asgari ücret

Istanbulda yasam zor, hatta ilceden ilceye cok farkediyor, benim evim 2 semtin ortasinda, ikisinin pazarlari arasinda bile ucurum var.
Yaaa burda bir konu okumuştum 18 yaşında bir kız ailesi asgari ücretliymiş o kadar bunalmış ki kızcağız arkadaşlarıyla biryere gidememekten, üstüne iki parça kıyafet alamamaktan. .bunalıma girmiş resmen.
Işte asgari ücretle böyle bir çocuk yetiştirilir... Ama bakın StorMAnqeL arkadaşımız haklı bir şekilde büyüyüp 18 yaşına gelmiş.
Bakınız asgari ücretle çpcuk yetiştirmenin kanıtı. Yemini suyunu ver bitki gibi büyüsün çocuk..

yok canım olur mu öyle şey belki ilerde işiniz düzelecek belkide düzelmeyecek ihtimaller var ama kızınız bir daha bu yaşına geri dönemeyecek
Asgari ücretli olsaydım arkadaşları hesaplamıştı birkaç sayfa ilerde kira faturalar ödenince geriye 150 tl kalıyormuş. Benim bu ay salıncak bisiklete gidince 150 tl diğer aya kadar battaniye yerdik evde herhalde. E zaten kış ta bitti battaniye lazım olmaz zaten.

Biz de yoğurdu evde yaparız sütün kg 2 liradan 5 kg 10 lira veriyoruz sizin orada yüksekmiş fiyatı.
Evet pahalı ama soğuk zincire uygun gönderen tek çiftik burası ve hastalıktan arı sertifikası alıyorlar 6 ayda bir. Süt konusunda 2-3 lirayada var ama maalesef sogutmasız araclarda geliyor bu sebeple tercih etmiyorum, bakteri üretip faydadan çok zarar olmasın diye.

Aynen aynen, buna gecinmek denirse gecinilir...

iyi bir fikrim var bataniyeden salıncak yapsaydın ya

olmuşundan verelim

aaa siz de yani
baksın dursun sokakta başkalarının oyuncaklarına
olmuş mu hiç
allah yardım etsin

3 tane gömlek aldım, 90 lira tuttu.
İki tane tişört aldım, 14 lira tuttu.
Eve gittim geldim (aileme üç saat mesafede öğrenciyim) yol parası 47 lira tuttu, gidiş dönüş.
Yurtta kalıyorum, 130 lira aylık, fatura derdi falan yok ama insanlarla kanlı bıçaklı olmaya meyilli bir ortam, hadi bunu dert etme diyenler olur...
Tek eğlencem her ay hattıma yirmi tl para yüklemek ve arkadaşlarla haftada bir kez falan kafede oturup ekonomik birşeyler yemek, içmek.
E yaz geldi, ara sıra dondurma alıyorum, soğuk bişeyler içiyorum su dışında...
Her ay şampuan ve duş jeli, sabun masrafı oluyor biraz, ne yapayım yıkanmayayım mı.
Ha bu arada, bu ay ocak ayından beri beklediğim kitap çıktı, on beş liraya onu aldım, kargo 1 liraya geldi, kârdayım, ehe ehe.
Oda arkadaşlarımdan birisi bir ayakkabıya 130 lira verir, indirimden aldım, fazla para vermedim der. Her hafta ailesini arar, para yollayın der. Ben anneme geçen gün giyim,masrafım olduğunu söyledim utana sıkıla. Herkes farklıdır ama bu ülkede geçinmek herkese zor. Biraz karışık yazdım kusura bakmayın ama ana fikri herkes biliyor nasıl olsa.

Bu arada benimki 1000 tl falan değil, 300-400 arası. Aylık gelirden bahsediyorum. Ama o saydığım onca şey var ya, aslında kimilerine göre fuzuli.
Not: Hayatımda sinema, tiyatro, konser, başka şehre gezmeye gitmek, kendime ufak tefek hediyeler almak falan yok, bunu da ekleyeyim. Anneler günü için hediyem de annemi arayıp kutlamak olacak sadece. Ve ben öğrenim kredisi ile geçiniyorum, hepsi borç yani mezun olunca ödenmek üzere. Ne yapayım, bunlar da fuzuliyse ben öleyim. :)

Son düzenleme:
Abim asgari ucretli. 1 cocugu var. 4 yildir evli. Her ay ya 1 ceyrek ya da yarim altin koyar kenara. Nasil oluyo ben de bilmiyorum. Ustelik 40 bin birikmisi de var.
Biz de ortalama 3.250. Kira odemiyoruz. Neyimiz mi var? Kocamaaaaannn sıfır...

Yok artık helal olsun ya
Ben 4 tane asgari ücret kazanırken ay sonunu getiremiyorum. Alyansım bile yok parmağımda :) nerde ki çeyrek....

Asgari ücretle 4 çocukla geçinen bir aile o çocuğa ekstra bir simit bile alamaz net.
Doyar insan evet kuru ekmeklede, çorbaylada ama çocukların bundan fazlasına ihtiyacı var sağlıklı yetişebilmesi için. Neyi tartışıyoruz anlamadım ki. Hayat pahalı 1.000lira ile sağlıklı bireyler yetiştiremeyiz bedenen ve ruhen. Eskiden denmiş ,evet eskiden benim rahmetli babam tek memur maaşıyla 3 çocuk okutup,2 küçük kardeşini okutup birde üzerine kooperatiften ev almış ama şimdi bir devlet memuru bunu yapamaz eskiyle aynı değil hiçbirşey. Bunuda göz önüne alın körü körüne birşeyi savunurken olurmu?

eşim 1250 tl alıyor kira vermiyoruz çocuğumuz yok nerdeyse hiç dışarı gezmeye gitmiyoruz kıyafet o bu desen ayda yılda bir et yemek ne mümkün ama geçinemiyoruz hep eksideyiz bi 400 tl kredimiz var ki izmir çok pahalı bir şehir değil ama markete gitsek 2 haftalık alışveriş en az 100 tl faturalar derken bi bakıyoruz hep karttan almışız elsideyiz (ayrıca hiç süslü bi hatun değilim nerdeyse hiç kuaför masrafım yok) geçinebilenleri ayakta alkışlıyorum

Bakin ben 1000 tl aliprum onunla geciniprum demiyorum ben gecinebilirim diorum ha yaşarsınız olmezsin bi arkadaşın dediği gibi rahat olmaz
Bacim o zaman Allahtan dilegim sana bir saglam 1000lira versin de aylik onunla gecin sonra gelir burda yorum yazarsin saygiyla dinleriz

Sizin aldıklarınızı işte onlar almıyor yani sürekli bir şeylerden kısıyorlar,mecburen ben de biliyorum asgari ücretle geçinmeye çalışanları. Mutfakta meyve sebze eksik,eşyalar eksik,kıyafetler az,faturanın az gelmesi için çaba göstermeler... Saymakla bitmez ki. Rabbim herkese yardım etsin geçim zor gerçekten.

Valla bizim bi komsumuz var adam simit satarak ev aldi orayi begenmedi satti, simit+boya yapti biraz daha iyi bi ev aldi, simdi sifir bi ev aldi 120.000 e. Ve hic bi sekilde eksikleri yoktu kiyafet olsun esyalar olsun yeniydi hep. Gercekten nasil yapiyorlar anlamiyorum bizim maasimiz oldugu halde daha kotuyuz onlardan

yaşadığım yeri yazıyorum
250 kira (daha ucuzu yoktur)
100 yol (şehre uzak çalışacaksan o yolu gideceksin)
100 doğalgaz (yoğun kışlarda 300dü de hadi battaniye fantazisi yaptık diyelim)
50 elektrik (kışın artıyor kombiden)
30 su ( kışın o da artıyor da neyse)
67-0 internet ( hadi yok sayalım komşudan falan çaktırmadan çeker günaha gireriz durduk yere)
30 tel ( en düşük tarife zaten hadi ona da ayda 10 tl yükleyelim konturlü olsun)
30 digitürk ( bu hesaba göre zaten yok)
toplam :657 fuzuli?? çıkar toplan:560
(okul evin yanına servis parası yok,çalışırsan o çocuk okulda yemek yiyecek,çıkınca biri bakacak etüt veya bakıcı masrafından haberiniz var mı,evde bakıcı olunca faturalar az da olsa yükselecek yemek masrafı da artacak,etüde gitse yine servis parası,sen işte çay kahve içeceksin,yemek yiyeceksin)
çocuğun sosyal ihtiyaçlarına kendi lüksümüze kıyafet kuaför çocuğa bi park oyuncak dondurma olayına hiç girmiyorum ,sinema tiyatro dışarda bi çay kahve hak getire artık
asgari ücret 1000
kaldı sana 440
mutfak masrafı??
temizlik malzemesi masrafı??
işte öğlen yemeği??
pazar masrafı??

kabız ol da göreyim

yıllarca bizi mi yediler yani nerde o asgari ücretle ev gecindiren cengaverler
yeminle kendimden şüpheleniyorum artık
bizde mi bi sorun var

Bakin ben 1000 tl aliprum onunla geciniprum demiyorum ben gecinebilirim diorum ha yaşarsınız olmezsin bi arkadaşın dediği gibi rahat olmaz
He rahat olmaz ic guveysinden hallice yaşanır işte dimi?

Bi de araştırma yapmışlar ülkede 4 kişiden birinin ruh sağlığı bozukmus.Alıntıladığım Msj daki gibi düşünceler oldukça buna ne ruh dayanır ne sağlığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…