• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ASGARİ ÜCRET

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ARKADAŞLAR SIZCE ASGARIASGARI UCRETLE GEÇİM OLUR MU
Eğer aile yanında isen fatura ve mutfak masrafına katılmıyorsan çocuk yok ise super geçinirsin.
Hatta 1500 ile yatırım yapıp Anadolu'dan 15 20 yıla ev bile alırsın.
Yani tek başına borçsuz harçsız yaşaman lazım.
Eğer evleneceksen de eşin de asgari ücret alıyorsa küçük Anadolu şehrinde yaşarsan cocuk 10 15 sene yapmazsan 1 ev alırsın.
Burada denklemi çocuk bozuyor.

Yani evlenebilirsin ama çocuk zor.

ben ailemle yaşıyorum kendi masraflarım için yetiyor ancak böyle nasıl bir his biliyo musun? soğuk bi suya önce girmekte zorlanırsınız gire gire bünye alışır ama hasta da eder girdiğinizde bi daha çıkamazsınız. işte tam olarak bu. şimdi kendi bütcemle araba almak istedim olmuyor :D

O bazıları kıskandığı için öyle söylüyordur. Eşim asgari ücret alıyor ben çalışmıyorum.

4 çocuğumuz var, evimiz de kira. İki çocuğum özel okulda okuyor, bir tanesi kreşe başladı bu yıl. Birini de seneye vercem kreşe. Her ay yaptığım birikimle araba aldık geçen sene.

Haftada bir yemeğe çıkarız, bir gün de çocuklarla aktivite yaparız. Yine de para artıyor her ay kenara bir tam altın atıyorum.

Asgari ücret yetmez diyenler ev geçindirmeyi bilmiyordur.
Masallahgercekten dogruysa benim esim asgari ucretten kat ve kat fazla aliyo ama biz ayin sonunun zor getiriyoruz (ev borcu ve araba borcu var) bizim yaptigimizda bi yanlis var galiba

Masallahgercekten dogruysa benim esim asgari ucretten kat ve kat fazla aliyo ama biz ayin sonunun zor getiriyoruz (ev borcu ve araba borcu var) bizim yaptigimizda bi yanlis var galiba
Yok ya nerdeeeee. Konu sahibi bizi tiye almış kendince. Ben de ona uygun cevap verdim. Bir bebeğimiz var maaşımız da iyi, her ay eksideyiz nasıl işse.

Aynı evde 2 kisi asgari ücret aliyorsa karin doyar, arada bir meyve bile alınır, çerez filan zor...

ailemle yaşıyorum, asgari ücret alıyorum.
337 öğrenim kredisi ödüyorum.
250 eve veriyorum.
200 tl taksit var onu ödüyorum.
telefon faturası falan filan gibi fix harcamaları da işin içine katınca zaten 1000 liraya yakın fix masrafım var. kalan paranın bir kısmını, az ya da çok kenara koymaya çalışıyorum. kalanla da geçiniyorum ama gönlünce harcayan biri değilim. bazen bişey almadan önce on kere düşünmem gerekiyor. sosyal hayatım yok, alışveriş de az yaparım. bende durum bu şekilde.

evet hanımlar asgari ücretin açıklandığı bu özel günde patronum bir sürpriz yaparak hafta sonlarına da iş koyacağını, hafta sonları işimle ilgilenmeyişim sorun yaratacağını söyledi.
gelsin yeni iş ilanları, gelsin yine sabah açılan ilk sayfanın kariyer.net olacağı günler, bu dizboyu işsizlikte... hadi bakalım.

dogalgazi elektrigi acmazsan ise yuruyerek gidip gelirsen et tavuk balik bunlari 2 3 ayda bir yersen evine findik fistik ceviz badem avokado muz ve bir cok cesit meyve girmezse
cocuk yapmazsan yaparsanda cocuk bezi kullanmayip mama falan yedirmezsen
gecinilir tabi neden gecinilmesin makarnanin nesi var

Asgari ücret = açlık sınırı
Şaşırdık mi? Hayir,
Ya karninizi doyurup acikta yasayin, ya basinizi bir yere sokup sicak yataginizda ac uyuyun diyorlar herhalde.
Ama bu millet buna da alışır, nelere alismadi ki.

Sindiremiyorum.Bir de jest bekleyen bir kesim var ki akıllara zarar!

• Beğen
Reactions: 000
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back