asgari ücret

İnsanlar bazen mecbur kaldiklari fiyatla geçinmek zorundalar bunu anlatmaya çalışıyorum

Herkes alışmış herşeyin boluna ne diyeyim ben 1000 tlyi iyi gostermiorum ama insanları yerin dibine sokmayin zamanında geçinmişhala ggeçinmek zorunda olan insanlar var

mesela ne o olur olmaz şeyler? et, sucuk, pastırma, dondurma, şeker, kıyafet olur olmaz mı? yoksa olmasa da olur mu?
Yok bence o da değil, pazar alışverişi diye bişeyi ortadan kaldırması lazım o insanların, günde yarım öğün falan yemesi lazım, etin zaten tadını unuttu birçok kişi. Ha bu arada, hasta falan kesinlikle olmaması lazım. Bunlar en başlıca örnekler işte, kalan boşlukları doldurması size kalmış. Kısacası sen fakirsin, kapa bi tarafını otur demek oluyor sanırım. Ondan dedim ya onu anlayan anladı diye... :)

THEY- fazla fazla mı koymuşum?

iyi madem 70 elektirik, 30 su gelsin... geriye kaldı 110 elinde?

bu paraya çocuk da büyütülür, gezmeye de gidilir, cocuguna ayakkabı da alınır, misafirliğe giderken hediye de alınır, düğünde birine altın da takılır, para da biriktirilir ev de alınır değil mi?

haklısın

Herkes alışmış herşeyin boluna ne diyeyim ben 1000 tlyi iyi gostermiorum ama insanları yerin dibine sokmayin zamanında geçinmişhala ggeçinmek zorunda olan insanlar var

Arkadaşım biz kimseyi yerin dibine sokmuyoruz.. 1000 lira ile bolluğu geçtim kıt kanaat bile yaşanmaz asgari ihtiyaçları karşılasak bile diyoruz.. hala her şeyin bolluğu diyorsunuz, hangi bolluk allah aşkına.. hangimiz umarsızca meyve- sebze- et alabiliyoruz?

Bakin benim kiram 450 1+1 evde yasiyorum bu sanırım yeterli 700 tlde oturacaginiza
1000 lira alan kim 700 liralık evde oturur allah aşkına bana söyler misin
hadi sen 1000 lira aldın kiran 450 kaldı 550
nasıl dağılım yapacaksın anlat mesela

canım çocuğunun kabızlığı geçtimi? probiyotikler çok işe yarıyor kayısı yedirebilirsin ve kayısı çayı içirebilirsin. Anneannem asgari ücretle geçiniyor.. Buna rağmen para biriktiriyor dişinden tırnağından arttırıyor para biriktiyor. Bize bile harşlık veriyor nasıl yapıyor nasıl başarıyor bilmiyorum ama yapıyor. Onlar 2 kişi bu kadar sıkıntı çekiyor oraya buraya gitmiyorlar, bahçeleri var ordan çıkanlar onlara yardım ediyor. Peki ya 3-4 çocuklu insanlar ne yapıyor gerçekten can sıkıcı kendimi o babanın yerine koyuyorumda kaldıramıyorum o yükü ne diyim

Biriktirsinler kişin yakar isinirlar :)

İnsanlar bazen mecbur kaldiklari fiyatla geçinmek zorundalar bunu anlatmaya çalışıyorum

işte mecbur kaldıkları değil mecbur bırakıldıkları fiyata geçinmeye çalışıyorlar. açlık sınırının kaç tl olduğunu biliyor musunuz ve sanırım yalnız yaşıyosunuz, evli ve cocuklu olsanız bin tl yeter diyemezdiniz. gerçi bunu demek için öyle olmaya da pek gerek yok ortada her şey ya neyse

Biz de yoğurdu evde yaparız sütün kg 2 liradan 5 kg 10 lira veriyoruz sizin orada yüksekmiş fiyatı.

kulak çöpünü zeytin yağına batır..kıçının deliğinine sür canm çoook etkili

allah verir rızkını
tövbe ya rabbim günaha sokacaklar insanı

maaş gelırımızı söylemeyecegım ama sızınkınden cok fazla ve buna ragmen bizim eve et nadir girer
hesabı yapın sizce bu aşagılamak mı yoksa '' şu memleketın halıne bak, köpek gıbı calıısyoruz ama aldıgımız para yetmıyor ınsan gıbı beslenmemıze... her şey ateş pahası, ücretler düşük''
bunu demek cok mu zor? şükretmek ayrı, gercegı ayırd etmek apayrı..

Geçmiş olsun,Kayısı suyu iyi olur,günlük elma veriyormuşsunuz elmayı fazla tüketmesin kabızlığa yol açabilir ya da elmayı günlük tüketiyorsa bol bol su içsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…