asgari ücret

benimde 300-600 arası tutyor mutfak hiçbirşeyim tam değil :KK43: dolap tam takır kuru bakır
Benim eşim iş yerinde yiyor yemeklerini her akşam mesaiye kaldığı için. Benim ve 21 aylık kızımın pazar ve market masrafsız 300 civarı tutuyor. Evde eksik yok çok şülürAma eşim evde ye se ve 2-3 çocuğum olsa 600-700 tutar herhalde mutfak masrafı

Bakin ben 1000 tl aliprum onunla geciniprum demiyorum ben gecinebilirim diorum ha yaşarsınız olmezsin bi arkadaşın dediği gibi rahat olmaz
E yaşamadan nerden biliyorsun o zaman güzel kardeşim, neden sallıyorsun burada? İnsanların neden bahsettiğine dair fikrin yok senin. Bilmeden etmeden polemik yapmaya çalışıyorsun, boş zamanın mı çok?

O zaman insanın yaşadığı yer ile alakalı.Büyük bir ilde oturuyorum fakat yaşadığım ilçe çok büyük değil. Dediğiniz fiyatları görmedim hiç. Kilosu 4 tl den fazla muz a şahit olmadım. Çileğin en pahalı zamanında 4-5 tl şimdi pazara çıksam 3 tl dir. Haa fakat buna rağmen 1000 tl ile geçinilmez bunda hemfikirim. Sadece bulunduğum ilçede fiyatlar bahsettiğiniz kadar fahiş olmadığı için şaşırdım. Dediğiniz gibiyse sizin bulunduğunuz yerde 1500 tl ile bile geçinilmez

Dogrudur benim ailem aydinda yasiyor, o domatesi 1 liraya alirken ben 2.5 liranin altinda bulamiyordum, meyve sebze hatta et fiyatlari bile cok daha uygun orda. Bugun aldiklarimi soylersem ben fasulyeyi 5 liraya aldim annem 3 e almis...

Wurstriistediğim40842081 .!.:
E yaşamadan nerden biliyorsun o zaman güzel kardeşim, neden sallıyorsun burada? İnsanların neden bahsettiğine dair fikrin yok senin. Bilmeden etmeden polemik yapmaya çalışıyorsun, boş zamanın mı çok?
Benim anlatmak istedigim insanlar mecbur az miktar insanları çok cabuk yargiliyprsunuz

İnsanları yargılamadan anlamaya çalışın yere gore değişir kimse istemez bin TL almak yasamaya mecburlar ve sizde yargiliyprsunuz ki buda küçümsüyor anlamına geliyor hakkımızı tabiki aricaz ama boyle değil inan yani

O zaman insanın yaşadığı yer ile alakalı.Büyük bir ilde oturuyorum fakat yaşadığım ilçe çok büyük değil. Dediğiniz fiyatları görmedim hiç. Kilosu 4 tl den fazla muz a şahit olmadım. Çileğin en pahalı zamanında 4-5 tl şimdi pazara çıksam 3 tl dir. Haa fakat buna rağmen 1000 tl ile geçinilmez bunda hemfikirim. Sadece bulunduğum ilçede fiyatlar bahsettiğiniz kadar fahiş olmadığı için şaşırdım. Dediğiniz gibiyse sizin bulunduğunuz yerde 1500 tl ile bile geçinilmez
Evet buna ben de Katılıyorum dün misal eriğin kilosu 3 liraydı onu akşam üzeri biraz daha alta çekerler ellerinde kalmasınlar diye,yaşanılan şehirler alakalı Birazda .

Dogrudur benim ailem aydinda yasiyor, o domatesi 1 liraya alirken ben 2.5 liranin altinda bulamiyordum, meyve sebze hatta et fiyatlari bile cok daha uygun orda. Bugun aldiklarimi soylersem ben fasulyeyi 5 liraya aldim annem 3 e almis...
Yani hele yazın fasulyenin kilosu 2 tl oluyor e bir tek bana ve bebeğime yarım kilo fasulye yetiyor hatta artıyor 1 tl ye fasulye alıyorum bunun gibi. Ama bu halde bile tümmm masrafımız yazın 1500 kışın 2000 e yakın oluyor.

Benim anlatmak istedigim insanlar mecbur az miktar insanları çok cabuk yargiliyprsunuz
Artık mecbur kalmasınlar işte. Hep yoksulluk hep yoksulluk nereye kadar? İnsanların ömrü hesap yapmakla geçiyor. Değişsin artık birşeyler. Değiştirilsin. "Olan bu, ne yapalım bu kadar oluyor" demekle o işler HİÇ OLMAZ.

Yani diyorsunuz ki "e ne yapalım kısmetimiz bu kadar, artık bununla yetinmekten başka çaremiz yok; sizde insan gibi yaşamayın" ... Kusura bakmayın da burada söylenen rakam asgari ücret, bırakın yoksulluk sınırını açlık sınırının altında yaşıyor insanlar. Sizin o ayağınızı yorganınıza göre uzatın , dediğiniz yorgan delik deşik. Bu arada ben hiç asgari ücretle geçinip 600-700 TL'lik evde oturana rastlamadım.

Bir de çocuğuna et alamamak, çocuğunun ayağına ayakkabı alamamak, üzerine bir parça kıyafet alamamak, evladının istediği oyuncağı alamamak , pazardan peynir almak yerine akşam saatini bekleyip peynir kırıntısı almak ayağını yorganına göre uzatmak değil, düpedüz sefalettir. Maalesef sizi zorla mahkum ettikleri sefalet. Ne acı ki, bu sefalete kalkıp "ne yapalım yoksa yok ,ayağını yorganına göre uzatacaksın" diyebiliyorsunuz.

et alamamak diyorsnuz :) ilahi -StorMAnqeL- biz korkudan çocuk yapamıyoruz .asgari ücretliyiz

Eşimin maaşına %3 zam yaptilar mart ayinda :-) :-). :-) o da yilin ikinci yarisinda gelir vergisi arttigi icin misliyle düşecek. İlk evlendigim zamanlar muhasebeci gibi hesap yapiyordum, elektrik su gaz şu bu her seyi yaziyordum. İyi ki de yazmisim, suan her seyin ne kadar fazla ve hizli zamlandigini, buna karsilik maasin sadece %3 zamlandigini goruyorum.
Yaz geldi dugunler basladi. Simdi de o dertt var. Kime ne takacagiz... Ay beni sıkıntı bastı

beyin fırtınası yapıyoruz ama sizin çelişkili laflarınızı anlayamadık bi türlü.bin tl +4çocukla geçinirim deyip evet miktar az diyosunuz. az olan miktarla geçinmeyi düşünüyosunuz. on bin değil ki bin tl, asgari ücretten 51 lira fazla

Yani hele yazın fasulyenin kilosu 2 tl oluyor e bir tek bana ve bebeğime yarım kilo fasulye yetiyor hatta artıyor 1 tl ye fasulye alıyorum bunun gibi. Ama bu halde bile tümmm masrafımız yazın 1500 kışın 2000 e yakın oluyor.

Istanbulda yasam zor, hatta ilceden ilceye cok farkediyor, benim evim 2 semtin ortasinda, ikisinin pazarlari arasinda bile ucurum var.

Eşimin maaşına %3 zam yaptilar mart ayinda :-) :-). :-) o da yilin ikinci yarisinda gelir vergisi arttigi icin misliyle düşecek. İlk evlendigim zamanlar muhasebeci gibi hesap yapiyordum, elektrik su gaz şu bu her seyi yaziyordum. İyi ki de yazmisim, suan her seyin ne kadar fazla ve hizli zamlandigini, buna karsilik maasin sadece %3 zamlandigini goruyorum.
Yaz geldi dugunler basladi. Simdi de o dertt var. Kime ne takacagiz... Ay beni sıkıntı bastı
:KK20: biraz daha hesap yap paranı arttır o kadar parayı napıyosun:confused:

et alamamak diyorsnuz :) ilahi -StorMAnqeL- biz korkudan çocuk yapamıyoruz .asgari ücretliyiz
Bizim de asgariden 500 fazla ama biz de cocuk dusunemiyoruz cunku kiradayiz. Ne olacak bilmiyorum. Ben de iş ariyorum insallah bulurum, ben ve tum isteyenler bulur...

Dün kızıma salıncak ve bisiklet aldık. I kisi 150 tuttu. Ama o arkadaşa göre bunlar fuzuli harcamalar. Siz bence onun sözlerine bakmayın. Ona kalsa bu fuzuli harcamaları yapmayıp çocuğunun boynunu bükük bırakmam lazımdı. Çünkü bisiklet salıncak israf şeyler. Hey allahım yaa

acaba asgari ücretliler kabız olmuyor mu :KK62:

:) oluyoruz valla bacım ben de asgari ücretle çalışıyorum bir kızım var eşimden ayrıyım yol param aylık 170 tl tutuyor mutfak masrafı desen 400 civari elektrik su telefon 200 çocuk okula gidiyor aylık onun masrafı desen en düşük 100 tl geriye 60 tl para kalıyor bu ay kazak alsak bir daha ki ayda pantolon alıyorum valla ikisini birden alamıyorum bu arada ek iş yapıyorum kira yok kıt kanaat yaşamaya çalışıyorum

İnsanları yargılamadan anlamaya çalışın yere gore değişir kimse istemez bin TL almak yasamaya mecburlar ve sizde yargiliyprsunuz ki buda küçümsüyor anlamına geliyor hakkımızı tabiki aricaz ama boyle değil inan yani
Nasıl arayacağız o zaman hakkımızı? Siz olsanız nasıl ararsınız mesela, ne yaparsınız? Onu da söyleyin madem anlatmak istediğiniz şeyler var, belki yol göstermiş olursunuz.

Dün kızıma salıncak ve bisiklet aldık. I kisi 150 tuttu. Ama o arkadaşa göre bunlar fuzuli harcamalar. Siz bence onun sözlerine bakmayın. Ona kalsa bu fuzuli harcamaları yapmayıp çocuğunun boynunu bükük bırakmam lazımdı. Çünkü bisiklet salıncak israf şeyler. Hey allahım yaa

yok canım olur mu öyle şey belki ilerde işiniz düzelecek belkide düzelmeyecek ihtimaller var ama kızınız bir daha bu yaşına geri dönemeyecek :KK35:

X