kızımın 6 aya kadar aşıları sistemde yapıldı görülüyor.

aşılarını yaptırdım canım..ama şu bir yaş aşısı varya ,kkk..onun tehlikeli olabileceği ,bazıları da bu aşıdan sonra çocuklarında havale,otizm gibi şeyler meydana gediğini söylüyor..bu kkk aşısına karşı toplumun bazı kesimlerinde haklı yada haksız bir yargı var..bende korkuyorum açıkçası.
bende cok kararsızım, baya arastırdım

Kızlar bütün sayfaları okudum facede aşılar hakkında bikmediklerimiz adında grup ada üye oldum okuduklarim arastirdiklarin dehşet verici kızımın bugüne kadar olan asilarini yaptırdım ama bunları duydukdan sonra yaptırmak istemiyorum ama kafama takılan bi soru var ilerde hastalıklardan birini gecirrise hastaneye gittiğinizde aşıları yok bu çocuğun diyip ilgilenmezler diye korkuyorum çok arada kaldım birde asi yapılmayan bebeklere özel bo beslenme programı vatmidir bilgisi olan varmı

merhaba arkadaşlar
kızım 8 aylık. 2 aylıkken viral olduğunu tahmin ettikleri hafif bir ishal geçirdi. o dönemde kan tahlilinde nötropeni olduğu görüldü ve aşı için "bağışıklığı zayıf nötropeni düzelene kadar yaptırmayın" dendi. 2 aydır kan değerleri normal ama şimdi de ben araştırdım, aşı olmasını istemiyorum ve 2 doz hepatit b dışında aşı yaptırmadım. aşının zararları çok ama bir de toplumsal bir baskı var, aşılanmadı ya hasta olursa filan diye. aile hekimliği de sürekli ısrar ediyor, ne yapacağımızı şaşırdık

Konu üste taşınsın diye özellikle yazıyorum. Arkadaşlar hepimiz çocukluğumuzdan bu yana aşı olmadık mı? Bu aşılar sayesinde birçok çocuğun hayatı kurtuldu. Ülkemizde unutulan hastalıklar göç eden aşısız insanlar yüzünden tekrar hortladı. Çocuk felcini ilkokul kitaplarında okurken sadece şimdi hastalığın kendisini görür olduk haberlerde. Çocuk sizin çocuğunuz saygı duyarım ancak toplum hepimizin toplumu. Bu hastalıkları lütfen dikkate alın ve aşılarınızı düzenli yaptırın. Çocuğunuza bulaşıcı bir hastalık geçse ağır bi şekilde atlatsanız hiç mi üzülüp vicdan azabı çekmeyeceksiniz? Bu aşılar boşuna bulunmadı her şey ticaret amaçlı değil. Yine de siz bilirsiniz tabi ki...

X