Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi aşı yaptırmayan anneler varmı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Bende yeni doğum yaptım 20 günlük bebeğim aşı yaptrmk istemiyoruz eşimle dün sağlıkcilar geldi ikna etmeye calismslr eşimi ama eşim kabul etmedi. Tutanak tutup mahkemeye yolluyoruz demişler hiç böyle durumla karsilsan kimse m yok bi anne olarak yol gösterici m olur musunuz bana
Tutanak tutuluyor mahkemeye gidiyor işlem aynı böyle

Bende yeni doğum yaptım 20 günlük bebeğim aşı yaptrmk istemiyoruz eşimle dün sağlıkcilar geldi ikna etmeye calismslr eşimi ama eşim kabul etmedi. Tutanak tutup mahkemeye yolluyoruz demişler hiç böyle durumla karsilsan kimse m yok bi anne olarak yol gösterici m olur musunuz bana
Bilgisiz olduğunuz ne kadar belli k vitamini adı üstünde aşı değil kanamayi bebeğin göbeği için düzenleyici vitamin
Aşı yandaşları aşı yaptırmayanları ya da ilaca karşı olanları cahillikle ve bilgisizlikle suçluyorlar sürekli, asıl bilgisiz olan kendileriyken. Ve ne yazık ki bunlar insan canından ve sağlığından çok ceplerini ve performanslarını düşünen doktorlar, ebeler ve hemşireler. Ayşe şeker siz de hemşiresiniz profilinizden anladığım kadarıyla.
Bebeklerin göbek bağını erken kesmeyi bırakmak yerine dayayalım k vitamini değil mi? Sonrasında da kan damlalarını.
Ayrıca tutanak tutulup kaç kişi mahkemeye gönderilmiş bu zamana kadar? Mahkemeye giden birkaç kişi onlar da mahkemeyi kazandılar. Neden insanları aldatmaya çalışıyorsunuz?

İngiltere kraliyet ailesi ve doktorları da bilgisiz demek ki...! Merk aşı geliştirme departmanı çalışanları firmaya dava açıyor (5 yıldır devam ediyor), satış departmanında çalışanlar çocuklarına aşı yaptırmıyor. Cahillik bilgisizlik başa bela :)

Bu da

"Çalışma"larını ilgiyle takip ettiğimiz, her iki senede bir, mümkünse 5 yıldızlı otellerde yaptıkları toplantılarda çocuklarımızın sağlığı için çok bilimsel görüşmeler yapıp, devlete önerebilecekleri yeni aşı var mı diye bakan "Aşı Çalışma Kurulu"nun kazandığı yepyeni üyelerle gerçekleşecek bu seneki toplantısını iple çekiyoruz.

Sağlık Bakanlığı'na tabi Aşı Bilim Kurulu'muza da başkanlık görevini yürüten Sn. Prof. Mehmet Ceyhan'ın "başarılı" koordinatörlüğünde hangi ilaç/aşıfirmaları ve bunların temsilcileri "çalışıyor" bizler için bir bakalım:

Dr. Tamer PEHLİVAN
Sanofi Pasteur Aşı A.Ş., Cemil Aslan Güder Cad., Çiğdem Sk. No: 3
Mecidiyeköy, Istanbul
Tel: 212-288 4140 • Faks: 212-274 6090 • tamer.pehlivan@sanofipasteur.com

Dr. Hamza ÖZDEMİR
Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd. Şti.Aşılardan Sorumlu Medikal Müdür
Hacettepe Teknokent 1.AR-GE Binası 1. Kat No:25-26 06800 Beytepe-ANKARA Tel: 312-2992304-07 Faks: 312-2992308 hamza.yildiz@merck.com

Berk ÇAĞLAR
GlaxoSmithKline
Büyükdere Cad. No: 173, 1.Levent Plaza B Blok, 34394 1.Levent İstanbul
Tel: 212-339 4400 • Faks: 212-339 4500 • berk.4.caglar@gsk.com

Egemen Özbilgili
Pfizer İlaçları Ltd.Şti.
Muallim Naci Caddesi No:55 Ortaköy 34347 İstanbul-Türkiye Tel: 0212 310 71 00 egemen.ozbilgili@pfizer.com

Arlet Çakilciyan
Novartis Sağlık, Gıda ve Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. Aşılardan Sorumlu Medikal Müdür serdar.altinel@novartis.com Akel İş Merkezi Rüzgarlıbahçe Mahallesi Şehit Sinan Eroğlu Cad. No.6 Kavacık 34805 Tel: 216-681 2301

Ecz. Duygu Yılmaz
Keymen İlaç Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. Pazarlama Müdürü
Çamlık Mah. İkbal Cad. Dinç Sok. No:25 Ümraniye İSTANBUL
Tel : 0216 415 03 30 Fax : 0216 415 03 27 dyilmaz@keymen.com.tr

Heyecanımızı kaybetmeden ekleyelim: devletimize guveniyoruz#sağlık bakanimiza guveniyoruz#sağlıklı yaşıyoruz#

İzlediğim onca video ve okuduğum yazılara, aşılardan dolayı acı çeken insanların paylaştıklarına, bilimsel kanıtlara ve hiç bir karı olmadan bunları paylaşan insanla güvenmek yerine, hiç bir veri sunmadan aşı faydalı ve gerekli diyen insanlara, çocuğuma yapılacak aşıları belirleyecek ilaç firmalarının çalışanlarından oluşan aşı çalışma kuruluna ( ne kadar çok aşı o kadar para. Aşıdan hastalandğınızda daha da çok para kazanacak), aşı yaptığı için performans ücreti alan, yaptırmadığınızda ücreti kesintiye uğrayan sağlık çalışanlarına mı güvenmeliyim?

Aşı yandaşları aşı yaptırmayanları ya da ilaca karşı olanları cahillikle ve bilgisizlikle suçluyorlar sürekli, asıl bilgisiz olan kendileriyken. Ve ne yazık ki bunlar insan canından ve sağlığından çok ceplerini ve performanslarını düşünen doktorlar, ebeler ve hemşireler. Ayşe şeker siz de hemşiresiniz profilinizden anladığım kadarıyla.
Bebeklerin göbek bağını erken kesmeyi bırakmak yerine dayayalım k vitamini değil mi? Sonrasında da kan damlalarını.
Ayrıca tutanak tutulup kaç kişi mahkemeye gönderilmiş bu zamana kadar? Mahkemeye giden birkaç kişi onlar da mahkemeyi kazandılar. Neden insanları aldatmaya çalışıyorsunuz?
Komiksiniz dicek hiç birşey bulamıyorum erken kesmekle alaka k Vit verilmeyen bebeklerde bağırsaklarda küçük kanamalar olur bebekte kit eksikliginden 72 saate kadar kaybedersiniz bebeginizi alakası yok sizin gibiler yüzünden hala asilaniyoruz çünkü ülkeden silinmedi mikroplar

Evet 15 senedir edeyim yüzlerce binlerce çocuk asiladim hiç yan etki olmadı kendin çalıp kendin söylemeye devam et

Sizinle polemiğe girmek için yazmadım. İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz.

Komiksiniz dicek hiç birşey bulamıyorum erken kesmekle alaka k Vit verilmeyen bebeklerde bağırsaklarda küçük kanamalar olur bebekte kit eksikliginden 72 saate kadar kaybedersiniz bebeginizi alakası yok sizin gibiler yüzünden hala asilaniyoruz çünkü ülkeden silinmedi mikroplar

Aşılarla bebeklerin ve çocukların vücutlarına zerk ediliyor mikroplar ve onlar yaymaya devam ediyorlar. Ülkeden nasıl silinmesini bekliyorsunuz? Amacım gerçekten sizinle tartışmak değil ama rica ediyorum istatistiklere bakın sadece.

Ben yaptirdim takvimdeki asilarini ozel asilardanda rota virus asisini yaptirdim dayim cocuguna yaptirmamisti 10 insan ishal olmus cocuk kendini zor toparlamis surekli hastaneye gitmisler bence yaptirilmali

Ben yaptirdim takvimdeki asilarini ozel asilardanda rota virus asisini yaptirdim dayim cocuguna yaptirmamisti 10 insan ishal olmus cocuk kendini zor toparlamis surekli hastaneye gitmisler bence yaptirilmali
Esra Hanım çocuğun bünyesiyle alakalı. Aşılı olduğu halde günlerce hastenede yatanlar da var. Çocuğunuzu koruyan aşı değil

Aşılarla bebeklerin ve çocukların vücutlarına zerk ediliyor mikroplar ve onlar yaymaya devam ediyorlar. Ülkeden nasıl silinmesini bekliyorsunuz? Amacım gerçekten sizinle tartışmak değil ama rica ediyorum istatistiklere bakın sadece.
Çocukların vücuduna hasta eden değil tanıtan oranda cansız mikrop veriliyor aşılar önemli hast yapılıyor ve evet tetonoz aşısı olan tetenoz olmuyor menenjit aşısı olan menenjit olmuyor olsada hafif atlatiyor sekel birakmiyor

bende 6 aya kadar aşılarını yaptırdım ve hep hasta oldu her aşıda çok kötü oluyordu. dayanamadım araştırdım ve yapmama kararı aldım. çok şükür aşı yaptırmadığım bu zamanda hiç hastalanmadı aşı yapmayı kestiğimizden beri bebeğim iyi. içtiği suya kadar gözümüzden sakınıyoruz ufak bir mikrop kapmasın diye ama durup dururken sağlıklı vücuduna hiç bilmediğimiz bir mikrop aşılatıyoruz. ben kendi adıma çocuğumu bu kadar gözden sakınırken yapamam doğal yoldan bağışıklık kazanıyorlar. Allah cc bu kadar kusursuz yaratmışken insan vücudunu. bu arada aşılarını eksiksiz yapan arkadaşımın bebeği sürekli hasta kulak iltihabı direnç zayıflığı toparlanamadı hep doktorda.

Aşı yaptıranlar aşıların yan etkilerini bilmiyor.daha doğrusu doktorlar ve hemşirelerde doğru düzgün bilmiyor.dedikleri tek şey ateş ve kızarıklık.ülkemizde bilgilendirme yapılmıyor.halbuki birçok ülkede bilgilendirme yapılıyor.bazı Müslüman ülkelerde helal olmadığı(domuz,maymun kanından elde edildiğinden) aşı yaptırmıyorlar.
Çocuğunuza ilaçlı meyve sebze yedirmemeye özen gösterirsiziz,oysaki aşılar bozulmasın diye içine böcek ilacı koyulur.eğitimci olarak her gecen gün yaygınlaşan hiperaktivite bozukluğunun suçlusunun aşılar olduğunu öğrendim.
Aşıların faydalı olduğunu kulaktan dolma bilgilerle anlatanları anlamak istemiyorum,ben de sizin gibiydim.ama 1 yıldır düşüncelerim değişti.
Aşılarla bireyler önce hasta ediliyor sonra onlar üzerinden para kazanılıyor.2 çocuğum var ikisine de aşı yaptırmadım.davalık oldum.sonuçta biz kazanacağız.çünkü örnek karar var.salgın hastalıklar dışında aşı yaptırmak mecbur değildir.cesur olun korkmayın kimse size zorla birşey yaptıramaz,çocuğunuzu alamaz. Unutmayın size ısrar eden hemşireler doktorlar döner sermaye olarak aşıdan para kazanıyor.kadın dogum uzmanınız tetanoz yaptırma dese bile onlar ısrar ediyor.

X