hiç özel sektörde çalışmadım bu dediğiniz ödemeler her yerde oluyor muo kadar da zor değil sonuçta mesai ve agi var ramazanda yardım erzak para yardımı var yani çalıştığım yerde maaşı ben hesaplıyorum muhasebeye yardım ediyorum. Ekmek param yok deyipte bayiilerin önünde inende var.para biriktirip ev araba alanda var.yaşadığım yer küçük olduğundan belki yetiyordur.
Beni anlayan anladi bi arkadaşın dediğigibi olur olmaz sşeylere para harcayan hanımlar dikkatttDante .!.:geçinirim demeyin geçiniyorsanız anlatın biz de bilelim
hiç özel sektörde çalışmadım bu dediğiniz ödemeler her yerde oluyor mu
ben zaten küçük şehirdeyim büyük şehirleri düşünemiyorum
Valla benim de aylık pazar+market harcamam 300 tl tutuyor ki evde hiçbirşey evde eksik olmaz. Ha bir avantajımız eşim akşam yemeklerini iş yerinde yiyor o var. Ama o evde yese de 400-450 tutar herhalde.Bana da anlatsin onlar :)
Aynen ben de az once kizimi parka goturdum donuste markete ugradik (bi de guya halk gunu bugun) salata icin yesillik aldim, biraz sebze meyve aldim, gunluk sut, peynir, yumurta bu kadar, 105 lira tuttu. aylik mutfak harcamam 300 lira diyenler nerden aliyor ne yiyip iciyor anlamiyorum cidden
sadece zorunda.ama kaç iş yeri yapıyor bunu.bir çok insan hakkını biliyor ama maalesef arayamıyor.Evet her sigortalıya çocuk parası asgari ücret ve fazla mesai ücreti vermek zorunda.
Beni anlayan anladi bi arkadaşın dediğigibi olur olmaz sşeylere para harcayan hanımlar dikkattt
yaz yaz içinde kalmasın
bak kabız olursun benden demesi
Ya allah askina ne yapabiliyoruz bu ülkede onu söyleyin. 1000 TL ile 4 çocuklu aileler gecinebiliyor tamam iyi bir miktar değil ama olan miktar bu
Valla benim de aylık pazar+market harcamam 300 tl tutuyor ki evde hiçbirşey evde eksik olmaz. Ha bir avantajımız eşim akşam yemeklerini iş yerinde yiyor o var. Ama o evde yese de 400-450 tutar herhalde.
Misal bugün marketten
7.5 kg toz deterjan
1 kg zeytin
2 lt süt
750 gr tam yağlı beyaz peynir
1.5 kg Kaymaklı tava yoğurdu aldım total 40 tl tuttu.
Sizin aldıklarınızı alsam da yine 35 tl den fazla tutmazdı diye düşünüyorum
Anlayan anladi ne demek ben anlamadimBeni anlayan anladi bi arkadaşın dediğigibi olur olmaz sşeylere para harcayan hanımlar dikkattt
Bin lirayla rahat mi gecinirsiniz? Bi hesap kitap yapabilirseniz bizede soyler misiniz?Benim ailem zamaninda
Size sunu soyliyim ben 1000 tl ile bir ay boyunca çok rahat gecinirim geri kalalani dokunmam bile
Bakin ben bu durumu iyi demiorum iyi göstermeye de calismiorum kim istemez ama olan bu yıl olmuş 2015 hala ayni herkes ister 3000 TL maaşı olsun ama yok yanigeçiniyor değil, geçinmeye mecbur bırakılıyor.
1000tl ile hem evin hem çocuğun, pardon çocukların masrafları ödense daha doğrusu ödenmeye çalışılsa anne - baba karın tokluğuna yaşamış oluyor ve siz bu durumu savunabiliyosunuz. Daha başka şeyler diyebilirim şuan ama emin olun bu kimsenin konumunu değiştirmeyecek.
Hayırlısı...
olur a yetmiyor ki parası,olmazı alsın :)Anlayan anladi ne demek ben anlamadim
Olur olmaz sey nedir mesela asgari ucretli olur olmaz ne aliyor?tatile mi gidiyor kiyafete fazla para mi harciyorlar yani nedir anlatmak istediginiz sey?
Bence de biraz daha az harcasın asgari ücretliler. Hatta daha da düşürülsün, devlet büyüklerinin maaşlarına eklensin. Sonuçta çöpten de bişeyler toplanabilir. Patates yesinler diyecegim o da 5 tl. Ama olsun sabretsinler şükretsinler !!!! Sabır.....