Benim eşim iş yerinde yiyor yemeklerini her akşam mesaiye kaldığı için. Benim ve 21 aylık kızımın pazar ve market masrafsız 300 civarı tutuyor. Evde eksik yok çok şülürAma eşim evde ye se ve 2-3 çocuğum olsa 600-700 tutar herhalde mutfak masrafıbenimde 300-600 arası tutyor mutfak hiçbirşeyim tam değildolap tam takır kuru bakır
E yaşamadan nerden biliyorsun o zaman güzel kardeşim, neden sallıyorsun burada? İnsanların neden bahsettiğine dair fikrin yok senin. Bilmeden etmeden polemik yapmaya çalışıyorsun, boş zamanın mı çok?Bakin ben 1000 tl aliprum onunla geciniprum demiyorum ben gecinebilirim diorum ha yaşarsınız olmezsin bi arkadaşın dediği gibi rahat olmaz
O zaman insanın yaşadığı yer ile alakalı.Büyük bir ilde oturuyorum fakat yaşadığım ilçe çok büyük değil. Dediğiniz fiyatları görmedim hiç. Kilosu 4 tl den fazla muz a şahit olmadım. Çileğin en pahalı zamanında 4-5 tl şimdi pazara çıksam 3 tl dir. Haa fakat buna rağmen 1000 tl ile geçinilmez bunda hemfikirim. Sadece bulunduğum ilçede fiyatlar bahsettiğiniz kadar fahiş olmadığı için şaşırdım. Dediğiniz gibiyse sizin bulunduğunuz yerde 1500 tl ile bile geçinilmez
Benim anlatmak istedigim insanlar mecbur az miktar insanları çok cabuk yargiliyprsunuzWurstriistediğim40842081 .!.:E yaşamadan nerden biliyorsun o zaman güzel kardeşim, neden sallıyorsun burada? İnsanların neden bahsettiğine dair fikrin yok senin. Bilmeden etmeden polemik yapmaya çalışıyorsun, boş zamanın mı çok?
Evet buna ben de Katılıyorum dün misal eriğin kilosu 3 liraydı onu akşam üzeri biraz daha alta çekerler ellerinde kalmasınlar diye,yaşanılan şehirler alakalı Birazda .O zaman insanın yaşadığı yer ile alakalı.Büyük bir ilde oturuyorum fakat yaşadığım ilçe çok büyük değil. Dediğiniz fiyatları görmedim hiç. Kilosu 4 tl den fazla muz a şahit olmadım. Çileğin en pahalı zamanında 4-5 tl şimdi pazara çıksam 3 tl dir. Haa fakat buna rağmen 1000 tl ile geçinilmez bunda hemfikirim. Sadece bulunduğum ilçede fiyatlar bahsettiğiniz kadar fahiş olmadığı için şaşırdım. Dediğiniz gibiyse sizin bulunduğunuz yerde 1500 tl ile bile geçinilmez
Yani hele yazın fasulyenin kilosu 2 tl oluyor e bir tek bana ve bebeğime yarım kilo fasulye yetiyor hatta artıyor 1 tl ye fasulye alıyorum bunun gibi. Ama bu halde bile tümmm masrafımız yazın 1500 kışın 2000 e yakın oluyor.Dogrudur benim ailem aydinda yasiyor, o domatesi 1 liraya alirken ben 2.5 liranin altinda bulamiyordum, meyve sebze hatta et fiyatlari bile cok daha uygun orda. Bugun aldiklarimi soylersem ben fasulyeyi 5 liraya aldim annem 3 e almis...
Artık mecbur kalmasınlar işte. Hep yoksulluk hep yoksulluk nereye kadar? İnsanların ömrü hesap yapmakla geçiyor. Değişsin artık birşeyler. Değiştirilsin. "Olan bu, ne yapalım bu kadar oluyor" demekle o işler HİÇ OLMAZ.Benim anlatmak istedigim insanlar mecbur az miktar insanları çok cabuk yargiliyprsunuz
Yani diyorsunuz ki "e ne yapalım kısmetimiz bu kadar, artık bununla yetinmekten başka çaremiz yok; sizde insan gibi yaşamayın" ... Kusura bakmayın da burada söylenen rakam asgari ücret, bırakın yoksulluk sınırını açlık sınırının altında yaşıyor insanlar. Sizin o ayağınızı yorganınıza göre uzatın , dediğiniz yorgan delik deşik. Bu arada ben hiç asgari ücretle geçinip 600-700 TL'lik evde oturana rastlamadım.
Bir de çocuğuna et alamamak, çocuğunun ayağına ayakkabı alamamak, üzerine bir parça kıyafet alamamak, evladının istediği oyuncağı alamamak , pazardan peynir almak yerine akşam saatini bekleyip peynir kırıntısı almak ayağını yorganına göre uzatmak değil, düpedüz sefalettir. Maalesef sizi zorla mahkum ettikleri sefalet. Ne acı ki, bu sefalete kalkıp "ne yapalım yoksa yok ,ayağını yorganına göre uzatacaksın" diyebiliyorsunuz.
Benim anlatmak istedigim insanlar mecbur az miktar insanları çok cabuk yargiliyprsunuz
Yani hele yazın fasulyenin kilosu 2 tl oluyor e bir tek bana ve bebeğime yarım kilo fasulye yetiyor hatta artıyor 1 tl ye fasulye alıyorum bunun gibi. Ama bu halde bile tümmm masrafımız yazın 1500 kışın 2000 e yakın oluyor.
Eşimin maaşına %3 zam yaptilar mart ayinda. o da yilin ikinci yarisinda gelir vergisi arttigi icin misliyle düşecek. İlk evlendigim zamanlar muhasebeci gibi hesap yapiyordum, elektrik su gaz şu bu her seyi yaziyordum. İyi ki de yazmisim, suan her seyin ne kadar fazla ve hizli zamlandigini, buna karsilik maasin sadece %3 zamlandigini goruyorum.
Yaz geldi dugunler basladi. Simdi de o dertt var. Kime ne takacagiz... Ay beni sıkıntı bastı
Bizim de asgariden 500 fazla ama biz de cocuk dusunemiyoruz cunku kiradayiz. Ne olacak bilmiyorum. Ben de iş ariyorum insallah bulurum, ben ve tum isteyenler bulur...et alamamak diyorsnuz :) ilahi -StorMAnqeL- biz korkudan çocuk yapamıyoruz .asgari ücretliyiz
Dün kızıma salıncak ve bisiklet aldık. I kisi 150 tuttu. Ama o arkadaşa göre bunlar fuzuli harcamalar. Siz bence onun sözlerine bakmayın. Ona kalsa bu fuzuli harcamaları yapmayıp çocuğunun boynunu bükük bırakmam lazımdı. Çünkü bisiklet salıncak israf şeyler. Hey allahım yaaet alamamak diyorsnuz :) ilahi -StorMAnqeL- biz korkudan çocuk yapamıyoruz .asgari ücretliyiz
inşallah canım yapacak birşey yok herşeye rağmen şükrediyoruz. el mecburBizim de asgariden 500 fazla ama biz de cocuk dusunemiyoruz cunku kiradayiz. Ne olacak bilmiyorum. Ben de iş ariyorum insallah bulurum, ben ve tum isteyenler bulur...
acaba asgari ücretliler kabız olmuyor mu
Dimi yaa artirip dugunlerde daha guzel seyler takalim insanlarabiraz daha hesap yap paranı arttır o kadar parayı napıyosun
Nasıl arayacağız o zaman hakkımızı? Siz olsanız nasıl ararsınız mesela, ne yaparsınız? Onu da söyleyin madem anlatmak istediğiniz şeyler var, belki yol göstermiş olursunuz.İnsanları yargılamadan anlamaya çalışın yere gore değişir kimse istemez bin TL almak yasamaya mecburlar ve sizde yargiliyprsunuz ki buda küçümsüyor anlamına geliyor hakkımızı tabiki aricaz ama boyle değil inan yani
Dün kızıma salıncak ve bisiklet aldık. I kisi 150 tuttu. Ama o arkadaşa göre bunlar fuzuli harcamalar. Siz bence onun sözlerine bakmayın. Ona kalsa bu fuzuli harcamaları yapmayıp çocuğunun boynunu bükük bırakmam lazımdı. Çünkü bisiklet salıncak israf şeyler. Hey allahım yaa