- 11 Aralık 2018
- 40.381
- 250.851
- 598
- Konu Sahibi hgygtftyggfggggko
-
Ilaki sosyal aktivite olacak bunu düşünüp yazmaniz lazm dı
Yaşadığın yere.Kişi sayısına.Evin var mı yok mu vs. durumlara göre değişir.İstanbulda kendi evimde yaşıyorum.fatura vs babam ödüyor.Çalışmıyorum.Aylık 2500 lira yetiyor bana.ama buna fatura ve kira eklendiğinde 5000 lirayla tek başıma zor geçinirdim.
Nickiniz random gibi ben de bu soruya kendi randomumu atayım djjdjddjkddk çok yakıştııı....
Ancak elektrik su kesilmez kirayı da verırsınız
Bitti para zatennn
Türkiye survivorunda size başarılar
Dolu konuşan şahıs, kelimelerini parayla mı satın alıyorsun? Her asgari ücretlinin şart bir mi? Ya da her insanın sosyal aktivetesi aynı mı. Mantıklı sorun buysa, mantıksızsından korusun Mune bizi..
Köyde yaşıyor, sebzen bahceden, sütün inekden, ev KP'in, eşin de asgari ücretli, sosyal hayatın komşu Hatce teyze den ibaretse elbette geçinirsin.
Ama İstanbul'da kira öder, çocuk bakar, hafta da 2 gün dışarda yerim , geçinir miyim diyorsan, epey değişiksin.
Azıcık mantık.
Eyvallah Hacı, bu gece huzurlu uyuyacağım.bu sefer doğru konuştun tebrikler
O bazıları kıskandığı için öyle söylüyordur. Eşim asgari ücret alıyor ben çalışmıyorum.Bazıları sosyal aktivite bile yapamazsınız diyorlar
Doğru valla Allah yardımcımız olsunSosyal aktivite olarak parklarda sahil de çekirdek çitleyebilir...
Sahildeki spor yapma aletlerinde hızla kilolarınızı verebilirsiniz...
Arkadaşlarınızı evınıze çağırma kısmına giremiyorum yağların fiyatını gördükten sonra pasta börek sizi komaya sokar.
İşte öldürmez ama yaşatmaz da bitkisel hayat
Maşallah Size Allah daha çok versinO bazıları kıskandığı için öyle söylüyordur. Eşim asgari ücret alıyor ben çalışmıyorum.
4 çocuğumuz var, evimiz de kira. İki çocuğum özel okulda okuyor, bir tanesi kreşe başladı bu yıl. Birini de seneye vercem kreşe. Her ay yaptığım birikimle araba aldık geçen sene.
Haftada bir yemeğe çıkarız, bir gün de çocuklarla aktivite yaparız. Yine de para artıyor her ay kenara bir tam altın atıyorum.
Asgari ücret yetmez diyenler ev geçindirmeyi bilmiyordur.
O bazıları kıskandığı için öyle söylüyordur. Eşim asgari ücret alıyor ben çalışmıyorum.
4 çocuğumuz var, evimiz de kira. İki çocuğum özel okulda okuyor, bir tanesi kreşe başladı bu yıl. Birini de seneye vercem kreşe. Her ay yaptığım birikimle araba aldık geçen sene.
Haftada bir yemeğe çıkarız, bir gün de çocuklarla aktivite yaparız. Yine de para artıyor her ay kenara bir tam altın atıyorum.
Asgari ücret yetmez diyenler ev geçindirmeyi bilmiyordur.
Amin inşallahMaşallah Size Allah daha çok versin
Cnm işin aslı geçinirsin ama ona göre geçinirsin. Ev kira ise daha da zor geçinirsin. Asgari ücretten fazla kredi kartı borcum oluyor çünkü bebeğim var. Maması, bezi, market alışverişi vs dünya para...tvde çok güzel hesaplamalar oluyor, izle fox tvyi falan arada...Bazıları sosyal aktivite bile yapamazsınız diyorlar
Gerçekten çok zorSımdıkı durumda tabı gecılnılmez ben bekar ve calısıyorken asgadıncuret 2000di artı prim alıyordum 200 300 tl. Birde yemek parası alıyorduk 180 tl ben yınwde yemek parasına karsımayıp evden koyuyordum yemefımı. yasadıgım yer zaten kcuktu aılemle yasıyordum ev kıra falan degldı yanı buludngumz ılcede harhangı bı aktıvıte olMdıgı ıcın kı ozel sektor zaten bı pazar bostuk ogunde evde yatıyordum butun gun. Haftaıcı aksam 7 de evde oluyordum o saatten sonra acık bıyer de kalmazdı napabılırım arada cıvar sehırlere alısverıse gıserdm bana aylık 500 yetıyordu gerısını anneme verırdım bırıktırırdı. Cok sukur borc harc olmazdı. Gecınıyorduk. Ben evlenmeden 1 ay once ablamı benım yerıme aldırdım ben de evlennce ısten ayrıldım farklı ehıre geln gıttım cunku. Smdı ablamda evlı benm ısımı devam edıyor esı bı ara ıssız kaldı 3 ay falan ablam benım aldıhım maasın aynısıını alıyordu ev kırası dogalgaz mutfak ihtiyaclsrrı ne bıleym dugun masraflarınn bazı taksıtlerı derken zor gecınıyorlardı bak asgarı ucretın uzerınde bı maas oldugu halde zordu yanı. Ben bekarken gecınıyordum ama ablam evlıyken malesed gecınemıyordu. Yanı suankı sısteme göre bır calısam maasj en az 3 bucuk 4 bın olmalı. Kı buyuk sehırde yasayanlar ıcın bu dahada fazla olmalı.
HAYIRARKADAŞLAR SIZCE ASGARIASGARI UCRETLE GEÇİM OLUR MU
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?