asgari ücret

Asgari ucretle hayatta kalırsınız dogru, ama her seyi bol bol tuketiyoruz, rahat gecinilir derseniz o olmaz işte. Benim de tanidiklarim var emekli maasiyla falan gecinen ama hem kendi evleri var hem de cidden 1 liranin bile hesabini yapmak zorunda kaliyorlar.
Istanbulun varos semtlerinden birinde yaşıyorum, aksam pazar toplanirken yere dokulenleri topluyor burda insanlar, askidan ekmek aliyorlar, oyle bir yasam mucadelesi veriyorlar. Siz kalkip ek gelir olmadan, ev sahibi degilken, asgari ucretle rahat rahat gecinilir diyerek asıl o insanlarin yasam mucadelesine saygisizlik ediyorsunuz...
yasanir evet ölünmez, ama asla rahat yasanir biseyleri eksik kalmaz demeyin, ayiptir.

maaş gelırımızı söylemeyecegım ama sızınkınden cok fazla ve buna ragmen bizim eve et nadir girer
hesabı yapın :KK66: sizce bu aşagılamak mı yoksa '' şu memleketın halıne bak, köpek gıbı calıısyoruz ama aldıgımız para yetmıyor ınsan gıbı beslenmemıze, her şey ateş pahası, ücretler düşük''
bunu demek cok mu zor? şükretmek ayrı, gercegı ayırd etmek apayrı..
Ben size 1000 tl aliprum demedim gecinebilirim dedim savunmuorum ben bin tlyi bolluga alismis insanlarin burda bint tlyi ne kadar asagida gorduklerini soyluorum tabikide dusuk

Arkadaşlar, StormAngel adlı üye burada ortalığı karıştırmak amacıyla bu tarz yorumlar yapıyor, kendisi "teğet" yapının oyunudur, lütfen kendisine uyup da cevap verme zahmetine dahi girmeyin bence. Kendince polemik yaptırıp konuyu kapattıracak, olan konu sahibine olacak. Kendisi polemik yaratıp tartışma çıkarmak istiyor, KİBledim, size de tavsiye ederim.

Herkes alışmış herşeyin boluna ne diyeyim ben 1000 tlyi iyi gostermiorum ama insanları yerin dibine sokmayin zamanında geçinmişhala ggeçinmek zorunda olan insanlar var
Hangi bolluk bu neyin bollugu? Siz mecbur olduklari icin asgari ucretle hayat mucadelesi veren insanlari yerin dibine sokuyorsunuz esas o insanlar mecbur birakildiklarinicin bugun bu hallerdeler,birileri onlarin sirtindan zengin olsun diye bu hallerdeler siz ise bunu normal karsilayip savunanlardansiniz gercekten cok garipsiniz

Herkes alışmış herşeyin boluna ne diyeyim ben 1000 tlyi iyi gostermiorum ama insanları yerin dibine sokmayin zamanında geçinmişhala ggeçinmek zorunda olan insanlar var
Zamaninda asgari ucretle 3 cocuk buyutmus suan hala bin lirayla gecinmeye calisam bi babanin kiziyim nasil gecindikleri pardon gecibemedikleri konusunu tartişmayalim istersen? Ustelik ev kendimizin..

Asgari ucretle hayatta kalırsınız dogru, ama her seyi bol bol tuketiyoruz, rahat gecinilir derseniz o olmaz işte. Benim de tanidiklarim var emekli maasiyla falan gecinen ama hem kendi evleri var hem de cidden 1 liranin bile hesabini yapmak zorunda kaliyorlar.
Istanbulun varos semtlerinden birinde yaşıyorum, aksam pazar toplanirken yere dokulenleri topluyor burda insanlar, askidan ekmek aliyorlar, oyle bir yasam mucadelesi veriyorlar. Siz kalkip ek gelir olmadan, ev sahibi degilken, asgari ucretle rahat rahat gecinilir diyerek asıl o insanlarin yasam mucadelesine saygisizlik ediyorsunuz...
yasanir evet ölünmez, ama asla rahat yasanir biseyleri eksik kalmaz demeyin, ayiptir.
Sonunda beni anlayan cikti bunu diorum ama herkes ayni şeyissöylüyor

1000 tl yi aşağıda görüyorsunuz deyip evet cidden düşük diye ekliyorsunuz :KK53:

Valla benim de aylık pazar+market harcamam 300 tl tutuyor ki evde hiçbirşey evde eksik olmaz. Ha bir avantajımız eşim akşam yemeklerini iş yerinde yiyor o var. Ama o evde yese de 400-450 tutar herhalde.
Misal bugün marketten
7.5 kg toz deterjan
1 kg zeytin
2 lt süt
750 gr tam yağlı beyaz peynir
1.5 kg Kaymaklı tava yoğurdu aldım total 40 tl tuttu.

Sizin aldıklarınızı alsam da yine 35 tl den fazla tutmazdı diye düşünüyorum

benimde 300-600 arası tutyor mutfak hiçbirşeyim tam değil :KK43: dolap tam takır kuru bakır

ben burada Şundan bahsetmek istiyorum; giyim alışverişi yaparken her zaman kendime şunu sorarım ben bunu zevk için mi alıyorum ihtiyaç için mi bunu nerelerde kullanabilirim diye bir tane Gömlek alacaksam iştede kullanmalıyım günlük hayattada yeri geldiğinde Nişanda kınadada bence biz bayanların düştüğü en büyük hata ilk gördüğü kıyafeti sorgulamadan almak. Ikincisi her zaman sebze meyve alışverişimi pazardan Yaparım asla ve asla marketten almam indirim günüymüş diye markettekilere kanmam pazarda daha uygun daha taze oluyor yiyecekler. Üçüncüsü yazın domates ucuzken domates konservesi Yaparım kavonozlarca haliyle kışın Pahalı domates almam.taze fasulye içinde aynı konserve gibi Yaparım reçelimi kendim Yaparım. Ben peynirimi bile pazardan yiyeceğimiz kadar alıyorum. Pazarda meyve ve sebzelerin Pahalı olduğu günleri artık öğrendim o Günler'de almam Cumartesi pazarı her zaman daha uygun oluyor. Evdede elimden geldiğince Elektirik ve su tasarufu Yaparım kışında doğalgaz tasarufu ve evimden ette eksik olmaz sebzede yanlış anlaşılmasın çok büyük paralar kazanan bir insan Değilim ama harcamalarımı dikkatli Yaparım ve bunun sefasını her ay sonunda cüzdanımda beni en az bir hafta idare edecek para gördüğümde sürüyorum. Ileride bir bebişimiz olursa nasıl olur bilemem tabi ama bu anlattıklarım küçük önemli Ayrıntılar

[QUstria, post: 40841843, member: 649672"]Arkadaşlar, StormAngel adlı üye burada ortalığı karıştırmak amacıyla bu tarz yorumlar yapıyor, kendisi "teğet" yapının oyunudur, lütfen kendisine uyup da cevap verme zahmetine dahi girmeyin bence. Kendince polemik yaptırıp konuyu kapattıracak, olan konu sahibine olacak. Kendisi polemik yaratıp tartışma çıkarmak istiyor, KİBledim, size de tavsiye ederim.[/QUOTE]
Ne polemigi beyden bahsediyorsunuz siz siyasetten bahseden yok herkes konusuyor

Yahu 1+1 evde oturuyorum diyor, bana yetiyor diyor, on yıl önceki bin lirayla bugünün bin lirasını aynı sanıyor, kurlar almış başını gitmiş, paranın alım gücünden eser yok, utanmasa on yıl önce burslar 45 liraydı, bak bugün 300 lira yaptılar ne güzel diyecek. Kendisiyle başkalarını nasıl bir tutabilir? Refah düzeyi denen şeyden, hoşnutsuzluk endeksi denen şeyden haberin yok. Ha sen kendi yağında kavrulup giden bir insansındır belki ama gözünü seveyim konuşmalarında biraz mantık olsun.

Meyvelerin kilosu en az 7-8 tl, yani 1er kilo erik, cilek, malta erigi, muz alsaniz 35 tl ediyor :KK66:
O zaman insanın yaşadığı yer ile alakalı.Büyük bir ilde oturuyorum fakat yaşadığım ilçe çok büyük değil. Dediğiniz fiyatları görmedim hiç. Kilosu 4 tl den fazla muz a şahit olmadım. Çileğin en pahalı zamanında 4-5 tl şimdi pazara çıksam 3 tl dir. Haa fakat buna rağmen 1000 tl ile geçinilmez bunda hemfikirim. Sadece bulunduğum ilçede fiyatlar bahsettiğiniz kadar fahiş olmadığı için şaşırdım. Dediğiniz gibiyse sizin bulunduğunuz yerde 1500 tl ile bile geçinilmez

WurstriTL post: 40841985 .!.:
Yahu 1+1 evde oturuyorum diyor, bana yetiyor diyor, on yıl önceki bin lirayla bugünün bin lirasını aynı sanıyor, kurlar almış başını gitmiş, paranın alım gücünden eser yok, utanmasa on yıl önce burslar 45 liraydı, bak bugün 300 lira yaptılar ne güzel diyecek. Kendisiyle başkalarını nasıl bir tutabilir? Ha sen kendi yağında kavrulup giden bir insansındır belki ama gözünü seveyim konuşmalarında biraz mantık olsun.
Bakin ben 1000 tl aliprum onunla geciniprum demiyorum ben gecinebilirim diorum ha yaşarsınız olmezsin bi arkadaşın dediği gibi rahat olmaz

Asgari ücretle tek kişi ve ev kira ise bu gerçekten çok zor.Hastalanmaması ve ekstra giderlerin olmaması gerek.
Eşimle birlikte toplam aldığım 3900 TL.
750 tl kira,ve temizlik ücreti.
300 tl gün param.
600 tl kreş
250 tl kadar faturalarım.
300 tl kadar eşimle ortak sigara param.

Allah bereket versin.Multinetten harcama yapıyorum.Birikim oluyor.Ancak çocukla gerçekten çok zor.Geçen ay hastalandı yaklaşık 500 tl tutu.Allahtan kenara koymuştum.

Kredi kartımız yok.

Kabızlık için günkurusu kayısı.

Az once rahat yaşanır birikim bile yapilir diyen siz degil miydiniz?
Bakin herkes size kiziyor cunku asgari ucretin yeterliligini savunarak o maasla hayat mucadelesi veren insanlara haksizlik ediyorsunuz. Bazi arkadaslara yerin dibine sokuyorsunuz demissiniz ama asil sizin yaptiginiz onlarin hayatini, mucadelesini kucumsemek. Cunku 4 kisilik bir ailenin sadece temel gida ve temizlik ihtiyaclari bile asgari ucret kadar ediyor, eger bu insanlar bu ucretle geciniyorsa temel gida ihtiyaclarini karsilayamiyorlar demektir

ne yani akşam toplaşalım çoluk çombak çöpe dökülen meyveleri mi toplayalım... Ayyy ben çocukken bir kere ninem yapmıştı çok utanmıştım uzaklaşmıştım yanından senelerce anlatıp anlatıp güldüler bana :) Allah muhtaç etmesin çok ezici ağar bir şey... sıfır ego olmalı... Aklıma geldide şimdi yüzüm kızardı gene :))

mandaliinaçıktı allaht: 40841964 .!.:
Alinti yaptiginiz arkadas 1 liranin hesabini yaparlar yazmiş siz daha birikim yapabileceginizi soyluyordunuz nasil ayni sey oluyo?
Ya birikim nerden cikti allah aşkına ya 1000 TL ile olmezsiniz ama rahat yasayamazsin mecbur bazıinsanlar napalim klavyesi olan yyazıyor

X