Tek başına annelik, geçim. Olur mu ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
10 bin mi gelirin olacak? Kira ödemeyeceksin bu iyi. Zorda kalırsan kenarda araban da var. Çocuğun ilk zamanlar fazla masrafı olmaz. Emzirirsen mama derdin olmaz Bi tek bez masrafı. Kıyafette çok bi şey alma varsa çevrende bebek yedek olarak onunkileri al valla yanlış anlamazsan ben de gönderirim benim bebek erkek tertemiz şeyler var evde yedek olarak kullanırsın. Puseti oyun halısı ne bileyim bazı şeyleri gönderirim gereksiz yere alma yıka kullan istersen. Eğer yanımda yatırırım diyorsan koca da yok nasılsa beşiğe de ihtiyaç yok aldığım beşik yatağın yanında koruma görevi görüyor boş boş. Emzirdiğim için yanımda uyuyor koysam geri uyanıyor iki çocuk büyüttüm yalandan iki beşik aldım. Geçindirsin bence. Sonra da çalışmaya başlarsın bebek masraflı olmaya başlayınca. Çünkü sonra kreş okul yemeği vs daha masraflı oluyorlar. O zamana kadar sen de biraz idare edersin indirim kovalarsın falan. Nafakanı da al eşek gibi ödeyecek. Bence kendine de al çalışmaya başlayana kadar. 1 2 de ordan gelir hiç değilse Bi oyuncak Bi kıyafet bişi alırsın.
Çok teşekkür ederim çok incesiniz. 🙏🏼 Kıyafet gerçekten çok fazla bir şey almak istemiyorum zaten pek giyemeden büyüyorlarmıs.. neyden kaç tane alınır o konularda'da henüz bilgim yok kafayı toplayıp o kısımlara geçemedim hiç maalesef cok kötü bi hamilelik geçiriyorum. Baş dönmesi mide bulantısı evden çıkamıyorum bir de üstüne bu konular çok yoruyor.

Siz talep edersiniz de o kabul edecek mi peki kesin mi bu? En azından bez masrafı dediğiniz aylık ne kadar tutuyor biliyor musunuz? Eşinizin nafaka ödediği 2 çocuğu daha varmış maaşı ne kadar ki bu adamın hem 3 çocuğa nafaka versin hem kendi geçinsin? Muhtemelen cüzi bir miktar öder size ancak.
Hayır emin değilim ama ortalık sakinleşince konuşmayı deneyeceğim, yani bir şekilde alınması gerekiyor bir şeyler elini atması lazım. Maaşı yok serbest meslek yapıyor, çek alıyor aldığı zaman yüklü meblağlar söz konusu ama parasını tutabilen mantıklı harcayan biri değil çok sorumsuz gece hayatına, eğlenceye, alkole cok düşkün. Harcıyor yani geleni de..

Fark etmez,siz elinizdeki delilleri gösterin. Eşşekler gibi mecbur size tazminat ve nafaka ödemeye.
Benim babamı, halamı arayıp, poly beni aldatıyor telefonu vermedi demiş. Olay şu; emrikvaki kapıma gelip telefonumu istedi bir anda. Şifreni gir aç dedi ben de "açmıyorum ne düşünmek istersen düşün ben aylarca böyle yaşadım sen de anla nasıl bir duygu" dedim kapattım kapıyı. Herkese beni aldatıyor demiş. Kahvaltı hazırlamıyor demiş. Yere çay kaşığı düşse kavga çıkarıyor demiş. (Görüp görebileceğiniz en sakin insanlardan biriyim) Olay mahkemeye taşınsa kim bilir neler der.

Ne önerirsiniz hanımefendi merdiven altı bir yer bulup çocuğu aldırayım mı? yani bu basıma gelen 2 yasındayken, 10 yasındayken 20 yasındayken de basıma gelebilirdi kimsenin eşiyle evliliğinin garantisi yok.

Seninki bile bile lades, başka kadın 2 çocuğuyla boşanmış bu heriften, bi düşünseydin keşke

Ya gerçekten anlamıyorum. Bu ipsiz sapsız gece hayatı olan abuk subuk herifler ikişer üçer çocuk sahibi oluyor. Ben bu adamda zerre babalık ruhu olduğunu düşünmüyorum. Ama bizim melek gibi kadınlarımız çoğu zaman evlenemiyor , dolayısı ile çocuk sahibi olamıyor. Dünyada adalet yok biliyorum ama çok kanıma dokundu şu an.

Şimdi, siz zaten karar vermişsiniz. Boşanacaksınız ve bebeği doğuracaksınız..
"Geçinebilir miyim?" diye soruyorsunuz.. Çok zor. Bu hayat şartlarında çok zor.
Geçinemezseniz ne yapacaksınız, B planınız var mı?
Çünkü dünyaya bir insan getiriyorsunuz, 2 yıl bakacağınız bir emanet bebek değil yani bunun okul çağları var, lisesi üniversitesi var...?
İnanın yok. Ama sorunun cevabı basit bebeklik çağını bir şekilde atlatıp sonrasında çalışmak çalışmak..

Evden ayrıldıktan sonra ne yaptı? Tüm eşyalarınızı alıp mı çıktınız siz? Bebek hakkında konuştu mu hiç

Evden ayrıldıktan sonra ne yaptı? Tüm eşyalarınızı alıp mı çıktınız siz? Bebek hakkında konuştu mu hiç
Evet kişisel eşyalarımı topladım karınca gibi taşıdım hepsini bir günde. Yardım dahi etmedi. Bebek hakkında mesaj attı "Çocukla ilgili olsa bile benle iletişime geçme" diye ama halama vs. ben onun her zaman arkasındayım diyormuş iki yüzlü.

tek başına bebek büyütmek madd manevi çok zor. eviniz olmasa zaten imkansız olurdu, şimdi de imkansızdan hallice diyelim. bu işin psikolojik savaş boyutu var ki karşınızdaki adam bu konuda sizi çok yıpratacak belli ki. çocuk yüzünden ömür boyu hayatınızda olacak...size kolaylıklar diliyorum

Hayır emin değilim ama ortalık sakinleşince konuşmayı deneyeceğim, yani bir şekilde alınması gerekiyor bir şeyler elini atması lazım. Maaşı yok serbest meslek yapıyor, çek alıyor aldığı zaman yüklü meblağlar söz konusu ama parasını tutabilen mantıklı harcayan biri değil çok sorumsuz gece hayatına, eğlenceye, alkole cok düşkün. Harcıyor yani geleni de..

Maaşı da yok üstelik. Zor alırsınız o zaman siz o parayı kanunen. Adamın insafına kalmış durumdasınız şu an. Böyle bir adama evlilik birliği içinde bile bebek doğurmak büyük cesaret.

Merhabalar, özellikle tecrübeli kk üyelerinden destek bekliyorum. Eşimle aramızda bir çok problem oldu güven kırıcı hareketler, şiddet vs. Ben kendi evimdeyim, 27 yasındayım ve 10 haftalık hamileyim. Çocuğu aldırmayı hiç düşünmedim, ben isteyerek yaptım ve yol arkadaşı olacak bana bundan eminim.. bu kısmı geçiyorum o yüzden. Boşanma davasını adli tatl biter bitmez açacağım.
Hali hazırda bir evim, bir arabam var. Kira derdim yok.
Merak ettiğim şu, ben tek başıma bu şartlarda çocuğu doğurup, asgari ücret denebilecek bir maaşla evimi ve çocuğun bakımlarını üstlenebilir miyim? Babası denecek adi çok bir para vermez çocuğa en fazla göndereceği 1-2 hukuken de bu civarlarda bir nafaka bağlanır çocuğa diye düşünüyorum. Ben kendi adıma nafaka falan talep etmeyeceğim. Aldatıldığımı, şiddeti vs ön gösterip çekişmeli de açmayı düşünmüyorum uzamadan hayatımdan çıksın gitsin hiç bişeyini istemiyorum, çok çirkef bi insan uzarsa bana zarar. Büyük il'de değilim. Bunu da göz önüne alırsak sizce yapabilir miyim?
Yaparsin siddet olan bir ortamda cocuga yazik olurdu zaten.

Evet kişisel eşyalarımı topladım karınca gibi taşıdım hepsini bir günde. Yardım dahi etmedi. Bebek hakkında mesaj attı "Çocukla ilgili olsa bile benle iletişime geçme" diye ama halama vs. ben onun her zaman arkasındayım diyormuş iki yüzlü.

Maddi olarak ondan destek isteyeceginizi bildigi icin burnunu dik tutuyor

Merhabalar, özellikle tecrübeli kk üyelerinden destek bekliyorum. Eşimle aramızda bir çok problem oldu güven kırıcı hareketler, şiddet vs. Ben kendi evimdeyim, 27 yasındayım ve 10 haftalık hamileyim. Çocuğu aldırmayı hiç düşünmedim, ben isteyerek yaptım ve yol arkadaşı olacak bana bundan eminim.. bu kısmı geçiyorum o yüzden. Boşanma davasını adli tatl biter bitmez açacağım.
Hali hazırda bir evim, bir arabam var. Kira derdim yok.
Merak ettiğim şu, ben tek başıma bu şartlarda çocuğu doğurup, asgari ücret denebilecek bir maaşla evimi ve çocuğun bakımlarını üstlenebilir miyim? Babası denecek adi çok bir para vermez çocuğa en fazla göndereceği 1-2 hukuken de bu civarlarda bir nafaka bağlanır çocuğa diye düşünüyorum. Ben kendi adıma nafaka falan talep etmeyeceğim. Aldatıldığımı, şiddeti vs ön gösterip çekişmeli de açmayı düşünmüyorum uzamadan hayatımdan çıksın gitsin hiç bişeyini istemiyorum, çok çirkef bi insan uzarsa bana zarar. Büyük il'de değilim. Bunu da göz önüne alırsak sizce yapabilir miyim?
Eviniz ve arabanız olmasi büyük avantaj...yetim maasi 10.000 tl var mı?Ben daha az saniyordum. Çok rahat olmasa da geçirirsiniz ama benim fikrim doğumdan sonra boşanmanız yönünde...mantıklı düşünecek olursak gebelik doğum süreci zaten zor üstüne bir de boşanma sureci sıkıntılı olur.doguma kadar yapabildiğiniz kadar birikim yapın.kaba tabirle yolabildiginiz kadar yolun...bebeğin tüm eşyalarını aldırın hatta büyük kıyafetler sonra kullanacağı eşyaları da alın.dogum masrafını da eşek gibi karşılayacak.ayrica para biriktirin doğumdan sonra bosanin nafakanizi da mutlaka alin..evet kabul ediyorum biraz şeytani bir plan...ama o bebegi tek başına yapmadiniz bazıları bunu hakkediyor.

Eviniz ve arabanız olmasi büyük avantaj...yetim maasi 10.000 tl var mı?Ben daha az saniyordum. Çok rahat olmasa da geçirirsiniz ama benim fikrim doğumdan sonra boşanmanız yönünde...mantıklı düşünecek olursak gebelik doğum süreci zaten zor üstüne bir de boşanma sureci sıkıntılı olur.doguma kadar yapabildiğiniz kadar birikim yapın.kaba tabirle yolabildiginiz kadar yolun...bebeğin tüm eşyalarını aldırın hatta büyük kıyafetler sonra kullanacağı eşyaları da alın.dogum masrafını da eşek gibi karşılayacak.ayrica para biriktirin doğumdan sonra bosanin nafakanizi da mutlaka alin..evet kabul ediyorum biraz şeytani bir plan...ama o bebegi tek başına yapmadiniz bazıları bunu hakkediyor.
Yetim maaşı maaşı alınan kişinin meemuriyet derecesine göre değişiyor. Her zaman asgari ücretin 2k altına denk geliyor genelde.. askeri ücret arttıkca o da artıyor. Ve memur değilsen, özel sektörde calısıyorsan yatmaya devam ediyor ek gelir gibi oluyor bu benim açımdan iyi bir şey

Benim ilk başta planım bu yöndeydi yalan yok. Birlikteyken bir dediğimi iki etmez ne istiyorsam alır, para derdim olmaz bunu çok iyi biliyorum.. ama yapamadım susamadım. Çenemi tutamıyorum susarsam daha fazlasını yapıyor, beceremedim onu ben 🥲

Yetim maaşı maaşı alınan kişinin meemuriyet derecesine göre değişiyor. Her zaman asgari ücretin 2k altına denk geliyor genelde.. askeri ücret arttıkca o da artıyor. Ve memur değilsen, özel sektörde calısıyorsan yatmaya devam ediyor ek gelir gibi oluyor bu benim açımdan iyi bir şey
Sanirim ailede maaştan faydalanan başka kimse yok çünkü o durumda daha az bir miktar oluyordu.bu çok iyi...bebek biraz toparlanınca çalışırsanız o maaşla beraber rahat edersiniz ama bosanana kadar ne koparabilirseniz kâr...Bu adamın eline iyi de para geçiyor sanırım.biraz gece hayatından kıssın bebeğin masraflarını karşılasın.yapabiliyorsaniz doguma kadar herseyi aldırın sonra sen sağ ben selamet.

Sanirim ailede maaştan faydalanan başka kimse yok çünkü o durumda daha az bir miktar oluyordu.bu çok iyi...bebek biraz toparlanınca çalışırsanız o maaşla beraber rahat edersiniz ama bosanana kadar ne koparabilirseniz kâr...Bu adamın eline iyi de para geçiyor sanırım.biraz gece hayatından kıssın bebeğin masraflarını karşılasın.yapabiliyorsaniz doguma kadar herseyi aldırın sonra sen sağ ben selamet.
Elimden geleni yapacağım inşallah cok teşekkür ederim fikirleriniz icin 🙏🏼

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X