asgari ücret

Asgari ücretle 4 çocukla geçinen bir aile o çocuğa ekstra bir simit bile alamaz net.
Doyar insan evet kuru ekmeklede, çorbaylada ama çocukların bundan fazlasına ihtiyacı var sağlıklı yetişebilmesi için. Neyi tartışıyoruz anlamadım ki. Hayat pahalı 1.000lira ile sağlıklı bireyler yetiştiremeyiz bedenen ve ruhen. Eskiden denmiş ,evet eskiden benim rahmetli babam tek memur maaşıyla 3 çocuk okutup,2 küçük kardeşini okutup birde üzerine kooperatiften ev almış ama şimdi bir devlet memuru bunu yapamaz eskiyle aynı değil hiçbirşey. Bunuda göz önüne alın körü körüne birşeyi savunurken olurmu?
ben bişeyin tartışmasını yapmıyorum zaten
o asgari ücretle geçinenler gelsin anlatsın ben de öğreneyim diyorum
ama daha kalem kalem yazan çıkmadı
bekliyorum

zira ben değil asgari ücret memur maaşı tutarıyla geçinemiyorum

Son düzenleme:
asgeri ücretle geçinmeye çalışan insanların çoğu kredi çekiyor kredi kartları derken geçinmeye çalışıyorlar daha çok borca girerek başka türlü o kadarcık parayla olmaz zaten

ben bişeyin tartışmasını yapmıyorum zaten
o asgari ücretle geçinenler gelsin anlatsın ben de öğreneyim diyorum
ama daha kalem kalem yazan çıkmadı
bekliyorum

zira ben değil asgari ücret memur maaşı tutarıyla geçinemiyorum
Ben size yazmadım zaten, ısrarla 1000liraya gećinilir diyen bir üye vardı, ona istinaden yazdım aslında, alıntılamayı unutmuşum sadece:KK43:

durumlar fena Allah yardımcımız olsun. Ama öğrencisinden memura herkesin samimi bir şekilde yazdıklarını okumak çok keyifliydi ya.gönlü zengin insanlarsınız vesselam. Allah hepinize sağlık sıhhat versin

vayyy be 1000 lirayla mükemmel geçinenler varmış,yolunu öğrensek keşke.
herhalde 100 liralık evde oturulacak(şu anda 100 liralık ev var mı bilmiyorum),pazara akşam saatleri gidilecek.fırınlardan askıda ekmekleri alıp çoğunluk ekmekle beslenilecek.akşam erkenden yatıp elektrik yakılmayacak.haftada bir banyo,çamaşırlar da sık sık yıkanmayacak hem eskimesin hem de masraf olmasın diye.hele hele hasta hiç olunmayacak.gezmek tozmak zaten yok.giysi de ordan burdan idare edilecek.anca böyle rahat yaşanır 1000 lira ile galiba:KK51:

Birikim ne alaka diye alinti yapmissiniz benden.. Buyrun kendi yazdiginiz mesaj
bakın ben dediğim gibi 1000 tl almıorum daha fazlası hesabıma göre 1000 tl ile geçinirim demek istedim 1000 tl den hiçbişey arttıramazsınız ben kendi paramdan bahediyorum ama anlayan kım

Canim bak kadinlarin yaptığı en büyük hata kendine ihtiyaçları ilanından fazlasını alması hep ayni şeyi yapıyorlar tabiki lazim olan şeyleri al ama fazlasını yapıyorlar ikincisi indirimleri takip edin ya zormu yani ayni peynir başka yerde daha ucuz olabiliyor herkesin köyde anası babası akrabası yokki her ay bsyler yollasin

hayır aynı peynir başka yerde daha ucuz değil, daha bozuk.. evet arkadaşım normalin altında ucuz diye aldığımız ürünler ya tarihi geçmiş ya da bozulmuş ürünler.. yani kimse babasının hayrına indirimli vermiyor bize..

insanlar bir şey bile alamadıklarını söylüyorlar siz hala fazlası diyorsunuz.. kaldı ki bunu da yazan sizsiniz "Size sunu soyliyim ben 1000 tl ile bir ay boyunca çok rahat gecinirim geri kalalani dokunmam bile"

bunu da yazan sizsiniz; "bakın ben dediğim gibi 1000 tl almıorum daha fazlası hesabıma göre 1000 tl ile geçinirim demek istedim 1000 tl den hiçbişey arttıramazsınız"

hangisi gerçekten sizin düşünceniz? sadece muhalefet olsun diye yazmayın Allah aşkına yahu..

kızım hayatında ilk defa kabız oldu
ama acı çekiyor okula gidemiyor iki gündür sancısı var
doktora götürdüm doktor ilaç parası sadece 5 lira
doktor taze-kuru meyve yedir sıvı içir falan dedi
şimdi bundan sonra bir gün içinde harcadığım para
sebze meyve aldım dut 9 lira çilek 7 lira erik 5 lira marul 4 salatalık 3 lira
kuru meyve aldım 30-40 lira
işe yaramadı bal aldım 25 lira
helva aldım 15 lira
yolda izde yol parası su aldın canı çekti dondurma aldın falan
bir günde ekstradan çıkan masraf 100-120 lira üstelik de çok şükür çok önemli sürekli tedavi gerektiren bir rahatsızlık değil
ve ben bu parayı fatura parasından harcadım
normal şartlarda dut 9 lirayken hayatta alıp yemem ucuzlayınca alırım
balı kışın köyden alırım bitince pekmez tahin idare ederim vs vs
ama mümkün değil bir asgari ücretle geçinemem geçinilmez
orda burda konularda okuyorum asgari ücretle 3 çocuk okutanlar 1000 lirayla ev geçindirenler
bir kişi çalışıp ev alanlar diye
allah aşkına bu nasıl oluyor biri bana anlatsın
İşte o parayla ezilerek çalıştığım bi işim vardı ama şuan evdeyim kahrımdam napcağımı bilmiyorum. Seçme beğenmeme lüksüm yok. O işimi geri almak için dualar ediyorum ve birde bana üniv diplomasıyla bu işimi yapıyosun diyip psikolojik baskı yapıyolar.
Erkek arkadaşımda o paraya çalışıyo evi yok evlenemiyoruz benim işim yok daha saymayım.
Bunların vebalini kim ödeyecek

saygideger moderatorumuzortunme konusunda kararsiz olan bir bayanin yasadigi can sikintisina cozum aradigi konuyu dini seylerden bahsetmk yasak die kapatiyorsunuz ya buradada hafiften siyasete kayilmaya calisilmis bunuda kapatmaniz gerekmezmi
Dayanamayip yazıcam konuya ait tek mesajın var diğerleri siyaset var konuyu kapatın modunda.bu tip şeylerin konuşulmasından neden bu kadar çok korkuyorsun,niye konuyu kapattirmaya çalışıyorsun?elbette geçim sıkıntısından bahsederken siyasi soylemlerde olacak bu çok doğal.burada parti propagandası yapmıyoruz halimizi ve neden bu halde oldugumuzu konuşuyoruz.

Aman kimse konusmasin aman kimse şikayetçi olmasın Susalim.bdv de kaynana elti konuları olsun bi tek dimi

dün okul dönüşü oğlum istedi.yarım kilosunu 5 liraya aldım.
Burada da erigin kilosu 10 tl, cilek 5,5
bakın ben dediğim gibi 1000 tl almıorum daha fazlası hesabıma göre 1000 tl ile geçinirim demek istedim 1000 tl den hiçbişey arttıramazsınız ben kendi paramdan bahediyorum ama anlayan kım
Asagida arkadastan da alintiladigim gibi, az once 1000 tl ile gecinirim, hatta artiririm diyordunuz. Siz de anlamaya çalisin.
"Size sunu soyliyim ben 1000 tl ile bir ay boyunca çok rahat gecinirim geri kalalani dokunmam bile

Sadece esim calisiyor, aldigi para 1500 tl... Ve ben bu sene kendime bi don bile alamadim. Mubalaga yapmiyorum, gercek bu.
Zaten kistan yeni ciktik, elektrik dogalgaz faturalari yedi bitirdi bizi. Bir aydir toplu alisveris yapamadik, daha bugun yaptik. Bir aydir cok sagliksiz beslendik. Niye? Ekstra masrafimiz cikti, hic hesapta yoktu. Yemege cok harcamayalim, oraya kullaniriz diye. Hastaneye gittim, bu da hesapta yoktu. İlaclar vs derken iyice korktuk bu ayi nasil cikaricaz diye. Allahtan babam cikardi verdi biraz para.
Yani arkadaslar 800-1000-1500 tl arasi maas aliyorsan, o para sana bi sekilde yetecek, hastalanmicaksin, gezmeyeceksin, hele giyim kusam cok luks bi harcama...
Sefalet icinde yasayip gidiyoruz,ne diyim ki ben.

dün okul dönüşü oğlum istedi.yarım kilosunu 5 liraya aldım.
Ben mersin de yaşıyorum canım,zaten mersin kendi üretiyor bir çok sebze ve meyveyi dışarıdan almıyorlar o yüzden ucuz buralarda buradan başka şehirlere Gittiği için evet oralarda pahalı olur.

Dayanamayip yazıcam konuya ait tek mesajın var diğerleri siyaset var konuyu kapatın modunda.bu tip şeylerin konuşulmasından neden bu kadar çok korkuyorsun,niye konuyu kapattirmaya çalışıyorsun?elbette geçim sıkıntısından bahsederken siyasi soylemlerde olacak bu çok doğal.burada parti propagandası yapmıyoruz halimizi ve neden bu halde oldugumuzu konuşuyoruz.

Aman kimse konusmasin aman kimse şikayetçi olmasın Susalim.bdv de kaynana elti konuları olsun bi tek dimi
şekerim sus ya konuşursan bikaç kişinin gözü açılır neme lazım yapma böyle şeyler :KK53:

bakın ben dediğim gibi 1000 tl almıorum daha fasiz göre 1000 tl ile geçinirim demek istedim 1000 tl den hiçbişey arttıramazsınız ben kendi paramdan bahediyorum ama anlayan kım
Bu kadar insan bin liradan arttirabileceginizi anladiysa siz kendinizi anlatamiyosunuz demektir.

konuyu lütfen siyasete götürmeyelim. bu yasaktır
İlave olarak polemiğe de girilmesin lütfen, bu seferlik topikte uyarı yapıyorum fakat devam ederseniz banlanırsınız.

Asgari ücretlinin Allah yar ve yardımcısı olsun, bu zamanda patatesin kilosu bile tavan yapmışken dar gelirli insanların geçimi çok zor.

X