- 11 Kasım 2013
- 2.219
- 3.960
- 34
Birikim ne alaka diye alinti yapmissiniz benden.. Buyrun kendi yazdiginiz mesajBenim ailem zamaninda
Size sunu soyliyim ben 1000 tl ile bir ay boyunca çok rahat gecinirim geri kalalani dokunmam bile
Yaaa burda bir konu okumuştum 18 yaşında bir kız ailesi asgari ücretliymiş o kadar bunalmış ki kızcağız arkadaşlarıyla biryere gidememekten, üstüne iki parça kıyafet alamamaktan. .bunalıma girmiş resmen.Istanbulda yasam zor, hatta ilceden ilceye cok farkediyor, benim evim 2 semtin ortasinda, ikisinin pazarlari arasinda bile ucurum var.
2 mesajiniz alt alta dursun da ne demek istediginize karar verinYa birikim nerden cikti allah aşkına ya 1000 TL ile olmezsiniz ama rahat yasayamazsin mecbur bazıinsanlar napalim klavyesi olan yyazıyor
Asgari ücretli olsaydım arkadaşları hesaplamıştı birkaç sayfa ilerde kira faturalar ödenince geriye 150 tl kalıyormuş. Benim bu ay salıncak bisiklete gidince 150 tl diğer aya kadar battaniye yerdik evde herhalde. E zaten kış ta bitti battaniye lazım olmaz zaten.yok canım olur mu öyle şey belki ilerde işiniz düzelecek belkide düzelmeyecek ihtimaller var ama kızınız bir daha bu yaşına geri dönemeyecek
Evet pahalı ama soğuk zincire uygun gönderen tek çiftik burası ve hastalıktan arı sertifikası alıyorlar 6 ayda bir. Süt konusunda 2-3 lirayada var ama maalesef sogutmasız araclarda geliyor bu sebeple tercih etmiyorum, bakteri üretip faydadan çok zarar olmasın diye.Biz de yoğurdu evde yaparız sütün kg 2 liradan 5 kg 10 lira veriyoruz sizin orada yüksekmiş fiyatı.
Yaaa burda bir konu okumuştum 18 yaşında bir kız ailesi asgari ücretliymiş o kadar bunalmış ki kızcağız arkadaşlarıyla biryere gidememekten, üstüne iki parça kıyafet alamamaktan. .bunalıma girmiş resmen.
Işte asgari ücretle böyle bir çocuk yetiştirilir... Ama bakın StorMAnqeL arkadaşımız haklı bir şekilde büyüyüp 18 yaşına gelmiş.
Bakınız asgari ücretle çpcuk yetiştirmenin kanıtı. Yemini suyunu ver bitki gibi büyüsün çocuk..
iyi bir fikrim varAsgari ücretli olsaydım arkadaşları hesaplamıştı birkaç sayfa ilerde kira faturalar ödenince geriye 150 tl kalıyormuş. Benim bu ay salıncak bisiklete gidince 150 tl diğer aya kadar battaniye yerdik evde herhalde. E zaten kış ta bitti battaniye lazım olmaz zaten.
Bence de biraz daha az harcasın asgari ücretliler. Hatta daha da düşürülsün, devlet büyüklerinin maaşlarına eklensin. Sonuçta çöpten de bişeyler toplanabilir. Patates yesinler diyecegim o da 5 tl. Ama olsun sabretsinler şükretsinler !!!! Sabır.....
olmuşundan verelimaaa tam bana göre konu... bir beceremeyen ben miyim bu asgari ücretle geçinme işini diyordum... çocukta yok üstelik ... buzdolabı dolsa cepte para kalmıyor, üst baş alayım desem karta abanıyorum, biraz sosyalleşeyim desem buzdolabı boş kalıyor.... hepsi aynı anda niye olmuyor... bize hep olmayanı denk gelmiş herhalde :)
aaa siz de yaniDün kızıma salıncak ve bisiklet aldık. I kisi 150 tuttu. Ama o arkadaşa göre bunlar fuzuli harcamalar. Siz bence onun sözlerine bakmayın. Ona kalsa bu fuzuli harcamaları yapmayıp çocuğunun boynunu bükük bırakmam lazımdı. Çünkü bisiklet salıncak israf şeyler. Hey allahım yaa
allah yardım etsin:) oluyoruz valla bacım ben de asgari ücretle çalışıyorum bir kızım var eşimden ayrıyım yol param aylık 170 tl tutuyor mutfak masrafı desen 400 civari elektrik su telefon 200 çocuk okula gidiyor aylık onun masrafı desen en düşük 100 tl geriye 60 tl para kalıyor bu ay kazak alsak bir daha ki ayda pantolon alıyorum valla ikisini birden alamıyorum bu arada ek iş yapıyorum kira yok kıt kanaat yaşamaya çalışıyorum
Anaaa bak doğru söyledin 21 aylık bebek battaniye salıncağından düşüp beynini patlatınca da doktora gitmek masraf olur ya evde kendim toplamaya çalışırdım beyniniiyi bir fikrim varbataniyeden salıncak yapsaydın ya
Abim asgari ucretli. 1 cocugu var. 4 yildir evli. Her ay ya 1 ceyrek ya da yarim altin koyar kenara. Nasil oluyo ben de bilmiyorum. Ustelik 40 bin birikmisi de var.
Biz de ortalama 3.250. Kira odemiyoruz. Neyimiz mi var? Kocamaaaaannn sıfır...
et alamamak diyorsnuz :) ilahi -StorMAnqeL- biz korkudan çocuk yapamıyoruz .asgari ücretliyiz
olmuşundan verelim
Bacim o zaman Allahtan dilegim sana bir saglam 1000lira versin de aylik onunla gecin sonra gelir burda yorum yazarsin saygiyla dinlerizBakin ben 1000 tl aliprum onunla geciniprum demiyorum ben gecinebilirim diorum ha yaşarsınız olmezsin bi arkadaşın dediği gibi rahat olmaz
Anaaa bak doğru söyledin 21 aylık bebek battaniye salıncağından düşüp beynini patlatınca da doktora gitmek masraf olur ya evde kendim toplamaya çalışırdım beyninie ameliyat fazla tutar
Valla bizim bi komsumuz var adam simit satarak ev aldi orayi begenmedi satti, simit+boya yapti biraz daha iyi bi ev aldi, simdi sifir bi ev aldi 120.000 e. Ve hic bi sekilde eksikleri yoktu kiyafet olsun esyalar olsun yeniydi hep. Gercekten nasil yapiyorlar anlamiyorum bizim maasimiz oldugu halde daha kotuyuz onlardankızım hayatında ilk defa kabız oldu
ama acı çekiyor okula gidemiyor iki gündür sancısı var
doktora götürdüm doktor ilaç parası sadece 5 lira
doktor taze-kuru meyve yedir sıvı içir falan dedi
şimdi bundan sonra bir gün içinde harcadığım para
sebze meyve aldım dut 9 lira çilek 7 lira erik 5 lira marul 4 salatalık 3 lira
kuru meyve aldım 30-40 lira
işe yaramadı bal aldım 25 lira
helva aldım 15 lira
yolda izde yol parası su aldın canı çekti dondurma aldın falan
bir günde ekstradan çıkan masraf 100-120 lira üstelik de çok şükür çok önemli sürekli tedavi gerektiren bir rahatsızlık değil
ve ben bu parayı fatura parasından harcadım
normal şartlarda dut 9 lirayken hayatta alıp yemem ucuzlayınca alırım
balı kışın köyden alırım bitince pekmez tahin idare ederim vs vs
ama mümkün değil bir asgari ücretle geçinemem geçinilmez
orda burda konularda okuyorum asgari ücretle 3 çocuk okutanlar 1000 lirayla ev geçindirenler
bir kişi çalışıp ev alanlar diye
allah aşkına bu nasıl oluyor biri bana anlatsın
He rahat olmaz ic guveysinden hallice yaşanır işte dimi?Bakin ben 1000 tl aliprum onunla geciniprum demiyorum ben gecinebilirim diorum ha yaşarsınız olmezsin bi arkadaşın dediği gibi rahat olmaz